torsdag 12 januari 2012

SvD Faktakollen får sig en avhyvling « Avpixlat

SvD Faktakollen får sig en avhyvling « Avpixlat: SvD Faktakollen får sig en avhyvling

FAKTA Svenska Dagbladet har något som de kallar för Faktakollen, där de med jämna mellanrum granskar vad nån politiker har sagt och ger rött, gult eller grönt ljus för påståendena beroende på hur bra SvD anser att de överensstämmer med verkligheten. Granskningen lämnar dock en del i övrigt att önska, om det är objektivitet i motsats till politisk korrekthet man är ute efter, om det är den verkliga verkligheten man vill veta något om i motsats till en tillrättalagd dito.

Man har bland annat granskat påståenden från Jimmie Åkesson (SD) som man gav rött ljus, från Annie Lööf (C) som man gav gult ljus och nu också Erik Ullenhag (FP) som får grönt ljus för sin mytsida. Egentligen behöver man väl inte säga mer än så. Men nu råkar den alltid lika glasklare och slagfärdige sign. Marcus33 ha varit i farten igen och kommenterat denna senaste faktakoll, och den kommentaren vill vi inte undanhålla Avpixlats läsare, varför vi publicerar den här i sin helhet:

Förstår ni nu?

Alla ni som INTE röstade SD, som INTE är särskilt insatta eller personligt berörda av invandringspolitiken, som faktiskt tror på det som skrivs och sägs i media av våra tyckare, både politiker och journalister. Som i grunden litar på det som inpräntats er: Sverige är ett rikt land som har moralisk skyldighet att ta emot flyktingar från oroshärdar, Sverige behöver invandringen också av ekonomiska skäl för att säkra välfärden. Ni som tror på det som sägs er: att invandringen är bra för alla, även infödda svenskar.

Förstår ni vidden av det propagandamaskineri som bearbetat er när ni läser den här artikeln? Hur beredvilliga svenska journalister är att låna sig till vinklingar, glidningar, påhitt och skönmålningar när det handlar om att övertyga er om det mångkulturella experimentets förträfflighet?

Måste inte varje självständigt tänkande person bli misstänksam mot HELA presskåren, VARJE tidning, VARJE TV-kanal när man läser ovanstående artikel och analyserar den?

För detta är SvD. Det blir inte bättre än såhär i den etablerade pressen. Det är den mest faktabaserade, den minst vänstervridna, den mest journalistiskt stringenta dagstidningen vi har i det här landet. En tidning som i skribenter som Gudmundson har visat tänderna mot invandringspolitisk konformism, som varit minst benägen att delta i mediaembargot mot fri debatt efter Utöya.

Det blir inte bättre än såhär. Ingen annan tidning kommer att kritisera SvD för detta uppenbara propagandanummer, för alla andra är MER politiskt korrekta, MER åsiktsdrivna, MER invandringsivrande än SvD. Om SvD lånar sig till verklighetsförfalskning i multikultikultens tjänst finns ingen etablerad motvikt.

För vad är ovanstående om inte ett vitmålande värdigt Pyonyang? Att utan någon statistik, utan några fakta, utan något annat än åsikter och en vilja att vara makten till lags påstå att det är en myt att invandringen kostar mångmiljardbelopp, vad är det om inte ren propaganda? Är det inte höjden av intellektuell ohederlighet att hävda att något är en myt bara för att det inte finns otvetydiga bevis för detsamma?

Var det en myt att jorden roterar kring solen innan det bevisades? Var främmande djurarter myter innan de katalogiserades? Fanns inte gravitationen innan Newton beskrev den vetenskapligt? Är invandringskostnaderna en myt i Sverige bara för att de är dåligt utredda av ett politiskt etablissemang som inte vill ha fakta på bordet?

Jag hoppas att det här gröna ljuset sticker i ögonen på några som hittills litat blint på det som sägs dem och att de i fortsättningen tänker själva.

Den tanke som slår en är att Marcus33:s borde fått artikelutrymmet och SvD:s text reducerats till en olämplig kommentar som snabbt modererades bort. Ägd är bara förnamnet på vad SvD:s reporter Tobias Olsson, som är ansvarig för denna faktabefriade faktakoll, blir av denne skärpte kommentator.

SvD
Print Friendly
Share
2012-01-12, 08:32 (uppdaterat 2012-01-12, 01:54) | Kategori(er): Ekonomi, Invandring/mångkultur, Media

Disqus

Gilla
Dislike
and 50 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 80 av 121 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
25 new comments were just posted. Visa


Pennan_MG 18 minuter sedan
Självklart finns det många duktiga invandrare i Sverige, som bidrar till samhällets bästa. Det som har blivit ett problem för Sverige under senare år är att våra politiker har ändrat invandringspolitiken från arbetskraftsinvandring till s.k. bidragsinvandring d.v.s. invandrare som inte kommer eller kan komma in i det svenska samhället p.g.a otillräckliga kunskaper, såsom analfabetism, språksvårigheter, ingen yrkesutbildning eller otillräcklig sådan. Dessutom är kulturkrockar ett större problem på sikt, som ex. religions skillnader, klädes traditioner, liknande ex. burka som hindrar vissa grupper från att bli anställningsbara i det svenska samhället. Sverige har även lättat på anhörig invandringen och därmed kan ytterligare invandring ske från den in vandrades släkt och då utan någon som helst krav, om att de måste kunna försörja sig i vårt land, innan de kommer hit. Dessa anhöriga blir då automatiskt försörjda likt "gök ungar" av bl.a. svenska fattigpensionärer eller ensamstående små barns föräldrar. Många av våra svenska politiker är inte uppriktiga gentemot det svenska folket, eftersom de inte redogör för invandringens kostnader som bl.a. ger ökad kriminalitet, integrerings kostnader och även kostnader för samhället gällande de kulturella konfrontationerna mellan den inhemska befolkningen och invandrare med avvikande kulturell bakgrund. Vi har i Sverige nu börjat få en försmak på det elände våra politiker har skapat, genom deras oförmåga att sätta sig in i konsekvenserna av deras handlande. Malmö är bara början, rösta därför bort denna "sjuka" invandringspolitik och ersätt den med sunt förnuft. SD 2014.
10 people gillar det här.

Griffin11 25 minuter sedan
"Om man berättar en tillräckligt stor lögn och fortsätter att repetera den, kommer folk till slut att tro på den. Lögnen kan hålla bara så länge som staten kan skydda folket från politiska, ekonomiska och/eller militära konsekvenser av lögnen. Därmed blir det livsviktigt för staten att använda all sin kraft för att kväva oliktänkande, ty sanningen är lögnens svurna fiende och därmed blir alltså, i förlängningen, sanningen statens största fiende."

Ubersturmbahnfuhrer Fredrich Reinfeldt ?... Nej, Joseph Goebbels...
10 people gillar det här.

Hans Blücher 27 minuter sedan
Ja faktakollen tillhör ett av Sveriges värre exempel på att argumentera utan argument.
Kan bara instämma med Marcus33 rörande allvaret och hur illa det är ställt i Sverige när SvD upplåter utrymme för sådant. Precis som det påpekas "SvD är den mest faktabaserade, den minst vänstervridna, den mest journalistiskt stringenta dagstidningen vi har". Mönstret är dock välbekant. Alltför välbekant. Så tystas debatten innan den ens har börjat. Nej Sverige är inte ett demokratiskt land utan ett land som är på väg mot diktatur och elände för sitt folk oavsett vart de nu en gång kommit ifrån.
9 people gillar det här.

codatronca 32 minuter sedan
Det är också en myt att 32:an och hans anhang skulle leda landet "rätt"
6 people gillar det här.

rksmrgs 36 minuter sedan
Jag läste också SvD's "faktaredovisning" och tappade hakan. En myt upprätthålls alltså som en myt genom att omöjliggöra dess motbevis? Strålande.

Överhuvudtaget erbjöd morgonens SvD ett helt sortiment av stolligheter och trams, alltifrån Leif Lewins tillkännagivande att Politiker inte alls behöver vara som folk är mest, över rader av missuppfattningar och felslut kring vinterväglag, biltullar, Malmömord, passutfärdning, ända ner till en anmälan av Niklas Orrhenius senaste SD-hatarbok. (Det märks att Gudmundson är pappaledig.)

Enda ljuspunkten var Lennart Bengtssons slutreplik i hans ordväxling med Anders Wijkman och Johan Rockström apropå extremväder: "Detta skulle W. och R. säkert begripa om de hade studerat meteorologi och inte som nu prata i nattmössan."
4 people gillar det här.

Tizona 38 minuter sedan
Vi har hört det om och om igen förut: "om vi bara ordnar arbeten åt alla invandrare så kommer det inte kosta något". Någon gång kanske lite politisk självrannsakan vore på sin plats. Är det inte på tiden att politikerna ifrågasätter om de verkligen KAN ordna några arbeten åt vem som helst. Eller vill ens alla som kommer hit ha ett arbete? Kan någonsin en helinsvept kvinna med tio barn från Somalia, finna en plats på svensk arbetsmarknad? Jag skulle hålla det för fullständigt omöjligt och jag undrar om ens Erik Ullenhag inbillar sig det. Sannolikt vet politikerna och journalisterna, om det fanns en lösning på det problemet skulle man från politiskt håll sannolikt redan ha genomfört den med tanke på vilken enorm mängd energi och politisk prestige som satsas på att få bibehålla världens högsta invandring.

Man kan ju naturligtvis behandla varje utgiftsområde inom statsbudgeten med samma relativistiska syn. Sjukskrivningarna skulle t.ex. inte heller behöva kosta något om folk bara blev friska. Slående för alla politiska experter som skall uttala sig om invandringens förträfflighet är att deras argumentation aldrig utgår ifrån faktiska förhållanden utan alltid baseras på föreställningar om hur det kunde ha varit.
6 people gillar det här.

Griffin11 41 minuter sedan
Genom aktioner som denna tillför media själva bränsle till sitt eget likbål. Förstår dom inte det är dom än mer korkade än vad jag föreställt mej, och jag föreställer mej att dom är inte så lite korkade...
6 people gillar det här.

katarina broman 42 minuter sedan
Tack och lov för AP! och målet måste vara att bli mer läst än de största tidningarna. Sedan kan de försöka slå blå dunster i ögonen på folk hur mycket de vill! Vem bryr sig!
5 people gillar det här.

Ryssjavel 56 minuter sedan
SvD tog bort min kommentar om att Sverige storsatser på arbetskraftinvandring av Somalisk spetskompetens.

Undrar varför? Tror inte SvD att det finns somaliska neurokirurger?
25 people gillar det här.

argdansk Top 10 52 minuter sedan som svar till Ryssjavel
SvD är väl rädda att regimens medlemmar skall bli kränkta - på mulla-trainee Reinfeldts vägnar - om han jämföres med analfabetiska somalier, då vinner de, om inte på läskunnighet då på personlig charm.
7 people gillar det här.

KS73 59 minuter sedan
Faktatrollen är ett så uppenbart politiskt korrekt beställningsverk att det är rent skrattretande. Eftersom även SvD vet att invandringen är en ekonomisk katastrof inser de att det inte går att utreda saken seriöst för då skulle detta bli uppenbart. Enda återstående pk-alternativ är då att förvilla istället för att utreda. Detta har SvD löst genom att presentera alla tänkbara förslag oavsett hur orimliga de är och av den röra som då uppstår dra slutsatsen att ”det går inte att säga”. Alla förslag, inklusive Ulltottens, är då lika ”rätt”. Bland de fantasifulla spekulationer de tvingas ta med för att ”bevisa” detta är totalt ogrundade spekulationer om hur det skulle se ut OM en viss procent invandrare skulle komma att bidra till produktionen om X antal år.

När vi nu ändå är inne på spekulationer utan några fåniga krav på på verklighetsförankring vill jag lägga till följande ”beräkning” av invandringens kostnader. OM det SKULLE VISA SIG att de som vi uppfattar som illitterata getvallare i själva verket är raketforskare och hjärnkirurger som ofta spekuleras om så är invandringen en fullkomligt lysande affär. Jag tycker det är en svaghet hos SvD:s ”analys” att de inte beaktat också det alternativet.
14 people gillar det här.

Rolexus 20 minuter sedan som svar till KS73
Redan din första mening säger allt!
2 people gillar det här.

Strandsatt 1 timme sedan
SvD blir verkligen totalt sönderstampade i kommentarsfältet. Väntar spänt på att detta blir nedstängt med alla "rasistiska kommentarer" som bortförklaring.
Om inte annat sitter väl SvD själva och letar febrilt efter ett inlägg som ens kan liknas vid rasism så att de kan stänga fältet av ovan nämnd anledning.
8 people gillar det här.

katarina broman 39 minuter sedan som svar till Strandsatt
Jag skulle bli förvånad om de inte stängde, det går naturligtvis deras *host* ära förnär att få brallorna neddragna!! Ha ha ha!
5 people gillar det här.

Gere 1 timme sedan
Det är dock intressant att debatten fortfarande lever på SvD, ca 1500 inlägg sedan i går eftermiddag (och, ja, jag är medskyldig till detta).

Om man får gå på de åsikter som uttrycks av den absoluta majoriteten, så finns det gott om potentiella SD-väljare där ute, även bland de som säger sig sympatisera med 7-klövern.
8 people gillar det här.

argdansk Top 10 59 minuter sedan som svar till Gere
Missade att kommentarsfunktionen var öppen - skickade mail i stället, men nu har jag också bidragit till kritiken

:o)
;oD
8 people gillar det här.

kirre 1 timme sedan
SvD Faktakollen skämmer ut sig, det kan man konstatera av kommentatorernas inlägg. Man gör bara inte så här. I en tidigare Faktakoll granskning fick Jimmie Åkesson (SD) rött ljus i någon fråga, och nu får regeringen och Ullenhag grön ljus för en fullständigt förvirrad analys. Allt är förutsägbart. SvD pinkar rakt i ansiktet på sina läsare.

Jag ger ändå SvD cred för att dom släpper igenom kritiska kommentarer.
11 people gillar det här.

rammel 1 timme sedan
bra skrivet marcus!
7 people gillar det här.

Anders 1 timme sedan
Då har väll herr Reinfeldt och Anders Borg också rött ljus med tanke på deras uttalanden.
Anders Borg om kostnaderna:
http://www.youtube.com/watch?v...

Reinfeldt om kostnaderna
Tyvärr är videoklippet i Debatt mellan Lars Ohly och Reinfeldt (2008-10-30?) borttaget från youtube, där Reinfeldt säger nästan ordagrant såhär "jag vet vad kostnaderna beror på, men ska vi diskutera invandring så får vi göra det en annan gång"
12 people gillar det här.

argdansk Top 10 56 minuter sedan som svar till Anders
Jag är inte förtjust i Borg, men han är utan tvekan en av de få (SD undantaget som vanligt) i riksdagen som har fot på sk.ten i stället för sk.t på foten. Han är otveksamt duktig, synd bara att han arbetar för ett så lågkvalitativt parti.
9 people gillar det här.

World Traveller 1 timme sedan
Saag pa Skynews att Syriens President Assad sa i ett tal att revolten mot honom och hela den "Arabiska vaaren" ar en konspiration av det internationella samfundet (EU, FN, Obama), internationell media och The Arab League (Muslimska Brodraskapet).
Hillary Clinton avfardade det hela med att det skulle vara en myt.
Vem har raett? Jag saetter mina sparade slantar pa President Assad.
7 people gillar det här.

niklasr 34 minuter sedan som svar till World Traveller
Tja, det är väl mer en fråga om vilken mytoman du vill tro i det fallet då båda är mytomaner av världsklass.
3 people gillar det här.

katarina broman 35 minuter sedan som svar till World Traveller
Ja ingenting förvånar en längre nu när fjällen har fallit från ögonlocken!
1 person gillar det här.

samhallsbygge 1 timme sedan
Tack och lov att Marcus33 finns. Som individ är han mer tänkande än alla journalister tillsammans.
23 people gillar det här.

Not2LateIHope 1 timme sedan
Om nu SVD ska bemöda sig att skapa en sida som ska granska fakta, varför gör man inte det då? Faktakollen är en samling ord som inte är riktiga fakta utan en paket av tillrättalagda "sanningar" som vi förväntas gå på. hehe, o det gör vi ju eller hur?
13 people gillar det här.

Fredrikkkk 1 timme sedan
http://kentekeroth.se/2012/01/...
4 people gillar det här.

Λακεδαιμον 1 timme sedan
SvD har för mig, fram tills igår när de valde att publicera Olssons falsarier och fria fanatasier, varit den sista dagstidningen med ett visst mått av gammal hederlig integritet och journalistik. Detta sköts effektivt i sank av den totalt Pravda-liknande propaganda som serverades i denna s.k. faktakoll, som saknar varje form av intellektuell stringens och heder.

Det ter sif fullständigt sinnessjukt att publicera dylik rappakalja. Tror SvD:s redaktion på allvar att svensken är dum i huvudet, eller var detta ämnat som en direkt provokation? Det är inte långt ifrån att man skulle kunna tro att redaktionen anser att läsarna är fullständiga idioter om de tror att någon skulle köpa Olssons konfabulationer och ordsallad. Än har flumskolan inte fått fullt genomslag...
30 people gillar det här.

LeffeF 1 timme sedan som svar till Λακεδαιμον
Jag upptäckte det redan för något år sedan då de fått en kvinnlig socialistisk chefredaktör vid rodret. Läste en artikel hon skrivit och tappade hakan i bordet ett flertal gånger så det gjorde ont under genomläsningen.
17 people gillar det här.

Gere 1 timme sedan som svar till LeffeF
Lena K Samuelsson, som kommer gå till historien som den chefredaktör som drog den en gång så stolta SvD i fördärvet!
7 people gillar det här.

argdansk Top 10 1 timme sedan som svar till Gere
Tyvärr ännu ett avskräckande exempel på hur det går när inkompetenta och oprofessionella människor ges makt.

Var finns det andra sådana exempel, tro??
3 people gillar det här.

Λακεδαιμον 1 timme sedan som svar till LeffeF
Det är helt klart en genomtänkt strategi av den kulturmarxistiska maffian i Sverige att kontrollera medierna. Det vore mycket bra om t.ex. Avpixlat gjorde ett granskande reportage om hur det ser ut på ledarredaktionerna på de större tidningarna, samt TV och radiokanalerna.
6 people gillar det här.

Cavatus 1 timme sedan
Över 900 kommentarer och inte en enda positiv av den fjärdedel jag orkat ögna igenom.
22 people gillar det här.

Fredrik_H 1 timme sedan
Väl rutet Marcus!
13 people gillar det här.

repell 2 timmar sedan
Jonas Bonnier som äger den största delen av svensk press som Bonniers högsta chef, har ju självklart ett finger med i det politiska rävspelet.

Varför skulle han inte ha givit ordern om att bekämpa Sd som kan vara på sikt ett hot mot hans tidningsimperium?

Men kommunisterna då med Vänsterpartiet och Mp och viss mån Moderaterna varför ses inte dessa partier som ett hot?

Man anställer kommunister på redaktionerna för att på så sätt hålla kontrollen över dessa partier
Det här är 100 % sanning, en framliden släkting till mig var anställd som nattredaktör på SVD och han var kommunist ut i fingerspetsarna han t.o.m. åkte Trasibiriska resan när Sovjet fortfarande var Sovjet och hade bara lovord om Sovjet hur fantastikt det var att se alla dessa glada människor under resans gång m.m.
19 people gillar det här.

Agera1 0 minuter sedan som svar till repell
Jonas Bonniers imperium hade inte varit alls lika hotat om han redan från början hade skrivt sanningen...

subarulegacy 2 timmar sedan
Idag på ring P1 säger Alexandra P. att merparten av alla invandrana är akademiker och
inte analfabeter.................en Ullhages MYT.........eller...........
46 people gillar det här.

repell 2 timmar sedan som svar till subarulegacy
Alexandra Pascalido är en en av de största svenskhatarna i vårt land!

Förmodligen blev hon hatisk när någon hade appterat en bilbomb under hennes bil och vi kan gissa varför.
28 people gillar det här.

Λακεδαιμον 1 timme sedan som svar till repell
300 poäng i getvallning och vallmo-odling kan näppeligen klassas som arbetsmarknadsprioriterad kunskap i Sverige, men väl i Afghanistan, så nog verkar åsninnan Pascalidou pimplat lite för mycket ouzo...
20 people gillar det här.

repell 1 timme sedan som svar till Λακεδαιμον
Hennes hjärna har spårat ut med tanke på hur brett det är mellan hennes ögon.
9 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 2 timmar sedan som svar till subarulegacy
Det är väl stäppakademin eller något liknande!
Det räcker att läsa artikeln om potträning här på AP så inser man raskt hur illa ställt det är med den akademiska kompetensen hos många invandrare.
21 people gillar det här.

Jakanda 2 timmar sedan
Svenska folket måste räta på ryggen, riva ifrån nu, innan vi går åt hell alla och hela landet i kriminalitet, våld mm
30 people gillar det här.

Jakanda 2 timmar sedan
Håller med, jag har svårt att tro hur ansvariga politiker media m fl har så svårt att fatta detta,
det är inte brist på folk utan vv och går ekvationen ihop med fritt inflöde av folk från hela världens alla hörn?? samtidigt som folk tvingas in här i landet i fas 1,2,3 osv pga arbetslöshet, rehab
mm, hur skall ekvationen lösas av obildade inkommande personer, för fakta är det tar år att lära sig språket, fixa praktik och vilka tjänster kan folk få idag som är överskott på, ifall man saknar utbildning??
9 people gillar det här.

Herbert1 2 timmar sedan
Största framtidsfrågan är arbetslösheten inte arbetsbrist. Enligt en nyligen utgiven rapport från OECD som analyserades av SvD:s ekonomijournalist Andreas Cervenka i en artikel under rubriken "Sökes desperat: Två miljarder jobb" (den 7 oktober), så är vår största framtida utmaning inte en arbetsbrist utan arbetslöshet.Hur kan man då fortsätta med en invandring till Sverige som saknar motstycke historiskt och i hela västvärlden samt ha en ständigt växande "arbetskraftsinvandring" till framför allt okvalificerade yrken samtidigt som 25% av ungdomarna är arbetslösa och en ännu högre arbetslöshet finns bland utrikesfödda? Oansvarig och rent skrämmande politik som förs i vårt land.
39 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 2 timmar sedan som svar till Herbert1
Arbetsbristen måste vara en myt!
14 people gillar det här.

Biggles 2 timmar sedan
Journalisten: Maktens lilla knähund som gläfser i takt med husbondens röst.

Är det någon mer än maktens små knähundar som är förvånade över att de bara har 4% av svenskarnas förtroende?

“En lögn är som en snöboll-Ju längre man rullar den, desto större blir den.”
Martin Luther (1483-1546)
40 people gillar det här.

Tant_Stina 2 timmar sedan
SvD fortsätter i samma stil. Idag recenseras en bok av PK journalisten Niklas Orrenius (Sydsv.) av recensent Magnus Eriksson under rubriken: Kultur: "Våldets Malmö får nyanser"
Går att kommentera.
23 people gillar det här.

Denoroligedemokraten 1 timme sedan som svar till Tant_Stina
Magnus Eriksson är en vidrigt politiskt korrekt journalist som anser att SD är nazister.
4 people gillar det här.

SM811 2 timmar sedan som svar till Tant_Stina
Kvinna skjuten till döds i Malmö
http://www.friatider.se/kvinna...
9 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 2 timmar sedan
Verkligheten är journalistens största fiende.
53 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 2 timmar sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Det här är inte journalister, de är propagandister.

En journalist hade avslöjat sanningen, inte gömt undan den, propagandister som den här SvD tomten hatar sanningen och verkligheten.
35 people gillar det här.

beettaan 2 timmar sedan
Eftersom vi är inne på Nordkorea-vill jag bara meddela att min katt grät när den läste Faktakollen.
19 people gillar det här.

Biggles 2 timmar sedan
I en annan tid i ett annat land, användes lögnen också för att tysta den obekväma sanningen:
"Om man berättar en tillräckligt stor lögn och fortsätter att repetera den, kommer folk till slut att tro på den. Lögnen kan hålla bara så länge som staten kan skydda folket från politiska, ekonomiska och/eller militära konsekvenser av lögnen.

Därmed blir det livsviktigt för staten att använda all sin kraft för att kväva oliktänkande, ty sanningen är lögnens svurna fiende och därmed blir alltså, i förlängningen, sanningen statens
största fiende."
Joseph Goebbels 1897 - 1945 - tysk nazistisk propagandaminister
32 people gillar det här.

LeffeF 1 timme sedan som svar till Biggles
Vem är det alla "likes" syftar på här?

rksmrgs 24 minuter sedan som svar till LeffeF
Inte vem, utan vad. Parallellen.

john7878 2 timmar sedan
Kan vi få en länk till denna kommentar så att vi kan få "like"-a den?
4 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 2 timmar sedan
Bra att Avpixlat och Marcus33 har propagandakollen :D

Dvs. de har kollen på deras massinvandringspropaganda.
28 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 2 timmar sedan
Svd gav alltså grönt ljus till Ulvenhags Goebblespropagandasida?
Vilka lallare.

Det här kommer de få höra till dö-dagar. :D
20 people gillar det här.

mittmotto Top 10 2 timmar sedan
Hur många Svenska pass säljs utomlands per år?
Kanske nått för faktakollen att lägga lite tid på.

http://www.friatider.se/irakie...
23 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 2 timmar sedan som svar till mittmotto
Man kan hyra pass också:
http://islamversuseurope.blogs...

snacka om svarta ekonomier.
16 people gillar det här.

swebyggare 2 timmar sedan
En faktakoll är hur det kunde bli så här för en pensionär gentemot en invandrare! http://www.kristianstadsbladet...

En enkel koll är hur många blev skjutna 1991 kontra 2011?
Samma med överfallsvåldtäkter och annan gränsöverskridande kriminell utveckling.
17 people gillar det här.

soogood 2 timmar sedan
Tobias Olsson har uppenbart inte kunskapsnivå eller tillräcklig personlig integritet för att jobba med faktakollen.
30 people gillar det här.

LeffeF 2 timmar sedan
Ja,så här är det med systemet med utgivningstillstånd. Tungorna måste vispa i baken på näste chef hela tiden, alltifrån redaktören till chefredaktören och ända(n) upp till de politiska systemen. Om man förstår detta, så ser man det också genomgående hela tiden och förvånas inte över något.
8 people gillar det här.

AliasDL 2 timmar sedan
Åkesson får rött, Lööf får gult och Ullenhag får grönt - vad kan man vänta sig i dagens Sverige?

I min värld så hade den sistnämnde fått så mycket rött så han omedelbart åker ur både regering och riksdag. Med sig under armen har han floskelgeneratorn Annie "40 miljoner" Lööf.
27 people gillar det här.

Not2LateIHope 2 timmar sedan
Applåder Marcus33! Det har blivit grus i åsiktsmaskineriet...äntligen. Hela PKindustrin gnisslar betänkligt, inte en dag försent!. Den närmaste tiden blir högintressant, hur ska denna ovana situation hanteras? PKismen går mot sitt slut. Dom tidningar som ställer om snabbast o börja leverera sanningar blir vinnare o resten losers. När det väl börjar...kommer det att gå snabbt.

Frågan är: vem börjar? alla väntar på nån annan. Vi här kan bara gotta oss i läget o slå oss till ro o observera strömmningarna o krumsprången. Ett härligt läge trots eländet!
34 people gillar det här.

Denoroligedemokraten 2 timmar sedan
Ni kanske redan har sett denna klassiker, men här kommer den igen:


”Faktakollen undersöker om SAAB verkligen går med förlust eller om det är en myt. Undersökningen visar att om SAAB skulle sälja fler bilar så skulle företaget inte gå med förslust utan göra vinst. Därför drar faktakollen slutsatsen att det är en myt att företaget går med förlust. De säljer bara helt enkelt för få bilar.”
41 people gillar det här.

niblic 1 timme sedan som svar till Denoroligedemokraten
Eller som SvD själva skriver idag:
Riksarkivet rustades för ca 200 miljoner kronor och skulle bli ett storslaget "Barnkulturhus". Nu riskerar det att gå i konkurs efter att ha varit igång några månader!
Men enligt SvD med sin famösa "faktakontroll" så är det ju helt onödigt att sätta Barnpalatset i konkurs. Det går inte alls med förlust utan skulle göra en ordentlig vinst om det bara fick fler besökare som betalade lite mer! D.v.s. att Barnpalatset går med förlust är bara en MYT.
(Tobias Olsson-sanning, kallas det numera!)
7 people gillar det här.

Ola Holm 2 timmar sedan
obetalbar...
5 people gillar det här.

Knut_Zweistein 2 timmar sedan
En annan märklighet med dessa "mytbildare" är att det i artikeln uppges att utrikes födda uppgick till 16,8% av befolkningen år 2006, dvs för 5 år sedan och en ytterligare invandring av närmare 100 000 personer /år (ej inräknat utvandring).

Skall man tro på SvD:s "faktakoll" och Ullenhags och SCB:s "sanningar" så var antalet utrikes födda således högre år 2006 än det antal som SCB beräknar inträffa först år 2050 som man uppgett till.....16,5%!!!:
"I rapporten tas just invandringens nettokostnader upp, där Jan Ekberg tittar på hur utrikes födda och deras barn påverkar den offentliga sektorn ur ett ekonomiskt perspektiv. Studien utgår från år 2006, då gruppen omfattade 1,53 miljoner personer eller 16,8 procent av landets befolkning.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: