söndag 19 februari 2012

Avpixlat

Avpixlat: Sju dömda för Bergabranden

KALMAR Natten mellan den 12 och 13 oktober 2011 eldhärjades Berga centrum i Kalmar. På fredagen föll domen.

Artan Ismajli, född 1994, döms för misshandel, anstiftan av skadegörelse, anstiftan av allmänfarlig vårdslöshet och olovlig körning.
Joakim Alexander Willhelm Andersson, född 1993, döms för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet.
Karar Fadel Hashem, född 1996, döms för anstiftan av skadegörelse och anstiftan av allmänfarlig vårdslöshet.
Mahravan Fakher Ali, född 1994, döms för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet till ungdomsvård med särskild föreskrift.
Victor Johan Henning Mikael Köhl, född 1996, döms för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet.
Djambulat Miserbiev, född 1996, döms för anstiftan av skadegörelse och anstiftan av allmänfarlig vårdslöshet.
Anders Gustav Isac Reinholdsson, född 1995, döms för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet.

Samtliga sju döms till ungdomsvård med särskild föreskrift, Ismajli döms även till 40 timmars ungdomstjänst. Åtalet mot ytterligare tre ungdomar, samtliga med utländska namn, ogillas.

Kalmar tingsrätt, B 1421-11
Share
2012-02-18, 17:43 (uppdaterat 2012-02-18, 17:43) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur | 128 kommentarer och 7 reaktioner
SD i Region Skåne efterlyser hälsokontroller för asylsökande

HÄLSOKONTROLLER Enligt lag är landstingen skyldiga att erbjuda asylsökande en kostnadsfri hälsoundersökning när de kommer till Sverige. Undersökningarna är dock frivilliga för de asylsökande. Frivilligheten leder till att många avstår och troligen också till att de prioriteras ned av sjukvårdsansvariga, dels av resursskäl men också därför att det etablerats en missriktad uppfattning om att det skulle vara kränkande om man vore för angelägen med att erbjuda sådana undersökningar. Att mycket återstår att göra vittnar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting om – bara cirka 40 procent av alla asylsökande genomgår hälsoundersökning.

Sverigedemokraterna i Region Skåne har ställt en skriftlig fråga till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande där man undrar varför så få hälsoundersökningar genomförs för asylsökande, och vill veta vad Region Skåne gör för att öka antalet. Man understryker att detta är angeläget för såväl den enskildes hälsa som ur ett samhällsperspektiv. Många asylsökande kommer från länder där svåra infektioner som hepatit B och C, multiresistent TBC och HIV är betydligt vanligare än i Sverige.

Kristianstadsbladet


Share
2012-02-18, 17:12 (uppdaterat 2012-02-18, 17:12) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Vård/omsorg | 123 kommentarer och 5 reaktioner
Östeuropéer bakom en fjärdedel av brotten

ENGLAND Under 2011 låg östeuropéer bakom drygt 11 000 brott i London. Polacker, rumäner och litauer är de mest aktiva. Allt som allt ligger utlänningar bakom en fjärdedel av alla brott i London.

Östeuropéerna utgör hela nio av tio narkotikabrottsmisstänkta och ligger bakom mer än en av tre sexbrott. Siffrorna ger vatten på kvarn till vad som i England kallas immigrant crime wave, invandrarbrottsvåg. För bara fyra år sedan låg utlänningar bakom ett av fem brott.

Läs mer »
Share
2012-02-18, 16:23 (uppdaterat 2012-02-18, 23:39) | Kategori(er): Brott, Invandring/mångkultur, Utrikes | 108 kommentarer och 5 reaktioner
Man måste skilja på folk och folk

INSÄNDARE Vi har ett ansvar att inte vara generaliserande rasister, vi måste kunna skilja mellan bra och dåliga invandrare – de som förtjänar hjälp och de som inte gör det, de som vill bli en del av och bidra till det svenska samhället och de som kommit hit bara för att utnyttja vår generositet. Sverige kan inte hjälpa alla och därför måste vi prioritera aktivt vilka som har störst hjälpbehov och inte som nu bara slentrianmässigt belöna de som lyckats ta sig till Sverige. Våra politiker har ett ansvar för att inte ignorera medborgarnas kritik och fresta på och missbruka svenskarnas tolerans och solidaritet så hårt att de till slut i ren frustration drivs till främlingsfientlighet. Det är några av de tankegångar signaturen V.L. utvecklar i denna insändare.

En gång har jag känt på vad rasism är. Jag besökte ett europeiskt land, var i en butik och en kvinna där sa något mycket fult till mig och tittade på mig med hat i blicken. Jag förstod att hon trodde jag var polack och troligen trodde hon också att jag levde på bidrag. Det var ingen idé att tala om för henne att jag spenderade en hel del pengar i detta hennes land som jag turistade i eller att jag inte var polack utan svensk. Men upplevelsen var mycket obehaglig och jag blev ledsen. Kvinnan hade trott något dåligt om mig som inte var sant.

Läs mer »
Share
2012-02-18, 13:55 (uppdaterat 2012-02-18, 17:16) | Kategori(er): Insändare, Invandring/mångkultur, Politik | 190 kommentarer och 10 reaktioner
Åkesson om handlingsplanen mot brottslighet

POLITIK Igår lanserade Sverigedemokraterna sin handlingsplan mot den organiserade brottsligheten, vilken partiets rättspolitiska talesperson Kent Ekeroth presenterade för övriga ledamöter under riksdagsdebatten om den skenande brottsligheten. På fredagen utvecklade även partiledare Jimmie Åkesson tankegångarna kring den USA-inspirerade planen i Studio Ett.

SD lanserar handlingsplan mot den organiserade kriminaliteten
Chatta med Kent Ekeroth (SD) om organiserad brottslighet
Share
2012-02-18, 11:38 (uppdaterat 2012-02-18, 12:20) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Politik, Video / audio | 284 kommentarer och 7 reaktioner
Simrishamn dög inte åt skadade libyska “krigshjältar”

SVERIGE/LIBYEN Strax före jul började det strömma in krigsskadade libyer till Simrishamn. Den libyska övergångsregeringen hade köpt vård från företaget Transmedica som iordningställde hyrda lokaler för ändamålet som psykiatrin lämnat efter sig. Här som på andra platser i Sverige och även i Danmark har man haft vad man kallar för “en del inkörningsproblem” vilka bestått i att patienterna uppträtt som idioter, ställt krav på att slippa kvinnlig personal, på att få röka i sängarna, sexuella ofredanden, hot och våld osv.

Den libyska övergångsregeringen har dock varit nöjda med vården och sagt sig vilja förlänga samarbetet med Simrishamn. Inför detta har Transmedica förberett sig, bl.a. genom att anställa ny personal. Av denna fortsättning blir nu intet. När de nya libyska patienterna anlände i förra veckan uttryckte de omedelbart missnöje över att behöva bo i Simrishamn. De har i stället krävt att få bo och vårdas i Malmö. Läs mer »
Share
2012-02-18, 00:22 (uppdaterat 2012-02-18, 00:22) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Utrikes, Vård/omsorg | 499 kommentarer och 18 reaktioner
Kvinna knivmördad i centrala Malmö

LAGLÖSA MALMÖ UPPDATERAD En småbarnsmamma blev på eftermiddagen idag knivmördad i centrala Malmö. Kvinnan var ute och gick tillsammans med sina två små barn då hon attackerades och knivhöggs av en mansperson inför ögonen på barnen. Kvinnan togs till sjukhus där hon senare avled av sina skador.

En man har gripits av polisen med koppling till händelsen, men det är oklart om det är en konstaterad gärningsman. Enligt obekräftade uppgifter ska den gripne/gärningsmannen ha varit bekant med kvinnan. Något motiv har inte framkommit. Inte heller har några uppgifter om brottsoffrets eller gärningsmannens härkomst uppgetts. Vi återkommer naturligtvis om/när vi får ytterligare uppgifter.

Läs mer »
Share
2012-02-17, 20:52 (uppdaterat 2012-02-18, 00:35) | Kategori(er): Brott, Inrikes | 945 kommentarer och 13 reaktioner
Tarek Fatah hos Michael Coren om “profetförolämparen” Hamza Kashgari

Tarek Fatah gästar Michael Coren på Sun News och samtalar om bloggaren/journalisten Hamza Kashgari som utlämnades till Saudiarabien av Interpol för att han twittrat om sina tvivel kring den heliga profeten.

Vi skrev om detta för ett par dagar sedan. Då riskerade Hamza Kashgari utlämning från Malaysia dit han flytt och gripits efter att Interpol utfärdat en arresteringsorder. Enligt vad som sägs i det här videoklippet har utlämningen nu verkställts. Tarek Fatah tror inte att Kashgari verkligen kommer att dömas till döden för sin tweet om profeten, så som många i Saudiarabien har krävt. Men det beror enligt Fatah inte på att liberala medier i väst har uppmärksammat fallet och protesterat. Det har man nämligen inte gjort. I stället menar Tarek att det är de progressiva krafter inom Saudiarabien som ändå finns som kommer att ställa upp för Kashgari.

Relaterat

Interpol hjälpte Saudiarabien ta fast journalist som “förolämpat profeten”
Share
2012-02-17, 19:29 (uppdaterat 2012-02-17, 19:29) | Kategori(er): Islam/religion, Utrikes | 33 kommentarer och 5 reaktioner

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: