onsdag 22 februari 2012

”Ensamkommande flyktingbarn” häktad för grova stölder | Realisten

”Ensamkommande flyktingbarn” häktad för grova stölder | Realisten: ”Ensamkommande flyktingbarn” häktad för grova stölder
Av Redaktionen

Malmö I slutet av 2010 kom Mohamed Rarah från Algeriet till Sverige för att söka asyl. För Migrationsverket uppgav att han att han var 15 år gammal, född den 25 maj 1995, vilket godtogs tills vidare.

Tillsammans med andra algerier gjorde Mohamed Rarah sig snart skyldig till en lång rad stölder. Bland annat visade han vad han kallade för ”Zlatanfinter” med en fotboll, samtidigt som han passade på att stjäla åskådarnas mobiltelefoner.

När han till slut greps klarade Mohamed Rarah sig från häktning till följd av sin uppgivna ålder. Vid rättegången i januari 2011 var han försvunnen. Däremot dömdes två andra asylsökande algerier, 23-årige Fuad Beusliman och 21-årige Mohammed Meituwe, till villkorlig dom för häleri respektve häleri, stöld, försök till stöld och narkotikabrott. Mohammed Meituwe dömdes dessutom till utvisning.

Den 31 augusti förra året greps Mohamed Rarah på nytt sedan han stulit en mobiltelefon från en civilklädd polis. Efter förhör försattes han på fri fot, och försvann igen.

Den 18 februari i år greps han för tredje gången, denna gång ombord på ett tåg när han var i färd med att stjäla en resväska på Hyllie station. I går häktades Mohamed Rarah på sannolika skäl misstänkt för fyra grova stölder.

Myndigheterna har även upptäckt att det ”ensamkommande barnet” inte var något barn. Mohamed Rarah bedöms bara betydligt äldre än vad han har utgivit sig för att vara och hans ålder har skrivits upp med tre år. Enligt Migrationsverket bedömning är han mer sannolikt född den 25 maj 1992, och anses nu vara 19 år gammal.

flattr this!
Tipsa en vän

Till:

Från:

Kommentarer

Anton skriver:
2012-02-22 kl. 11:38

”Upptäckt”!!!!!!!!???????

Huar har man kunnat missa det hela tiden? Hur pass (in-)kompetenta är personalen vid migrationsverket egentligen?
bengt skriver:
2012-02-22 kl. 11:33

Varför inte alla tre getherdarna inte är utvisade är för mig en gåta.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: