fredag 17 februari 2012

Flykten från de mångkulturella skolorna « Avpixlat

Flykten från de mångkulturella skolorna « Avpixlat: Flykten från de mångkulturella skolorna

MALMÖ I onsdags berättade Sydsvenskan att en tredjedel av föräldrarna i Malmö ratar de mångkulturella skolorna och skickar sina barn till antingen friskolor eller skolor i andra stadsdelar med större andel barn med svenska som förstaspråk. Igår gjordes ett uppföljande reportage.

Nihad Bunar har i tio års tid forskat om mångkulturella skolor.

– Det vi sett är att många elever väljer att lämna mångkulturella skolor. Väldigt få sade att det var på grund av pedagogik eller disciplinproblem. Det som alla hänvisade till var att det är många invandrare och man befarar att det är svårt att lära sig ordentlig svenska. Man vill vara i en miljö där det finns svenska elever, säger Nihad Bunar, professor på barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet.

I Malmö vill man att alla skolor ska vara lika attraktiva. Bunar menar att skolsegregationen inte går att förändra med pedagogiska modeller och föreslår bland annat att alla tvingas välja skola då de startar sjunde klass, även den närmaste skolan måste väljas – “då tvingas man tänka efter”. De mångkulturella skolorna måste också bli mycket bättre på att marknadsföra sig gentemot föräldrarna. Framför allt handlar det dock om att ändra intagningsreglerna i stadens skolor, menar han. Upptagningsgränserna bör ritas om och kommunen ska styra mer hur eleverna tas in, för att få större socioekonomisk integration.

Den vanligtvis på ytan så politiskt korrekta medelklassen, vilken politiker och journalister inte sällan tillhör, vill dock inte veta av mångkulturen.

– Det måste till att man blandar barnen. Jag tror att man med små justeringar skulle kunna få stora vinster. Men man får inte prata om multikulturalism eller mångfald, för den svenska medelklassen tillåter inte att man experimenterar med deras barn på det viset, säger han.

Sydsvenskan
Föräldrar ratar de mångkulturella Malmöskolorna
Print Friendly
Share
2012-02-17, 02:44 (uppdaterat 2012-02-17, 03:05) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Utbildning

12
Disqus

Gilla
Ogilla
liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
114 kommentarer 1267 gillar mottaget
Dela på
Visar 50 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
4 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


impossiblemission 1 minut sedan
Den Svenska skolan fungerade bra fram till slutet av 50 talet.
De som hade " läshuvud " kunde söka in på realskolan redan från 4: de klass, gå där i 5 år för att sedan te realexamen.
Därefter kunde den som ville söka in på gymnasiet, gå där i 3 år och därefter till universitetet. För dom som inte önskade "läsa" så fortsatte man i folkskolan fram tom klass 8 och därefter så kunde man gå till en yrkesskola eller gå i lära hos någon arbetsgivare.
Visst fanns det problem då också men väldigt mycket mindre.
De elever i folkskolan som hade problem av olika slag sattes i specialklasser så att de inte störde de övriga.
Alla var nöjda med denna lösning.
Vänstervridningen av utbildningen samt sedermera även vänstervridningen av lärarutbildningen i kombination med LO:s absurda lönekrav för outbildade lärlingar har utan tvekan lett fram till där vi står idag.
Kvinnornas ökade deltagande i arbetslivet orsakade att den sociala kontrollen gentemot ungdomarna helt försvann.
Att förändra detta genom att bussa någon hit och dit förändrar inte fundamenta.
Politikerna har förstört utbildningssystemet men vill inte ta sitt ansvar.
Alla kan inte bli akademiker med höga löner, det måste också finnas arbeten åt den andra delen av befolkningen.
Genom rationaliseringar och uppdrivna lönekostnader har man effektivt sett till att denna grupp blir utan arbete och möjlighet till försörjning.
Man tom importerar ytterligare arbetskraft med denna bakrund.
Hur skall ett samhälle kunna fungera friktionsfritt under dessa förutsättningar?
Politikerna vet detta med väljer att inte göra någonting eftersom det redan gått överstyr och ingen vill uppfattas som den som sticker ut.

Goja 3 minut sedan
Jag tycker att politkerna och journalisterna i Malmö ska föregå med gott exempel och sätta sina barn i skolorna i Rosengård. Är de inte beredda att göra detta är de inget annat än stora hycklare.

diedummenschweden 1 minut sedan som svar till Goja
Tyvärr skulle de aldrig i livet göra detta då deras barn skulle börja prata "walla bruchan, mannen jag sväär".. Något som allvarligt skulle hämma deras framtida karriärer och möjligheter!

GrinigGammalGubbe 7 minut sedan
Munnen säger en sak, fötterna gör annorlunda.

Litar ni på vad som sägs, eller vad som görs...
2 personer gillade det här.

Kollen 1 minut sedan som svar till GrinigGammalGubbe
Odds 1,0 för rätt svar!.

Sverige_Sverige_fosterland 8 minut sedan
Jag citerar "Kaffe latte - gänget" på Södermalm; "Gärna invandrare men inte i Vårt kvarter och absolut inte på min gata!"
3 personer gillade det här.

hysterisk65 12 minut sedan
"Det måste till att man blandar barnen" Jævla skitsnack. Kommer aldrig att tillåta att mina barn blandas i något jævla multikultiførsøk och någon typ av indoktrinering. Sker det inte naturlig så sker det inte alls!
1 person gillade det här.

pellepojken13 18 minut sedan
OT. men Avpixlat passerade just den politiskt korrekta Göteborgsposter på Alexa :)
4 personer gillade det här.

Kruskas Kettle 19 minut sedan
Alltså, jag vill bara gråta när jag hör om hur våra politiker mer och mer förstör vårat land. Ett land som folk i vanliga fall skulle kunna gå i krig för att skydda och värna, försvinner nu sakta men säkert medan majoriteten bara står och tittar på, eller t.o.m. verkar gilla det. Jag förstår verkligen inte!

PerEkman 20 minut sedan
PK-iterna har otroligt mycket som de kommer att få stå till svars för i framtiden! Hur man motiverar en massinvandring som en valfrihetsreform där alla ska få bo var de vill. Ja förutom de som vill bo i det pursvenska och trygga Vellinge.

Man motiverar genusdravlet med att "alla ska kunna välja - även killar ska kunna välja kjol". Och valfriheten går tydligen bra så länge man väljer det som PK:iterna vill att man ska välja. Väljer man fel så blir det nya lagar som begränsar valfriheten!

Emse1 20 minut sedan

Skulle avpixlat kunna få fram en lista på var våra multikultiivrare till "pursvenskar" har sina barn i för skolor? Den listan borde ju tala sitt tydliga språk vad gäller antalet "pursvenska" barn i invandrartäta skolor !

Gissar på att vi i det närmaste pratar promille istället för procent ang antalet "pursvenska" barn i invandrartäta områden/skolor.
1 person gillade det här.

getingblandhumlorna 20 minut sedan
Drivs de förslagen igenom så kommer vi få se många hus och lägenheter till salu i vissa av Malmös stadsdelar.

Rebeckass 22 minut sedan
Det bästa sättet för utländska elever att integreras i det svenska samhället är att gå i en skola med SVENSKA elever där man undervisas i SVENSK historia och SVENSKA traditioner, äter SVENSK mat och sist men inte minst pratar SVENSKA språket.

Då snackar vi lyckad integration.
1 person gillade det här.

GalaXyBloggen 22 minut sedan
Kommunisten Ohlys barn går i privatskola.
1 person gillade det här.

ingaplinga 22 minut sedan
blir skitförbannad... måste till att man blandar barnen!? En sak är då säker, JAG skulle aldrig någonsin acceptera att mina barn skulle tvingas till en skola på tex Rosengård eller Lindängen för att jag bodde "fel"
Bara jag tänker på det får jag rysningar, tänk själv... 2 superblonda, blåögda tjejer i Rosengård...

Nu får det väl ändå vara slut på lekstugefasonerna??? hoppas av hela mitt hjärta att många fler hinner vakna innan 2014!!!
1 person gillade det här.

Repertor 30 minut sedan
Låt se nu...

1. "fly" från skitland & skitkultur
2. Resa genom hela europa
3. Kasta bort passet efter ankomst till gratislandet Sverige.
4. Leva gratis på andras bekostnad.
5. Det nya landet förvandlas till skit, för att de har tagit med sin skitkultur hit.
7 personer gillade det här.

rinkeby 44 minut sedan
Det är ju jättebra med muslimska friskolor och det är jättebra med skolor där majoriteten är invandrare. Mångkulturella skolor är kort sagt jättebra... Men de passar inte mina barn, eller vad tycker du sjuklöverpolitiker? Hur många beslutsfattande politiker har sina barn gående i mångkulturella skolor? Hur många kan tänka sig att ha det?
3 personer gillade det här.

MartinA 44 minut sedan
Så politiker och teknokrater fyllda av misslyckad social experimentlusta vill använda andras barn som kanonmat för att täcka upp deras groteska misslyckande?
6 personer gillade det här.

rinkeby 42 minut sedan som svar till MartinA
Ja, precis så är det. Det är skillnad på mina barn och dina ungar...
3 personer gillade det här.

Stefan K 1 timme sedan
Jag är född och uppvuxen på landsbygden (det du Expo-Bengtsson, dessutom är jag en lågavlönad arbetare), men mina högstadieår tillbringade jag i kommunens tätort. Vi från landsbygden bussades till olika högstadieskolor, beroende på var vi bodde.
Skolan jag gick på ligger i stadens miljonprogramområde, men på den tiden fanns det ytterst få invandrare på skolan. Förutom elever från de nordiska grannländerna fanns det några spanjorer och en kille från Libanon. Idag är 90% av eleverna utrikesfödda, på förskolan som ligger några hundra meter bort är 95% av eleverna utrikesfödda och majoriteten av dessa är somalier som snart är i majoritet i bostadsområdet.
Idag väljer ungdomarna från min gamla hemort andra högstadieskolor och skolan är idag så segregerad att politikerna har diskuterat att bussa elever därifrån till andra skolor i stan. Nu blir det inte så, utan snart står en helt ny skola färdig och där kommer elever från flera högstadieskolor att samlas.
Segregationen i området har gått så långt att t.o.m. många med invandrarbakgrund väljer att flyta härifrån. Ett misslyckande, ja visst, men tror ni att politikerna tagit lärdom? Fel, de kör på i samma stil och när de äldre i området gått bort lär antalet utrikesfödda uppgå till långt fler än de dryga 60% som gäller idag.
4 personer gillade det här.

2REP 1 timme sedan
Skulle jag tvingas sätta min dotter på en multikulti skola så skulle hon få vara hemma! Aldrig att jag skulle utsätta henne för att bli kallad h.ra varje dag bara för att hon är svensk samt att få tillgodogöra sig en sämre kvalitet på utbildning etc.
9 personer gillade det här.

Xmach2 1 timme sedan
Nu borde personer som Jan Helin och andra sk. mongokulturist lovers visa vägen och flytta sin avkomma till mongokulti skolor. Föregå med gott exempel och agera och inte bara snacka skit!
6 personer gillade det här.

Kretschmer 1 timme sedan
För att det skall fungera i skolan och i samhället, måste man ha samma värdegrund. Ett lika värde för vit, svart eller grön. Dom grupper som kommer hit, deras värdegrund är att ställa till det för övriga. Dom kan inte vara i möblerade rum. I alla fall uppför man sig så. Vem skulle inte säkra sina avkommors liv och leverne genom att flytta där ifrån? Svensken har gett upp och insett att vi , det svenska samhället och leverne, är invaderat. Och vi håller på att förlora matchen också.
4 personer gillade det här.

1368 1 timme sedan
Och varför skulle de inte göra det? Svenska folket har inte valt mångkultur eller ens blivit tillfrågade om de vill ha den.
Att det sedan finns personer som röstar på partier som är helt beredda att förstöra deras land kan man och måste man beklaga allvarligt kanske de vaknar vi får hoppas det.
8 personer gillade det här.

arch_a 1 timme sedan
Ingen normalbegåvad svensk vill se sina barn halka efter i skolan pga att deras klass inte greppar svensk värdegrund. Inte heller offrar man sina barns chanser till att få normala kompisar för att behaga multikulturens vurmare. Lärare som har fler än tre olika hemspråk i sina klasser sliter hårdare än de med färre. Vilket alla fattar innebär mindre tid till undervisning och mer tid till konfliktlösning. Så vad väljer man för sina barn? Inte jättesvårt. Men att sedan stå för resonemanget fullt ut. Det är värre.
3 personer gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan
Undrar om dom som flyttar sina barn har någon aning om sambandet mellan deras beslut där och deras beslut i vallokalen?
3 personer gillade det här.

Roland X 1 timme sedan
De makthavare som bestämt att Sverige skall vara ett multikulturellt samhälle har nog aldrig utsatts för multikulturens avigsidor. Jag vill därför se en inkvotering av muslimer och zigenare på Lundsbergs privatskola.
12 personer gillade det här.

fafhrd2 2 timme sedan
Forskat i 10 år..?

Han hade kunnat frågat mig (+ 5 miljoner andra svenskar) så kunde jag berättad hur det ligger till, är knappast något som behöver forskas om...

Återigen så tror han som de flesta andra politiker på åtgärd i helt fel ände, vad är det för fel på det här landet!?

3 personer gillade det här.

UbbeIfarsta 2 timme sedan
När tom myndigheter anställer folk som prata Svenska med brytning, så ser man hur låga kraven är idag.
3 personer gillade det här.

fafhrd2 2 timme sedan som svar till UbbeIfarsta
Precis. Vem vill gå i en klass där läraren och 80% av eleverna pratar på sitt egna språk, för det gör dom.
Även på SFI står läraren och förklarar på deras egna språk, vissa lärare pratar betydligt mer än andra... En lärare kunde ju inte ens de rätta svenska uttalen utan det vart ju "blattesvenskan", hur ska man lära ut då till folk...

Helt horribelt!
2 personer gillade det här.

xbenedictx 2 timme sedan
De som är för mångkultur (vilka är samma personer som är för mångkriminalitet), borde tvingas att leva bland dem och ha sina barn i dessa skolor, och det gäller i synnerhet eliten i samhället, då skulle de i handling visa att de menar allvar med alla sina fina ord om allas lika värde, och alla andra floskler, den ena bättre än den andra.
6 personer gillade det här.

UbbeIfarsta 2 timme sedan som svar till xbenedictx
Bästa vi kan göra , är att retunera så mycket skit som möjligt tillbaka deras hemländer. Är man inte lönsam, så skall man inte stanna i Sverige. Men våra korrupta liberala politiker fattar inte detta.
6 personer gillade det här.

1368 1 timme sedan som svar till UbbeIfarsta
Jag instämmer här har vi massor av svenska ungdomar som inte får arbete men i affärer finns det mängder av personer som inte är svenska dessa platser är direkt tagna från det egna folket varken mer eller mindre.
1 person gillade det här.

Bengtomoderat 1 timme sedan som svar till UbbeIfarsta
Håller också med dig
2 personer gillade det här.

xbenedictx 2 timme sedan som svar till UbbeIfarsta
Håller Absolut med dig.
2 personer gillade det här.

Bad4you 3 timme sedan
Märkligt det här, de babblar om hur viktigt det är med multikultur? Varför väljer man då bort multikulti skolorna nu plötsligt? Är det en av förklaringarna till att Avpixlat fått massor av nya läsare och de blir bara fler, har det öppnat upp ögonen på många av dessa PK människor, i så fall ligger du risigt till Reinfeldt 2014. Sverige är som en enda stora såpbubbla på väg att spricka och hur ska ni journalister ljuga er ur den myten då?
17 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan som svar till Bad4you
Glöm imte att pk eliten kommer in hit på sida och läser varje dag. Därav mycket besök på sidan.
4 personer gillade det här.

zigge1083 1 timme sedan som svar till Bad4you
"Sverige är som en enda stora såpbubbla på väg att spricka och hur ska ni journalister ljuga er ur den myten då?"
Sverige är som en enda stora brakskit på väg att spricka och hur ska ni journalister slippa lukten från den?
2 personer gillade det här.

UbbeIfarsta 2 timme sedan som svar till Bad4you
Att som Svensk gå i en mångkulturell skola är en plåga. Du bli kränkt dagliga, lektionstid används för terapi än för kunskaps överföring.
8 personer gillade det här.

Bad4you 1 timme sedan som svar till UbbeIfarsta
Jo jag vet, mina egna barn hör till de offren och det är rent ut sagt för jävligt.
4 personer gillade det här.

ingaplinga 8 minut sedan som svar till Bad4you
byt skola innan dina stackars barn får men för livet...

novaspace 3 timme sedan
Inte lätt när föräldrarna röstar med fötterna istället för med valsedeln....
10 personer gillade det här.

Dante3 3 timme sedan
Helt rätt, tvinga barnen att gå i skolor som kommer förstöra deras barndom, gör det... Dumjävlar....
21 personer gillade det här.

Vargagrin 3 timme sedan
Anledningen som föräldrar inte vågar uppge i undersökningar som dessa är att de är rädda att deras barn skall influeras av dålig kvinnosyn, bli pressade att testa droger som ciggaretter och hash, bli rånade och retade för att de är Svenskar.

Har arbetat som lärarvikarie i några skolor i Stockholm och vet att det förekommer.
26 personer gillade det här.

Bengtomoderat 4 timme sedan
Niha Bunar har forskat i 10 års tid??

Han vågar skriva sanningen men är så pk att det svider i ögonen när man läser denna dynga..
"Med små justeringar kan man ..."

Jag hade kunnat tala om orsaken efter 10 minuters funderande.
24 personer gillade det här.

Exilenskalman 1 timme sedan som svar till Bengtomoderat
10 minuter? Vad ska du med så lång betänketid till? Utan att vara raketforskare bör man klara det på under 30 sekunder...
4 personer gillade det här.

Bengtomoderat 39 minut sedan som svar till Exilenskalman
Ja du har rätt. Speglade bara de 10 åren som Nissen forskat.

Men jag tror nog att det går åt ett antal minuter att sluta skratta för att någon överhuvudtaget ställer frågan.

Bengtomoderat 4 timme sedan
Hycklarnas högsäte = Sverige.

Jag skrev det i förra omgången; Nu ska du se att det blir förbjudet att välja skola!!

Vänta bara, det är inte långt borta.

Och jag hoppas att det genomförs = Bästa tänkbara valarbete för SD.
20 personer gillade det här.

multi-millionaire 4 timme sedan
Bunar menar alltså att vi ska ha ännu mer diktatur i landet.

Låt de som ska lära sig något bestämma själv var de ska studera och inte en svenskhatare som Bunar!
11 personer gillade det här.

Mahound 5 timme sedan
Alla gillar mångkulturen, så länge man själv slipper ta del av den personligen.
34 personer gillade det här.

4 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa
Reaktioner

Sverigevakna 1 timme sedan
Från twitter
RT @Avpixlat: Flykten från de mångkulturella skolorna: http://t.co/JkhZ1Qpp #svpol #svpbs
Sverigevakna 1 timme sedan
Från twitter
RT @t_sucre: Flykten från de mångkulturella skolorna http://t.co/tW9ynkf4 #svpol
Benjamin B. 1 timme sedan
Från twitter
Flykten från de mångkulturella skolorna http://t.co/tW9ynkf4 #svpol
Avpixlat 5 timme sedan
Från twitter
Flykten från de mångkulturella skolorna: htt

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: