måndag 20 februari 2012

Mångkulturen ska nu påtvingas barnen « Avpixlat

Mångkulturen ska nu påtvingas barnen « Avpixlat: Mångkulturen ska nu påtvingas barnen

Johan Revemark

MALMÖ Eftersom föräldrarna i Malmö ratar de mångkulturella och problemfyllda skolorna borde man nu använda sig av tvång. Det föreslår idag Johan Revemark, rektor på Linnéskolan i Limhamn.

2007 skickades ett femtiotal elever från Kroksbäcksskolan, som undergick renovering, till Linnéskolan. Något som genererade protester från föräldrarna till barnen i Limhamn, som oroade sig för att studieresultaten skulle påverkas negativt. Studiemässigt skedde dock inga förändringar, förutom att eleverna från Kroksbäck höjde sina betyg.

Flyttprojektet är sedermera avslutat. Revemark hyser dock förhoppningar om att elevutbytet blir standard.

– Vi har kommit till en punkt där man måste göra ett val. Antingen vill vi ha en integrerad stad eller inte, säger han. Om klasser i Limhamn-Bunkeflo, Slottstaden, Ribersborg och liknande områden tar emot fler barn kan det möjliggöra en rättvis och likvärdig skola i Malmö. Det här måste börja redan på förskolan.

Revemark, som själv bor i välmående Vellinge, menar att sex till åtta platser per klass bör avvaras i de bättre skolorna. Dagens valfrihet skapar bara mer segregation, och många barn kommer från familjer som inte ens har råd att åka buss, därför borde samtliga elever tilldelas gratis busskort, säger han.

Homogen skola negativt

Torbjörn Persson är lärare och håller med Revemarks tankegångar kring tvång.

– Vi har lärt oss väldigt mycket under de här åren som Kroksbäckselever kommit hit. De första två åren var det vi och dom bland eleverna, mycket revirpinkande. Det ändrades. Men all kompetens är färskvara. Får vi en homogen, vit, skola här igen är kompetensen borta om fem år. Då är vi på ruta ett igen.

Att göra tvärtom, flytta svenska elever till sämre skolor, tror Revemark dock inte på.

Sydsvenskan

Flykten från de mångkulturella skolorna
Föräldrar ratar de mångkulturella Malmöskolorna
Print Friendly
Share
2012-02-20, 13:41 (uppdaterat 2012-02-20, 13:47) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Utbildning

14
Disqus

Gilla
Ogilla
liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
117 kommentarer 1322 gillar mottaget
Dela på
Visar 18 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
34 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Hans Högbom Just nu som svar till BannlysHedersmord
till o med sverige körde slavskepp till bland annat usa men de är en helt annan historia..
men kravaller som dom i usa på 40-70talet ser vi idag redan början på.. ta malmö tex...

elefantter Just nu
Eftersom Johan Revemark ratar de mångkulturella och
problemfyllda bostadsområdena borde man nu använda sig av tvång. Det föreslår
idag elefantter, kommentator på Avpixlat i Info.

successandnothingless Just nu
Ja det verkar jättetrevligt Revemark...

Personrån vid LinnéskolanMalmö. Två personer rånades på sina mobiltelefoner när de befann sig vid Linneskolan http://www.sydsvenskan.se/malm...éskolan.html"Bråken beror inte på var eleverna kommer ifrån"Malmö.
När högstadieelever från Kroksbäck flyttade till Linnéskolan höstterminen 2007 hördes många kritiska röster. Snart två läsår senare är rektorn /.../ men missnöjd med stök på rasterna.I rasthallen ”Spelhålan” i källaren får eleverna inte länge spela pingis eller lufthockey. Sporterna ledde till för mycket bråk.På skolgården har det blivit ett hårdare klimat.
– Det är en del i kulturmötet. Vi har olika sätt att vara och att tala till varandra. Det leder till missförstånd. Språket har blivit lite tuffare. Bullernivån har blivit högre, säger Johan Revemark.

Särskilt sexorna som kommer från mindre skolor har känt sig otrygga. Oroliga föräldrar, både från Kroksbäck och Limhamn, har ringt till rektorn och berättat att barnen är rädda för andra elever på rasterna.
– Det handlar inte om smågruff i korridoren för det finns på alla skolor. Det är inte så att vi har slagsmål varje dag, men när det händer blir det större. Det rings in personer utifrån som lägger sig i. Jag vill understryka att bråken inte har att göra med var eleverna kommer ifrån. De kan vara mellan två från Kroksbäck eller två från Limhamn.
– Det är klart att det finns rasism. Det finns ungdomar som har blivit mer rasistiska, men det är absolut inte merparten. Vi lyckas inte med alla. Vi är inte experter på detta, men vi jobbar hårt. Det finns också de som har blivit mycket mer kulturöppna.http://www.sydsvenskan.se/malm...Tygelsjöföräldrar vägrar släppa barnen till LinnéskolanBarnfamiljer flyttar ut från Malmö till byar som Tygelsjö för att barnen ska få en trygg uppväxtmiljö, och om dessutom garantier avgetts om att grundskola ska erbjudas i byn så känner sig föräldrarna nu lurade om deras barn ska bussas in till stökiga Linnéskolan.http://malmo.lokaltidningen.se...öföräldrar-vägrar-släppa-barnen-till-linnéskolan-/20090929/artikler/835378146/

NakenKejsare Just nu
Föräldrar som tvingas skicka sina barn till mångkulturen bör få chans att svara på om de röstade på SD, eller sjuklövern. De som röstar på SD skall givetvis inte behöva komma i kontakt med mångkulturen eftersom de med demokratiska medel hävdar sin rätt att kunna avstå.

De andra föräldrarna, de som har röstat på sjuklövern, borde genast få sina söner och döttrar ivägskickade till mångkulturen, med ungdomsgäng, sexuella trakasserier mot blonda blåögda flickor.

Synd om barnen förståss, men ansvaret vilar på föräldrarna. Vem skall annars ta emot mångkulturens negativa effekter?

SveaLydig 4 minut sedan
All migration sker i princip till de vita delarna av jorden. Vad är det då som gör att folk från Afrika,Mellan Östern ,Asien,Sydamerika söker sig till dessa ,är det för att dela med sig av sin kompetens eller för att ta del av den av kompetens uppbyggda välfärden. Så därför undrar jag vad det är för kompetens som försvinner i en vit skola.
5 personer gillade det här.

Austin_Powerwich 7 minut sedan
...sluta, sluta ...SLUTA!
Stoppa vansinnet någon, det måste ju räcka någon gång! Jag pallar snart inte av att leva längre i detta land. Vad håller människorna här på med? och ännu viktigare, VARFÖR?
4 personer gillade det här.

ddayperspective 8 minut sedan
Den siste idioten är inte född än...men efter 2014 kommer det ljusna! Då kommer Sveriges vår..
1 person gillade det här.

baraundrar 8 minut sedan
Vill man bryta segregationen är det här en väg man måste gå tror jag, oavsett invandring i övrigt. I Malmö är dock läget så allvarligt att man kan undra vilka som kan tänkas integreras till vilka. Då har det gått för långt!

erik_14 10 minut sedan
Själv bor han i Vellinge, en av Sveriges rikaste kommuner med Falsterbo och Skanör som upptagningsområde inom skolan, där slipper hans egna barn (om han har några) gå i tvångsintegrerade skolor, det bor nämligen bara 10 st invandrar"barn" i en by norr om Vellinge!

Det värsta är att han ljuger om hur bra det har blivit de flesta barn som bor i Limhamn går till andra skolor.

Vilken Hycklare!
3 personer gillade det här.

Rättrådig 1 minut sedan som svar till erik_14
Det kommer säkert S att fixa.Det blir bussning av malmöelever till Vellingeskolorna.Lika kuppartat som när man tvingade på Hököpinge "flyktingbarn" från Malmö.

BirgerZorro 12 minut sedan
Ser ut som en pajas, tänker som en pajas!!!

Vad kan man då förvänta sig? :)
2 personer gillade det här.

Svensk_Rondellhund 14 minut sedan
Att en integrerad stad är sämre än en etnisk svensk stad är nog Malmö det bästa exemplet på, frågan är väl bara varför våra politiker och journalister hyllar detta?
3 personer gillade det här.

Viksjo 14 minut sedan
Jisses. Kolla listan över "Mest läst" i Sydsvenskans Malmö-sektion:

Rånades av ungdomsgäng
Knivmordet
Mer om knivmordet
Inbrott
Stöld i klädinsamlingsboxar
Brinnande falafelvagn
Ännu mer om knivmordet
Tvinga skolor att blanda elever
Omhäktning Malmö-mord
5 personer gillade det här.

Svensk_Rondellhund 9 minut sedan som svar till Viksjo
Ja ibland sammanstrålar alla härliga berikande mångkulturella händelser till att ta upp hela spalten.
1 person gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 19 minut sedan
Jag kommer ihåg kravallerna som var i USA när man började bussa små negerbarn till vita skolor för att "integrera" och uppfostra "vita inskränkta medelklassbor" i amerikanska södern!
8 personer gillade det här.

BannlysHedersmord 0 minut sedan som svar till Svenskastavalla
Du kan inte jämföra Sverige år 2012 med USA år 1957.
Till Sverige kommer socialbidragsturister, självmant!
Till USA skeppades afrikanska slavar, mot sin vilja!
Det hade inte funnits en enda afrikan i USA om britterna inte hade importerat dessa!

viktorial 6 minut sedan som svar till Svenskastavalla
Det här var Little Rock Arkansas 1957. När Eisenhower satte in nationalgardet. Det var fruktansvärt! Man försökte bryta rassegregrationen i skolorna och ett tiotal mycket modiga svarta gymnasieelever började gå i en vit skola. Med hjälp av soldater! Det finns en otroligt vidrig bild från detta. En svart flicka i förgrunden, bakom henne en vit flicka med ansiktet förvridet av hat när hon ropar ut sitt hat. Det var alltså inte fråga om "små negerbarn" och det var inte "vita inskränkta medelklassbor". Det var rent och skärt rashat, rasism i ordets verkliga betydelse. Det handlade inte om skolor i olika områden, det handlade om att ungdomar, antingen de var vita eller svarta skulle kunna gå i samma skola. Det FICK man inte förut. Jag tycker din kommentar är lågdragen, det är du som är inskränkt just här (men ofta annars skriver du sunda kommentarer), men jag tar det som att du inte är så insatt i just detta du skriver här. Du kan väl ändå inte mena att att svarta inte skulle få gå i samma skolor som vita. På den tiden hade man i USA skilda säten på bussarna för svarta och vita, svarta fick inte äta på vitas restauranger, med mera. Sedan dessa drygt femtio år som gått sedan kravallerna i Little Rock i Arkansas har så otroligt mycket hänt i USA, både mentalt i människors värderingar och lagmässigt, idag är det hårda straff i USA för att diskriminera någon på grund av hudfärg.
1 person gillade det här.

elefantter 0 minut sedan som svar till viktorial
Jag vill börja med att klargöra att jag vet ingenting.
Sen vill jag skriva : Numera finns det i USA städer där dom vita inte "kan vara" längre.

34 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: