onsdag 22 februari 2012

Mottagande av ensamkommande snart ett tvång « Avpixlat

Mottagande av ensamkommande snart ett tvång « Avpixlat: Mottagande av ensamkommande snart ett tvång

MASSINVANDRINGEN Två statliga utredningar ute på remiss kan resultera i att kommuner som idag inte tar emot så kallade ensamkommande flyktingbarn kan tvingas att göra så. Enligt Migrationsverket behöver antalet platser för dessa fördubblas i Sverige.

Utredningarna avser kommunala ersättningar och en översyn av själva mottagandet. Utöver tvång kan dessa även innebära höjda schablonbelopp – business as usual då det gäller den nya adeln alltså där skattkistan förefaller vara bottenlös.

- Sverige behöver i stort sett fördubbla antalet platser inom några år, säger Ronnie Magnusson, expert på kommunrelationer och ensamkommande flyktingbarn på Migrationsverket.

I dagsläget betalar Migrationsverket ut ett schablonbelopp på 1 600 kronor per dag och plats till hvb-hem ute i kommunerna. Övriga kostnader söks i efterhand av kommunen ifråga. Nu föreslås att även den extra kostnaden betalas ut i förskott. Totalt 1 900 kronor per dag anser man är en rimlig ersättningsnivå för hvb-hem och 550 kronor per dag för ungdomar som placeras i familjehem.

I den andra utredningen föreslås att Migrationsverket ska kunna anvisa ensamkommande till både kommuner som inte ingått någon överenskommelse och de som gjort det men inte har några lediga platser för tillfället. Samtidigt heter det att mottagandet ska bygga på frivilliga överenskommelser mellan stat och kommun, något motsägelsefullt kan tyckas.

Remissvaren ska vara inne senast den 5 mars. Dessa ska sedan sammanställas och eventuella lagändringar, som ska klubbas igenom i riksdagen, träder troligen i kraft tidigast 2013.

VK
Print Friendly
Share
2012-02-22, 12:28 (uppdaterat 2012-02-22, 12:28) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik

14
Disqus

Gilla
Ogilla
och 5 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
118 kommentarer 1335 gillar mottaget
Dela på
Visar 84 av 146 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Fortetfan Just nu
Varför kan man bara inte bygga ett område långt ut i norrländska skogen dit alla kan komma? Om dem nu måste komma hit.

World Traveller Just nu
Om tio ar saa kommer andelen vapenfora muslimska maen att vara saa stor att vi inte kan aterta makten over vaart land aven om vi forsoker. Det tal att taenkas pa.

bud 0 minut sedan
PROpensionären nr 7 211skrev en gulligull-artikel om hur Agneta föredrar att hjälpa andra och hur de tagit imot ett "ensamkommande" "barn"(yngling) och tipsat en vän om detta.
Men inget tal om den skyhöga ersättningen som erhålls.Att det underminerar pensionen för andra bekommer tydligen inte denna typ av "svenska"

nilsanders Just nu
nu kanske det kan komma nån slags reaktion.... det finns trots allt ca 100 kommuner som ej har fallit för denna vulgärpropaganda om dessa "ensamkommande barn" f-n man blir bestört vad slags politiker har vi som styr landet... Verkar vara mindre begåvade hela bunten... Nåja jag röstade inte på dom senaste valen eftersom ingen av dom folkvalda verkar ha "kopparna på rätt plats i skåpet"...nu hoppas jag att det kommer en reaktion från mer tänkande kommunpolitiker än dessa som säljer ut sig själva bara för att få snöd ekonomisk vinning under kort tid... Som jag fattat det så är det många kommuner som måste välja ::: stora besparingar eller skattehöjningar....jättebra låt oss få byken tvättad offentligt!!!!!!

Siklarius 4 minut sedan
Skrämmande!! När ska folk förstå att det drabbar övrig välfärd? Äldreboende läggs ner, gamla ska få klara sig själva.....Mindre pengar till ALLT utom till den blomstrande invandringsindustrin.

Regeringen SKA ta sitt ansvar och INTE dra ner på det som vi har betalt skatt för. Betala tillbaka de 239 (eller vad det nu var) miljarder kronorna som ni LÅNADE/STAL från pensionsfonderna för tiotalet år sedan. Ge våra gamla det som de behöver och gjort sig förtjänta av, ge oss alla en TRYGG tillvaro med jobb och lugn och ro på gator och torg.
Och efter det som ni SKA göra och vi har betalt för, så kan ni använda pengar till skäggbarnens boende.
Och att ni har ett ANSVAR att se till att dessa "barn" inte belastar oss andra med någon typ av brottslighet är en självklarhet. Men det bryr ni er inte om eftersom ni själva är så "goda" och " medmänskliga". Men medmänskligheten mot de som röstat fram er då???
Nu får det f-n i mig vara nog!!! Jag är så trött på att se era hånfulla flin mot oss alla som bara ska finna oss i att se hur våra medborgare rånas, hotas, misshandlas, våldtas och tas livet av, bara för att ni inte VILL se hur det förhåller sig i verkligheten.

deleted 7 minut sedan
När somalierna väller in i vågor som måste väl ändå svensken vakna?!
5,8% i senaste undersökningen är ju fruktansvärt. Vi måste upp i åtminstone 15 till nästa val
1 person gillade det här.

bowlaren 8 minut sedan
Snart måste man väl flytta ut Svenskar från Sverige, så vi kan ta emot mer ensamkommande flyktingbarn, galenskaperna forsätter.
http://svenssonsfunderingar.wo...

Oleg_Datsishin 26 minut sedan
Vad är problemet??? Det är bara minska antalet platser på äldreboenden och slänga gamlingarna att dö ut på gatan (ironi). Men det lutar åt det hållet om vi behåller dem som styr detta stakars land....
2 personer gillade det här.

BortmedPKismen 28 minut sedan
Självklart, kanske de skyller på att de stackars barnen kan skada sig på de specialdeisgnade lyktsolparna eller nåt dylikt...
1 person gillade det här.

Kretschmer 52 minut sedan
Grattis Sverige och dess medborgare. Vi har fyllt dom frivilliga platserna med vuxna skäggiga förklädda till barn, Nu går nästa lass på tvång. Och vad är det som säger att den vanliga medborgaren inte kan bli tvingad att hysa skäggiga barn i sin lägenhet( 40 miljoner skägg på väg)
Sverige är fullt, landet knakar och är på väg att rämna under den helt sanslösa politik som sätter den inhemske medborgaren och längst bak i kedjan, men längst fram när det gäller skatter.
Usel regering, avgå.
8 personer gillade det här.

in_the_style_of_demons 53 minut sedan
1900kr/dygn....Jäklar så dyrt.

När ska detta ekonomiska vansinne ta slut.

Låt oss utgå från ett extremt positivt scenario och anta att de flesta av dessa så kallade barn lyckas anpassa sig och skaffa ett hederligt jobb.
Anta att de kostar staten 1900kr/dygn i två år.
Det blir flera miljarder.
Säg att de får jobb efter 5 år.
Dvs, utöver två år på 1900kr/dygn kommer 3 år med de vanliga bidragen.
Detta betyder att varje ensamkommande kommer att kosta skattebetalarna 3-4 miljoner.
När de fått jobb kan vi anta att de inte kommer att tjäna så mycket.
Säg att de faktiskt tjänar 18000kr/månad.
På det drar vi ca 30% skatt (grovt räknat 6000kr).
Dvs, de betalar in 6000kr/månad i skatt.
Det blir 72000/år.
På 10 år blir det 720000kr.
Det kommer alltså att ta 50 år innan det ger ett ekonomiskt överskott jämtemot de kostnader skattebetalarna belades med för att få dessa rara gossar i arbete.

Döm själv om det är ekonomiskt hållbart!

Ponera istället att vi verkade för politisk stabilitet i deras hemländer samt hjälpte till att
bygga upp skola och sjukvård....Det blir många friska och läskunniga barn för den summa som ett enskilt skäggbarn kostar per år i Sverige.
10 personer gillade det här.

CaptainAhab2010 43 minut sedan som svar till in_the_style_of_demons
Du glömde att det överskottet endast kan tillgodoräknas om de inte under dessa 50 åren använder sig av någon välfärd som är skattesubventionerad.
1 person gillade det här.

lasse1 55 minut sedan
"Vi får väl hoppas....säger Fredrik Reinfeldt.... att mina moderatkommuner, Vellinge, Täby, Lidingö, Danderyd och Nacka, Saltsjöbaden står sig välvilliga till att ta emot lite ensamkommande flyktingbarn framöver..
Vi har ju på gång en tvångslag som vi kan ta till, om de visar sig motsträviga till våra nyanlända......
säger Fredrik o. flinar lite...
.
Jag hoppas också att nämnda kommuner också visar sin välvilja med att ta emot horder av somalier, som jag räknar med skall komma i tiotusentals under det här året, 2012..... säger Fredrik...

Jag tror heller inte att jag kommer att förlora mina högerväljare i dessa kommuner....
Jag vet att alla mina väljare älskar massinvandring från outvecklade länder...
På sikt, så kan de välburgna moderathushållen få städhjälp och trädgårdsarbete från de nyanlända, och då till betydligt bättre förmåner än vad RUT kan erbjuda...Ja, helt gratis ....
Jalla...jalla.... säger Fredrik och storskrattar..

De kan ju till och med ha flyktingarna boende i sina stora villor, så att de får känna sig som vilka familjemedlemmar som helst ....Det här har jag jobbat för sedan vi kom i regeringsställning..... .säger Fredrik Reinfeldt..
De andra partierna måste ju hänga på, annars är de ju rent rasistiska...säger Fredrik avslutningsvis..
4 personer gillade det här.

Berit 59 minut sedan
Varför måste antalet platser fördubblas? Är det bara för att det saknas platser i dag eller för att dubbelt så många söker sig till Sverige? Dubbelt så många som 2 800, d v s nästan 6 000 per år?

Migrationsverkets prognos för 2012, sid 6.

http://www.migrationsverket.se...

"Mot bakgrund av att asylsökande afghaner blev den största gruppen under2011 samt att verket bedömer en fortsättning på den ökade trenden, höjs ävenprognosen av antalet ensamkommande barn till 2 800. En ytterligare faktorsom kan bidra till att antalet kan öka ytterligare är det aviserade lagförslagetför somaliska anknytningsärenden. Förslaget betonar barnperspektivet, vilketkan få effekter på antalet asylsökande ensamkommande barn från Somalia."

Jag förstår inte varför de ensamkommande ökar på grund av somaliska anknytningsärenden. Om de har anknytning till Sverige är de väl inte ensamkommande per definition, behöver inte placeras i några asylboenden.
2 personer gillade det här.

Emigranten 1 timme sedan
Nu får det vara nog med vansinnet som "våra" politiker i 7-klövern håller på med!

Det kan inte vara möjligt att 7-klövern ska få fortsätta med att sänka Sverige totalt och kasta oss tillbaka till medeltiden med alla nybyggare som blytunga sänken som aldrig kommer att betala en krona i skatt, utan dom ser det som en mänsklig rättighet att bli försörjda av oss svenskar!

Alla vi som inser vart den här galna massinvandringen bär iväg måste ut på gator och torg för att informera de svenskar som fortfarande lever kvar i den Bullerby idyll som Sverige en gång var, så att 7-klövern börjar fatta att nu har vi fått nog!
3 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 1 timme sedan
M tappar stort i ny väljarmätning sd 5,8 de har minskat ännu 3,2 på news 4
s starkt framåt

Emigranten 54 minut sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist
Har du länken till sidan?

Ann-katrin Sahlqvist 1 timme sedan
Regeringen har sänkt ersättningsnivån i a kassan Maxersättningen är 680 kr för den som varit medlem i minst ett år. Om man nu får någon godkänd period. Man diskuterade även idag på debatten om obligatorisk a kassa som sjukförsäkringen o det har man sett hur den fungerar
2 personer gillade det här.

Goja 1 timme sedan
Jaha, man planerar alltså att ta emot dubbelt så många om några år. Jag kan i och för sig tycka det är bra om man placerar ut ett antal i politikernas och hournalisternas kommuner så att de också får uppleva mångkulturen.
2 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 1 timme sedan
O sedan kommer anhöriga som söker uppehållstillstånd
Som i svergie kommer att öka med 45 procent till 59.500
Förra årets siffra låg på cirka 41.000 enligt migrationsverkets nya prognos
Den främsta orsaken till ökningen är en färsk dom i migrationsöverdomstolen som underlättar för människor från länder, där oficiella identitetshandlingar är svåra att få att söka anhöriginvandring
Den största delen av ökningen väntas vara somalier

text kunskapskanalen sid 116
1 person gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan
Billström, Ullenhag och Reinfeldt med vänner jobbar hårt på att förstöra Sverige. Tål inte sina nuvarande grannar.
4 personer gillade det här.

Pandizz 1 timme sedan
Fruktansvärt, kommunala politiker måste våga sätta ner foten och inte bara titta på pengarna.
Hade jag varit kommunpolitiker så hade jag blivit vansinnig över att bli överkörd ang. detta beslut.
1 person gillade det här.

folkkultur 1 timme sedan
Minns att Solna kommun lät meddela att den faktiska kostnaden/"barn" ligger på 3-12 000 kr...
Det hade varit intressant om det uppkom en "Carema-diskussion" även om dessa "barnhem", då det finns privata aktörer som tjänar multum på det här. Tror att sossen Jan Emanuel J. är en av dessa profitörer, men kan ha fel...
1 person gillade det här.

Berit 1 timme sedan som svar till folkkultur
Kolla här på Norrtälje så hittar du det mesta som Jan Emanuel J driver.

http://www.hvbguiden.se/

folkkultur 1 timme sedan som svar till Berit
Roligt. Då finns det några stackars hjärnceller kvar, som skvalpar omkring... ; )

Stefan K 1 timme sedan
Vet inte varför, men känslan är att något kommer hända snart för redan idag är Sverige en häxkittel som pyser och bubblar. En vacker dag är jag övertygad om att det pyser över och frågan är bara hos vilka?
10 personer gillade det här.

Traianus 1 timme sedan
Varför inte tiodubbla antal platser?
Utredarna är säkert rasister!

:-)
5 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 1 timme sedan
Tack till Berit om Solna länken - Har sammanställt de flesta siffrorna! Detta är sjukt!

http://misslyckande.wordpress....

Socialtjänstens (endast anvisningskommuner)
utredningskostnader under asyltiden ersätts med schablon, antingen 31
000 kr per barn eller 39 000 kr per barn. Den högre schablonen avser
barn som är placerade hos närstående i ett familjehem (s.k. ebo).

Om kommunen har överenskommelse med staten om ett antal
platser för asylsökande barn i ett anvisningsboende ersätts platserna
enligt schablon om 1 600 kr per plats och dygn samt ytterligare 300 kr
per plats och dygn om platsen är belagd.

Under asyltiden ersätts plats i förskola och skola med schablon.

När uppehållstillstånd har beviljats ersätts kommunerna för
vård- och boendekostnader, på i stort sett samma sätt som ovan fram till
dess att barnet uppnår 21 års ålder.

För barn som togs emot i en kommun efter den 30 november 2010
ges en schablonersättning om 30 000 kr per barn för bl.a. god man och
särskilda kostnader inom socialtjänsten. Ersättning kan också lämnas för
försörjningsstöd till ensamkommande barn som fyllt 18 år men inte 21 år
som går i gymnasieskola och som inte är föremål för annan vård.

Extra ersättning föreslås kunna ges till ankomstkommuner för
”rimliga” merkostnader. Vad som menas med ”rimliga” merkostnader ska
bedömas från fall till fall.
2 personer gillade det här.

folkkultur 1 timme sedan som svar till Misslyckande
"Rimliga" merkostnader är Iphone, Canada Goose-jackor, mobilsamtal hem till den obefintliga familjen för hundratusentals kronor t.ex.
4 personer gillade det här.

Berit 1 timme sedan som svar till Misslyckande
Varsågod! Du menar Stockholms stad? Solna kommuns kritik har i och för sig också diskuterats, men det var i ett annat inlägg.

Misslyckande Top 10 1 timme sedan som svar till Berit
Solna har tagit emot 1300 "barn" sedan 2006 men tillhör stockholms län?

Berit 1 timme sedan som svar till Misslyckande
Ja, Solna tillhör Stockholms län. Men remissvaret jag länkade till gällde Stockholms kommun. Finns 26 kommuner i länet. Hela länet tar emot ca 1 000 ensamkommande per år.

Inte så lätt att ha koll på om man inte bor i någon av länets kommuner.

http://sv.wikipedia.org/wiki/S...
1 person gillade det här.

Misslyckande Top 10 33 minut sedan som svar till Berit
Oavsett så är ersättningarna säkerligen obligatoriskt för nästan hela landet skulle jag tro

Men nya uppgifter för mig som 30.000 schablon för god man

500kr dagen familjeliv va nytt - har annan källa på 12.000 + 5000 i en annan artikel

Det är sjukt mycket pengar när pensionärer knappt får!

Berit 28 minut sedan som svar till Misslyckande
Jo, gäller säkert de flesta kommunerna. Fast Solna var lite extrem med kostnader på upp till 12 000 per dygn. Vad det nu kan bero på.

Nostalgikern 1 timme sedan
Sen när de väl är här så gnälls det och klagas på allt och alla. Det kan man göra om man är turist och betalat dyrt för sin semester, men ta mig f-n inte om man kommer som flykting till ett mottagarland!
6 personer gillade det här.

Nostalgikern 1 timme sedan
Hela övriga Europa skrattar gott åt Sveriges haveri. Reinfeldt styr med 300 km/h rärr in i bergväggen. De som försöker varna eller protestera är rasister eller intoleranta. Slaget är nog redan förlorat.
13 personer gillade det här.

ragnar0101 1 timme sedan
Samme Ronnie finns med i en artikel i AB 2009. http://www.aftonbladet.se/nyhe... Enligt
Migrationsverket i artikeln får varje kommun 60.000kr/mån/ barn +
en årlig ersättning på 500.000kr+ Plus riktade bidrag till skola,
landsting, socialtjänst samt för barnets gode man. 2009 tog vi emot
2250 barn. Omräknat blir det knappt 8 barn /kommun. 60.000/mån ger
720.000+ drygt 62.500/år o barn =782.500 , vilket ger 1,75 miljarder
+ de riktade bidragen så närmar vi oss 2 miljarder/år för dessa
”barn” eller 1miljon/st och år. Därtill har vi 100.000 nya invandrare varje år att ta
hand om, där männen eventuellt får jobb efter 7 år och kvinnor 10 år. Räkna
även in kostnader för vård, skola, och kriminalvård, så är vi
uppe i 300 miljarder/år. Det är 1/3 av statens utgifter det!!!!

6 personer gillade det här.

RobRoy75 1 timme sedan
Har idag arbetat hemifrån. Från mitt fönster har jag god utsikt mot stadens socialkontor (en stad på ungefär 140000-150000 inv.) och jag har under flera timmar iakttagit en aldrig sinande ström av "nyadel" (oftast tältbeklädda kvinnor från ett visst "horn" på den afrikanska kontinenten), som kommer för att kvittera ut sina bidrag. är rent ut sagt f*rbannad på att den idiotiska invandringspolitiken (eller som jag menar, avsaknad av den...) får fortgå! Spelar ingen roll vad indoktrinerad rödvinsvänster, urflippade moderater osv. säger, vi kan och bör ej vara ett Hotell Världen. Det finns tusen andra sätt att förbättra livssituationen för människor, än att omvandla och urholka vårt en gång i tiden fungerande land.......kassakistan Sverige är inte bottenlös och det gäller att använda varje krona på ett bra och effektivt sätt!
16 personer gillade det här.

Tollessss 1 timme sedan som svar till RobRoy75
Ja, men när här nu finns pengar och strävan, som verkar vara ett allt mer troligt alternativ, är att avhända medborgarna dessa tillgångar så är det en effektivt metod. Vi vet inte om det är ett hat som driver Alliansen och om detta nu slagit ut i besinningslöshet.
3 personer gillade det här.

X3inMora 1 timme sedan
Varför inte börja att kolla om det verkligen är barn som anländer först och främst? Det finns ganska många sköna miljarder och spara, genom hårdare regelverk och hårdare kontroll på vilka som söker asyl i Sverige 2012
7 personer gillade det här.

Steinbo1t 1 timme sedan
Läs detta:

30 000 somaliska barn på väg till Sverige de närmaste två åren.

http://www.smp.se/nyheter/vaxj...

Låter som ett skämt i stil med radioprogrammet Hassans busringning om de hundra tusen tyska bög*arna. Dessvärre verkar detta vara verklighet
9 personer gillade det här.

RobRoy75 1 timme sedan som svar till Steinbo1t
Helt sjukt....fick läsa artikeln tre gånger för att helt ta in vad som stod där, absurditeterna i Hotell Världen aka Sverige växer för varje dag som går tyvärr.
2 personer gillade det här.

cyklop 2 timme sedan
Hur många av dessa ensamkommande mystiska resenärer har
lagenligt styrkt sin riktiga identitet, innan dom får det skruvade epitetet
ensamkommande barn, med ny ålder, nytt namn och Svenskt pass. 1% kanske
?.Varför är det så många från Afghanistan ? Kanske dom är från Bangladesh eller Pakistan, vem vet. Kanske har dom
inte rest speciellt långt, ett annat EU land, kanske i behov av en ny
identitet? Vilka grundidentiteter som lurar bakom dessa individer och var dom
kommer ifrån har vi alltså inte en susning om. Skattebetalarna skall inte lägga
ett öre till på denna kravlösa, djupt anvarslösa politik som förs över våra
huvuden. Vi är inte skyldiga dessa människor som bedragarmässigt döljer sin
identitet någonting . I Sverige, och Europa för den delen finns det ett överflöd
av riktiga ungdomar som har svårt att få tillvaron att gå ihop. Fatta vad
lyckliga dom skulle bli med privat coach, bostad, gratis mat mm. är det mer
synd om en sysslolös 22 årig Egyptier än en utfattig 22 årig Spanjor utan
framtidsutsikt. Avsätt regeringen nu dom har förbrukat sin förtroende att sköta
Svenska folkets finanser och framtid.

13 personer gillade det här.

Castaldo 2 timme sedan
Kommunerna kan helt enkelt vägra. Regeringen kan helt enkelt inte köra över alla Sveriges kommuner.
3 personer gillade det här.

Berit 2 timme sedan
Remissvar från Stockholms stad, om någon orkar läsa.

http://insyn.stockholm.se/soc/...

De tycker att schablonerna är för låga, att de nu har högre administrativa kostnader och andra kostnader som det inte tas hänsyn till.
4 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 1 timme sedan som svar till Berit
Socialtjänstens (endast anvisningskommuner) utredningskostnader under asyltiden ersätts med schablon, antingen 31 000 kr per barn eller 39 000 kr per barn. Den högre schablonen avser barn som är placerade hos närstående i ett familjehem (s.k. ebo).
 Om kommunen har överenskommelse med

Misslyckande Top 10 2 timme sedan som svar till Berit
Tack! Detta är vidrig barnhandel!

Kolla siffrorna sidan 6! Högre schablonersättningar!
5 personer gillade det här.

j_london 2 timme sedan
Jag opponerar mig i allra högsta grad mot detta totalt felaktiga begrepp... Flykting! Eller detta stupida och fjantiga: ensamkommande...! Var är motsatsen? Kommande i flock...?

Mest korrekt måste nog vara: ensamkommande en och en i stora flockar! Eller kanske ännu mer sanningsenligt: ensamkommande insmugglade utan id-handlingar.

Begreppet flykting har i största allmänhet kommit att få en väldigt sentimental innebörd. En definition som inte allas stämmer in med verkligheten. En helt enkelt förljugen betydelse, i de sammanhang som detta begrepp så slentrianmässigt dagligen används i Sverige. Flykting. Per automatik skall man känna medlidande och skuld, uppvisa någon form av skamkänsla, tycka synd om och därmed förväntas öppna plånboken på vid gavel... och godkänna en totalt huvudlös och intelligensbefriad politik som har fört Sverige mot avgrundens kant.

Det är fullständigt banalt... och absurt...

Ja visst, flykting är man så snart man flyr ifrån något: en naturkatastrof, ett krig, torka, häftiga regnoväder, en havererat äktenskap, dåliga affärer, en kriminell handling, en usel arbetsmarknad, fattigdom... alla är på var och en sitt sätt flyktingar. Men med begreppet flykting, menar vi något helt annat.
Precis som FN-konventionen gjort avseende flyktingar, innan man bestämt sig för att definiera en viss grupp människor som just: flyktingar. En konvention man naturligtvis skall rätta sig efter, om man avser att bedriva en seriös och trovärdig flyktingpolitik.

Enligt denna konvention, är endast ca 5 (fem!) procent av de som söker sig till Sverige flyktingar i ordets riktiga bemärkelse. Resten är helt enkelt R-Y-M-L-I-N-G-A-R.
Man har alltså skrapat ihop så mycket pengar att, man kunnat betala människosmugglare för att rymma eller stucka från sina respektive hemländer...av en eller annan anledning. Vilken blir ytterst sällan utredd. Man har gjort det lätt för sig och bara dragit iväg. Medan man sedan förväntar sig att något annat lands skattebetalare skall försörja dem!

De som verkligen har riktig flyktingstatus har oftast ingen, eller mycket liten öjlighet att ta sig ur det elände som man i de flesta fall ofrivilligt hamnat i.
8 personer gillade det här.

diedummenschweden 2 timme sedan
Varför inte kosta på dessa unga blivande raketingenjörer och hjärnkirurger körkort och en bil också samtidigt? För att visa att de är våra nya herrar som vi skall bocka och buga oss för!
5 personer gillade det här.

Grillmästarn 2 timme sedan
"Sverige behöver i stort sett fördubbla antalet platser inom några år..."
Nej! Snarare minska till hälften! (eller bättre än så)
10 personer gillade det här.

johnsson 1 timme sedan som svar till Grillmästarn
Om ålderstester skulle utföras så skulle det behövas 50-75% förre platser om man kollar på hur det blev i Norge, Danmark och Finland efter dom infört detta.
5 personer gillade det här.

Magentan 2 timme sedan
2010 hade Politiskt Inkorrekt ett mycket intressant inlägg där man redogjorde för hur ekonomiska flyktingar på vilket språk som helst kan få instruktioner på nätet hur man på bästa sätt lurar till sig PUT i Sverige och andra västländer.

PI är ju nedlagt, men jag hittade en kopia på detta inlägg på bloggen "Svenssons Förvivlan" enligt nedanstående länk. Läs den:

http://svenssonsfortvivlan.blo...
10 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 2 timme sedan
Funderar på att skapa sektionen "människovärde" med fakta?
2 personer gillade det här.

Verkligheten 2 timme sedan
Undrar hur länge det dröjer innan man i solidaritetens och humanitetens namn bestämmer att varje svenskt hushåll ska ta in och försörja åtminstone ett av dessa "barn". Detta skulle ge plats för runt tre miljoner "ensamkommande", jämfört med dagens futtiga två tusen. Och billigt skulle det bli, om varje hushåll får stå för mat och uppehälle. En sorts internationell solidaritetsavgift, kanske man kunde kalla det.
4 personer gillade det här.

Sunngifu 1 timme sedan som svar till Verkligheten
Men för höge farao, ge dom inga idéer!!!
2 personer gillade det här.

Verkligheten 1 timme sedan som svar till Sunngifu
Om jag har tänkt tanken så har de säkert också gjort det för länge sedan. Jag tvivlar på att jag har tillräcklig fantasi för att klura fram något jävulskap som det inte redan finns en statlig integrationsutredning om någonstans i en arkivlåda.
1 person gillade det här.

subarulegacy 3 timme sedan
Ronnie Magnusson...........EXPERT PÅ ENSAMKOMMANE UNGDOMAR............
Vilka självgoda typer med fina titlar det finns i landet.........
Tänk om han var EXPERT på något inom äldrevården istället
Så dom som BYGGT landet kunde får det bättre Ronnie Mgnusson byt "jobb" till
äldrevården för där behövs EXPERTER...........
16 personer gillade det här.

Berit 2 timme sedan som svar till subarulegacy
Undrar hur mycket han har i lön, ensamkommande-experten. Säkert blir det en del resor också till fjärran länder. Måste bilda sig en uppfattning om hur det ser ut i ursprungsländerna. Det finns många som lever gott på andras olyckor, påstådda eller verkliga.
8 personer gillade det här.

Tollessss 3 timme sedan
Var inne på VK och tittade på källan. Där finns två kommentarer från igår. En som önskar att familjerna där skall ta till sig dessa svårt traumatiserade barn. Noll gillar. En som ifrågasätter vansinnet. 25 gillar. Och så en ifrån mig som inte kommit in ännu. Föreslår att ytterliggare någon skriver en kommentar, lugnt och städat. Inte för många. Då dör dom väl nästan och börjar söka källan.
10 personer gillade det här.

Berit 3 timme sedan
Här kan man få upp en lista över alla hvb-boenden för ensamkommande i hela landet. Jag får 178 träffar.

http://hvb.socialstyrelsen.se/...
2 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 3 timme sedan
Är familjhem detta? 12.000 för varje barn + 5000 i sociala avgifter

Detta är någons pension!

http://www.svd.se/nyheter/inri...

För Migrationsverket som betalar är
familjehemsplaceringar betydligt billigare; cirka 12000 kronor per barn
och månad plus 5000 kronor i omkostnader jämfört med drygt 50000 kronor
per barn och månad i gruppboenden.
4 personer gillade det här.

BitteJ 2 timme sedan som svar till Misslyckande
det är sanslöst, visserligen tycker jag alternativet är bättre än gruppboenden, men just nu pratar de i riksdagen om barnfattigdom alltså många föräldrar som är sjuka eller jobbar deltid, som antingen måste bo i liten lägenhet och leva på socialbidrag eller på något annat sätt leva på långt under 10 000 kr i månaden där 1000 kr räknas som att det är barnets kostnad.
2 personer gillade det här.

Borgaren 3 timme sedan
”….I dagsläget betalar Migrationsverket ut ett schablonbelopp på 1 600 kronor per dag och plats till hvb-hem ute i kommunerna…..” . Det är mina pengar, som jag tjänat ihop dom snackar om och som dom jävlarna skyfflar ut utan att fråga mig! Det är hög tid för kommuner runt om i Sverige att slå näven i 600000ullenhags bord och be att Invandrarverket och stockhomsnoblessen, högaktningsfullt drar åt h-e! Hur länge ska vi tillåta att dessa såcialister och bättrevetande, diktera för oss hur vi ska ha det? Dom jävlarna ska representera oss. Inte diktera för oss och slå med partipiskan! Det kallas ‘demokrati’ vilket hela den förgiftade drösen i 7-klövern tycks ha svårt att förstå. Vi har en, och endast en, chans till att ta tillbaka Sverige. Valet 2014. Och när vi vunnit, så måste vi snabbt som f*n bygga nya fängelser för att hysa in alla landsförrädare från 7-klövern, och media som, nödvändigtvis, måste ställas inför rätta. Mot seger och ett förnyat Sverige i 2014
10 personer gillade det här.

ML46 3 timme sedan
Skall bli roligt värre att följa det i min kommun... ingen fastighetsägare vill hyra ut...!!! Undrar hur migrationsverket skall lösa det..???
8 personer gillade det här.

bitsdu 3 timme sedan
Har en kvinnlig bekant i Belgien, jag kan 'trösta' er med att där är det ännu värre än i Sverige.

På hennes lilla ort där det bor ca 250 belgare, har regeringen tryckt in ca 600 invandrare från Kongo. I stort sett alla affärer har tvingats stänga igen.

När hon handlar och ska hoppa in i bilen för att åka hem så kommer 3-4 afrikaner och kräver att hon ska ge dom skjuts, dit dom vill.

Vägrar hon så blir dom ytterst hotfulla. Polisen i Belgien gör ingenting åt saken.
19 personer gillade det här.

Berit 2 timme sedan som svar till bitsdu
Det verkar vara EU-kommissionären Cecilia Malmströms vision om 50 miljoner afrikaner till Europa som håller på att gå i uppfyllelse.
3 personer gillade det här.

Berit 2 timme sedan som svar till bitsdu
Tack för den infon, även om det inte är mycket till tröst. Snarast en mardröm.

Nigel Farage brukar säga att Belgien inte är något land längre, att det är upplöst som nation.
6 personer gillade det här.

frustreradtomte 2 timme sedan som svar till bitsdu
och så säger pk-maffian att wilders är problemet.. pfff!
5 personer gillade det här.

j_london 3 timme sedan som svar till bitsdu
Ja, gör vi inget i dag, så blir det vår tur att skjutsa somalier och skäggbarn i morgon! Det är bara att välja...
6 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 3 timme sedan
vad var det vi sa? det blir obligatoriskt, ingen kommer att slippa undan till sist
6 personer gillade det här.

Roger Lindström 3 timme sedan som svar till Anna Svensson
Är det bara jag som har börjat snegla på djupaste skogarna i Norrland...Jag är alldeles för tråkig för att vilja ha spännande multi kulti runt omkring mig
8 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 2 timme sedan som svar till Roger Lindström
nej, du är inte ensam om detta. Problemet är dock den långa vintern och kylan. Med rådande energipriser har man väl knappast råd att hålla sig varm
2 personer gillade det här.

Verkligheten 2 timme sedan som svar till Roger Lindström
Var det inte Sorsele där det var så tråkigt att de "ensamkommande" inte ville bo där? Kanske kan vara något. Annars finns ju Simrishamn, som var så tråkigt att de libyska "krigshjältarna" krävde att få flytta till Malmö istället.
4 personer gillade det här.

Roger Lindström 3 timme sedan
Man skulle kunna bygga ett jätte stort fängelse att hysa in dem i...är ju ändå där de kommer att hamna
5 personer gillade det här.

bitsdu 3 timme sedan som svar till Roger Lindström
Men det kommer aldrig att ske pga 2 orsaker. Dels kostar det för mycket och dels måste då våra myndigheter erkänna att det är ett problem.
3 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 3 timme sedan
Tydligen ska var stad och samhälle i Sverige bli drabbat av mångkulturen och få uppleva rånvåg efter rånvåg våldtäkter misshandlar mord och så mycket mer. Tydligen ska var stad bli en soptipp där ingen svensk vågar gå ut och där dessa "Barnen" styr och ställer i vanlig ordning.

Sänd dessa barnen till områden där alla som är PK bor,där statsministern Helin Mattson med flera bor,sänd dem dit så får vi efter ett tag se om de ännu gillar olika.
11 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 3 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: