lördag 4 februari 2012

Svensk pojkvän misshandlad av bröder « Avpixlat

Svensk pojkvän misshandlad av bröder « Avpixlat: Svensk pojkvän misshandlad av bröder

ÖREBRO Att systern till de 23- och 21-åriga bröderna hade en svensk pojkvän blev alltför mycket, en kväll stoppade de och misshandlade honom.

En kväll sommaren 2011 hade målsäganden varit bortrest över dagen med sin flickvän och några vänner. De kom tillbaka hem på natten och släppte av flickan vid sin bostad. Kort därpå blev de stoppade av de två bröderna i varsin bil. Blockerad så att han inte kunde köra därifrån steg pojkvännen ur bilen. 21-åringen går då fram till honom och utdelar några knytnävslag i ansiktet och skallar honom till marken. 23-åringen deltar inte aktivt i misshandeln, utan står några meter ifrån och betraktar det hela.

Dock uppger de tillsammans att detta är “sista varningen, nästa gång finns du inte mer”. Avbröt han inte förhållandet med deras syster skulle de döda honom. De hotar dessutom med släktingar som kan “ta itu med” honom. Målsäganden ber då sin kompis, som finns med i bilen, att ringa polisen. 21-åringen säger då åt vännen att de får stryk om de ringer polisen.

Tidigare har det inte förekommit några problem mellan målsäganden och bröderna, de beskrivs till och med som vänner, men relationen till deras syster blev uppenbarligen för magstark.

Givetvis har deras synsätt att göra med den arabiska tradition som de lever efter.

Bröderna uppger för tingsrätten att en flicka inte får ljuga för sin familj, och framför allt inte vara tillsammans med en svensk pojke.

Sam Wasfi Naim, född 1990, irakisk medborgare, “önskar en manlig advokat”, döms för misshandel, olaga hot samt övergrepp i rättssak till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst
Yaser Wasfi Naim, född 1988, svensk medborgare, döms för olaga hot till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Tillsammans ska de dessutom utge ett skadestånd på totalt 10 500 kronor till målsäganden.

Örebro tingsrätt, B 4437-11

NA

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: