måndag 20 februari 2012

Ullenhag: Nödvändigt för att klara globaliseringen - Fria Tider

Ullenhag: Nödvändigt för att klara globaliseringen - Fria Tider: Ullenhag: Nödvändigt för att klara globaliseringen

Felix, Zoegas och Bonniers startades av invandrare, men fick dessa invandrare skattesubventioner, färdigmöblerade lägenheter, startpengar, gode män, socialbidrag etc. etc.? Eller var de helt enkelt idoga invandrare som arbetade sig upp - på lika villkor? Jag tror att Ullenhag har glömt att ställa denna fråga till sig själv. Inte fick mina föräldrar några subventioner, startpengar, ja, de fick inte ett endaste skit när de kom till Sverige - förutom ett jobb. Så det var bara att gå och jobba, vilket de gjorde gladeligen, eftersom det var därför de kom till Sverige. Idag ondgör sig mina föräldrar över vad Sverige har blivit.




Publicerat 20 februari 2012 kl 19:54
Att införa lägre skatt i invandrarområden än i svenska områden är nödvändigt, menar Erik Ullenhag. Enligt honom är det egentligen inte regeringen utan snarare "globaliseringen" som står bakom det kontroversiella förslaget.
Gilla artikeln på Facebook


1

Skriv ut artikeln

Skriv ut text som PDF

Att göra om Rosengård och liknande områden till både skatteparadis och bidragsparadis kan låta kontroversiellt, och regeringens förslag har redan fått mycket kritik på Internet. Men enligt den integrationsministern Erik Ullenhag (FP) är det en myt att Sverige ens har något val – globaliseringen gör det nämligen nödvändigt att införa lagstiftningen.

”Svensk ekonomi står inför flera stora långsiktiga utmaningar. En av dessa är den globala konkurrensen, som leder till att allt fler länder tävlar om att dra till sig investeringar och spjutspetskompetens. Globaliseringen är i grunden bra och positiv för såväl människors som länders utveckling. Men den ställer nya krav på Sverige”, skriver Erik Ullenhag (FP) på SVT Debatt.

Erik Ullenhag låter därefter antyda att hans satsning på i huvudsak irakier och somalier i Rosengård skulle kunna leda till att dessa grupper lyckas åstadkomma samma sak som 1800-talets judiska och europeiska invandrare gjorde i dåtidens Sverige:

”Många av våra största och mest kända företag har startats av utrikes födda personer. Felix, Zoegas och Bonniers är bara några exempel”, skriver Ullenhag.

Ett en skattefri invandrarzon som alltså blir både skatteparadis och bidragsparadis ska enligt regeringens officiella terminologi benämnas ”nystartszon”. Även fortsättningsvis använder regeringen termen ”utanförskapsområde” för att beteckna övriga invandrartäta problemområden i landet.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

14
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 11 kommentarer

Fredrik Larsson
Jag undrar bara en sak.
Kommer Ullenhag ställas personligt ansvarig för alla dessa felsatsningar och alla bortkastade pengar det inneburit?
Precis som uppgörelsen med MP är ju detta inget som väljarna fått ta ställning till innan valet.
SD kommer verkligen inte ha brist på material inför valrörelsen 2014...
Gilla
Svara
10 minut sedan
Kallebonk
Kunde han inte finna några viktigare bidrag än Zoegas, Felix och propagandaappraten Bonniers? Dessa tre företag hade Sverige klarat sig utan alldeles utmärkt. Ullenhag är en uppenbarligen en mycket sjuk psykopat.
Gilla
Svara
20 minut sedan
Farliga Tankar
Så här menar Ullenhag egentligen:
"-Detta är nödvändigt för att DRIVA PÅ globaliseringen."
Gilla
Svara
1 timme sedan
4 Gilla
CaesarApostata
Må vara att Felix, Zoegas och Bonniers startades av invandrare, men fick dessa invandrare skattesubventioner, färdigmöblerade lägenheter, startpengar, gode män, socialbidrag etc. etc.? Eller var de helt enkelt idoga invandrare som arbetade sig upp - på lika villkor? Jag tror att Ullenhag har glömt att ställa denna fråga till sig själv. Inte fick mina föräldrar några subventioner, startpengar, ja, de fick inte ett endaste skit när de kom till Sverige - förutom ett jobb. Så det var bara att gå och jobba, vilket de gjorde gladeligen, eftersom det var därför de kom till Sverige. Idag ondgör sig mina föräldrar över vad Sverige har blivit.
Gilla
Svara
1 timme sedan
7 Gilla
SM811
Kommer man med ett sådant förslag måste man vara spritt galen.
Gilla
Svara
1 timme sedan
4 Gilla
arch_a
Aha! Det är som i USA och indianreservaten. Globaliseringen bidrar med särskilda hänsyn och tillåter kasinon på urbefolkningens mark.
Är det inte så blir jag bara djupt besviken på Mannen, myten och ministern U.
Gilla
Svara
1 timme sedan
Nisse77
Hela Somalia är en nystartzon! 0% skatt på arbete och varor!

På ett mer seriöst plan, så länge som det bara startas företag utan substansvärde så får man ju simulerad tillväxt.
Bara bankerna får maxa sina fraktionella reserver så kan pyramidspelet fortsätta och makteliten behålla järngreppet över medborgarna och fortsätta med globaliseringsprocessen för att säkerställa sin makt för all framtid.
Gilla
Svara
1 timme sedan
4 Gilla
Elbolaget
Ja, Bonniers skulle vi definitivt klara oss utan.

För övrigt anser jag att dessa utanförskapsområden borde berikas med enorma mängder "ensamkommande flyktingbarn", eftersom andra kommuner uppe i Norrland, tydligen skulle "gå under" om de inte fick "ensamkommande flyktingbarn" och statliga bidrag.

Gilla
Svara
1 timme sedan
4 Gilla
ANTI LSK, /www.youtube.com/watch?v=GHkucr1jJpQ&NR=1
Att införa lägre skatt i invandrarområden än i etniskt svenska områden är nödvändig

Kun ett spørsmål:
Gjelder det kun innvandrere i fra ikke vestlige land ? om det gjør det er regjeringen i Sverige rasistisk
Forskjellsbehanling p.g.a hudfarge og etnisk tilhørighet er rasistisk
Gilla
Svara
2 timme sedan
8 Gilla
Elbolaget
Det måste vara ett "utanförskapsområde", dvs en extremt absurd population med kraftiga begåvningstörningar tillsammans med närmast tvångsmässigt kriminellt och ultravåldsamt beteende.

Men, tja, om ett antal norrmän skulle flytta in någonstans och samtidigt köpa lite massmedia och använda denna massmedia till att ljuga ihop att dessa fredliga norrmän faktiskt ägnar sig åt "utanförskapsbeteenden" och lura staten, så kanske de också skulle få skatteparadis.

Klart värt ett försök!
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till ANTI LSK
2 Gilla
bloggo
Och Felix, Zoegas och inte minst Bonnier är dessutom företag vi skulle klara oss väldigt mycket bättre utan. Utvisa invandrarna istället och skicka med Ullenhag som bonus till Somalia på samma gång.
Gilla
Svara
2 timme sedan
16 Gilla


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: