torsdag 23 februari 2012

Uzbekisk imam med flyktingstatus skjuten i Strömsund – Interpolefterlyst för terrorbrott « Sweden Confidential

Uzbekisk imam med flyktingstatus skjuten i Strömsund – Interpolefterlyst för terrorbrott « Sweden Confidential: Uzbekisk imam med flyktingstatus skjuten i Strömsund – Interpolefterlyst för terrorbrott






22 Votes

Updated 12.10 - Den skjutne är imam, regimkritiker, wahhabist, terrorist, svensk medborgare och efterlyst av Interpol för bl a terrorism.

STRÖMSUND Muslimen Obid Nazarov 54 år, från Uzbekistan, som skulle mördas av den väntande skytten, blev körd till sjukhuset i Östersund med svåra skottskador där han nu kämpar för livet. Bredvid imamen fann polisen ett “pistolliknande föremål” och polis, som är mycket förtegen om det känsliga fallet, spärrade kvickt av området. Nazarov har varit efterlyst sen 1999 av Interpol men trots det fick Obid Nazarov permanent uppehållstillstånd i Sverige 2006. Eilert Tallenhed på Migrationsverket behandlade ansökan. – “Jag kände inte till att han var efterlyst när jag beviljade den“, säger Eilert på MV.
Klockan är nu 12.10…

…och inte ett enda ord om detta i gammelmedia (förutom samma TT-text i alla blad) som AB, Expressen, DN, SvD, GT , Skånskan eller sju andra större tidningar är nyheten av de känsligaste slaget så de har ålagts med tystnadsplikt? Enda tidningen som har sparsamma upplysningar är Länstidningen.

Offret är muslimska imamen from Uzbekistan - Obid-kori Nazarov (Обид-кори Назаров)

Pådraget är stort från polisen, minst fem polispatruller och flera polishundar fanns snabbt på plats, men ännu råder det oklarheter i fallet. Larmet till polisen kom in 13.40 idag. Ett hyreshus på Strömsvägen, som ses på bilden, är avspärrat. Polisen söker nu hjälp, till skillnad när det gäller illegala invandrares gömmor, av allmänheten för att bringa mer klarhet i incidenten.

Flera genomsökningar av området med hundpatrull har skett, och polisens tekniker har gjort en brottsplatsundersökning. Östersunds sjukhus/Umeå Regionsjukhus (står olika i media) låter meddela att skadorna mycket allvarliga och livshotande. Polisen är mycket förtegen om händelsen och besvarar inte frågor. En presskonferens kommer däremot att hållas under torsdagen.

02.00 - Enligt en uppgift var det några barn som hörde skottlossning och de fann mannen svårt blödande i en av trappuppgångarna till hyreshuset. Ett par anställda vid hemtjänsten skyndade strax efter också till undsättning. Internetsajten uznews.net hävdar att den skjutne mannen en känd regimkritiker från ett centralasiatiskt land och mannen har fått flyktingstatus i Sverige av FN efter att ha varit på flykt i många år.

Den svarta tygväskan innehöll ett vapen på Tingvallaområdet

På parkeringsplatsen vankade upprörda och nervösa uzbeker av och. Ett par svenskar som bor på Tingvalla uppger till en reporter att: “Det här har jag väntat mig skulle hända. Det är alldeles för många utlänningar som bor här på Tingvalla. En kvinna som bor i samma hus säger. “Jag har räknat med att något liknande skulle hända“.

Obid-Kori Nazarov en islamistisk imam, som har bott i Sverige med flyktingstatus sedan 2006, ses av de uzbekiska myndigheterna som en av de mest frispråkiga kritiker av president Islam Karimov och hans regim.

02.15 - Enligt en av den skjutna mannens nära bundsförvanter hade hans än så länge oidentifierade angripare legat i väntan på Nazarov nära ingången till sitt hem i Strömsund och började skjuta på honom när han närmade sig byggnaden. Den skadade Nazarov började skrika högt på hjälp, och när hans sonson kom till hans hjälp, sprang angriparen enligt uppgift iväg.

Senare hittade polisen ljuddämparen från en pistol nära platsen för dådet, som skulle ha kastats bort av den man som sköt Nazarov. Imamen fördes till sjukhus, där han genomgick en operation. Hans medarbetare säger att hans tillstånd är kritiskt men stabilt. Obid-Kori Nazarov, som har bott i Sverige sedan 2006, ses av de uzbekiska myndigheterna som en av de mest frispråkiga kritiker av president Islam Karimov och hans regim.

Tasjkent har anklagat imamen för att ha startat en extremistisk religiös organisation, och skyldig för att ha planerat terrordåd och andra brott inom Uzbekistan, inklusive mord och attacker på människor över en period på mer än tio år. Tills han beviljades politisk asyl i Sverige under 2006 Nazarov hade varit gömda i flera år i Kazakstan.

02.50 - Imamen är efterlyst av Interpol som vet att han är i Sverige, men Reinfeldt och Annie Lööf anser denna politiska muslimska terrorist är alldeles för viktig att ha i riket så de lämnar inte ut honom till landet som efterlyser honom.

Så nu kostar ännu en kriminell muslim och invandrare enorma summor för sjukvård, polisiärt arbete, tolkar, spaning, skyddad identitet etc etc i all oändlighet, i stället för att lämna ut den kriminella pöbeln.

02.55 – Redan 2007 finns uppgifter om att denna efterlysta muslimska terrorist har flera identiteter som, Obid Nazarov, Obid Qori, Obid Khan Nazarov, Obidhon Nazarov etc. Han blev utslängd från en moské i Tashkent 1996 och har levt på hemlig ort sedan 1998 – kanske i Sverige. Anledningen till att Nazarov är efterlyst anges i princip på Interpol som “terroristbrott”.

I själva verket är saken lite mer komplex än så, han har varit chefsideolog för Islamic Movement of Uzbekistan, IMU. Delar av den organisationen är åtminstone i Uzbekistan känt som Hizb-ut-tahrir. IMU bildades i Kabul 1998, det vill säga då talibanerna styrde. IMU kom i sin tur från Islamic Renewal Party, som grundades direkt efter Sovjets fall, mer eller mindre.

Både IMU och IRP ligger bakom terrordåd i Uzbekistan. Troligen finansierar de sig bland annat genom knarksmuggling. Dom låg även bakom striderna i Andijan runt 2006, där det misstänkts att hundratals människor dödades i striderna. Andra framstående medlemmar i IMU är/var:

Juma Namangani, som 1997 flyttade till Afghanistan och dödades under de inledande bombningarna när amerikanerna invaderade.
Tahir Yuldashev, togs som chef för IMU när Namangani dödades. Kan ha arresterats år 2007 i närheten av Waziristan.

Vad är då problemet med det här? Problemet är inte att Nazarov har extremistiska muslimvänner, långt skägg och förespråkar en våldsideologisk islam. Nej, problemet är att på Interpol redan 2007 stod det att denne Nazarov har nationaliteten svensk/uzbekisk. Sverige kan alltså ha låtit denna islamist bo här sedan 1998, då han försvann från Uzbekistan. Och idiotlandet Sverige var tvungna att ge en terrorist medborgarskap.

Hur ini glödheta kan detta land tänkt att låtit denna farliga man få bo här för all framtid? Förstår inte de styrande att det händer en smällkaramell en dag, som det gjorde idag. Och hur många människors liv har denna muslim på halsen? Vi får hoppas att han inte överlever på sjukhuset, för annars kommer han kosta miljoner extra per år.

Ett medborgarskap är svårt att återkalla, ett permanent uppehållstillstånd däremot kan man dra in på en kvart. Ja, om nu interpol har rätt alltså. Men dom har sällan fel. 2007 skrev Aftonbladet om denne terrorist, att han var efterlyst av Interpol och att han fått uppehållstillstånd 2006. Från är om det var under (S) eller (M)-regeringen?

– “Jag är tacksam att jag fått komma till Sverige”, säger Obid Nazarov år 2007. Inte konstigt att terroristen är tacksam.

Sedan februari 1999 är alltså Obid Nazarov efterlyst via Interpol. Enligt efterlysningen misstänks han för:

• Vapenbrott
• Brott med sprängmedel
• Terrorism

03.20 – Denna politiska bomben smäller högre och högre. Obid Nazarov säger 2007 i AB att efterlysningen av honom saknar grund. Anklagelserna är falska och påhittade av regeringen, säger muslimen som kan använda sig av sin taqqyia för att skydda sin våldideologi.

2005 kom Obid Nazarov till Sverige med sin familj, sin kidnappade sons hustru och hennes tre barn.

– “Jag studerar svenska för invandrare för att lära mig mitt nya hemspråk och jag är väldigt tacksam för att vi fått komma till Sverige”, säger den muslimska terroristparasiten Nazarov.

Trots att han är efterlyst för terroristbrott av Interpol fick Obid Nazarov permanent uppehållstillstånd i Sverige förra året. Eilert Tallenhed på Migrationsverket behandlade ansökan.

– “Jag kände inte till att han var efterlyst när jag beviljade den”, säger han till Aftonbladet.

– “Ansökan om uppehållstillstånd kom via FN:s flyktingorgan, UNHCR, och vi kontaktade Säpo som kontrollerade den sökande i sina register. Det var inga problem”, fortsätter han.

Detta trots att en enkel sökning på Interpols hemsida ger träff. SÄPOs pressekreterare Jakob Larsson vill inte kommentera ärendet. På UNHCR säger presschefen Hanne Mathiesen att hon inte känner till det aktuella fallet.

04.50 - Man ska nog inte kalla denna terrorist för offer längre. Han är mer gärningsman, och man får vad man förtjänar. Mer info om Nazarov finns här, här, här, här, här, här, här och här.

Nazarov lyder under wahhabism, som är en mycket strikt fundamentalistisk eller exoterisk riktning inom sunniislam (som utvecklats ur hanbalitiska rättsskolan) som grundades av Muhammad ibn Abd al Wahhab på Arabiska halvön under 1700-talet. Wahhabism anses vara en puritansk riktning inom islam, och en av de grupper som utgör den muslimska fundamentalismen.

Wahhabiterna benämner sig själva hellre salafiter. Begreppet salafism kommer från Al Salaf (al salih) som betyder ”(de fromma) förfäderna” och syftar på återgång till den religion som dessa fromma förfäder utövade. Detta istället för att låta sig lockas av moderna nymodigheter som drar uppmärksamheten från Gud.

Dagens fundamentalistiska ledare inom exempelvis wahhabismen citerar gärna muslimska tänkare från så långt tillbaka i tiden som 1300-talet. En av de mest kända av dessa tänkare är Taqi al-Din Ibn Taymiyya, en 1300-tals-tänkare som verkade i Egypten. Han förespråkade ijtihad, att gå tillbaka till de ursprungliga texterna och göra en självständig tolkning och inte bara följa de korrumperade rättslärda.

Interpols efterlysning

11.20 - Något annat som är märkligt är att de få lokala tidningarna som skrev om detta igår har uppgett både Umeå och Östersunds sjukhus som vårdnadsplats för terroristen. Och idag i den väldigt fattiga uppdateringen i ltz.se står det att mannen finns på Umeå sjukhus.

Det märkliga i sammanhanget är att det är 283 km till Umeå, medan det är 99 km till Östersund. Det ligger en gravad hund nånstans, för det känns inte rimligt att transportera en skottskadad person som är svårt skadad 30 mil i stället för tio.

12.10 - Östersunds-Posten har pratat med en journalist som är verksam i landet där den skottskadade 54-årige Nazarov kommer i från. Journalisten är övertygad om att det är säkerhetspolisen i hans hemland som ligger bakom .

– “Säkerhetspolisen ligger bakom, vem skulle det annars vara”, säger han.



- Mer info följer -

Strömsvägen 2 på bilden men vissa lägenheter ligger även på Lagmansgatan. Vallgatan ligger runt hörnet.

Kapten_Krok ☺ -Kl 22.45-
Share this:

Like this:
Gilla
Bli först att gilla denna post.
This entry was posted in Brott, Inrikes, Invandring, Multikulti, Skottlossning and tagged Efterlyst, Hizb-ut-tahrir, Imam, IMU, Interpol, IRP, Islamic Renewal Party, Islamist, Juma Namangani, Mordförsök, Muslim, Obid Khan Nazarov, Obid Nazarov, Obid Qori, Obidhon Nazarov, Pistol, PUT, Salafit, SÄPO, Strömsund, Strömsvägen, Tahir Yuldashev, Terrorism, Terrorist, UNHCR, Uzbekistan, Vapenbrott, Wahhabism.
Bookmark the permalink.
10 kommentarer


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: