fredag 3 februari 2012

Väktarbevakning efter missnöje med krav för att få socbidrag « Avpixlat

Väktarbevakning efter missnöje med krav för att få socbidrag « Avpixlat: Ytterligare förmåner för de "diskriminerade"

Förtur till bostad och betalda semesterresor
Det finns många andra områden där invandrare särbehandlas på ursprungsbefolkningens bekostnad. Ett exempel är förtur till bostad. Bostaden utrustas dessutom med nödvändiga möbler och husgeråd, ofta genom en check till Ikéa.

Med ett inflöde av cirka 100 000 nyanlända per år som beviljas permanent uppehållstillstånd och en nyproduktion av bostäder på 10 – 15 procent av det antalet säger det sig själv att invandrarnas förturer beviljas på svenskarnas bekostnad.
Några får stå tillbaka när asylsökande och andra går före i kön. Särskilt hårt drabbas svenska ungdomar som inte får möjlighet att flytta från föräldrahemmet när de har vuxit ur barnkammaren.

Vi ska dessutom räkna med att förturerna är fler än vad avtalen mellan kommunerna och hyresvärdarna stipulerar. Få hyresvärdar vill i dag riskera sitt renommé och säger därför
hellre ja till invandrare som hyresgäster än att riskera att anmälas för ”etnisk diskriminering”.

Betalda semesterresor kan knappast sägas ingå i vad som menas med ”skälig levnadsnivå” i Socialtjänstlagen. Ändå beviljar socialtjänsten i många fall pengar till semesterresor och resor för att hälsa på släkten i de länder som invandrare säger sig ha ”flytt för sina liv” från.

Ett avslag kan överklagas i länsrätten – som är precis lika vettskrämd som socialtjänsten för att framstå som rasistisk och därför ger invandrarna rätt. Rädslan och bristen på civilkurage håller svenska befattningshavare i ett järngrepp. Ingen vågar säga nej av rädsla för att bli brännmärkt som ”främlingsfientlig”.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: