torsdag 23 februari 2012

Vi är också människor, Göran Hägglund « Avpixlat

Vi är också människor, Göran Hägglund « Avpixlat: Vi är också människor, Göran Hägglund

INSÄNDARE När du på Aftonbladet Debatt ger dig in i diskussionen som följt på Maria Svelands text i DN, gör du det med rättmätig indignation. Du är kränkt av hennes svepande, groteska sammanklumpande till ett enda förhatligt helt av alla som vågar ha en från henne avvikande åsikt. Av Hitler, Breivik, Avpixlat och dess läsare, borgerliga tankesmedjor och debattörer, och i förlängningen förstås även dig bygger hon en spretig fågelskrämma. Med all rätt i världen protesterar du mot denna vulgäranalys, där meningsmotståndare med den tarvligaste guilt-by-association ska skrämmas till underdånig tystnad. För vem vill, vem orkar gå genom livet med Hitlers och Breiviks spökbild hängande över sig? Lättare då att kapitulera inför det cyniska maktspråket och tystna.

Du hänvisar till och med till “Godwins lag”, att den som först jämför sin motståndare med Hitler automatiskt har förlorat debatten. Bra, ett vällovligt försök att släppa lite hetluft ur den sprängfyllda ballong av hysteriska övertoner som den svenska samhällsdebatten förfallit till. Men förr har du inte vridit den smutsmålande penseln ur Maria Svelands hand förrän du själv använder den mot oss, Avpixlats läsare. Du tvekar inte ett ögonblick att kleta Breiviks blodiga sörja på oss, du var bara upprörd över att det också stänkte på dig själv och dina likasinnade.

För det var inte jämförelsen med demokratiskt verkande, fredligt opinionsbildande krafter å ena sidan och våldsbejakare å den andra som var oacceptabel för dig. Det var att Sveland tog sig orådet att dra också borgerliga tyckare över samma kam som Breivik och oss, alla vi som läser denna “rasistiska” och “flyktingfientliga” blogg. Du nämner oss i samma andetag som den norska massmördaren, och upprörs över att någon ska behöva stå ut med att knytas ihop med sådana. För att vi alla är hatiska, föraktliga själsfränder, det säger sig väl självt, Göran? Att vi som följer den här bloggen på något sätt ändå har Utöya-ungdomarnas blod på våra händer är väl allmängods i dagens Sverige?

Blir du förvånad om jag inte tänker ge dig rätt? Om jag hävdar att jag talar för den förkrossande majoriteten av invandringskritikerna, de politiskt inkorrekta, avvikarna, när jag säger att det är VI som är demokraterna, det är VI som kämpar för en fri, civiliserad debatt, det är VI som helhjärtat och konsekvent försvär oss från utomparlamentariska aktioner. Det enda vi vill är att den omvälvande samhällsförändring som det svenska folket utsatts för utan att i demokratisk ordning först ha tillfrågats, ska belysas korrekt, diskuteras, prövas. Detta är vår åsikt och den har vi rätt i den, men framförallt har vi rätt att uttrycka den utan att beskyllas för att vara hatiska antidemokrater som Breivik.

Vi hatar inte andra folk, vi har kärlek till det svenska. Man behöver inte vara rasist för att motsätta sig att vårt lilla folk ska överlämna ständigt mer av sitt land till andra kulturer som om detta var en naturlag. Vi svenskar är inte mer värda än andra, men heller inte mindre. Är man främlingsfientlig för att man hävdar det svenska folkets likaberättigande i världen? Ett likaberättigande som kräver att vi, liksom andra, har ett eget land, ett land där vårt språk, vår tradition, vår kultur får verka i trygg kontinuitet med historien utan att trängas undan av en outsinlig ström nykomlingar. Är det verkligen vi som är rasister för att vi unnar vårt eget folk samma sak som vi unnar andra? Är det inte tvärtom de som förvägrar just svenskarna samma sak som de unnar kurder, palestinier, judar, ester som är rasisterna? Hade inte Annie Lööfs vision om en fyrdubbling av befolkningen genom invandring känts självklart hotfull och ödesdiger om mottagarna inte varit svenskar utan, säg, tibetaner? Borde det inte finnas en omtänksam förståelse för våra betänkligheter istället för det eviga pådyvlandet av rasism, fascism, nazism från en politisk företrädare som dig, Göran?

Vi anser att den grundlagsfästa mångkulturalismen särbehandlar ett folkslag, svenskarna. Av alla kulturer, alla nationer på jorden är tydligen vi svenskar unika i det att vi inte behöver ett land att kalla vårt eget. Tvärtom är det i Sverige bara en etnisk svensk som saknar lagskydd mot hets mot folkgrupp. Vi kan som grupp inte kränkas, hatas, diskrimineras. Vi är, per definition, alltid förövare, aldrig offer för rasismen. Detta trots internationella attitydundersökningar som visar att vi är världens i särklass minst fördomsfulla folk och därför faktiskt mindre benägna till rasism än alla tänkbara invandrargrupper.

Vi anser att detta ständiga fördömande och skuldbeläggande är kränkande och felaktigt. Det som förträngs i debatten i Sverige är inte när en invandrare far illa, det är när svenskar i mångkulturens kölvatten skadas som det tigs. De gånger det är svenskar som misshandlas, våldtas och hånas dånar tystnaden från etablerade medier. Om elva svenskar våldtagit en afghansk kvinna i Mariannelund, om fyra svenskar slagit ihjäl en afrikansk tvåbarnsfar i Ludvika, om en blond, blåögd förövare var efterlyst av polisen med fotografi efter ännu en våldtäkt, då hade svensk press med pukor och trumpeter gjort sitt jobb och rapporterat grundligt om det. Men när offren är svenskar och förövarna av annan etnicitet gör de inte det, Göran.

Du kanske inte är medveten om det, men i våra grannländer är en sådan sak som att i ett efterlysningssignalement återge hudfärg och brytning en självklarhet. Menar du att norska journalister gör samhället en otjänst när de rapporterar att utomeuropéer står för nästan alla överfallsvåldtäkter? Menar du att det är ansvarslöst av politiker ur alla partier där att uppmärksamma det förhållandet och vilja hitta lösningar genom att sätta sökarljuset på primitiva, förkastliga, främmande värderingar? Anser du att dansk press gjorde fel den gången de beskrev den afrikan som våldtog en 10-årig flicka som just afrikan så att han kunde gripas? Tycker du att det är en bättre ordning vi har i Sverige, där gärningsmän hellre för gå fria än att pressen ska “göda fördomar” mot de grupper som faktiskt är våldsamt överrepresenterade i kriminalstatistiken? Där svenska flickor och kvinnor hellre får sväva i naiv okunnighet än ha förutfattade meningar om män från andra kulturer vars syn på kvinnans rätt och roll faktiskt är olik vår egen.

Det gör inte vi, Göran. Därför följer vi Avpixlat, för på denna blogg sägs det som förtigs i vårt unika, unkna medieklimat. Har lyfts det fram som städas undan i press och TV, här tycks det som är otänkbart på ledarsidor och i krönikor i just vårt säregna, förtvinat likriktade land. Det finns ett tomrum i Sverige, ett vakuum som i andra fria demokratier fylls av etablerad media. Det har här istället skapat andra uttrycksformer, som denna blogg. Vi är många som läser den, den har numera besökartal i paritet med Göteborgspostens websida och kommer fortsätta växa så länge svenska journalister och samhällsdebattörer fortsätter skilja sig från sina europeiska kollegor i beskrivningen av samhällsutvecklingen. Det de förtiger måste någonstans sägas.

Vi som läser Avpixlat är inga hatiska monster som Breivik, Göran. Vi är dina medborgare. Dina medmänniskor. De fördomar du hyser mot oss är just så ogrundade som dem du tror vi har mot andra. Vi älskar mer än vi avskyr, vi ängslas mer inför framtiden än vi gläds åt dess konflikter. Du behöver inte dela våra åsikter eller nicka jakande inför våra ord, men liksom Stoltenberg måste du försvara vår rätt att yttra dem utan att drabbas av vedergällning. Du måste inkludera också oss i familjen av anständiga människor med rätten att göra sin röst hörd. För jag är säker på att jag talar för många ärliga, oroliga, upprörda svenskar idag när jag säger detta: vi förkastar inte alls den hyggliga, lågmälda debatten, den levande demokratin i Sverige. Vi saknar den.

M.A.
Print Friendly
Share
2012-02-22, 18:26 (uppdaterat 2012-02-22, 18:26) | Kategori(er): Insändare

14
Disqus

Gilla
Ogilla
och 140 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
119 kommentarer 1350 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 173 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Arof 34 minut sedan
Vi är också människor Hägglund med den skillnaden att vi ser 30-50 år framåt i tiden och de konsekvenser som då har uppkommit med flyktingpoletiken, relegionerna och kulturen för samexistens.
1 person gillade det här.

Prellen 1 timme sedan
Fantastiskt välskriven artikel. Kommentarer från mig överflödiga.
1 person gillade det här.

antenori 2 timme sedan
KD har kapat kristendomen och lagt den för politisk fäfot.
Filosofen Ingemar Hedenius avrättade religiös mysticism på ett elegantare sätt på 50-talet.
Idag skulle en sådan intellektuell gigant inte få det utrymme i DN han då fick. Men då hette chefredaktören Herbert Tingsten, en person som aldrig väjde för det obekväma, och inte Peter Wolodarski, en skolgosse som skriver gymnasieuppsatser i stället för ledare.
6 personer gillade det här.

Biggles 3 timme sedan
Göran Hägglund. En hycklande Judas med det åttonde budordet i handen: "Du skall inte vittna falskt mot din nästa." och hammare och spik i andra, korsfäster de rättrogna (Politiskt Inkorrekta), för att inte själv hamna på korset uppspikad av Pontius (PK) Pilatus (pressen)

“Den sanne hycklaren är den som inte uppfattar sitt eget bedrägeri, den som ljuger med uppriktighet.”
André Gide 1869 - 1951 - fransk författare, Nobelpris i litteratur 1947.
14 personer gillade det här.

impossiblemission 3 timme sedan som svar till Biggles
En klar kandidat till hycklarpriset 2012
6 personer gillade det här.

M 3 timme sedan
Kort sagt lysande skrivet.
5 personer gillade det här.

impossiblemission 4 timme sedan
Jättebra skrivet MA.
Frågan man också måste ställa sig är om Hägglund har lärt sig någonting alls av den turbulens som varit kring honom och hans ställning som partiledare.
Nog är det så att en hel del av KDS medlemmarna helst hade sett en annorlunda framtoning av partiets officiella ställning.
Tyvärr så blir det ju inte så när man måste samarbeta med " gröna talibaner"
Om Hägglunds uttalande är ett officiellt sådant som hela partiet står bakom så vill jag bara säga KDS goodbye 2014.

6 personer gillade det här.

EnoughisreallyEnough 4 timme sedan
Göran Hägglund, så här enkelt är det. John F Reinfeldts "sovande folk" håller på att vakna. Liksom nations folken i alla demokratiska länder. Vi vill inte ha ert totalitära, kulturmarxistiska, extremfeministiska NWO och vi kommer att bekämpa det med alla till buds stående demokratiska medel.

Det är ganska lustigt egentligen. Under hela min uppväxt och större delen av mitt vuxna liv, hette det att det röda hotet kom från öst. Ha, ha. Så lurade vi är.
Sedan kommunismen föll i Europa "sover vi med fienden" och det verkliga hotet kommer från så kallade demokratiska länder i väst som bland annat använder import av Izlam till väst för att slå sönder demokratin och våra nationer. Eller hur?
11 personer gillade det här.

surkart 6 timme sedan
Det som retar en mest är ju att Hägglund är så dåligt påläst, han tror ju själv på medievänsterns guilt by accossiation och kollar inte upp fakta. När en minister tar så kränkande och storvulna ord i sin mun och anklagar någon att vara "rasist" så borde han ju kunna belägga rasismen som förekommer här med en analys på VAD som är rasistiskt och eventuellt ta citat på rasismen!? Annars får Hägglund finna sig i att bli sedd som en pellejöns och framförallt hycklare. Att själv gå till anfall mot mediavänstern och sen använda samma taktik mot denna sida är ju hur lumpet som helst och visare vilken fjant och nolla Hägglund är. Men är man desperat så är man!

Hägglund har väl tillgång till en hel stab(som ofta är inne och läser här) av medarbetare på socialdepartementet, då borde han kunna åstakomma en text där han berättar vad som är rasistiskt och så skriva och upplysa oss här. Då vore Hägglund trovärdig och värd en replik, och kanske få till en vettig debatt, men det är han förstås inte intresserad av. Han kanske i sitt elfenbenstorn skulle få reda på vad väljarna tycker och det vill han förstås inte veta!!. Nu blir han bara patetisk och använder samma trick som medievänstern. Vilken fåntratt!
18 personer gillade det här.

Grillmästarn 6 timme sedan
Mycket bra skriver M.A.!
10 personer gillade det här.

Holgerinorr 6 timme sedan
Han Hägglund och co. åker ur riksdagen 2014. Du är så PK-korrekt att allt du säger blir fel.
Men tack i alla fall ? Varje sådant här vämjeligt "prat" ger SD röster.
10 personer gillade det här.

ujin 6 timme sedan
Jag noterar att AB dammsuger alla kommentarer som nämner avpixlat.. Delete-knappen måste vara bra sliten på redaktionens censuravdelning..
9 personer gillade det här.

ujin 7 timme sedan
Och så förlorar tomten Hägglund sina väljare till SD.
9 personer gillade det här.

AnnaKonda 9 timme sedan
Här är länken till debattartikeln: http://www.aftonbladet.se/deba...
1 person gillade det här.

snacktroem snackstroem 10 timme sedan
Det är lätt att sätta folk i olika fack:
Nationalist = Adolf Hitler
Kristen = Korstågsfarare
Muslim = Usama bin Laden
Amerikan = cowboy
Neger = vilde
etc..........

Naturligtvis är det ett enkelt sätt att tysta debatter. När det gäller Avpixlat är det inte så enkelt p.g.a. att där behöver man inte vara PK för att förlora hela sin karriär.
4 personer gillade det här.

CaesarApostata 10 timme sedan
"vi förkastar inte alls den hyggliga, lågmälda debatten, den levande demokratin i Sverige. Vi saknar den."Bättre kunde det inte sägas!
6 personer gillade det här.

PA Persson 10 timme sedan
Med det arvodet hägglund, och många med honom har, skiter han i hur det går för Svenskar som byggt upp landet Sverige, men hjälpa till att rasera det, har han råd med
10 personer gillade det här.

Adar Komdenja 11 timme sedan
Denne Hägglund är en populist av rang. Att han som föregivet kristen sviker svenska normer och ideal exponerar den falskhet han bekänner sig till. Men, han sitter väl i chefsspindeln Reinfeldts garn och dinglar. Där finns inget utrymme, Pk-ismens dogmer och förvridna lögner om mångkulturens förhärligande måste bejakas. Nolltolerans mot svenskhetens bevarande är vad som gäller i landsförräderiets dunkla Rosenbadskorridorer.

Månne detta parti (kd) förpassas till den politiska öknen 2014. Samt att moderöderna går mot ett svidande nederlag, välförtjänt, minst sagt.
17 personer gillade det här.

surkart 6 timme sedan som svar till Adar Komdenja
Det värsta är ju att då lär (invandrar)kaoset bli ännu värre med den rödgröna soppan eller att eventuellt mupparna intar Rosenbad tillammans med M. Båda alternativen är något av ett skräckscenario !
4 personer gillade det här.

visselpipa 11 timme sedan
Riktigt bra skrivet!
2 personer gillade det här.

Bad4you 12 timme sedan
Underbart att ibland får läsa något klockrent som gör en så himla lycklig, naturligtvis blir man bara upplyst här på Avpixlat om sådant, alla andra är ju så fega att man inte tror att det är sant. Göran Hägglund borde läsa och ta åt sig, så falsk politiker som han är ut i fingerspetsarna den grådaskiga hycklaren.
8 personer gillade det här.

mw9 12 timme sedan
Vi gör det enkelt för oss och tänker istället så här.
Anta att det varit minst 3500 söta ensamkommande unga thailändskor som kommit till Sverige istället för samma antal mellanösterngossar.
Inga brott i stort och massor av trevliga flickor att träffa och snabbt integrera med äktenskap för svenska unga män. Ingen arbetslöshet alls.
Jotack, det hade blivit ett ramaskri utan dess like och detta förfarande hade stoppats på direkten.
Och däri ligger till hundra % vad det hela handlar om.
Invandringen till Sverige är kvinnostyrd och till sin hjälp har de sina kuvade svenska barnvagnsmän.
Hem till Sverige - ALDRIG, jag stannar i Thailand för resten av livet. Här slippen mannen förnedras dagligen av ett idag amazoniskt styrt samhälle. Här mår vi bra och uppskattas.
12 personer gillade det här.

brisslan 10 timme sedan som svar till mw9
Du har rätt Sverige är totalt kvinnostyrt, henerna har julafton varje dag med skäggiga damer och bröstade herrar, som just gör vad du påpekar är ute och spatserar med sin barnvagn
emedan den skäggiga damen där hemma snusar och super dagen lång.
1 person gillade det här.

ISLAMOFOBEN 12 timme sedan
Hägglunds verklighetsuppfattning är skrämmande och han borde lämna politiken. Kanske ägna sig åt fiske på sin fritid sen?
11 personer gillade det här.

Yair Geirshtein 12 timme sedan
Fantastiskt bra skrivet. Helt ärligt. PK sidans " journalister " kommer inte ens i närheten av de välskrivna artiklar som skrivs här. Tack gode gud för att ni finns.
27 personer gillade det här.

Winston 12 timme sedan
Helt utsökt formulerad insändare. Jag blir nästan tårögd av lycka i all jävlighet över att det finns såna fina människor i detta land och att Avpixlat lyfter fram dem.
23 personer gillade det här.

Borgaren 13 timme sedan
Hägglund lär ha ‘KD’ efter sitt namn, en beteckning jag
vanligtvis har respekt för. Men i hans fall så har uppenbarligen blivit ett
patetiskt offer för såssepatraskets vitrioliska gift. Hans PK-alster får en att
kräkas!
4 personer gillade det här.

ATB 13 timme sedan
Alldeles lysande och insiktsfullt! Jag är övertygad om att du här framför väldigt mångas åsikter.Tack!
19 personer gillade det här.

humanalltoohuman 13 timme sedan
Göran Hägglund torde vara en av Sveriges gråaste och samtidigt mest falska politiker genom alla tider.

Göran har gjort det till sin och partiets religion att inte stöta sig med PK i förhoppning att komma undan skärselden. Tyvärr fungerar inte verkligheten så och Göran kommer därför att få en obehaglig överraskning när parantesen KD avslutas i de allmänna valen om drygt två år.

PK hatar KD ur djupet av sitt ruttna vänsterhjärta och stackars Göran har inte fattat att det inte hjälper att vara PK till lags - de fortsätter ändå att hata KD. Det enda som Göran har vunnit på att ideligen slicka PK i arschlet, är att komma relativt billigt undan i det ständigt pågående metapolitiska PK-drevet.

I teorin har KD värnat om Sverige och om socialkonservativa värderingar, men har i praktiken sålt ut Sverige. Görans tunga är brun och när han öppnar sin mun är det inte många som längre står ut med hans andedräkt. Det är därför inte konstigt att väljarna flyr KD.

Good riddance!
16 personer gillade det här.

Mr_Realistic 13 timme sedan
Mycket bra skrivet M.A. Jag reagerade också på Hägglunds hyckleri.
7 personer gillade det här.

snakeplizzken 13 timme sedan
Har själv röstat på KD.
Men aldrig, aldrig, aldrig mer.
Ett parti som bara har en kärnfråga kvar.
Sänkt bensinskatt.
21 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 13 timme sedan som svar till snakeplizzken
Ja och den har dom ju lyckats bra med att driva! LOL
6 personer gillade det här.

fredde_hallabro 13 timme sedan
fantastiskt bra skrivit!

gör denna insändare till en sticky
17 personer gillade det här.

christel2 13 timme sedan
Hägglund

du din Judas -

hycklande farisee´
11 personer gillade det här.

EivindManchurian 14 timme sedan
Värt att få med sig vad Julia Cesar skriver om " bitterfittan" i snapphanen:

Bittefittans klagan

19.02.12: “Maria Svelands artikel är bara preludiet till den klagan som landets församlade Bitterfittor av båda könen kommer att ge ifrån sig när de, en efter en, trillar ner från sina självvalda martyrpositioner. Det kommer inte att låta vackert, det gör det sällan när illusioner spricker och invanda privilegier blir till grus.” Julia Caesar forteller hvorfor hun er ”happy” over ”bitterfittans” politiske depresjon.


http://www.rights.no/publisher...
12 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 12 timme sedan som svar till EivindManchurian
Kanonkrönika av Caesar!
2 personer gillade det här.

Laxen 14 timme sedan
Julian Assanges försmådda "one night stand" Anna Ardin har än en gång hamnat i fel säng. Nu replikerar "hen" tillsammans med några osannolika tomtar ur avgrundsvänstern på Hägglunds artikel. Jag tar bara med ett citat, för artikeln måste läsas i sin helhet (följ länken nedan), men Breivik nämns tre gånger (och Utöya fyra)... Detta är ingen artikel som ger en adrenalinkick, den väcker bara medlidande. Vänstern, så länge ett kraftcentrum i den politiska debatten, tycks ha drabbats av ett totalt intellektuellt sammanbrott. Det är verkligen inte vackert att se.

Javisst ja, ett citat lovade jag faktiskt. Snabbanalys: Julians groupie tycks inte gilla Avpixlat...

"Internet har inneburit en ny arena för det anonyma hatet att organisera sig. Det har gått snabbt. För bara 15 år sedan var vi i en helt annan situation, och det långsamt malande rättsväsendet står idag handfallet. Nya rutiner har inte utvecklats för att hantera hatet på nätet, med följden att det har gått inflation i vad som är tillåtet att skriva och tycka på denna nya plattform för debatt som genomsyrar våra liv."
http://www.aftonbladet.se/deba...
5 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 14 timme sedan
Jag tvivlar på att Göran Hägglund är kristen. Det är inte den forlorade sonen som han och 7klövernkompisarna släpper in i landet och han beter sig inte heller som den barmhärtige samariten.
20 personer gillade det här.

basisten 14 timme sedan
Jag anser mig vara en djupt troende kristen människa och har röstat på KD i många år. Inte så mycket på grund av de religiösa ståndpunkterna som på deras familjepolitik, att de värnade familjen för barnens skull. Men jag skall absolut inte rösta på KD någon nästa gång och hoppas att de åker ur riksdagen. Ingen människa är naturligtvis bekänt av den typ av kristendom som de (tillsammans med Eva Brunne) representerar. Göran Hägglund sade det själv: De delar in människorna i de goda (= de själva) och de onda (=oss). Men den främsta orsaken att inte rösta på KD är Fredrik Reinfeldt. Han är en maktgalen despot som kör Sverige i botten. Idag skull jag kunna rösta på vad som helst, bara vi blir av med honom. Han är livsfarlig.
54 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 14 timme sedan
Tack M.A. det du skriver kan tydligen inte upprepas tillräckligt många gånger. Och om Göran H. gjorde sig besväret att både läsa och svara på ditt inlägg, så skulle han rentav se att det även finns missnöjda KD väljare på Avpixlat. Han borde kanske fundera över vart hans väljare tar vägen. Dessa röster försvinner ju inte i tomma intet
19 personer gillade det här.

BtgP 14 timme sedan
Otroligt välskrivet!
Jag ställer mig bakom vartenda ord!!
20 personer gillade det här.

Usse 14 timme sedan
Mycket välformulerat! Och eftersom jag är en grubblande människa kan jag inte låta bli att ställa mig frågan hur vi svenskar har kunnat BLI så här! NÄR förlorade vi all självkänsla och självrespekt? Bristen på självkänsla måste sitta djupt hos oss eftersom vi låter oss behandlas hur som helst. Eller också är vi så jäkla snälla och naiva, vi tror så gott om alla, vi vill ge folk flera chanser hela tiden, vi vill tro att främmande folk kan möta oss på halva vägen, men vi blir hela tiden överkörda och får backa. Det kanske funkade att vara på detta sätt förr, men när vi nu ställs inför kulturer med annan attityd så att säga, så blir vi bara överkörda.

Vi är livrädda för att bli arga, man läser om anhöriga till brottsoffer som knappt vågar leva ut sin sorg, utan mest kämpar med att inte vara arga på förövaren, för man måste ju vara förstående till varje pris. Men ibland vill man faktiskt bara skrika att VI ÄR OCKSÅ MÄNNISKOR, ibland vill man bara kasta av sig den förstående toleranta järnrustningen man håller uppe och kasta sig ner på marken och bara gråta!!

Svenskar är av naturen tålmodiga, men jag tror ärligt talat att smärtgränsen och toleransgränsen börjar passeras nu. Kanske är vi varken dumma eller naiva, vi har bara velat ge människor från andra kulturer många chanser. När vi en gång för alla ser hur vår gästfrihet och givmildhet missbrukas och vi bara utsätts för våld, så måste vi helt enkelt tänka om.

Det är inte vi som ska skämmas egentligen, vi försökte länge med tolerans och förståelse men det funkade inte. Vi har gjort VÅRT bästa, så vi behöver inte ha dåligt samvete. Nu får det vara nog bara, iallafall är det det för mig!
57 personer gillade det här.

Obstinat 14 timme sedan som svar till Usse
Vi får ändå inte glömma att det är politikerna som gjort detta möjligt.
17 personer gillade det här.

Eddy_K 14 timme sedan
Jag tycker att pudelns kärna i det utmärkta debattinlägget är: "..som det svenska folket utsatts för utan att i demokratisk ordning först ha tillfrågats..".
Det är precis detta som knyter an till den konstiga idén att den så kallade artikulerade delen av människorna i det här landet har ensamrätt på att tolka, skriva och utforma Sveriges historia.
För tusen år sedan skrevs vår historia av kungar, för drygt hundra år sedan av det fåtal som var utbildade. Men sedan en tid tillbaka kan många fler av oss göra våra röster hörda, till exempel på Avpixlat. Och det gör vi genom att ställa just den frågan: Har vi i demokratisk ordning blivit tillfrågade?
Svaret är nej, det har vi inte.
25 personer gillade det här.

Brummelisa 14 timme sedan
Strålande skrivet! Fullkomligt briljant formulerat. Du, M.A., har satt ord på det vi alla som skriver här på Avpixlat känner.
30 personer gillade det här.

repell 15 timme sedan
En bra skriven artikel som alla kan erkänna, om man är vän av ordning.

Men vi vet på förhand att denna artikel är ett hot mot vänsterpressen som inte får skriva den sanning som ändå råder om oss för de initierade, att vi är svenskar som vill bevara och beskydda vårt folk, som också är en naturlig instinkt och vi är dem som har dessutom fått en god svensk uppfostran av vettiga föräldrar.

Ska man behöva göra en generalisering över de sk politiskt korrekta så är det nog bara att konstatera att de har ett lägre människovärde än övriga svenskar, som tyvärr även politiskt okunniga också får ta åt sig utav, för det finns bara dåliga ursäkter för att rösta vid varje val, utan att ha det minsta intresse av att veta någonting" för vad man röstar på.
5 personer gillade det här.

kjellan11 15 timme sedan
Göran det är DU o övriga partiledare i 7 klövern som skapar sådana som Andres BB inte SD har du inte tänkt så långt än, oh förlåt glömde att ni partiledare i 7 klövern inte kan tänka
10 personer gillade det här.

chainmail 15 timme sedan
Helt enig! Problemet är att det sitter kulturmarxister precis överallt i media som istort sett alla hyser inte bara dessa odemokratiska åsikter utan även ett uttalat förakt för Sverige och svenskarna. Vi kan aldrig bli fria om inte gammelmedias åsiktsmonopol bryts, av den anledningen är Avpixlat och de andra så viktiga. Jag ska se om jag själv kan knåpa ihop ett alster och sända redaktionen...
12 personer gillade det här.

peterxx 15 timme sedan
TACK!
5 personer gillade det här.

samhallsbygge 15 timme sedan
Tack M.A.!

8 personer gillade det här.

Pandizz 15 timme sedan
Jag bugar och bockar, mycket bra insändare.
13 personer gillade det här.

daniel clason 15 timme sedan
enormt bra skrivet M.A "applåder"
15 personer gillade det här.

Utlandsvensk 15 timme sedan
Sverige genomför ett unikt experiment med hela befolkningen. Det började med mängdlära, SIA och fredsforstran i skolan på 70-talet. Folk reste till Sverige för att beskåda experimentet. Det gick inget vidare med experimentet, men ingen debatt fördes.

Betygen togs bort, familjerna splittrades, barnen skulle in på dagis och kvinnorna skulle "befrias". Männen skulle gå i plychbyxor och ta våga visa sina känslor. De forna vikingarna har blivit genusbefriade veklingar.

Folket skulle skyddas från information, den statliga TVn såg till att endast de rätta åsikterna kom fram. Parabolantenner skulle förbjudas, tänk om folk fick se fel program.

Indoktrineringen fungerade perfekt. Folket vaggades in i en falsk bild av att storebror staten tar hand om dem, från vaggan till graven. Ingen ifrågasatte auktoriteten.

Sverige har aldrig haft en revolution.

Kontroll av folket först genom kyrkan, sedan genom indoktrinering från barnsben och skapandet av ett bridragsberoende där t.o.m. miljonärer får barnbidrag har man kontrollerat folket, slagit undan basen för en revolution.

Den perfekta bilden börjar dock naggas i kanten. Glaset börjar spricka.

Folket börjar vakna ur sin dvala.
53 personer gillade det här.

samhallsbygge 13 timme sedan som svar till Utlandsvensk
Precis. Vi är västvärldens mest indoktrinerade folkslag. Samtidigt så snälla och ödmjuka. När vi inser hur hemskt behandlade vi har blivit av vår media och våra ledare så hamnar vi här. Ute i livet tror jag vi alla jobbar på att forma ett samhälle som är sant och verkligt gott för människan. Möjligt att det kommer att gå. Det kommer i alla fall gå att framöver få de flesta att inse hur destruktivt samhället har blivit och kommer att bli. Mångkulturalism är en hemsk ideologi.
6 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 14 timme sedan som svar till Utlandsvensk
Spot on!
9 personer gillade det här.

Hans Blücher 15 timme sedan
Tåget har lämnat perrongen och kvar där i stationshallen står en överhetsfigur som missat det.
9 personer gillade det här.

Eufrat 15 timme sedan
Bra skrivet. Men precis som alla människor behöver Hägglund och hela PK-gänget ett tydligt vi-och-dom, vad de än påstår och tror. Just nu råkar Avpixlat och dess läsare vara på dom-sidan och det är nog något vi får leva med. Det kan dock ändras snabbt när vindarna vänder.

Att buntas ihop med den lede Breivik är naturligtvis horribelt, men vill vi verkligen att sådan jöns som Hägglund ska omfamna oss? Hade det inte varit lite... oroväckande?
14 personer gillade det här.

walborg 15 timme sedan
Föreslår att M.A skickar detta till G Hägglund.. med denna Y.T av Stoltenberg


Tyvärr bortagen => http://www.youtube.com/watch?f...



till denna adress http://www.regeringen.se/sb/d/... för antar att han inte läser.. Avpixlat! Synd att en sådan bra text skal gå förlorat.
4 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 15 timme sedan
Ett ypperligt alster detta som beskriver verkligheten så bra.
8 personer gillade det här.

Rosenrod 15 timme sedan
Mycket bra skrivet!
10 personer gillade det här.

viivilla 15 timme sedan
Jag tror att Göran skulle må väl av att förstå att vi inte bara är människor - vi är också VÄLJARE!

Idag är alla politiker (utom SD) så livrädda för journalisterna och varandra att ingen vågar säga något som på något litet sätt ifrågasätter massinvandringen och den lyckade(!) integrationspolitiken i Sverige. Konsekvensen blir som alla här vet absurda - att förespråka regler liknande dem man har i t.ex. Tyskland blir rasistiskt, att hävda att det vore bra om de som fått avslag på sina asylansökningar lämnade landet blir rasistiskt, att ställa frågan varför apatiska barn bara finns i Sverige blir rasistiskt, osv.

Dock är inte svenskarna idioter och många av oss reflekterar över det vi ser omkring oss. Det första borgerliga parti som säger: "vi vill minska invandringen och fokusera på att få de invandrare vi redan har att fungera bättre i Sverige" får nog rejält med röster. Den enorma press man skulle få - det massiva drevet från arga journalister skulle kunna användas för att visa att man finns och kanske rentav säga något som svensken i allmänhet tycker är vettigt.

Våga se verkligheten, våga föreslå en minskad invandring, inse att det inte är rasistiskt eller människofientligt - tvärtom faktiskt! Våga ta avstånd från islam, våga förklara för väljarna att islam inte passar i Sverige - det blir knepigt att ha en stor folkgrupp i landet som vill döda homosexuella och judar...

Vore inte det en rimlig hållning för KD?
5 personer gillade det här.

ddayperspective 15 timme sedan
Svenska folket MÅSTE RESA SIG som en man!!!
22 personer gillade det här.

codatronca 15 timme sedan
Tänk att Sverige blivit så unket !!! Vad är det för fel på dessa människor??? Hägglund och 7 klövern gräver sin egen grav förhoppningsvis. Förr eller senare får de flesta upp ögonen. Vi är först men övertygad trots allt att vi blir fler !!!!
23 personer gillade det här.

ddayperspective 15 timme sedan
Jag kommer inte visa landsförrädarna någon barmhärtighet. Om de åtminstone hade haft vett nog att klart och tydligt deklarera GLÖM SHARIA OCH ISLAMSK TEOKRATI! Annars kan ni dra åt h-e!
23 personer gillade det här.

surkart 15 timme sedan
Bra skrivet, behövs verkligen upplysande och omskakande texter i det alltmer unkna svenska medieklimatet. Samtidigt som lille Hägglund vill förinta svensken och svenskheten så är lilla Kd på väg att gå upp i rök. Så vi får väl ta varandra i hand lille Hääglund och vandra mot undergången tillsammans. Så grattis lille Hägglund vem kan ståta med om att varit med om att både förinta sitt eget parti och göra sitt bästa för att förinta och föringa ett helt folk! Inte många som kan visa upp ett sådant CV.
24 personer gillade det här.

farang38 15 timme sedan
Detta var det bästa jag läst på mycket länge.
8 personer gillade det här.

Demokrat001 15 timme sedan
Göran Hägglund ingår i demokratofobernas skara, men det visste vi sedan förut.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: