fredag 9 mars 2012

Åtta åtalas för våldtäkt på boende - Norrköping Lokala nyheter - Norrköpings Tidningar

Åtta åtalas för våldtäkt på boende - Norrköping Lokala nyheter - Norrköpings Tidningar: Åtta åtalas för våldtäkt på boende

Eksjö

I dag kom åtalet mot de åtta personer som suttit häktade misstänkta för att ha våldtagit en kvinna på Migrationsverkets boende i Mariannelund utanför Eksjö. Åklagaren beskriver våldtäkten som grov.

I början av december anmälde en kvinna på besök på Migrationsverkets boende i Mariannelund utanför Eksjö att hon våldtagits. Sex personer greps dagen efter anmälan, sedan utökades skaran ytterligare. I dag kom åtalet mot åtta personer som suttit häktade i ett par månader.

Åklagaren Gunnar Brodin beskriver våldtäkten som grov. Det innebär att straffskalan ligger på fyra till tio års fängelse.

Enligt åtalet var övergreppet på kvinnan brutalt. Förövarna tvingade sig på henne med våld, slet av kläderna och höll fast hennes huvud och höll för munnen på henne.

Kvinnan, som druckit en del sprit före attacken, var, konstaterar åklagaren, i "ett vanmäktigt tillstånd", vilket männen utnyttjade. Kvinnan var chockad och passiv medan de åtta männen våldtog henne.

Åtalet har delats upp i två delar. I den första anklagas sju av männen för grov våldtäkt medan den åttonde anklagas för medhjälp eller anstiftan till våldtäkten.

Den åttonde finns sedan med i ytterligare en åtalspunkt, som handlar om grov våldtäkt på kvinnan i anslutning till det övergrepp där alla sju deltog.

Våldet mot kvinnan bestod bland annat i att männen under lång tid höll fast kvinnans armar och tryckte hennes axlar och höfter mot en säng där man slet av henne kläderna.

Enligt åklagaren var brottet planerat och bland de som ska höras under rättegången finns en man som frågat kvinnan vad hon trodde man skulle göra i Mariannelund. Hon svarade då att hon trodde man var på väg till Vimmerby.

Kvinnan slog till slut själv larm och ringde larmcentralen och berättade att hon hela natten våldtagits av åtta män. Hon hade ont, var skrämd och darrig.

Åklagaren kräver att sju av de åtalade ska utvisas ur landet om de fälls för brottet.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: