söndag 4 mars 2012

Bidragsberoende Mahmuod vill hämta 9 barn + fru till Gotland - Fria Tider

Bidragsberoende Mahmuod vill hämta 9 barn + fru till Gotland - Fria Tider: Bidragsberoende Mahmuod vill hämta 9 barn + fru till Gotland
Publicerat 3 mars 2012 kl 20:39





Den illegale invandraren Mahmuod Abdulrahem, 51, är en av de många araber som vill se ett mer kulturberikat Gotland. Nu väntar han ivrigt på att hämta sina 9 barn och fru till den hittills ganska svenska ön.

Försörjningskravet för anhöriginvandrare gäller inte människor som beviljats asyl ??


11

Skriv ut artikeln

Skriv ut text som PDF

Precis som många andra araber saknar Mahmuod både asylskäl och arbete. Men eftersom han inte är svensk så får han ändå ca 9 000 kronor i månaden i bidrag i form av ”introduktionsersättning” från de svenska skattebetalarna, samtidigt som arbetslösa svenskar oftast får nöja sig med 2920 kronor i socialbidrag.

Men nöjd är den 51-årige araben inte.

- Jag har en kontakt på arbetsförmedlingen och de betalar ut omkring 300 kronor per dag, fem dagar i veckan. Men jag behöver skicka en del pengar till min familj i Palestina så det blir inte så mycket kvar, klagar han i en intervju med Gotlands Tidningar.

Samma tidning berättade i november förra året hur Mahmuod inte fick någon ”hjälp med bostad” utan tvingades sova på härbärget Birkagården. Vad tidningen däremot inte berättade var att de som beviljats asyl får sina lägenheter ”anvisade” och går före i alla bostadsköer. Illegala invandrare däremot får inte samma service.

”För att familjen ska få komma måste han ha en egen bostad och ett arbete”, skriver GT vidare idag. Även denna omständighet beror på att Mahmuod saknar asylskäl i Sverige, eftersom försörjningskravet för anhöriginvandrare inte gäller människor som beviljats asyl. Även denna omständighet förtiger man emellertid på Gotlands Tidningar.

Exakt hur många av Mahmouds 9 barn som kommer att komma till Sverige vet han inte, då flera är gamla och har egna familjer.

- Men jag vill få hit min fru och de yngsta barnen, säger han till GT.

Enligt reglerna behöver Mahmoud bara kunna försörja sig själv. Försörjningen av barnen och frun kan däremot skattebetalarna stå för.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: