onsdag 14 mars 2012

Det finns starka kopplingar mellan Moderaterna och vårdbolagen « svenssonsfunderingar

Det finns starka kopplingar mellan Moderaterna och vårdbolagen « svenssonsfunderingar: svenssonsfunderingar

Vill förändra det Sverige vi har idag.
Det finns starka kopplingar mellan Moderaterna och vårdbolagen

med 3 kommentarer






26 Votes

Efter höstens vårdskandaler har en mängd kopplingar mellan Moderaterna och privata vårdbolag uppdagats. Det rör sig om allt ifrån karriärer som går från partiet in i bolagen, karriärer som går åt andra hållet, från bolagen in på höga poster i statliga bolag och myndigheter, till PR-hjälp och familjeband.

Samtidigt som regeringen går ut i media och beklagar sig över vårdskandaler och aggressiv skatteplanering gör enskilda moderater karriär inom den privata vården, och chefer och skattesmitare från den privata vården belönas med fina titlar inom offentliga bolag och myndigheter. Moderaterna i Stockholms distriktsordförande Henry Sténson har fått i uppdrag att leda Caremas krishantering. Det avslöjade tidningen Resume. Henry Sténsons PR-firma Brunswick leder krishanteringen för såväl Carema som för Caremas ägare Prime. Henry Sténson vill inte kommentera vilka han arbetar tillsammans med. Kopplingarna till Moderaterna i Stockholms stadshus är flera. När vanvårdsdebatten rasade för fullt satt Stockholms tidigare stadsborgarråd, och Moderaternas före detta andre vice ordförande, Kristina Axén Olin, i TV4:s morgonsoffa och diskuterade Carema. Hon såg inga problem med att riskkapitalbolag bedrev vård och framhöll att hon själv går till Caremas vårdcentraler. Hon nämnde inte att hon samtidigt arbetade som etisk rådgivare åt Carema. Information som Carema efter inslaget snabbt raderade från sin hemsida.
Även Birgitta Holm, som tidigare satt i Stockholms kommunstyrelse och därigenom varit med och fattat många privatiseringsbeslut, gick rakt över till en chefsbefattning på Carema. På högsta partinivå finns fler kopplingar till den privata vårdsektorn. Partistyrelsemedlemmen Gustaf Douglas ägde tidigare Attendo, samtidigt som han ansvarade för insamlingen till partiets
kampanjkassor. När han sålde bolaget till brittiska riskkapitalister gjorde han en vinst på 642 miljoner kronor. Utöver rena personliga kopplingar finns på flera håll familjeband mellan Moderaterna och privata vårdföretag. Aleris vd Stanley Brodén, vars miljonlön Arbetaren tidigare rapporterat om, är gift med moderata riksdagsledamoten Anne Marie Brodén, som suttit i riksdagen sedan 2002 och har varit speciellt engagerad i hälso- och sjukvårdsfrågor. Attendo cares vd Henrik Borelius är bror till Maria Borelius, som under en kort period 2006 var handelsminister och riksdagsledamot för moderaterna.

Källa Arbetaren
Share this:

Twitter2
Facebook7

Skrivet av svenskasvensson

december 15, 2011 den 4:34 e m
3 svar

Prenumerera på kommentarer via RSS.

Det finns också en koppling till judiskt ägande, i t ex Caremas fall;

http://johanbjornsson.blogspot.com/2011/12/debatt-mellan-mig-och-gudomlig-komedi.html

johanbjornsson

januari 7, 2012 vid 7:40 e m
Svara

Nordisk Ungdom har synat Attendo Care.
Denna artikel är mycket intressant.
http://nordiskungdom.se/flyktingbarnen-och-kapitalismen/

klassfred

januari 26, 2012 vid 6:43 e m
Svara

Det är inget nytt det visar tydligt hur moderaterna ser ner på gamla människor.
Hoppas bara att ni när ni blir gamla får smaka på er egen egoistiska syn på gamla människor.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: