måndag 19 mars 2012

"Flyktingbarn" i Hofors får nu halalslaktat kött | Realisten

"Flyktingbarn" i Hofors får nu halalslaktat kött | Realisten: ”Flyktingbarn” i Hofors får nu halalslaktat kött
Av Redaktionen

Hofors Socialstyrelsen riktade i februari kritik mot Hofors kommun för att de inte serverade halalslaktat kött på flyktingboendet Rönnen. Enligt socialstyrelsen ska ”barnen” har rätt att utöva sin religion, och där ingår rätten att äta kött från djur som slaktats utan bedövning.

Hofors kommun protesterade och menade att det var för dyrt att köpa halalslaktat kött, men socialstyrelsen menade att det inte spelar någon roll. Religionsfriheten för ”barnen” väger tyngre än både djurskydd och kommunens ekonomi. Socialstyrelsen skrev i sitt beslut:

”Ett generellt beslut om att inte servera halalaslaktat kött måste, enligt socialstyrelsen, betraktas som en inskränkning i den enskildes möjlighet att utöva sin religion. ”

Nu har socialstyrelsen gjort ett nytt besök på boendet i Hofors. Nu är de små barnen nöjda och glada eftersom maten de nu äter kommer från djur som nekats bedövning innan de slaktats. Hofors kommun har hittat kyckling som slaktas i Danmark enligt socialstyrelsens önskemål. Även ”Barnen sa sig nu vara nöjda med maten”, skriver Gävleborgs Dagblad.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: