torsdag 29 mars 2012

Ingen manifestation mot svenskfientligt våld i Falun |

Ingen manifestation mot svenskfientligt våld i Falun | Realisten: Ingen manifestation mot svenskfientligt våld i Falun
Av Redaktionen

Falun Faluns kommunfullmäktige har beslutat att kommunen inte ska anordna någon manifestation mot det ökade våldet mot svenskar, skriver DT. Det var fullmäktigeledamoten Ove Raskopp som hade ställt en motion med önskemål om en sådan manifestation. I motionen skrev han också att det svenska samhällets fördelar bör belysas och att ”de etniska svenskarnas rätt att få leva i detta samhälle säkerställs”. Han krävde vidare ”ett försvar för de etniska svenskarnas rätt att få leva i frihet i sitt eget land tydliggörs och manifesteras”. En enig kommunstyrelse avslog motionen.

- En manifestation med det upplägg som motionären skisserar är det nog få eller ingen förtroendevald eller parti, utöver motionären själv, som skulle ställa upp på. Kommunfullmäktige ställer säkert upp på att uttala sitt stöd för människors rätt till frihet, trygghet, och okränkbarhet, men då ska det gälla alla människor. Att ställa grupper mot varandra förstärker i stället motsättningar och otrygghet, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) i sitt svar.

Ove Raskopp valdes in i fullmäktige för Sverigedemokraterna. I november 2011 uteslöts han efter en konflikt inom partiet. Han har valt att sitta kvar i fullmäktige som partilös.



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: