lördag 17 mars 2012

”Journalister ska inte uppfostra medborgarna” | SvD

”Journalister ska inte uppfostra medborgarna” | SvD: ”Journalister ska inte uppfostra medborgarna”

Få har förstått att Sverige numera är ett land där ingen verklig yttrande- eller tryckfrihet råder. Det skriver Ingrid Carlqvist som rekation på Kaj Schuelers krönika om Tryckfrihetssällskapet.

17 mars 2012 kl 02:00, uppdaterad: 17 mars 2012 kl 13:43

Svenska Dagbladets kulturchef Kaj Schueler tycker att Tryckfrihetssällskapet har fel när vi säger att yttrandefriheten är hotad i Sverige. Men det beror ju på att han, liksom nästan alla andra svenska journalister, fullständigt har missat sin uppgift. Låt mig citera min namne Knut Carlqvist: ”Svenska medier har aldrig insett, att deras uppgift är att hålla ett öga på staten och makten. De tror att deras uppgift är att uppfostra folket.”

Syftet med TFS är att belysa och sprida kunskap om de många frågor som main stream-medierna i Sverige tystar ner. Det begränsade utrymmet här hindrar mig från att ge exempel, så jag hänvisar i stället till denna artikel: http://www.tryckfrihet.com/darfor-behover-sverige-ett-tryckfrihetssallskap

Varför är då Kaj Schueler på SvD, Anders Lindberg på Aftonbladet, Johannes Forssberg på Expressen, Niklas Orrenius på Sydsvenskan och hela Expo-redaktionen så hysteriskt rädda för mig och Tryckfrihetssällskapet? Jo, för att jag känner deras agenda utan och innan. Med över 30 års erfarenhet från svenska redaktioner vet jag exakt hur snacket går bland mina kolleger.

Så i stället för att bemöta oss i sak och visa hur enkelt det är att ha en avvikande åsikt i Sverige utan att kallas rasist, nazist och islamofob gör de sitt bästa för att smutskasta Tryckfrihetssällskapet. Min egen fackförbundstidning kallar TFS islamkritiskt trots att jag gång på gång upplyste reportern i fråga om att det är det danska sällskapet som säger att islam är det största hotet mot yttrandefriheten i dag, inte vi.

Häromdagen vann dessa ”journalister mot yttrandefrihet” en pyrrhusseger. Tryckfrihetssällskapet tvingades ställa in mötet med rubriken ”Genusforskning på universiteten – vetenskap eller vansinne?” Detta sedan två av de tre föreläsarna hoppat av efter en klappjakt på Twitter – av bland andra journalisterna Lindberg och Forssberg.

Ingen gillar diktaturer, men få har förstått att Sverige numera är en demokratur där ingen verklig åsiktsfrihet eller yttrandefrihet råder. Ett land där journalister går maktens ärenden och ser som sin viktigaste uppgift att ”uppfostra medborgarna” är i akut behov av ett Tryckfrihetssällskap. När folk har glömt att det var tystnaden och rädslan för att inte tycka som alla andra som förde nazisterna till makten i Tyskland, då är vi illa ute.
Samtliga artiklar

må 12 mar Tryckfrihetssällskapet har fel i sin retorik
idag 02:36 ”Journalister ska inte uppfostra”
idag 02:54 Kaj Schueler: Carlqvist har valt en antimuslimsk förebild

Svårt att orka.

abc2
Fler kommentarer 257

Tipsa en vän om den här artikeln
Skriv ut
Anmäl
Större text

Mer i ämnet

Kaj Schueler: Carlqvist har valt en antimuslimsk förebild

Ingrid Carlqvist
 Ordförande i Tryckfrihetssällskapet
Google-annonser

Behandling av ADHDPrivat mottagning lång erfarenhet, ADHD utredningar: väntetid 1-3 månwww.Dr-OlaLundin.com

Ensam Vårdnad om Barn?Vad gäller om Barnens försörjning? 20 år med Vårdnadstvisterwww.tranchell.se

Hitler-invasion SverigeTimmar från förödande blixtkrig. Så skulle Sverige krossas 1943.www.krigsmyter.nu
Dölj kommentarer (264 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se Läs reglerna i sin helhet

20
Disqus

Lägg till ny kommentar
Logga ut
@setovis
133 kommentarer 1516 gillar mottaget
Dela på
Visar 1-52 av 302 kommentarer
Sortera efter E-postprenumeration Kommentars-RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Bungalow Just nu

Det intressanta är att 1999 var inte begreppet politiskt korrekt uppfunnet och då kunde tv-reportern Bo Holmström säga det som Jimmie Åkesson säger idag:


http://www.youtube.com/watch?v...

Kan man säga att Sverige har yttrandefrihet om orsaken att man blir sparkad är att man erkänner sig vara aktiv Sverigedemokrat? Naturligtvis inte.

Det skulle behövas många tryckfrihetssällskap för att få Sverige demokratiskt på fötterna igen.
Anmäl

sovmattis Just nu

Se där vilka olika perspektiv på skalan man kan ha. Jag uppfattar Björklund och ffa Olofsson som så långt ut på högerskalan det går att komma, utan att vara högerextrema. Att man ser dem som vänsterkulturella får mej att baxna lite.
Jag vet nog faktiskt inte riktigt vad som räknas som politiskt korrekt, har liksom inte bekymrat mej om mina åsikter är det. Tror inte riktigt att de skulle räknas som pk. Och jag bryr mej inte så mycket om andras åsikter, däremot finns det åsikter som man kan bemöta om man inte håller med. Allt i åsiktsfrihetens namn. Och någonting säger mej att du inte tycker något för att "man ska tycka så"... ;-)
Anmäl

Riccardo Just nu som svar till Utmanaren

Dilemmat är att man allt för oftast slänger sig ur anklagelser om "rasism" till höger och vänster, utan någon tanke på vad ordet egentligen betyder eller vad det har för konsekvenser av att man använder ordet så lättvindligt.

Jag är av den åsikten att allt kan, och bör, diskuteras. Om någon har så in i bomben fel, så är det en lätt sak att argumentera ner dem. Det är när någon kommer med frågor och argument som för etablissemanget är obekväma, som argumentationen försvinner och förtrycket sätts in.
Anmäl

Folknation Just nu som svar till Utmanaren

"Visst är jag för yttrandefriheten, men inte om någon använder den till att säga saker jag inte håller med om"
Anmäl

Goofy_1 Just nu som svar till Folknation

Men Björklund kan väl för i h-te inte räknas som marxist!!!! Hur kan man blanda ihop vänstern med Björklund? Det känns lite som att ni tar allt ni inte gillar och kallar det för "kulturmarxism" utan någon som helst ideologisk urskiljning. Marx är Marx. Han skrev en skarp analys av kapitalismen. Punkt slut. Han har inget att göra med de ideér som förespråkas alliansen.
Anmäl

allemand Just nu som svar till Utmanaren

Som är författat av Expo och inte av TFS.
Anmäl

Folknation Just nu som svar till Bertil_Jonsson

Skillnaden är som svin och gris isf.. ;-)
Anmäl

Utmanaren Just nu

Visst behövs ett tryckfrihetssällskap, men inte på bekostnad att vi får megafoner för rasister. Det som syntes på deras facebooksida var för bedrövligt.
Anmäl

gautt Just nu

Bra SvD att tillåta publicering av Ingrid Carlqvists inlägg om en grundläggande och brännande demokratifråga. Synd bara att artikeln stoppats undan på en plats i tidningen som alltför få hittar fram till. Varför inte locka fler läsare genom en rubrik på första sidan?
Anmäl

Bertil_Jonsson Just nu som svar till Folknation

Kan nog hålla med att kalla alla för kulturmarxister inte är rätt. Extremliberaler och kulturmarxister är nog mera riktigt. Det är bara lite olika grader av extremism.
Anmäl

sovmattis 1 minut sedan

Nå, nu bekänner sej vänstern mer som sekulär så vitt jag vet. De invandrade vänstermänniskor från islamiska länder jag känner brukar ha rätt lite tålamod med islamisk missionering (vilken är tämligen försumbar, i vilka områden förkommer den, och vilken samhällspåverkan har den?)
Avundas du oss som är goda i miljonprogramsområden också? =)
Anmäl

bud 0 minut sedan som svar till sovmattis

Själv har jag respekt för de så.kallade vänster- Iranierna som så modigt bekämpar det religiösa förtrycket särskilt de i Iran men även de som befinner sig här.
De inser att en totalitär religion som styr över politiken är mycket farlig.
Se ex.vis Hitlers Tyskland där tron på en fuhrer (profet) som använde lagen mot de som opponerade sig och fick/tvingade huvuddelen av Tyskarna att foga sig.
Anmäl

bud 4 minut sedan

Det är väl chefredaktören - ansvariga utgivaren agenda som styr median även om man inte får glömma den skuldbörda som ligger på många PK-indoktrinerade journalister som ofta är extrema. Glöm inte åtskilliga
kvinnors roll och deras rabiata utlägg.
Den som inte förstått att det är en PK styrd media har själva blivit manipulerad-uppfostrad eller är liknöjd och bryr sig inte. Se flera likheter med kommunismens/nazismens propaganda, där det också gick ut på att fostra folket att "tänka rätt"
Anmäl

Rationell2011 7 minut sedan

Mitt i prick av Ingrid Carlqvist. En mycket modig och insiktsfull kvinna.
Anmäl
7 personer gillade det här.

sovmattis 10 minut sedan

Extremt högervriden grundsyn är nu inte riktigt samma sak som högerextrem, men du kankse känner dej träffad. Och om man beskyller SvD, DN eller tex A-ekonomi för kulturmarxism ser man med väldigt blått raster på saker o ting. Jag gör inte riktigt anspråk på att vara objektiv själv, men att kalla andra politiker än vänsterpartister och möjligtvis enstaka sossar för kulturmarxister är knappast att vara objektiv. Är Björklund kulturmarxist? Eller Maud Olofsson?
Och vad är så förhatligt med att vara politisk korrekt? Vad definierar du som politisk korrekt egentligen?
Anmäl

Folknation 1 minut sedan som svar till sovmattis

Nej, egentligen inte. Snarare tvärtom faktiskt. Men jag är inte dummare än att jag begriper vem du syftar på när det var jag som just talade om kulturmarxism.. Det kanske är rent ofattbar intelligens för er dock.
Ja, de är kulturmarxistiska aka politiskt korrekta, framförallt DN som du nämner är kanske den värsta tidningen i hela landet.. Japp, nybyggar-Maud är verkligen kulturmarxistisk, så även Björklund osv. Allihop.

"Vad definierar du som politisk korrekt egentligen?"
Du vet redan svaret på den frågan. Om jag säger såhär: Vilka åsikter tycker du man skall ha? (vilka är "bra" och vilka är "dåliga") Det är inte jag som definerat vad som är "rätt" och vad som är "fel" att tycka. Vad som är förhatligt med det? Ja, ett skäl är ju att det är väldigt dumt och potentiellt oerhört skadligt att tycka på ett visst sätt bara för att man "ska" tycka så, helt obereonde av verkligheten. (då det bla leder till att problem ignoreras, förtigs osv, och därigenom inte blir lösta) Det borde säga sig självt.
Anmäl

Mats 18 minut sedan

Människor är primitiva.Det är lätt att få åsikter som inte passar in om man bor i Malmö, de snuddar vid en fast man inte vill.Vi människor har olika kulturer och det finns inget paradis där alla dansar ringdans, människor är primitiva, som djur.Jag med ibland när man ser konsekvenserna av en totalt misslyckad invandringspolitik och en islamkramande vänster.Men jag kämpar trots allt för att vara god och se längre än det som irriterar mig, se de stora strukturerna, se andras lidanden, vara empatisk.Men det är en kamp mer för de flesta än den vita vänstern på söder som inte behöver bekymra sig för så mycket mer än att ha de rätta åsikerna.Där är det lätt att vara god, jag avundas er.
Anmäl
5 personer gillade det här.

germ4nicus 20 minut sedan

Äntligen!!
Anmäl
7 personer gillade det här.

sovmattis 25 minut sedan

Och den som kallar etablissmanget kulturmarxistiskt måste antingen vara blind eller ha en extremt högervriden grundsyn och kan inte se saker objektivt.
Anmäl

Folknation 20 minut sedan som svar till sovmattis

Härligt med folk som kastar anklagelser, men inte har någon grund för dom.. :) Jag kallar det kulturmarxistiskt eftersom dessa "moderna", politiskt korrekta värderingar, vilka konstant pushas av politiker, media och "kulturelit" (dessa räknar jag till etablissemanget) kommer därifrån. Vad gör det högerextremt och inobjektivt?
Anmäl
3 personer gillade det här.

Olandstoken 25 minut sedan

Att västern tycker det är fel att sanningen kommer fram vet vi redan helst som regeringen inte vill offentliggöra de som sympatiserat med forna DDR i stasiarkiven.

Bygget av vapenfabrik i Saudiarabien tyder väl på vilka regeringspartierna håller bakom ryggen , ja ju mer det nystas i saker som många anar ju mer sanning kommer fram och bränner politiker och odugliga journaliter som inte sköter sitt arbete på fingrarna.
Anmäl
4 personer gillade det här.

Erik0 1 timme sedan

Mycket bra skrivet.
.
Det är möjligt att tryckfrihet existerar i en formell juridisk mening, men möjligheten att uttrycka sina åsikter offentligt utan att på olika sätt bestraffas genom smutskastning eller värre, är mycket beskuren. Vilket är lika illa.
Anmäl
38 personer gillade det här.

Lars Backstrom 1 timme sedan som svar till Erik0

Det känns som om folk envisas med att utnyttja yttranderiheten så måste staten och deras lakejer i media gå in och inskränka den. Så om yttrandefriheten inskränks så är det ju vårt fel. Fy på oss som missbrukar demokratin på detta ansvarslösa sätt.
Anmäl
14 personer gillade det här.

SvenskenSov 1 timme sedan som svar till Lars Backstrom

Ja, vi som vågar ha en åsikt som bryter emot vad eliten tycker bör arkebuseras omdelbart.
Anmäl
17 personer gillade det här.

Daniel Håkansson 1 timme sedan

tittar man på tryckfrihetssällskapets facebookgrupp eller sajt så blir ju känslan denna:
jag ser inte diskussioner eller förslag kring tryckfriheten. Jag ser en sjö av omodererade konspirationsteoretiker, antisemitism, anti-islam ( counterjihad om man så vill), gammeldags nazism, män som hatar kvinnor och diverse andra konstigheter. Jag ser också hur alla försök till att kritisera censureras, precis som på avpixlat.
Och jag ser väldigt många inlägg från Carlqvist själv som handlar om annat än tryckfrihet. Typ paranoida vanföreställningar om araber. Så det är ingen som hittar på att Carlqvist är counterjihadist, det visar hon ju själv i handling.

På dagis får barnen lära sig att inte skrika i mun på varandra. Carlqvist vill ha ett råare, mer likriktat debattklimat där hennes counterjihadistiska smörja ska vara utgångspunkten för all "debatt". Det är inte vägen framåt .

Mediaklimatet i SVerige är bedrövligt . Arbetarklassen är frånvarande. politisk bevakning på schlager- och - sportjournalistisk nivå. Detta - det stora osynliggörandet av mass-arbetslösheten och klassklyftorna får man inte säga i det här landet.
Anmäl
8 personer gillade det här.

Bertil_Jonsson 4 minut sedan som svar till Daniel Håkansson

Citat: "Carlqvist vill ha ett råare, mer likriktat debattklimat". Och det var inte vad vi kallar en oxymoron?Du kallar vissa saker som hon för fram för "smörja". I ditt "arbetarklass"-samhälle förs ingen "smörja" fram för där är det bestämt att "smörja" inte får föras fram. Brukar ni inte kalla det psykisk störning" att föra fram "smörja".
Anmäl

allemand 14 minut sedan som svar till Daniel Håkansson

Var snäll och bekskriv vad du menar med paranoida vanföreställningar om araber.
Anmäl
2 personer gillade det här.

Bertil_Jonsson 20 minut sedan som svar till Daniel Håkansson

"Omodererade" , det är nog där skon klämmer. Människor ska inte få fritt uttrycka sin åsikter och ideer.
Män som hatar kvinnor är nog betydligt färre än kvinnor som hatar män. Islamister som hatar otrogna är nog fler än otrogna som hatar islamister.
Ordet "arbetarklassen" används bara av icke arbetande vänsterextremister. De som arbetar med riktiga jobb, eller vi som ser våra pensioner försvinna efter att jobbat varenda dag från den 16:e till 65:e födelsedagen fördrar att kalla oss löntagare.
Anmäl
9 personer gillade det här.

zettas 1 timme sedan som svar till Daniel Håkansson

Varför måste du ljuga och överdriva, räcker det inte med att du talar sanning, eller räcker den inte till?
Anmäl
21 personer gillade det här.

Folknation 1 timme sedan som svar till Daniel Håkansson

PS. På vilket sätt är du förhindrad att prata om klassklyftor och arbetarklass?
Vem kommer ta jobbet ifrån dig för dina åsikter, kasta dig ur facket, vem kommer smutskasta dig och hänga ut dig som Jordens avskum? Vem kommer komma hem till dig och vandalisera din bostad? Lägg ner den förbannade offermentaliteten, erat vänstertrams (framförallt vad gäller värderingar, sociala frågor, förklaringsmodeller osv) är en integral del av etablissemangets babbel idag.
Anmäl
26 personer gillade det här.

sovmattis 44 minut sedan som svar till Folknation

Mycket kan kan man anklaga etablissemanget för idag, men knappast för att vara vänsterinfluerat.
Anmäl

Folknation 39 minut sedan som svar till sovmattis

Etablissemanget är, iaf vad gäller värderingar, sociala frågor, förklaringsmodeller osv. rakt igenom kulturmarxistiskt (vilket, om det inte hörs på namnet - iaf brukade klassas som vänster) detta gäller såväl hos "högern" som "vänstern".

Den som förnekar detta är antingen blind eller ute efter att förneka helt uppenbara sanningar..

(Redigerad av skribent 39 minut sedan)
Anmäl
6 personer gillade det här.

Folknation 26 minut sedan som svar till Folknation

Goofy:
Så när media inte prisar Marx så är den "höger" eller..? Du kan prata om denna ideologiska hegemoni hur mycket du vill, men den faktiska ideologiska hegemonin inom media, som delas av ALL gammelmedia (vilket politiska uppfattningar i övrigt inte gör) är den politiska korrektheten. (och värderingarna som där ingår kommer från kulturmarxismen, introducerad i Sverige genom den "nya vänstern" på 60-talet)
Det är faktum.
Anmäl
2 personer gillade det här.

Goofy_1 33 minut sedan som svar till Folknation

Ärligt talat var det länge sedan jag läste eller hörde något om Marx i media. Enligt mig är media klart höger och har så varit en lång tid. Det har resulterat i att de fått en ideologisk hegemoni. För 20-30 år sedan var dock media mer åt vänster det kan jag hålla med om. Numera finns det ju knappt några vänsterdagstidningar längre. Dalademokraten kanske, men vad är den mot DN och SvD i upplaga?
Anmäl
1 person gillade det här.

Goofy_1 1 timme sedan som svar till Folknation

Jag tycker att vi lever i ett samhälle som blir mer nyliberalt för varje dag. Att Sverige skulle vara vänster år 2012 stämmer inte. Vare sig medialt, socialt eller ekonomiskt.
Anmäl
3 personer gillade det här.

Goofy_1 1 timme sedan som svar till Daniel Håkansson

Tack för de orden. Jag håller med.
Anmäl
1 person gillade det här.

Folknation 1 timme sedan som svar till Daniel Håkansson

Du och Carlqvist är med andra ord ganska lika, ni vill båda att er smörja (hon kontarjihadismen, du "arbetarklassen") skall vara den naturliga utgångspunkten. Det är dock lätt konstaterat vems smörja media och politiker tenderar att ligga nära, och vems smörja de tenderar att försöka få bort från debatten...
Anmäl
4 personer gillade det här.

Johan Rutsted 1 timme sedan

Frågan måste ställas om SR Ekot och SVT umgås med vänster politiker?Det lär finnas foto på detta?
Anmäl
11 personer gillade det här.

Johan Rutsted 1 timme sedan

Påstår du att AB och SR ekot är rasister?Du kan ha rätt.
Anmäl
8 personer gillade det här.

Okänd användare 1 timme sedan
Kommentar borttagen.

Goofy_1 1 timme sedan som svar till Guest

Arbetarrörelsen hade en egen tidning, Aftontidningen, som var en motvikt till Aftonbladet under kriget. På 50-talet köpte arbetarrörelsen Aftonbladet och lade ned sin gamla tidning. Aftonbladet hade inget med arbetarrörelsen att göra förrän på 50-talet.
Anmäl
2 personer gillade det här.

susanna_svensson63 1 timme sedan som svar till Goofy_1

I dag ägs aftonbladet av ett norskt mediekonglemerat förövrigt samma som äger SVD
Anmäl

Goofy_1 1 timme sedan som svar till susanna_svensson63

Japp, det stämmer. Men ledarsidan ägs av fortfarande av arbetarrörelsen:-)
Anmäl
2 personer gillade det här.

Folknation 48 minut sedan som svar till Goofy_1

Goofy: Mycket flosk, ingen seriös politik eller alternativ. Bara klagan och flosk och mer teorier som motbevisats.. Anledningen till att "nyliberalismen" kan breda ut sig (ekonomiskt) beror på att sådana som ni inte utgör ett seriöst alternativ. Ni prioriterar strunt och trams före viktiga frågor. Vidare förnekar ni verkligheten och menar att kartan gäller framför terrängen..

Men du kanske på allvar tror att det som rör sig i de sk. arbetarnas huvud faktiskt är hbt, feminism, och mer invandring? Nej.. Ni har, precis som politiker i stort, ingen som helst anknytning till de människor ni hävdar er företräda, eller deras verklighet. Därför är ni också döende som politisk rörelse. De som "vänstern" brukade företräda överger den eftersom den är totalt oförmögen att lösa någonting.

(Redigerad av skribent 47 minut sedan)
Anmäl
2 personer gillade det här.

Goofy_1 38 minut sedan som svar till Folknation

Jag tror och hoppas att allt fler börjar genomskåda den nyliberala politiken som förts under de senaste 20 åren. Den leder oss helt fel. S prio nummer 1 är jobben och inget annat. Löser man det så kommer mycket annat att lösa sig själv. Jag tror dock inte att folk i allmänhet delar din avsky för homosexuella eller andra minoriteter. De flesta tycker nog att det är ganska skönt att vädra ut alla unkna föreställningar och fördomar som begränsat vissa människors liv. Se bara på KD vilka hårda mothugg de fick när de försökte försvara tvångssteriliseringarna av folk som bytt kön.
Anmäl

Folknation 33 minut sedan som svar till Goofy_1

Ja, mothugg av kultureliten.. som sagt, ingen kontakt.
Anmäl

Folknation 1 timme sedan som svar till Goofy_1

"Vänstern" är ingen arbetarrörelse idag.. Deras fokus är att bekämpa icke-existerande "maktstrukturer", lobba för mer HBT-rättigheter, kräva ännu mer massinvandring osv. Hade de varit en arbetarrörelse hade de fördömt massinvandringen som den lönedumpningsfälla den utgör.

Man hade krävt krafttag mot brottsligheten i våra förorter, eftersom dessa är hem till många ur "arbetarklassen" istället för att förtiga problemen. Man hade prioriterat jobb framför bidrag och skola, vård och omsorg framför ännu mer invandring. "Vänstern" av idag är ett skämt och kan lika gärna packa ihop och bli en del av RFSL.
Anmäl
6 personer gillade det här.

Goofy_1 58 minut sedan som svar till Folknation

Nu börjar det kanske bli lite off-topic men jag kör ändå.

Många av de problem som du tar upp är egentligen orsakade av att nyliberalismen hela tiden vinner terräng. Hela syftet med denna politik är att en tredjedel av befolkningen skall hållas i fattigdom medan de andra berikar sig. Baksidan av gentrifieringen i nyliberalistisk anda är att människor som är sjuka, ensamstående eller flyktingar skall trängas ihop i områden där fattigdomen accelererar hela tiden. Att skylla alla problem på invandringen är ett tankefel. Även i Finland som inte tagit emot invandrare så är arbetslösheten hög. Om vi antar att fler skulle få jobb i Sverige så kommer räntan att höjas vilket leder till att arbetslösheten går upp igen. Det är alltså det nyliberala maktövertagandet i Europa och Sverige som är problemet. Först när vi sätter människorna före kapitalet kan det börja bli förbättringar att tala om.

Förövrigt så är det självklart för mig att ingen skall förföljas eller nekas självklara rättigheter bara för att de är HBT.
Anmäl

Johan Rutsted 1 timme sedan

När fan blir gammal blir hen ! religiös i jesus namn..media skriver om det som inte har hänt..och ringer sina vänner i sebien som är duktiga på klippa foto om expert hjälp granska TV 4 och ab,s förflutna..
Anmäl
1 person gillade det här.

allemand 1 timme sedan

Till abc2
Vad finns det för samband mellan SD och rasister? Du menar väl inte att bara för att man tycker att invandringen är för stor så är man rasist?

(Redigerad av skribent 1 timme sedan)


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: