onsdag 28 mars 2012

Kortedaladådet mörkades av media – i tio dagar - Fria Tider

Kortedaladådet mörkades av media – i tio dagar - Fria Tider: MÖRKADE. Först efter att Flashback uppmärksammat händelsen tvingades tidningarna skriva om misshandeln i Kortedala.

Foto: AmerYmer/Cc-ByMÖRKADE. Först efter att Flashback uppmärksammat händelsen tvingades tidningarna skriva om misshandeln i Kortedala.
Kortedaladådet mörkades av media – i tio dagar
Publicerat 28 mars 2012 kl 16:02

MEDIA. 10 dagar - så lång tid tog det innan svensk media började skriva om den brutala gängmisshandeln av svenske Carl-Eric i Kortedala, som efter att ha överfallits av mellan sju och åtta unga invandrare har legat i koma med livshotande skador.
Gilla artikeln på Facebook
Dela artikeln

42

Skriv ut artikeln

Skriv ut text som PDF

Det var först efter att en användare på nätforumet Flashback under natten till tisdagen uppmärksammade händelsen som Göteborgs-Posten idag slutligen blev tvungen att skriva om den brutala gängmisshandeln av den 61-årige mannen.

Då hade det redan gått tio dagar utan att en enda svensk tidning hade skrivit ett enda ord om dådet.

Carl-Eric tillrättavisade ett gäng av 7-8 unga invandrarmän som trakasserade hans hund. Invandrarna svarade med att överösa 61-åringen med slag, slängde ned honom i en fontän och hoppade på hans huvud upprepade gånger medan han låg ned.

– Det här är resultatet av ett extremt brutalt våld mot en ensam, och i princip försvarslös, individ, säger polischefen Bertil Claesson till Göteborgsposten, som blev den första tidningen att bryta medietystnaden efter att Flashback-tråden om händelsen seglat upp som den mest lästa på det populära webbforumet.

Dådet har under dagen fått stor uppmärksamhet på nätet, där åtskilliga nu frågar sig varför media valde att totalt mörklägga den exceptionellt grova misshandeln så länge.

”Det är ju mest intressant att det inte stått något i media förrän nu. Jag var vid Kortedala torg igår och handlade utan att veta något om det. Läste om det idag! Allmänheten har väl rätt att veta när något sånt här händer?” frågar sig användaren Squeakytoes på Flashback.

På Flashback och i alternativ media undrar många dessutom om tystnaden varit lika total ifall rollerna varit ombytta – om det istället hade varit svenska ungdomar som misshandlat en invandrare.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Jag är mållös6 timmar sedan Min klon är snyggare än... Skvallerbitchen

20
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 36 kommentarer

Lassekolja

Ett gäng invandrarkillar attackerar, sparkar på ett liggande helsvenskt offer, om inte det är rasism är ingenting rasism. Kommer vi nu få höra rättvise-kommunisternas talkörer "inga rasister på våran gata"? Nääh, tänkte väl det!
Gilla
Svara
5 timme sedan
45 Gilla
Carl Lundström

En annan sak man kan undra är hur många nyheter som de faktiskt har lyckats att hålla hemliga, som vi utanför redaktionerna aldrig får höra talas om?
Gilla
Svara
6 timme sedan
52 Gilla
Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com

En helt befogad fråga. Många, tror jag.
Gilla
Svara
5 timme sedan
som svar till Carl Lundström
10 Gilla
evabettan

Har frågan ställts till G-P?
Gilla
Svara
4 timme sedan
som svar till Carl Lundström
2 Gilla
marcusgbg

Fy fan. Jag säger bara fy fan. De förstör livet på en äldre man. Som fick obotliga hjärnskador. Kommer aldrig kunna resa sig igen... De som har gjort detta oavsett var de kommer ifrån är djur.. Råttor. Fy fan vad äcklad jag blir..Det måste ta stopp nu... Annars blir det snart inbördeskrig.. För det är en krigshandlig det där
Gilla
Svara
3 timme sedan
23 Gilla
Hisingsbo

Ja, det är en krigshandling!
Dock är det LÅNGT ifrån den första, du kan ju fråga föräldrarna och vännerna till Elin Krantz till exempel!

Även regeringen har gjort öppna krigs deklareringar mot svenska folket utan att dessa vågat säga emot!

Upphävandet av Ådals lagen är ett exempel, vilket gör att svensk militär kan sättas in mot svenska civila, och inbilla dig inte att det är "invandrarna" de ska sättas in mot..

För i övningarna har det varit svenska villa förorter med gerilla trupper som varit "fienden" och har svårt att se alla dessa babianer i 2 millioner kronors villor...
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till marcusgbg
5 Gilla
invandrare1957

Fria tider o Avpixlat räddningen för Sverige det som ger mig hopp i livet.
Gilla
Svara
6 timme sedan
38 Gilla
friryttaren

Idag ringde man och ville sälja en 2 mån provprenumeration på lokalblaskan här. Priset var kraftigt nedsatt. Kanske vill man ha upp upplagesiffrorna. Jag sa att jag inte ens ville ha den gratis och la på.
Gilla
Svara
2 timme sedan
16 Gilla
zelotai

Bra rutet!
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till friryttaren
2 Gilla
Sanningsvaegrare

Inget nytt att svensk media anser sig ha ett uppdrag att stryra folks verklighetsuppfattning men detta måste ju ändå vara något slags rekord. Efter tio dagar är det ju inte ens en nyhet längre.
Gilla
Svara
5 timme sedan
26 Gilla
DrThomasJackson

Precis samma media har mörklagt övergreppen som asylsökande föräldrar gör på sina barn så de blir apatiska. Detta är inte roligt, jag känner sorg, både för svensk journalistik och befolkningen här i Sverige.
Gilla
Svara
6 timme sedan
30 Gilla
Farliga Tankar

Jag tror det går att medicinera bort begreppet "apatiska flyktingbarn". Det är bara att skriva ut följande recept:

"Ordination: En välskriven polisanmälan mot föräldrarna med bifogade kopior till svenska journalister. Behandlingen bör upprepas vid samtliga kända fall. Tillfriskningstiden beräknas till cirka 2-3 dagar."
Gilla
Svara
6 timme sedan
som svar till DrThomasJackson
18 Gilla
bowlaren

Ett svek mot offret, hur tänkte tidningarna, var han mindre värd ?
Svensk massmedia skämmer ut sig dagligen.
Gilla
Svara
4 timme sedan
21 Gilla
axel4

Vad är skillnaden mellan Sveriges massmedia och t.ex. Kinas/Syrens osv?
Gilla
Svara
5 timme sedan
25 Gilla
pkgulag

Den enda jag kommer på är, att I Sverige låtsas man ofta ha olika åsikter. I motsats till Kina där man erkänner den mediapolitiska enpartistaten.
Gilla
Svara
5 timme sedan
som svar till axel4
18 Gilla
agnesjka

Artiklarna i Aftonbladet och Expressen är mycket korta - de skriver bara för att de känner sig tvungna. Expressen nämner inget om någon hund. I DN och SvD står inte ett ord om händelsen. Det är helt uppenbart att gammelmedia inte vill ta i det här fallet med tång. Ska bli intressant att se om det kommer upp i Efterlyst i kväll. Jag känner mig väldigt upprörd över hela historien - både händelsen och pressens tystnad. Samtidigt blir jag arg - det här dådet är ett rent hatbrott med rasistiska motiv.
Gilla
Svara
5 timme sedan
23 Gilla
Tant_Stina

All heder åt Squeakytoes på Flashback som uppmärksammade andra på denna fruktansvärda tragedi!
Men varför, varför har ingen av alla vittnen hört av sig till massmedia? Varför använde ingen sin mobil och filmade misshandeln?

Eller..., vägrade PKmedia att "ta i det"?!
Gilla
Svara
5 timme sedan
23 Gilla
Deems

Om vittnena är invandrare så är det tyvärr inte alls speciellt konstigt att ingen träder fram.
Gilla
Svara
5 timme sedan
som svar till Tant_Stina
13 Gilla
pkgulag

Det finns redan tusentals liknande fall som ingen känner till.
Gilla
Svara
5 timme sedan
20 Gilla
SM811

Hade detta inträffat..
"På Flashback och i alternativ media undrar många dessutom om tystnaden varit lika total ifall rollerna varit ombytta – om det istället hade varit svenska ungdomar som misshandlat en invandrare."

då hade det blivit ett j-a liv på PK redaktionerna, hycklarna Mattsson och Helin hade gått i taket.
Gilla
Svara
6 timme sedan
23 Gilla
Periskop

Det kan så vara, men beror på nymedia uppstått för att skriva det som gammelmedia förtiger. Därför behöver och kan nymedia inte bedriva en komplett nyhetsrapportering.
Gilla
Svara
5 timme sedan
som svar till SM811
5 Gilla
u28903094, Jag kan inte sända mina kommentarer!

Varför var det inget vittne som ringde polisen eller filmade med sin mobil det verkar som det bara varit invandrare som såg vad som hände.
Det är orsaken de anger inte varann.
Gilla
Svara
5 timme sedan
17 Gilla
Farliga Tankar

Vilka bra journalister vi har i Sverige! Jag slipper veta vad som händer i samhället så jag inte behöver tänka när det är val vart 4:e år.
Gilla
Svara
5 timme sedan
16 Gilla
Isak Nygren

Att journalister använder Flashback som källa är ingen nyhet. Det är snarare en nyhet när de väl erkänner det, vilket är ytterst sällan.
Gilla
Svara
6 timme sedan
14 Gilla
Karl_the_swede

Det är inte för skoj skull de kallas för FULMEDIA. Detta epitet lyckas de så fint att själva leva upp till. Dagligen dessutom!!!
Gilla
Svara
3 timme sedan
8 Gilla
Ivan_Oskar

Ingen behöver PK-Tidningar som ändå inte kan hålla en rak & ärlig linje i sin rapportering, men tack vare nätet så sprids sanningen om denna bajsvåg ändå.
Gilla
Svara
3 timme sedan
8 Gilla
Linus

De har tydligen fått tag i fanskapen, det var på tiden!
http://www.svd.se/nyheter/inri...
Gilla
Svara
5 timme sedan
11 Gilla
Joakim Fredriksson

Fulmedia skriver heller inte om det här:

http://parnassen.wordpress.com...
Gilla
Svara
6 timme sedan
10 Gilla
Carl Lundström

Fy farao. Det är svårt att inte hata sådana personer.
Gilla
Svara
6 timme sedan
som svar till Joakim Fredriksson
10 Gilla
liten.prinsessa

Man får A L D R I G skylla sig själv, det tar jag bestämt avstånd som själv är ett våldtäktsoffer, MEN.. jag undrar vad i hela helvete hon gjorde ensam på ett asylboende med 8 invandrare.. seriöst? Som sagt, aldrig skylla sig själv, aldrig, men det är ändå lite som att "bjuda in" till det, hur ickekorrekt det än är att säga så.. Vissa situationer sätter man sig helt enkelt inte i.
Gilla
Svara
5 timme sedan
som svar till Joakim Fredriksson
3 Gilla
Reginn

Tjejen trodde hon var kompis med en av berikarna och åkte med honom i bilen till vad hon trodde var en efterfest på annan ort. Så har jag fattat det iaf.
Gilla
Svara
3 timme sedan
som svar till liten.prinsessa
1 Gilla
liten.prinsessa

ahh.. ja jo.. det finns så många fel i den ekvationen att man inte vet var man ska börja.. att vända i dörren, känns som det skulle vara en bra idé iaf.
Gilla
Svara
3 timme sedan
som svar till Reginn
1 Gilla
evabettan

Går jag rakt ut i gatan kan bussen köra på mig.
Gilla
Svara
4 timme sedan
som svar till liten.prinsessa
liten.prinsessa

det är väl LAGOM skillnad på det.. det finns aldrig någon som helst ursäkt/anledning att som ensam kvinna gå till ett asylboende och sitta där med 8 invandrare.. krävs inget geni för att räkna ut att det är en JÄVLIGT dålig idé.
Gilla
Svara
4 timme sedan
som svar till evabettan
2 Gilla
karlen123

Ni har inget bevis om det är invandrare, men 99% att det är det...
Gilla
Svara
4 timme sedan
3 Gilla
Betty Boop

Metro skrev faktiskt om misshandeln redan i måndags 19/3.

http://readmetro.com/en/sweden...

Bläddra till sidan 11.
Gilla
Svara
5 timme sedan
3 Gilla

M Prenumerera via e-post
S RSS

Reaktioner

Trackback-länk
ANGRIPS. Mitt under en intervju där Illmar Reepalu hävdar att mediabilden av Malmö är överdriven så angrips han av ett gäng hotfulla invandrare.
Här angrips Reepalu av arga invandrare

Gästade mångfaldens Seved. Då attackerades Illmar Reepalu och Janne Josefsson av en grupp aggressiva invandrare.
Ge ett bidrag

Fria Tider får inga skattemedel. Därför är vi helt beroende av stöd från våra läsare. Tack för din hjälp!

donera med bank
Live TV


Annons
Kultur
Foto: morberg/flickr

Paus i kampanjjournalistiken. Fria Tider har läst Niklas Orrenius första bok om Sverigedemokraterna.
Nyheter
ATT RÄKNA MED. Fria Tider är nu den 99:e mest populära sajten i Sverige.

99:e största sajten i Sverige. På plats 98 kommer Bonnierägda TV4.se, enligt Alexa.
Ingen moralisk rätt till liv?

Nyfödda barn har "ingen moralisk rätt till liv". Experter i etik kräver möjlighet till abort även efter födseln.
Efterlysningar

Här visas de senaste efterlysningarna av personer i hela landet. Du hittar fler efterlysningar i vår avdelning Blåljus
Känner du igen kvinnan på bilden? Kontakta Efterlyst på 08 702 00 90.

Inlagd 27 jan 2012
Livscoach lurade klienter på 700 000 kr

Läs mer
Foto: Polisen

Inlagd 8 jan 2012
Våldtog i tunnelbanan – fastnade på bild

Läs mer
Jenny Elisson Hansson försvann från Vadstenagymnasiet före jul.

Inlagd 28 dec 2011
Sextonåring mystiskt försvunnen

Läs mer
Flashback

Inlagd 28 dec 2011
Försvunnen flicka framträdde på Flashback

Läs mer
Danska Ekstrabladet (vänster) och svenska Kvällsposten (höger).

Inlagd 9 okt 2011
Svensk specialitet: Anonymiserad efterlysning

Läs mer
Foto: Arkivbild

Inlagd 20 aug 2011
Video: Här skjuter plundrarna mot polisen

Läs mer
Foto: Metropolitan Police

Inlagd 9 aug 2011
De är efterlysta för plundringarna i London

Läs mer
Nöje
SÅGAD. Sina Samadi, alias Sean Banan, kan ha gjort Sveriges sämsta film - någonsin.

Sean Banan sågas totalt. Den 26-årige invandrar­komikern kan ha gjort Sveriges sämsta film någonsin, enligt kritikerna.
Senaste nyttHeta ämnen

21:43
Teleoperatörer vill stoppa gratis Skype- och Vibersamtal

21:35
Sa sig ”jobba som en neger” – åtalas

20:03
Soldrivet flygplan förbereder sig för jordenruntresa

19:16
Rasismen i Florida: Två turister mördade

19:08
Här angrips Reepalu av arga invandrare

17:48
Schweizisk domstol: Muslimska flickor ska simma med pojkar

16:59
”Alla vita är rasister”

16:02
Kortedaladådet mörkades av media – i tio dagar

15:05
Miljonregn ska förbättra nyanländas betyg

12:47
Invandrargäng kan ha slagit ihjäl 61-årig göteborgare

10:55
Mediernas expert är aktiv kommunist

10:06
Skaffa barn – få 10 000 kr

Visa fler nyheter
Senaste kommentarer

Talibananas

Total tystnad i korrektmedia? Det verkar så.

Man bör ej döma hunden efter håren, men kolla trion på videoklippet; det är inte precis så att det sprakar av intelligens och signaleras tankekraft ur dessa nunor.

Invandrargäng kan ha slagit ihjäl 61-årig göteborgare · 14 minutes ago
pkgulag

Högst normal känsla. Även om det är svårt, så måste nog ilskan främst riktas mot de som satt igång eländet. Man skall inte kasta bort för mycket energi på importerade tjuvfolk.

Här angrips Reepalu av arga invandrare · 18 minutes ago
JonniBalle

Självskadebeteende och att hata sig själv är ju en psykisk åkomma och borde behandlas.

”Alla vita är rasister” · 19 minutes ago
Talibananas

Sicket snömos, kopparödlan ogenerat häver ur sig. Arvssynd?

”Alla vita är rasister” · 19 minutes ago
Talibananas

De slutade förmodligen att jobba på 1800-t. Kanske fanns det några ännu arbetande medan televisionen var ny. Sedan är det låt gå och soffan som gäller.

Sa sig ”jobba som en neger” – åtalas · 22 minutes ago

Annons
Gilla oss på Facebook
Annons
Till Inkorrekta Butiken
Senaste webbtv
Vi tackar
Holländska · Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · sexleksaker · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Hemförsäkring · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke
Annons
Skriv till oss

redaktion@friatider.se

Vi besvarar alla brev inom några timmar
Annonsera

Företagsannonsering
Du kan köpa per CPM, fast pris, per plats etc i alla format som syns på sajten.

Vi säljer även vanliga länkar.
Prenumerera

Du som vill prenumerera på Fria Tider kan använda två tekniker::

RSS-flöde
Twitter-flöde
Läs i mobilen

Vår vanliga webbplats fungerar i moderna mobiler såsom iphone.

En speciell sajt finns också för mobiler och mobilt bredband.

mobil.friatider.se
Stöd oss

Fria Tider får inga skattemedel. Vi är därför helt beroende av frivilliga som bidrar med pengar och arbete.

Läs mer om hur du kan bidra med en donation eller med din tid till oss!


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: