söndag 11 mars 2012

Namninsamling mot flytt av boende - Eslöv - Skånskan.se

Namninsamling mot flytt av boende - Eslöv - Skånskan.se: Det här är din lokala nyhetssajt. Här hittar du föreningsnyheter, lokala bloggare och kan bidra med egna bilder. Läs mer här!
RSS
Namninsamling mot flytt av boende
Skriv ut
Av Henrik Lindahl 9 MARS 16.20

ESLÖV. 48 personer på Elvkullen har skrivit under en namninsamling mot kommunens planer på att flytta gruppboendet Husaren för ensamkommande flyktingbarn till Backåkra gård.

De boende skriver att de känner sig otrygga på grund av vad som tidigare hänt på Kärråkra.
De är också tveksamma till den nya gång- och cykelväg som planeras från gården till Elvkullenkvarteren.

En annan fråga som tas upp i brevet är vilka åtgärder som kommer att vidtas för att "upprätthålla säkerhet och ordning", samt risken för att huspriserna sjunker.
De boende begär ett öppet möte med kommunens ansvariga, men något sådant är inte aktuellt, har Eslövs informationsavdelning meddelat tidigare i veckan.

Eslövs kommun har begärt bygglov för att få ställa upp paviljonger på Backåkra gård med plats för tolv ensamkommande flyktingbarn.
Boendet är i dag inhyst på Kärråkra men måste vara ute därifrån i april eftersom lokalerna ska bli demensavdelning för äldreboendet.
Gården ligger cirka 90 meter från Elvkullen och är därmed väl avgränsad, men samtidigt med närhet till stan, menar kommunledningen, som tidigare sagt att man bedömer platsen som den bästa man kunnat hitta.
Bygglovshandläggare Pia Olsson-Ljungberg kommer att föreslå politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden att säga ja till ansökan på sitt möte den 14 mars.
Egentligen finns det inget starkt skäl som talar emot att gården skulle vara en lämplig plats för ett gruppboende, menar hon. Grannars oro för att något skulle kunna hända vägs in men kan inte vara avgörande i bedömningen.

I stället tittar man främst på hur lokalerna är utformade, hur infrastrukturen ser ut och liknande.
- Jag har vägt allmänna mot enskilda intressen och kommit fram till att det allmänna intresset väger tyngre, säger Pia Olsson-Ljungberg.

Twitter Pusha Tipsa Tipsa en vän


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: