tisdag 20 mars 2012

Svensk lag har företräde framför sharialagar « Avpixlat

Svensk lag har företräde framför sharialagar « Avpixlat: Svensk lag har företräde framför sharialagar

SVENSK LAG GÄLLER Hans P. som driver JiM har författat en post som vi kopierar rakt av, för spridningens skull.

“Högsta Förvaltningsdomstolen: Svensk lag har företräde framför sharia

Skatteverket avslöjade förra året att det registreras flera hundra barnäktenskap i Sverige varje år.De definierade barnäktenskap sålunda:

“Det handlar om personer som invandrat till Sverige och antingen i samband med ankomsten, eller i fler fall långt senare, begär att få registrera sig som gifta. Men det handlar också om personer som redan är svenska medborgare och gifter sig med en utlänning.”

Enligt en rapport från Ungdomsstyrelsen finns det minst 8.500 barn i Sverige som riskerar utsättas för barnäktenskap. I Malmö har skolkuratorer rapporterat om 12-åriga flickor som blivit bortgifta, oftast med nära släktingar. Regeringen utreder sedan flera år behovet av åtgärder.

En arab bosatt i Kristianstad gifte sig i Hebron (arabockuperad stad i Israel) med en underårig flicka. Återkommen till Sverige registrerade han “äktenskapet” till Skatteverket och lämnade då in ett äktenskapsbevis från en shariadomstol. Skatteverket vägrade godkänna “äktenskapet” då flickan inte fyllt 18 år.

Nu har fallet prövats i Högsta förvaltningsdomstolen som fastställer Skatteverkets beslut av den 11 oktober 2010 att avslå ansökan om registrering av utländsk vigsel.

Det är en klar signal att svensk lag har företräde framför sharia…”
Print Friendly
Share
2012-03-19, 20:01 (uppdaterat 2012-03-19, 20:03) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam/religion, Politik, Utrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 30 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
137 kommentarer 1569 gillar mottaget
Dela på
Visar 79 av 189 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


FG2 24 minut sedan

Det är väl bara en tidsfråga innan Svensk lag får maka på sig för sharialagarna. Vad än PKiterna säger är detta äktenskap, med en minderårig, ett bevis på att Islam är en pervers religion. Att myndigheterna i Sverige nöjer sig med att enbart avslå ansökan är bisarrt och ett kvitto på att de inte vill agera och skydda flickan. Ett sådant här ärenden borde klassas som övergrepp mot minderårig och följas upp och dömas därefter. Beviset på övergreppet finns ju redan i form av vigselbeviset.
1 person gillade det här.

Immortal666 37 minut sedan

Intressant artikel, men vad menas med "Hebron arabockuperad stad i Israel"?

Om man läser på svenska wiki om Hebron, så ser det ut att stå raka motsatsen (dvs. israel ockuperar delvis ett område som enligt avtal och internationell rätt tillhör palestina), eller har någon förvanskat texten där?

Har jag missuppfattat något? Religiös fanatism är lika illa oavsett vem den kommer ifrån, så om det här är något religiöst dravel i stil med "gud gav hela landet till judarna så alla araber där är automatiskt ockupanter" så är det ett rejält sänke för avpixlat...

Rätta mig gärna om jag har missat något! :)

Regimkritiker 1 timme sedan

Dags att starta hetskampanj mot de domare som fattade detta beslut. "De är nog Sverigedemokrater", "Denna krypande anpassning till en rasistisk agenda inom statsapparaten är djup upprörande", "detta är att fiska i grumlga vatten", "denna typ av krypande smygrasism förskjuter gränserna för vad som rumsrent inom samhällsdebatten och öppnar för ett vi-mot-dom tänkande", "dessa domare gör skillnad på människor på samma sätt som SD", "det är helt oacceptabelt med öppet rasistiska domare i vårt mångkulturella samhälle, de måste avskedas". Osv.

Ut på bloggar och Twitter och driv vansinnet till sin spets. Häxprocesserna på 1600-talet tog slut först när de paranioda och falska anklagelserna blev så absurda att ingen länge kunde tro på dom.



Gullesnuttan 1 timme sedan

Men snälla, rara rättsväsende. Här får ni ett gäng pedofiler serverade på ett silverfat, dessutom har de papper på vad de gjort. Det är väl den enklaste saken i världen att lagföra då? Dessutom kan man misstänka på ganska goda grunder att det handlar om tvångsäktenskap också. Villken 12-årig flicka i denna värld vill gifta sig med en "gammal gubbe"?
4 personer gillade det här.

Immortal666 52 minut sedan som svar till Gullesnuttan

Det blir rätt knepiga jurisdiktions och bevisfrågor. För de allra flesta brott krävs dubbel straffbarhet, dvs. handlingen ska vara kriminaliserad både i landet där den begås och i landet där man vill lagföra (sverige). Är det lagligt i Hebron, så kan alltså svenskt rättsväsende göra lika lite som man kan mot människor som köper sex i thailand.

Dessutom är det ju inget som säger att man automatiskt begår ett "pedofilbrott" (exv. våldtäkt mot barn) för att man gifter sig med någon, det måste i så fall bevisas bortom allt rimligt tvivel för att resultera i en fällande dom, vilket blir mycket svårt. Att det både vi och domstolarna kan misstänka hur det ligger till, är ju en helt annan sak.

GunnarAndersson74 2 timme sedan

Men så kan det inte var? Nu blev folk kränkta! Vem ringer jourhavande gråterska på DO.. Här finns pengar att hämta.
2 personer gillade det här.

argveteran 2 timme sedan

en svala ger ingen sommar.
ett nej tar ej bort alla andra krav.
SD 2104
2 personer gillade det här.

KarlssonMikael 2 timme sedan

Ursäkta mig mina kära vänner. Men ni är idioter. Svensk lag har bara företrädesrätt så länge vi är i majoritet och är redo att kämpa för saken.
6 people gillade det här.

bowlaren 2 timme sedan

*puh* bra Hans P. Forsätt att jobba för det goda i samhället.
http://svenssonsfunderingar.wo...
1 person gillade det här.

Johan Klingberg 3 timme sedan

Inte nog med att han är pedofil, han stoltserar med det via äktenskapsbevis också.
3 personer gillade det här.

Alfa49 3 timme sedan

Förstår ingenting. Fredde har ju tillsammans med sjuklövern lagstadgat att Sverige är och ska vara mångkulturellt. Hur får man ihop det här? Är det bara pizza och kebab vi ska ha?
1 person gillade det här.

Periskop 3 timme sedan

Svensk lag håller successivt på att luckras upp.
2 personer gillade det här.

texarcana 3 timme sedan

http://youtu.be/EUS1m5MSt9k
Vad är regering?

ReKa1971 3 timme sedan

Än så länge ja. Men om 30 år kanske det inte är så...
1 person gillade det här.

1957GN 3 timme sedan som svar till ReKa1971

Kan bli om 10år, kom ihåg att Waberi m.f ligger och lurar i riksdagens vass.
8 people gillade det här.

struve 3 timme sedan

Svensk lag har också företräde framför moderaternas representant i riksdagen, Somaliern
och muslimen Waberi, vars skola i Göteborg undervisar i att en man får ha 4 hustrur och får
slå henne.
Denne Waberi är alltså riksdagsledamot, det mest äro- och ansvarsfyllda uppdrag en svensk
kan inneha.
Jag manar till samling att starta en ideel förening vars uppgift är att se till att svensk lag följs,
inte Islams, Kristendomens eller Guds lagar!
Myndigheterna gör det inte, trots att lagboken säger att alla makt skall utgår från folket!
Lennart Struve
10 personer gillade det här.

Arge Algot 3 timme sedan

För oss allt färre med våra sunda kroppsvätskor i behåll är det alldeles uppenbart att det är svensk lag som gäller i Sverige. Bara svensk lag!

Barnäktenskap är olagligt och borde medföra omedelbar utvisning för tid och evighet. Pedofili och liknande avarter betackar vi oss för här!
10 personer gillade det här.

foxel 3 timme sedan

År 1905 under Oscar II togs en lag som tillåter äktenskapå med barn från 12 års ålder.detta gäller muslimer. Mig veterligt har denna lag aldrig upphävts. Känner inte HD till denna lag?
Givetvis är jag starkt emot barnäktekskap och införandet av sharialagar i vårt land.

(Redigerad av kommentatorn 3 timme sedan)

Immortal666 59 minut sedan som svar till foxel

Det finns en massa underliga lagar som aldrig direkt "upphävts", däremot blir de tolkningsvägen obsoleta när de står i strid mot ny lagstiftning på området, och tillämpas inte längre.

RallarSvingen 4 timme sedan

Fråga en arab om han accepterar det beslutet.
5 personer gillade det här.

Nostradamustheone 4 timme sedan

Äntligen ett beslut som visar på lite förstånd...... Äntligen.

Vad ska nu vänsterpartierna Vpk och Mp säga om detta. Det måste ju vara riktigt upprörande att en domstol tar ställning mot deras kelgrisar islamisterna. Härligt.
3 personer gillade det här.

mrsmaland 5 timme sedan

När skatteverket fick ansökan skulle de direkt har gjort en anmälan till polisen att denne man är en pedofil. "Bruden" skulle ha omhändertagits av socialen. Mannen fått sitt straff och därefter utvisats för all framtid från landet. Så hade det gått till i ett fungerande civiliserat samhälle.

Fredrik R, Beatrice Ask är toppen på ett stinkande berg av sopor som snart kväver allt som gör ett land till ett civliserat välfärdssamhälle.
4 personer gillade det här.

invandrare1957 5 timme sedan

Det är nu men med fler invandrare i politiken så kommer det att pågå ett arbete för att föra fram deras kultur o religion. Oroa er inte förändring kommer politikerna tar skatteverket o rättsväsendet i örat. Ju fler barnäktenskap då gör man på svenskt fegt vis och godkänner det då är man av med problemet. Sen att dom ramlar ut från balkongen det är en annan sak.
4 personer gillade det här.

Mr_Speck 5 timme sedan

Lever jag i en Monthy Python sketch ?

Den kunde ha varit ännu mer surrealistisk ifall att frågan hade föranlett
en statlig utredning med exempelvis "Expo" som remissinstans
förutom de 100 största muslimska samfunden.
3 personer gillade det här.

Lilla Paris 6 timme sedan

Det verkar på en del som att det här var helt oväntat och något helt nytt. Givetvis har det aldrig varit något tal om att sharialagar står över svensk lag, i något sammanhang. Det är bara en bild som vissa så kallade islamkritiker försökt måla upp.

Svensk lag gäller men det är inte alltid som svensk lag kan stoppa vissa företeelser. Tvångs- och barnäktenskap är svårt att hindra, det upptäcks ju bara i de fall som ansökningar skickas in till myndigheterna vilket jag antar att de flesta inte gör eller tycker är nödvändigt.

Det är precis samma sak som med sexuellt utnyttjande av barn i Sverige. Den där barnäktenskapskulturen har vi inte i Sverige, men pedofiler finns det gott om i alla fall. Men inte heller de kommer ju svensk lag åt i någon större utsträckning eftersom det sker i det tysta och man bara kan sätta dit någon för ett brott om man vet att brott begåtts.
2 personer gillade det här.

Mattias_4567 4 timme sedan som svar till Lilla Paris

Skillnaden är att i Svensk kultur anses pedofili vara fel och utövas bara av en liten minoritet utstötta brottslingar. Skulle en vanlig svensk få reda på att så är fallet skulle de förmodligen åtminstonde polisanmäla. När det handlar om den muslimska kulturen är däremot pedofili en accepterad och utbredd företeelse som härstammar ända från profeten själv. Skulle en vanlig muslim, bosatt i Sverige eller inte, upptäcka barngiftemål skulle de förmodligen inte polisanmäla eller se på det som något konstigt utan snarare hylla äktenskapet som något bra.

Svensk lag står inte officiellt över sharialagar någonstans i Sverige. Inofficiellt är det dock svårt att bokföra brottslingar då ingen i lokalbefolkningen hjälper till, med vittnen eller anmälningar. I muslimska förorter kan man inte räkna med tips från familjer, anhöriga eller någon som anser att det står fel till när det gäller pedofili. Det är därför det är ett problem att invandringen ar så stor att invandrarna kan utbre sig över hela områden, och ointegrerbara nog att de väljer att bosätta sig i samma områden.
6 personer gillade det här.

knoll2 10 timme sedan

Hurra hurra det finns fortfarande hopp för Sverige. Detta var en tydlig signal att dessa inavlade pedofiläktenskap inte är giltiga i vårt land.
8 personer gillade det här.

Rosenrod 10 timme sedan

Men ,det var väl "roligt" att svensk lag har företräde, framför sharia-lag i Sverige!????????

Jag var så naiv, så jag tog denna sanning för given...- Otroligt, eller hur?

Man lär så länge man lever...

(Redigerad av kommentatorn 10 timme sedan)
15 personer gillade det här.

struve 1 timme sedan som svar till Rosenrod

Ha, i vårt arabiska fosterland är inte längre något givet!
1 person gillade det här.

sorjav 10 timme sedan

Alternativ sophämtning i Rosengård:
http://www.sydsvenskan.se/webb...

Guest 10 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

nuvetvi 10 timme sedan som svar till Guest

Inget förvånar från dem (EXPO) längre. Hur orkar de? Kan inte läsa en artikel till slutet. Var får de pengarna från? Staten, skattebetalarna? Inte frivilliga donationer? V? S? M? Mp?Från SaudiArabien på ett eller annat sätt kan det ju vara också.
2 personer gillade det här.

Misslyckande Top 10 10 timme sedan som svar till Guest

Dom har sjuka visioner med massinvandring och lönedumpning

Dom ska få möta debatt med argument - De kan ju börja svara på

Ja jag har över 90 argument om jobben, det gäller att utnyttja fakta rätt!

79 Myten 100.000 jobb
80 600.000 har arbete – 1.3 miljoner PUT
81 200.000 sysselsatta – 375.000 PUT 2006-2010
82 218.000 arbetslösa - 50.000 nya fått jobb
83 218.000 arbetslösa - 105.000 anhöriginvandrare
84 100.000 flyktingar - inte nystartsjobb åt alla
85 100.000 flyktingar - 41.000 gästarbetare fått jobb
86 100.000 flyktingar - 8000 nya flyktingar jobb
87 100.000 flyktingar - 30.000 asylsökande per år
88 129 av 8000 flyktingar jobb - 105.000 anhöriginvandrare
89 10.000 anaflabeter - 30.000 asylsökande per år
90 10.000 analfabeter - 35% okvalificerad arbetskraft
3 personer gillade det här.

Stigalj 11 timme sedan

Muslimska invandrare beter sig så absurdt på så otroligt många sätt (listan kan faktiskt göras mkt lång) att jag anser att SD:s ståndpunkt från 90-taet bör åtetrinföras: Repatriering. Utan repatriering kommer Sverige ändå att bli islamiserat fastän det tar lite längre tid, Nej jag är INTE ND:are. Jag är sverigedemokrat i själ och hjärta och ska så förbli den korta tid jag har kvar.
13 personer gillade det här.

Niklas Wikström 3 timme sedan som svar till Stigalj

Samtliga muslimer skall repatrieras?
2 personer gillade det här.

Mr_Speck 5 timme sedan som svar till Stigalj

Instämmer till hundratusen pråcent !
1 person gillade det här.

Misslyckande Top 10 11 timme sedan

Johnny Skalin på svd

http://www.svd.se/opinion/bran...

Öppet kommentators fält!!



soleniwest 11 timme sedan

Är det någon som hört en massa kritik av ungern idag?

Ja har hört det flera gånger idag, och bara en sida får komma fram, de som kritiserar.
Varningsflagg nummer 1

Det underliga är att ja bara får höra att det är kritik mot Ungern, inte vad den kritiken riktar sig mot, mer än några lagförslag som de inte talar om vad dessa egentligen är, dels att det är en konstig "stämmning", samt förstås rasism.Alltså extremt diffus kritik med stark ord.
Varningsflagg nummer 2.

Detta får mig direkt att fatta misstankar om att det är något unket pk som ligger bakom.

Från DN om ungern idag, "En reform har genomförts som innebär att en ny statlig myndighet ska stå i spetsen för det ungerska domstolsväsendet. Ordföranden utses av parlamentet och får rätt att utnämna och förflytta enskilda domare och bestämma i vilka slags mål de får döma. Det innebär att de ungerska domstolarna politiseras på ett sätt som strider mot rättsstatens allra mest grundläggande principer."

Men Sveriges nämndemän då som utses av kommunfullmäktige eller landstingsfullmäktige???

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)
3 personer gillade det här.

nuvetvi 10 timme sedan som svar till soleniwest

Som hatar sitt eget folk också. Nej tack.

Misslyckande Top 10 11 timme sedan

Desperationen är total! Som dom ljuger när dom själva ställer grupper och prioriterar! Har dom ingen skam!

Intolerans = inte tåla gnäll från svenskar som blir diskriminerade?

Och vad har arbetsmarknadsdepartementet med detta att göra?

Jo ta in 10000 tals billig arbetskraft som ska försvaras med "intolerans"?

http://svt.se/2.59808?lid=puff...

9:00 Rådslag om främlingsfientlighet och intolerans
Utdrag
från rådslaget. Med bland andra integrationsminister Erik Ullenhag (FP),
Bengt Westerberg, Alexandra Pascalidou och Heléne Lööw. Arrangerat av
Arbetsmarknadsdepartementet. Inspelat 14/3.



John_Rawls 11 timme sedan

Muhammed va ett peddo :)

http://youtu.be/Uu-YiN-mnpg
1 person gillade det här.

Rosenrod 10 timme sedan som svar till John_Rawls

Ja, men det är en "ur-gammal" nyhet..

min-klon 11 timme sedan

Mycket larv det där. Shariafaktum exempelvis i denna förort är den att hundratals flickor skulle bli misshandlade av sina pappor och bröder om de tog av sig slöjan. Ännu värre om de gick ihop med någon kille då de är ju planerade att bortgiftas. Det värsta naturligtvis om Aysha gick ihop med en Sven.

Så det är Sharia-lagar kombinerat med skamhederskulturella lagar som är lagen i förorterna på många sätt. Barnen får inte äta griskött heller. Men de få gärna spotta på grisar, det vill säga på oss. Det är väkdigt synd att barn berövas på möjligheten att se oss lika värda. Det är Vi o Dom elefant det.
2 personer gillade det här.

GalaXyBloggen 11 timme sedan

Vilka jävla äckel muslimerna är..
3 personer gillade det här.

leif clavenheim 11 timme sedan

Samtliga pedofiler som ingått barnäktenskap i Sverige ska naturligtvis efter avtjänat straff utvisas.Att Svensk lag har företräde framför sharialagar! Ja, det fattas bara annat.

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)
8 personer gillade det här.

McKay_0 11 timme sedan som svar till leif clavenheim

Naturligtvis avhysas med omedelbar verkan utan chans att gömma sig. Vid olagligt återinträde är det finkan utan att passera gå.
Extremt konservativ hållning, men det är ungefär vad som krävs när läget ser ut som det gör.
4 personer gillade det här.

ENSVENSKTIGERISVERIGE 11 timme sedan som svar till leif clavenheim

Är det bara jag som önskar pedofiler ond och bråd D Ö D?
4 personer gillade det här.

Rosenrod 10 timme sedan som svar till ENSVENSKTIGERISVERIGE

Nej, jag håller med!

Jag anser dessutom att pedofiler begår dråp, ett psykiskt dråp, på barnen som de förgriper sig på.

Barnen "dör" i själen.
4 personer gillade det här.

Griffin11 11 timme sedan

Undrar om det var denna sortens pervertioner man syftade till då man på 70-talet skrev in religionsfrihet i vår lag, för idag verkar det som att allsköns svinerier går att hänvisa till just religionsfriheten. Där verkar rymmas precis hur mycket som helst i det begreppet av avarter som vanligtvis får magen att vändas ut och in, men tydligen så icke längre. Muslimerna brukar ju titt som tätt läxa upp oss västerlänningar för vår brist på moral, och där kan man väl delvis ge dom rätt, men dom är väl knappast dom som är bäst skickade att mässa om moral.
6 personer gillade det här.

Snille 11 timme sedan

OT men aktuellt. - Tre neo-na*ister avskedade från armén är efterlysta för morden i Frankrike.

http://www.thesun.co.uk/sol/ho...
1 person gillade det här.

McKay_0 12 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: