torsdag 8 mars 2012

Sveriges Radios islampropagandist Cecilia Uddén « Avpixlat

Sveriges Radios islampropagandist Cecilia Uddén « Avpixlat: Sveriges Radios islampropagandist Cecilia Uddén

SR OCH ISLAM Sveriges Radios korrespondent Kairo, Cecilia Uddén, utvecklar sig för varje vecka till en allt mer sofistikerad propagandamaskin för islam. Hon har bara den senaste veckan i P1 haft mage att karakterisera mord, mordbränning och fördrivande av koptiska kristna i Egypten som “ingredienser i en operett”. Via sin arroganta och skämtsamma ton får hon lyssnaren att få intrycket av att förföljelserna av egyptiska koptiska kristna snarare är ett undantag än en regel. Vanligtvis innehåller hennes inslag från den muslimska världen också en presentation av en “snäll” muslim, såsom i reportaget här.

I den muslimska världen finns inga andra ledare än förtryckande despoter. Sedan cirka ett år pågår i Syrien vad som nu närmast kan liknas vid ett inbördeskrig. Landets diktator president Asaad – vars familj har suttit vid makten i dryga 40 år – är shia-muslimsk alawit och tillhör en minoritet bland den sunni-muslimska syriska majoriteten. De som kallar sig den fria syriska armén består av sunni-muslimer, islamister som står i begrepp att fördriva Syriens resterande kristna och förtrycka andra minoriteter i landet.

Det faktum att en katastrof sannolikt har skett i den syriska staden Homs under senare tid är ytterligare ett tecken på den islamska världens oförmåga till medmänsklighet och känsla för människors lika värde oavsett kön, ras eller religion. I Syrien tillhör makten islam. Över lik går sunni som shia-muslim för maktens skull.

Cecilia Uddén har som vanligt de sunni-muslimska islamistglasögonen på och blir närmast chockerad när hon i SR-programmet Nordegren i P1 plötsligt ställs inför personer som inte tycker som hon och andra PK-journalister avseende Syrien. Statsvetaren Rima Haro med ursprung i Syrien och Per Jönsson, som är redaktör på Utrikespolitiska institutet, tar upp annat än vad PK-media brukar. Detta är väl värt att lyssna på för den som vill höra något annat än det vanliga tugget.

Print Friendly
Share
2012-03-07, 23:48 (uppdaterat 2012-03-07, 23:48) | Kategori(er): Inrikes, Islam/religion, Media, Politik, Utrikes, Video / audio

18
Disqus



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: