tisdag 13 mars 2012

Tio gånger dyrare busskort för pensionärer när Övertorneå satsar på flyktingbarn - Fria Tider

Tio gånger dyrare busskort för pensionärer när Övertorneå satsar på flyktingbarn - Fria Tider: Tio gånger dyrare busskort för pensionärer när Övertorneå satsar på flyktingbarn
Publicerat 11 mars 2012 kl 16:57

Övertorneå. Årskortet för bussresor chockhöjs från 300 kronor till 3000 kronor för pensionärerna i Övertorneå kommun. Anledningen är att kommunen öser pengar på att ha hand om ett stort antal så kallade ensamkommande flyktingbarn som bara kräver mer och mer.
Gilla artikeln på Facebook

Dela artikeln

Share on twitter Share on print Share on email More Sharing Services 53

Skriv ut artikeln

Skriv ut text som PDF

Den 80-åriga pensionären Elsa Öhman bor i byn Rantajärvi 50 km norr om Övertorneå. Hon kommer inte längre att ha råd att åka till Övertorneå för att delta i en studiecirkel för synskadade efter att kommunen tiodubblat priset på årskortet från 300 kronor till 3000 kronor.

– Man har ju inte en så stor pension, så det är ju en dyr grej för oss. Vi med våra små pensioner. Jag får vara hemma nu. Det har varit som en guldkant, den här studiecirkeln. Och vi har fått träffa andra synskadade, säger hon till P4 Norrbotten.

Satsar på flyktingindustrin
En anledning till att resurserna i Övertorneå är knappa är att kommunen satsat stora summor pengar på att ta hand om så kallade ensamkommande flyktingbarn. Övertorneå är en av de kommuner i norra Sverige som tar emot flest ensamkommande per år – 28 stycken.

Övertorneå har haft stora problem med att tillfredsställa sina ensamkommande unga män, som var och en kostar skattebetalarna mångmiljonbelopp per år.

År 2010 bestämde sig fem av de afghanska unga männen för att hungerstrejka, i protest mot att de tvingades laga sin egen mat och bara fick 2000 kronor i fickpengar och inte fick åka på tillräckligt många nöjesresor.

Vanvård på äldreboenden
Samtidigt som mer och mer pengar östs på att tillfredsställa de skattefinansierade unga männens krav har kommunens äldre drabbats hårt av budgetåtstramningarna.

Förutom chockhöjda busspriser för pensionärer har kommunens äldreboenden blivit grovt underbemannade, något som kommunen skyller på brist på pengar.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

19
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 78 kommentarer

Odalmannen, Odal kommer från det fornnordiska óðal (urgermanska *óþalan), som kunde betyda landegendom ärvd från förfäder och ättens hemman. En odalman var i det gamla fornnordiska samhället en självägande bonde vars jord hade gått i arv under flera generationer. Odaljorden var knuten till den egna släkten och kunde inte säljas eller ges bort till vem som helst. Blod och jord ansågs därför höra ihop. Odalrunan är en symbol som handlar om att upprätthålla traditioner och att bevara hemmet, familjen samt visa vördnad för förfäderna. Odalmannen kämpar för ett Sverige fritt från påtvingad mångkultur, massinvandring och politiskt korrekthetstänkande.

Om medborgarna i allmänhet bara visste om att de flesta av dessa "ensamkommande flyktingbarn" i de allra flesta fall faktiskt inte är några små hjälplösa "barn" på på det sätt som gammelmedia så felaktigt försöker att framställa dem som utan i stället oftast fullvuxna karlar mellan 20-40 års ålder med skäggstubb, så skulle de nog bli rätt förbannade över att så mycket av deras surt förvärvade skattepengar går åt till att försörja och ta hand om dem (för er som inte redan känner till detta: googla på "ensamkommande flyktingbarn" så får ni själva se hur de ser ut på riktigt). Att dessa s.k. "skäggbarn" är utsända till Sverige i syfte att agera ankarmän åt sina familjer i sina hemländer är välkänt sedan gammalt, så fort de har beviljats ett svenskt PUT av Migrationsverket kan hela deras påstått "försvunna" och "mördade" jättesläkter som genom ett mirakel återuppstå helt intakta och genast anhöriginvandra till Sverige dem med. Inte sällan dyker även ankarmännens egna familjer med flera fruar och en talrik skock barn i släptåg upp också. Ett bedrägeri av stora mått är det, men det är svenskarna tydligen för lättlurade för att begripa själva (svenskarna tror tydligen allting som de hör talas om så länge som det står i tidningen).
Gilla
Svara
10 timme sedan
4 Gilla
CaptainAhab2010

Undrar när botten är nådd? Dock väntat med den takten "plundrarna" har på sitt invällande.
Gilla
Svara
11 timme sedan
Rauken

Det är bra när konsekvenserna av en misslyckad invandring drabbar medborgarna. Då kanske man äntligen lär sig att ta rätt beslut och att inte vara så passiva i en viktig ödesfråga där politikerna förbehållit sig ensamrätten att tycka och tänka.
Gilla
Svara
13 timme sedan
3 Gilla
Misslyckande

Googla ensamkommande + sysselsättningar, hittade bla denna

http://www.lulea.se/politikkom...

Boendena tar emot asylsökande ensamkommande barn i
åldrarna 14-17 år respektive ensamkommande barn i åldrarna 14-18 som
fått permanent uppehållstillstånd (PUT).

Sysselsättningsavdelningens viktigaste uppgift är
att erbjuda människor som av olika skäl hamnat utanför arbetsmarknaden
en sysselsättning i form av praktik- eller utbildningsplats.
Förhoppningen är att det ska leda vidare till ett arbete.Genom
att delta i en respektfull miljö, erbjuder vi dig att under eget
ansvar i samråd med vägledning, konkretisera, planera och utveckla dina
möjligheter för ett framtida yrkesliv.

Gilla
Svara
13 timme sedan
Misslyckande

Ungern lån 4,4 miljarder – Ensamkommande 5,3 miljarder

http://23misslyckande.wordpres...

Ensamkommande får 2000kr matpaket – 140.000 saknar ersättning

http://23misslyckande.wordpres...

Det här om något borde visa vilka sjuka utgifter det är för "barnen" Hur lite pengarna hjälper på plats, för hur många fler de skulle hjälpt, skapat arbetstillfällen!

Gilla
Svara
16 timme sedan
Svensk_Riddare

Som vanligt går vuxna män med skägg, före svenska pensionärer som bidragit under hela sitt liv till det svenska samhället,det är så fel det bara kan bli!

Ständigt handlar allting om vuxna män som kallas för "barn" alla deras behov skall tillgodoses och då får pensionärerna stryka på foten,pensionärerna får inte behålla sin guldkant i tillvaron de skall tydligen bara lägga sig ner och dö så att "Barnen" även kan få deras lägenheter och pension.

Allting höjes för Sverige pensionärer,medans dessa vuxna skäggiga män bara får mer och mer pengar,mer och mer lyx till de förbaskade kräken. Skandal Skamligt!
Gilla
Svara
17 timme sedan
4 Gilla
Misslyckande

Inte är detta vad jag tror det är? Ojojoj i såna fall!!

Sysselsättning betyder praktik i någon form inom kommun? För hur låg lön då?

http://misslyckande.wordpress....

– Vår plan är att aktivera dem och ha olika
sysselsättningar i föreningslivet. Vi har kontaktat de föreningar som
finns i kommunen och flera föreningar har gett respons.
Gilla
Svara
18 timme sedan
1 Gilla
hollandska

Läsning som detta borde väl göra att många i Övertorneå vaknar upp och börjar fundera på om det inte är dags att stoppa invällningen av ensamkommande kravmaskiner.
Gilla
Svara
19 timme sedan
4 Gilla
diskriminerad_svensk

Man skulle kunna tro det. Men det är svårt för många att bryta med den invanda, Konsensus-Sverige är så starkt att få vågar ta steget till något som borde vara självklart. Ett steg för dem kan var att börja läsa Avpixlat, Fria Tider och bloggar som Sweden Confidential där invandrarbrottsligheten visas upp sådan den ser ut. Annars bör de läsa bloggen Snaphanen och Julia Caesars alla krönikor som inte bara är otroligt välskrivna, de är lärorika och upplyser många okunniga människor om vart Sverige är på väg. Annars borde det finnas en blogg även för äldre invandringskritiska röster, som belyser mångkulturen utifrån deras perspektiv, men det kanske kommer. Om det inte redan finns.
Gilla
Svara
18 timme sedan
som svar till hollandska
3 Gilla
Marita Claesson

Helt sjukt !!!! Vad sysslar de styrande med, man kan ju tro att de ska utrota "svenskarna" för att ge mer plats åt nyanlända som får de bättre medan vi andra får det sämre..SKANDAL !!!!!
Gilla
Svara
22 timme sedan
7 Gilla
Invazer

Alliansens besinningslösa import av valboskap innebär ett långsamt socioekonomiskt folkmord på den etniskt svenska befolkningen.
Gilla
Svara
1 dag sedan
26 Gilla
Kalohux

Goda nyheter, nu har dom uppfunnit ett piller som botar rasism. Nu är det nog bara en tidsfråga innan dom provar det på invandrarna för att se om dom slutar råna, misshandla och våldta Svenskar.
http://www.dn.se/nyheter/veten...
Gilla
Svara
1 dag sedan
19 Gilla
DenRiktigaAteisten

Och så läste man detta precis innan det var dags att lägga sig och sova...
F-n! Nu är jag så upprörd att jag kommer att ligga vaken i flera timmar!

När ska vansinnet med dessa "ensamkommande" ta slut?
År det ingen ansvarig som ser att kejsaren är naken!?
Gilla
Svara
1 dag sedan
19 Gilla
mormorsan

Tror ni alla pensionärer har rabatter ? Jag är sjukpensionär som det hette förr i tiden och jag är så pass dålig så jag kommer inte ut i arbetslivet men då jag blev pensionär i "unga" år så kommer jag inte upp till mer än att jag bara kan få garanti-pension och det är verkligen magert om man inte sitter hemma hela tiden och äter havregrynsgröt 5 dagar i veckan och en grillad kyckling till helgen.

Alla är inte ålderpensionärer men jag kommer snart dit också och har inte tjänat ihop mina år men då får jag det lite bättre för då finns det pensionärs-rabatter för mej men idag som sjukpensionär får jag betala samma som de som arbetar på ALLT.

Vilket "LYXLIV" det kommer att bli när man är en riktig pensionär med mina rabatt-kort i näven.... nej vi båda grupper har svårt att få det att gå ihop om man är fattig-pensionär vill säja.

Jag får ju inte flytta vart jag vill med garanti pension eller, bara inom EU.

Det är tråkigt att jag nu inte kan göra nåt åt det. Jag och många med mej är grundlurade av politikerna.

När jag jobbade inom äldrevården sa de att de som är födda på 40 och 50 - talet kommer inte att få nån pension och det stämde....det var på 80-talet jag jobbade inom äldrevården.

Men detta gäller ju bara fotfolket och vi andra som blev bedragna, de rika är rika även som Pensionärer...bara man kommer in i gräddfilen som ung så har man det....
Gilla
Svara
1 dag sedan
12 Gilla
Pantertanten

Du får rabatter på resor. Ring F-kassan och få ett intyg/kort. Ja, även inträden på museer och liknande. Samma villkor som ålderspensionär.

(Redigerad av kommentatorn 23 timme sedan)
Gilla
Svara
23 timme sedan
som svar till mormorsan
4 Gilla
Tomas

Ni som tror att Förkränkningskassan gör rätt vet inte vad ni skriver om.

Etniska svenskar behandlas obegränsat illa. De använder ignoreringsmetoden. Fk styrs informellt av politiker, inte av lag.

Varje gång jag begärt skriftligt beslut med fullföljdshänvisning så har de vägrat och sedan har Polisen arresterat mig.

De trakasserar också folk på så sätt att de plötsligt vägra betala ut sjukpeng eller sjukpension i några månader. Den enskilde är alltid rättslös.

Sådant har hänt mig. När min sjukpension en gång uteblivit i tre månader ställde en ombudsman från ett fackförbund upp och började ställa frågor. Då fick de lite ångest och fyra månaders sjukpension fanns på mitt konto dagen efter.

Alla tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) har garanti att inte granskas av det så kallade rättsväsendet. Tjänstemännen skyddas. Även då de uppfyller lagens kriterier för att dömas till fängelse för Grovt Tjänstefel och andra brott.

Utan mångåriga politiska trakasserier hade jag varit frisk, kunnat vara pappa för mina söner och arbetat i exportindustrin.

Beträffande facket så skriver jag att ”en svala gör ingen sommar”. Jag är inte längre medlem ty de följer inte sina stadgar och använder sina jurister för att skydda medlemmarnas motpart. Läs även på http://unnionen.se
Styrelsen för SIF – Syd har på ett årsmöte hånskrattat åt mig och förklarat att medlem skall använda advokat för att kommunicera med sitt fackförbund. SIF gick samman med HTF och är nu Unionen. (Deras medlemmar är så fåraktiga hälften av dem kom till den felstavade sidan då de skulle till fackets hemsida.)

T

(Redigerad av kommentatorn 22 timme sedan)
Gilla
Svara
22 timme sedan
som svar till Pantertanten
4 Gilla
Pantertanten

Du har säkert rätt. Men nu pratar vi om ett litet intyg om sjukpension så att personen ifråga kan köpa rabatterade busskort etc.

Men du, det där med att polisen arresterat dig???? Låter ju inte klokt. Arresterat?!!
Gilla
Svara
22 timme sedan
som svar till Tomas
3 Gilla
frejja

Du har missuppfattat att du inte har rätt till pensionärsrabatter.

Ring till försäkringskassan så skriver de ut ett intyg!
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till mormorsan
4 Gilla
MetalHeadViking

OT:

Förre detta kommunist återtar makten i Slovakien.

http://detopaverkadesinnet.blo...
Gilla
Svara
1 dag sedan
1 Gilla
Snille

SD Valfilm 2010 - Invandringsbroms eller pensionsbroms?
http://www.youtube.com/watch?v...
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Gilla
GFG91

Jag tycker synd om de gamla som röstar på S i tron om att de vill landet bra. Detta stämde förr i tiden, då var deras agenda snarare mer lik dagens SD än VPK.

(Redigerad av kommentatorn 1 dag sedan)
Gilla
Svara
1 dag sedan
25 Gilla
Tomas

Jag tror att Socialdemokratin dog med Tage Erlander.
Gilla
Svara
22 timme sedan
som svar till GFG91
9 Gilla
Misslyckande

Är det inte märkligt ingen skriver hur det "gått" för "barnet" när den får flytta?

Det som är "vinst" för skitkommunerna är belastning för andra större kommuner!

Smart! Ska vi tvinga alla bo som en diktatur?
Gilla
Svara
1 dag sedan
8 Gilla
Mats Johansson

Den här politiken har starkt stöd bland väljarna i Övertorneå. Inga röster lades på ansvarsfulla partier i senaste valet. Källa: http://www.val.se/val/val2010/...
Gilla
Svara
1 dag sedan
16 Gilla
ariouleelay

Blir väljarna informerade om konsekvenserna då? Förmodligen inte, i icke-demokratin Sverige. Som vi alla lärt oss i skolan kräver en fungerande demokrati också en fungerande oberoende och kritisk media. Kanske även en media som vågar skriva någonting.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Mats Johansson
7 Gilla
SM811

"År 2010 bestämde sig fem av de afghanska unga männen för att hungerstrejka,
i protest mot att de tvingades laga sin egen mat och bara fick 2000
kronor i fickpengar och inte fick åka på tillräckligt många nöjesresor."

Den endaste resan som de skall göra är enkelt biljett tillbaka där de kom ifrån. Livstidsutvisning.
Gilla
Svara
1 dag sedan
33 Gilla
Sovhjärnan

Kommunleningen kan passa på att åka med på en studieresa. Också enkel biljett.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till SM811
16 Gilla
Karl_the_swede

Dä må ni förstå, in't har vi råd att både ta emot desse stackere och låte gammelkärringerne leve lyxlive. Klart farmor och mormor måst' bidra de också. För på de vise får vi ju behålla desse brungutter, och de kan ju var räddningen för oss de. De e i alle fall va Ullentuss, tror jag han hette, sa, å de va välment sa han på möte i förre veckan på Folkets hus.
Gilla
Svara
1 dag sedan
21 Gilla
Christer Schoultz

SD 2014 så vi kan ta tillbaka Sverige från vansinniga politiker.
Gilla
Svara
1 dag sedan
39 Gilla
Demokrat001

Var det inte i Övertorneå skäggbarnen hade satt eld på skafferiet, eller vad det nu var?
Gilla
Svara
1 dag sedan
20 Gilla
binxen

Stämmer, dock finns det ingen misstänkt. http://www.nsd.se/nyheter/arti...
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Demokrat001
8 Gilla
Demokrat001

Tack för länken, det var precis den händelsen jag tänkte på.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till binxen
5 Gilla
Funtaren

Jag kommenterade
"Jaså, pengar saknas. Hjälper det om pensionärerna hungerstrejkar? Det funkade ju förra gången det vapnet togs till".

Tror väl inte att kommentaren släpps fram men ibland måste man bara skriva av sig. Och tro mig - den kommentarn är rejält neddragen jämfört med vad jag först tänkte mig.
Gilla
Svara
1 dag sedan
21 Gilla
Misslyckande

1 Pensionärers "bromseffekter" slog in i år med 90 miljjarder fram till 2020 eller 12 miljarder per år eller 45.000 per pensionär

2. Parallellt flaggas det med fördubbling upp till 7000

Det är väl inte pensionärerna som åter igen får betala priset för skäggbarnen?

Jag har fakta med bromsen och 7000 per år men vad ska man tro? Vad är detta för sjukt land?
Gilla
Svara
1 dag sedan
23 Gilla
Periskop

Väljare i allmänhet har inte förstått vad som är på gång.
Därför är händelser som denna nyttiga för att öppna ögonen. Det är först när mångkulturen och dess konsekvenser kommer nära, som folk reagerar. Det förvånar hur man kan förleda ett helt folk, men det förstod redan Goebbels. Upprepar man en lögn tillräckligt många gånger, tror folk till slut den är sann, lär han ha sagt.

I Sverige vill politiker och gammelmedia övertyga oss om att
– hjälpbehövande är arbetskraft som skall trygga vårt välstånd,
– arbetskraftinvandring behövs i tider med arbetslöshet,
– Afrika är lämpligt rekryteringsområde för kvalificerad arbetskraft,
– att misär, social oro och barnfattigdom i invandrarområden beror på ojämnlikhet, samtidigt som invandrare beskrivs som de som skall rädda vår välfärd.

Vi förtjänar få det sämre om vi inte röstar bort de som står för denna politik.
Gilla
Svara
1 dag sedan
31 Gilla
frejja

Det är inte konstigt att det blivit en höjning för pensionärer när de hittills bara behövt betala 25 kr/mån för sina bussresor.

Då har de inte råd att åka färdtjänst heller, det är dyrare. Eller egen bil.

I Stokholms län kostar ett SL-kort för pensionärer nästan 5.000 för ett år - i Övertorneå 3.000.
Gilla
Svara
1 dag sedan
10 Gilla
Revelj

Som någon tidigare sade, som man bäddar får man ligga. Elsa har säkert röstat fram sitt
eget öde genom att helt förkastligt lagt sin röst på helt fel partier genom åren.
Det är för mig obegripligt hur svenskar kan rösta på dessa partier. Jag blir
fundersam på hur det egentligen står till uppe i järnbarken
på dessa. Ser de inte att de röstar bort sig själva?

Våga för fan rösta på något förändrar någonting.
Någonting som på riktigt ser till oss svenskar och
våra intressen.

Jag kommer att lägga min röst på SvP.
Hoppas att fler gör som jag!

(Redigerad av kommentatorn 1 dag sedan)
Gilla
Svara
1 dag sedan
20 Gilla
Castaldo

Har Elsa månne bestämt sig för att rösta på SD nästa val? Undrar just.
Gilla
Svara
19 timme sedan
som svar till Revelj
1 Gilla
kirre

Tyvärr så fick ju SD bara 0.6% av rösterna i Övertorneå. Det räcker tyvärr inte för att kunna påverka ohemula politiska beslut. En av SD-s viktigaste frågor vid sidan av invandringen som man driver är just en värdig ålderdom, och som pensionär och hyfsat gammal, dock ej ännu mogen för gubbhuset så ser jag bara SD som det mest realistiska alternativet.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Revelj
25 Gilla
Misslyckande

Ska vi avsluta debatten "barnen" en gång för alla och sätta hela PK eliten, Regeringen, Riksdagen och kommuner i landet på plats som ska stå i skamvrån?

Varför ens gissa längre?

Ensamkommande 2004 - 2011 - 11.000 - 5,3 miljarder

http://23misslyckande.wordpres...

* Ensamkommande 2004 – 2011 – 11.000 – 5,3 miljarder
* Ensamkommande räddningen?
* Fördubbling ensamkommande – klarar inte dagens
* Positiv grundinställning med ensamkommande
* 7.600 ensamkommande – 100kr månaden – 9,1 miljoner kr på plats
* 11.000 ensamkommande – 5300 miljoner – 13,2 miljoner kr på plats
* 261 barn 313.200kr fadder – 261 miljoner i Sverige
* 34.000 personer hemlösa – staten fixar boende ensamkommande
* Ensamkommandes boende får kosta – inte hemtjänsten?
* Sjukvården spara 800 miljoner – 1000 ensamkommande 733 miljoner per år

* Sjukhus underbemannade – Ensamkommande överbemannade
* Vårdpersonal besparingar – 261 barn 261 miljoner
* Ambulansföretag konkurs – Ensamkommande psykiskt vård
* Ensamkommande överbemannade – Dementa underbemannade
* Ambulansföretag konkurs – Ensamkommande psykiskt vård
* 53.000 utförsäkrade – 9000 ensamkommande 2010
* Södertälje bidrag 200 miljoner – 261 barn 261 miljoner
* Malmö: 1000 ensamkommande årligen
* Solna: 1300 ensamkommande 2006-2011
* Ett ankarbarn – hur många ankarbarn?

* 1000 ensamkommande – en miljard?
* 11.000 ensamkommande – 137.000 unga arbetslösa – 250.000 unga bostadslösa
* 11.000 ensamkommande – 140.000 saknar ersättning
* 236 av 290 kommuner tar emot ensamkommande
* En god mans uppgift
* Eva får 6.356 i Pension Ensamkommande 16.000kr dygnet
* Utförsäkrade 3.500 månaden – Ensamkommande 4.000 dygn
* Ensamkommande får gratis körkort
* 1,1 miljoner 550 sommarjobb – 261 miljoner 130.550 sommarjobb
* 8000 akademiker vs 8000 flyktingar vs ensamkommande

* Västerbotten spara 150 miljoner – 261 ensamkommande 261 miljoner
* Sundsvall: Spara 200 miljoner – 2 miljoner vinst ensamkommande
* Västernorrland: 127 ensamkommande – 127 miljoner?
* Malmö: 260 miljoner back – 125 miljoner vinst ensamkommande?
* 5 myndigheter spara 1,6 miljarder – Ensamkommande 3,3 miljarder
* Välfärd 1,3 miljarder – Ensamkommande 3,3 miljarder
* Landsting: Back 2 1/2 miljarder – Ensamkommande 3,3 miljarder
* Glasögonbidrag till barnen kostar
* Sorsele: Nedragningar akutplatser – priroriterar 33 ensamkommande
* Skola spara 5 miljoner – 15 anställda på 15 ensamkommande

* Flyktingbarn ger många jobb
* Ludvika spara 13 miljoner – tar emot ensamkommande
* Ansvaret för äldrevården läggs på de anhöriga
* Ensamkommande kostar mer än äldre
* Barnsjukhus spara 250 milj – Ensamkommande 8,6 miljarder
* Utmärkt räkna kostnader på äldre – inte ensamkommande
* Vårdplatser försvinner trots att de äldre blir fler
* Stora förluster inom svensk sjukvård
* Nedlagd vårdcentral blir boende för ensamkommande
* Äldreboende görs om till ensamkommande

* Ensamkommande prövar boende – 250.000 unga saknar bostad
* Skillnaden på Svalöv och människosmugglare?
* Kommuner sparar på lön till funktionshindrade
* Ensamkommande 8 miljarder – Pensionärer back 90 miljarder
* Ensamkommande kan kosta upp till 12.000kr dygnet
* Ensamkommande får kosta Downs syndrom får inte kosta
* Ensamkommande billig arbetskraft?
* Ensamkommande sjukvård och tandvård gratis?
* Det går 7 studenter på ett ensamkommande
* Ensamkommande berikar Ydre

* Skolor spara 50 miljoner – boende till asylmammor
* 13 skolor spara 50 milj – 261 ensamkommande 261 miljoner
* UMEÅ: Kritik mot äldreboende – ensamkommande lyxboende
* Fler tonårsmammor söker asyl
* Ensamkommande psykisk vård – dementa underbemannade
* Fattigpensionär 6000kr månaden – ensamkommande 16.000kr dygnet?
Gilla
Svara
1 dag sedan
38 Gilla
Marimaruska

Verkar för jävligt för att vara sant t o m för Sverige.
Gilla
Svara
1 dag sedan
18 Gilla
bloggo

Jag tycker att det är oerhört rasistiskt av pensionärerna att sluta köpa busskort bara för att de inte har råd. Hur ska nu Jawid, 25 år och ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, ha råd med nya iPhone 4s? Jag tycker gott att Övertorneå kan tvinga sina pensionärer att betala 3000 kronor för busskort vare sig de tänker åka buss eller ej. Då kanske Jawid kan köpa nya iPad 3 och ett par snygga märkesskor också. Om pensionärerna sätter sig på tvären kan man alltid hota dem med att man kör ut en busslast med knivbeväpnade ensamkommande till deras äldreboende, så kanske de kommer på andra tankar.

Allra bäst vore om pensionärerna bara kunde göra sin plikt och dö så fort som möjligt så pengarna kunde satsas på fler ensamkommande 25-30-åriga pojkar från Afghanistan. Då kanske kommunen skulle kunna se till att dessa prinsar fick fina bostadsrätter i Stockholms innerstad istället för att behöva bo i tråkiga Norrland.
Gilla
Svara
1 dag sedan
52 Gilla
DrThomasJackson

Hej Bloggo, bra talat!
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till bloggo
9 Gilla
Svinarparn

Är det inte staten som betalar för gökungarna? Kommunerna brukar ju skryta om de enorma vinster man (kortsiktigt) gör för att ha mottagning.
Gilla
Svara
1 dag sedan
11 Gilla
binxen

Stämmer och betalas av den skatt som du betalar till staten.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Svinarparn
15 Gilla
affehund

Politik handlar om prioritering.....känns det igen från en omtalad val film????
Gilla
Svara
1 dag sedan
21 Gilla
rinkeby

Men om dom små barnen gick i hungerstrejk så borde det ju uppmuntrats.. Skicka maten omgående till gamlingarna i stället.
Gilla
Svara
1 dag sedan
30 Gilla
per22

Snälla tant Elsa.
Som du säkert har läst om, så går skattepengarna idag till nyanlända män från Somalia och Irak som helt felaktigt kallas ensamkommande flyktingbarn. Det är dina S och V politiker som du har röstat på som ser till att dessa främlingar får dina pensionspengar som du slitit ihop under hela ditt liv.
Dessa politiker är politiskt korrekta och är så rädda att bli kallade rasister att de är beredda att sälja sin egen mor för att framstå som mångkulturella föregångare. Det ENDA sättet för dig att få en ändring är att rösta på ett parti som heter Sverigedemokraterna. Dom värdesätter det arbete DU och andra svenskar gör och har gjort istället för att skänka bort pengarna till parasiterande snyltgäster. Rösta på SD 2014 om du vill ha en förbättring och pengar till ett årskort
Gilla
Svara
1 dag sedan
53 Gilla
Infinitvm

Det antivita samhället bara eskalerar, tyngre bördor för svenskarna, fler förmåner till främlingarna. Men det är väl antirasism när svenskar blir diskriminerade och utnyttjade av systemet till ickesvenskars fördel? Antirasist är ett kodord för antivit.
Gilla
Svara
1 dag sedan
21 Gilla
Talibananas

En vanlig reflex från hycklande politiker brukar ju vara att låta SD få en släng av sleven och standardfrasen i stil med "det finns ingen prislapp på människor", som om invandrarna, legala eller illegala, är undantagna all sorts kritik eller förnuftsresonemang, för dithän kan miljoner och åter miljoner kronor skyfflas utan uppföljning eller krav. Vad åldringar och pensionärer får kosta, ja där dras svångremmen åt gång på gång.
Gilla
Svara
1 dag sedan
28 Gilla
kirre

Det är vi äldre som drabbas först när det sker neddragningar inom den kommunala verksamheten. Kommunpolitikerna är väl medvetna om att vi som är äldre och pensionerade inte orkar vare sig protestera eller demonstrera.

Själv har jag för någon vecka sedan fått ett meddelande om att min redan låga pension skall sänkas, och det är andra gången på kort tid som jag fått ett sånt besked.
Gilla
Svara
1 dag sedan
26 Gilla
Illwillfn

Vad fan gnäller de om? De fick ju precis vad de ville ha.
Val till kommunfullmäktige i Övertorneå - Valnatt (http://www.val.se/val/val2010/...

SD: 0,6%
Vpk: 13,2%
S: 48,1%

De 16 personer som röstade på SD har rätt att klaga, de andra ska bara hålla käften och njuta av de berikande nybyggarna.
Gilla
Svara
1 dag sedan
94 Gilla
bloggo

Det där var i kommunalvalet, det kanske inte fanns någon SD-politiiker att rösta på lokalt? I riksdagsvalet klarade sig SD bättre med 3,3% (88 röster).
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Illwillfn
9 Gilla
Illwillfn

Artikeln gällde kommunpolitik. Men visst är 3,3% bättre än 0,6%...men slutsatsen (att de borde hålla käft) ändras inte.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till bloggo
2 Gilla
kirre

Det var hemska röstsiffror från Övertorneå. Kanske valboskapen nu har fått sig en tankeställare inför valet 2014.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Illwillfn
22 Gilla
Sovhjärnan

Ytterst tveksamt. Polletten kommer aldrig att trilla ned, tyvärr.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till kirre
18 Gilla
Hans-Ola Mårtensson

Det är för djävligt! Alltid är det fattiga pensionärer och studenter som skall betala "invandrarkalaset". Med tanke på den nu rådande arbetslösheten torde det vara hel omöjligt att få invandrare i arbete Om 20 år kanske? Med hänsyn till att det tar 7-8 år för att få en invandrare mogen att komma in på arbetsmarknaden så kan vi ju räkna ut hur lång tid det tar. Har Reinfelt och Billström inte tänkt på det. Idag ångrar jag bittert att jag var moderat och medlem i det partiet.

(Redigerad av kommentatorn 1 dag sedan)
Gilla
Svara
1 dag sedan
48 Gilla
2414

Verkar som att det är fler moderater som börjar tröttna, det ryktas lite om en utbrytning från partiet kan bara hoppas det är sant.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Hans-Ola Mårtensson
10 Gilla
DrThomasJackson

Hej Hans-Ola, fantastiskt bra att du framträder med ditt riktiga namn, det gör jag också. om vi blir fler och fler
utbildade akademiker som du och jag så hjälper vi andra träda fram, så kan vi jaga KM/P -mediapersonerna
(KM/P = Kulturmarxister/propagandister) ett begrepp jag försöker lansera.

Min bedömning är att allt, jag menar precis allt handlar om mediamakt, de fega och obegåvade journaliststollar som styr politikerna idag måste bytas ut! Både du och jag är lite av journalister nu när vi skriver så här.

Jag vill gärna berätta för dig en kul sak, efter sommaren kommer jag troligen, troligen, dock icke helt säkert starta en website för konservativa/traditionskristna och nationalister. Vet du vad den ska heta, jo:

JACKSON JAGAR JOURNALISTER, kul va?

på den sidan ska jag varje vecka, sic!, utse en journalist att jaga, vet du vem jag ska börja med jo: JANNE JOSEFSSON, jag har redan ringt honom på Uppdrag granskning i Göteborg men han vågar inte svara.
Till hösten har jag resurser att åka ned med ett reportageteam och ställa mig utanför SVT:s göteborgskontor.
Jag kommer att pressa honom på apatiska barn frågan eftersom han storljugit om flyktingbarnen!

Det ska bli ren terapi att åka till Göteborg och jaga Josefsson och hans hopplösa gäng. De skall lära sig att alla svenskar sannerligen inte är menlösa.

allt gott tills vi hörs igen!

tj
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Hans-Ola Mårtensson
21 Gilla
per22

Trevligt att du tagit ditt förnuft tillfånga :)
(Och starkt att våga erkänna sina misstag)
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Hans-Ola Mårtensson
21 Gilla
diskriminerad_svensk

Grattis alla blinda och döva sossar. Det här är bara början.
Gilla
Svara
1 dag sedan
29 Gilla
nuvetvi

Ska imamer styra Sverige? Tacka tidigare generationer och väljarna för det! Märkligt att unga inte reagerat emot, som ju är det vanliga när det gamla visat sig odugligt och reaktionärt!
Gilla
Svara
1 dag sedan
12 Gilla
Gustaf_Dalman

Solidaritet måste få kosta! Kanske de vaknar...
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Gilla
akkkkkar

Elsa Öhman har säkert røstad på Socialdemokraterna i mange år. I så fall har hun medvirket til at Sverige blir Europas første islamske land. Jeg håppas at Elsa Öhman får en hemsk og ensam alderdom.
Gilla
Svara
1 dag sedan
22 Gilla
Bajen666

Sjuka och idiotiska inlägg får man ju läsa titt som tätt....men detta var nog den sjukaste hitills.

Hur i helvete kan du hoppa på Såssarna när det är hela jävla 7-klövern du ska klandra, jag vet att Såssarna är katastrof, men jag vet oxå att inte ett enda par

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: