måndag 30 april 2012

Gängbröder dömda för innehav av hagelgevär och elchockvapen « Avpixlat

Gängbröder dömda för innehav av hagelgevär och elchockvapen « Avpixlat: Gängbröder dömda för innehav av hagelgevär och elchockvapen

VAPENBROTT Detta hänger delvis ihop med mordet på Charles Limerius, som sköts ihjäl på Kantatgatan i Malmöstadsdelen Lindängen i början av januari i år.

Sammafattning

Den nu mordhäktade är irakiern Aboantar Elhoot, f. 1984, och förekommer inte sedan tidigare i polisens register. Varför Limerius sköts råder det delade meningar om men en hypotes går ut på att han är närmast en kopia av det egentligen tilltänkta mordoffret. Dagen då Limerius sköts var ruggig och kall och mördaren kan helt enkelt tagit fel då Limerius troligen hade jackkragen knäppt upp till hakan och mössa neddragen i kylan på väg ut från sin bostad. Aboantar Elhoots tillänkta mål bodde/bor i samma uppgång som Limerius, och måltavlan släpptes själv i januari för ett mord han begick 1992. Aboantar Elhoot har kopplingar, oklart hur, till en kvinnlig släkting till det mordoffret. Det är polisens hypotes.

Utredning pågår. När åtal väcks är okänt.

Gripandet

Det var en slump att polisen grep Aboantar Elhoot för mordet. För vid en rutinkontroll i centrala Malmö den 13 mars i år stoppades han, en 19-åring och en herre vid namn Ahmad Jawad, f. 1991. Trion verkade vara narkotikapåverkade. Det ledde till genomsökning av männen. Det visade sig att Elhoot hade ett handeldvapen på sig och det kopplas till mordet.

Fyndet

Fyndet ledde till husrannsakan däribland hemma hos Ahmad Jawad. Både han och brodern Osam Jawad, född 1990, greps misstänkta för delaktighet i mordet och satt häktade en tid. Ytterligare fyra-fem är misstänkta för skyddande av brottsling i Limerius-mordet men sitter inte häktade såvitt vi känner till.

Bröderna Jawad bor hemma med syskon och mamma. Vid husrannsakan fann polisen narkotika (kokain 44 gram), tio elchockvapen och laddare, ett avsågat hagelgevär samt till geväret passande ammunition.

Malmö tingsrätt har nu dömt:

- Ahmad Jawad för vapenbrott till fängelse 3 månader.
- Osam Jawad för vapenbrott till dagsböter 150 å 50 kr.

Kokainet kunde inte knytas till dem.

Malmö TR, B 3820-12

Utpressningshistoria

Ahmad Jawad dömdes senast i maj 2011 för bl.a. olaga hot och försök till utpressning till skyddstillsyn och fängelse en månad.

Och detta är varför:

Han och 19-åringen, som var tillsammans med Aboantar Elhoot, ingår i kretsen kring Brödraskapet Wolfpack. De båda var inblandade i en brutal utpressningshistoria där flera medlemmar i det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack funnits med som indrivare.

Offren var en familj och deras tonårsson. Han anklagades för att ha lurat en kamrat på pengar i samband med en affär.

20-åringen (Ahmad Jawad, anm AP) var med i februari förra året när medlemmar i Brödraskapet hotade mamman med att “slakta hennes son” och att skulden skulle tiodubblas om pengarna inte betalades i tid. När den förtvivlade mamman förklarade att familjen levde på socialbidrag fick hon veta att då skulle man ta smycken och möbler. Så har mamman beskrivit det för polisen. 20-åringen dömdes förra året bland annat för försök till utpressning av familjen. Han nekade till att ha försökt pressa familjen på pengar och hävdade att det var ett missförstånd.

Vid samma tidpunkt hade tonårssonens mormor uppsökts av en nu morddömd medlem från Wolfpack, som krävde att mormodern skulle betala barnbarnets skuld. Mor­modern lyckades låna ihop pengar och gav indrivaren 7 000 kronor. Det är i den här kretsen av personer som den mord­misstänkte mannens bekanta finns.

I utpressningsutredningen finns uppgifter som tyder på att medlemmar i Wolfpack lånar ut pengar till småaffärer. Det kan handla om småsummor som 7 000 kronor. När affärerna inte går som det är tänkt så utkrävs ansvar med höga straffavgifter och offren får veta att indrivaren struntar i polisen. Men i de här kretsarna kan också skulder vara påhittade för en inbillad kränkning eller för att man tror sig hittat ett offer som inte vågar göra motstånd. Den hotade tonårssonen förnekade att han överhuvudtaget var skyldig någon person pengar.

KvP
Print Friendly
Share
2012-04-29, 23:42 (uppdaterat 2012-04-29, 23:42) | Kategori(er): Brott, Inrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
4 personer gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
171 kommentarer 2194 gillar mottaget
Dela på
Visar 76 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


hans högbom 40 minuter ago

skulle detta hänt hos nån svensk känd kriminell hade han fått ett par år rakt av..

KEJ32 1 timme ago

http://www.vg.no/nyheter/innen...
De kriminelle leker med oss. Samhället har sluttet å fungere.
2 personer gillade det här.

Bajen666 5 timmar ago

Va f-n hittar dom 44 gram Kokain i en lägenhet, men som kunde inte knytas till dom...???

Nähe men då är det lägenhetsinnehavaren som blir skyldig....alltså Mamman, blev hon åtalad,,?????
7 personer gillade det här.

antondavid21 6 timmar ago

I say it again........ In Scotland there is an automatic 3 to 5 year prison sentence for everybody and anybody who is caught with a weapon. No special circumstances are taken into consideration. No defence or mitigating circumstances are accepted
.No lawyer would defend them....because they couldn,t win. Everybody knows this law.....so no excuses....This was brought into law after the massacre of kids in Dunblane Scotland. Nobody has been excused prison yet. They would also have been charged with planning crimes just because of this and probably got another 5 years on top.So we are talking 10 years in prison for their crimes. It,s no fucking wonder they carry on like this in Sweden when your prison sentences are a fucking joke....
12 personer gillade det här.

rimbo 7 timmar ago

Det är som Ebolasmitta sprids i Sverige varje dag ,Löjligt låga straff,Kostar det för mycket så slutar man,men i dessa fall är det bara att fortsätta vara urkriminell.Tänk om han hade betett sig så här i sitt hemland då hade man fått sopa upp resterna.
14 personer gillade det här.

invandrare1957 7 timmar ago

Det är bara att inse att araberna tar över Sverige. Vänta ni tills dom högutbildade i dom kulturerna sitter i domstolarna. När dom har sina egna advokater från sina kulturer det går fort. Lite arabiska skolor sponsrade av Irak då börjar araberna komma från EU dom har ju fritt tillträde där är vi också nu undrar hur den statistiken redovisas fri arbetskraft rörlighet i EU. Min stora undran är var ska jag ta vägen vart ska svenskarna ta vägen när dom inte känner igen sig i sitt Sverige. Vore man klok så sålde man allt och drog nu innan husvärden och allt har sjunkit. Det ska bli väldigt spännande med alla PK idioter som har köpt sig fria och står för en fri invandring när även deras hus börjar sjunka i pris det blir spännande i kolonialmakten Sverige eller var det Irak.
16 personer gillade det här.

svennejavisst 7 timmar ago som svar till invandrare1957

Får vi verkligen inte hoppas..en svensk domstol ska representeras av svenska folket..men de politiker som sitter i dessa nämnder och dömer är ju blandat med olika clowner så skräckscenariot är att på din frågeställning "vart ska vi ta vägen" ?
Tror nog ursvensken hamnar i obebodda trakter och undergroundverksamhet påbörjas,sakta men säkert framflyttar vi våra positioner...vi har många kalla vintrar framför oss.
5 personer gillade det här.

Patrik 7 timmar ago

Aboklantar Elhot , Sveriges sämsta lönnmördare ? Behövde säkert hjälp med att skilja på pistol och hårtork i början.
5 personer gillade det här.

KEJ32 7 timmar ago

3 strikes and youre out pluss livstidsstraff för grov vold. Og livstidsstraff innebærer at du aldri slipper ut for murene i live.
8 personer gillade det här.

DeWaallt 7 timmar ago

Kortfattat så kan man väl konstatera att dessa entreprenörer i kultur är lite busiga för hade det inte tolkas som kulturbus hade man väl tagit i med hårdhanskarna o visat var skåpet skall stå.
Skrämmande.
10 personer gillade det här.

machiavelli78 7 timmar ago

Bara kokset hade satt vilken Svensk som helst på min 1 år
9 personer gillade det här.

svennejavisst 8 timmar ago

Att det utdöms låga straff beror på att det finns inga platser i våra fängelser och vårdinrättningar, och att de som jobbar inom domstolsväsendet blir allt färre..rättsapparaten har kollapsat för länge sen.
Vem hade anat att det skulle gå så här illa ..för 10-20 år sedan existerade inte detta ..det svenska samhället står nu med kalsonger nere vid fotknölarna.
17 personer gillade det här.

Mats K 7 timmar ago som svar till svennejavisst

Detta diskuterades flitigt för 20 år sedan då anstormningen av kosovoalbaner började. De utmärkte sig på ett bedrövligt sätt redan från dag ett. Exakt det som befarades skulle hända har också hänt. Skillnaden är att fler araber än väntat har tagit sig hit, trots att de hatar oss och allt vi står för.

Folk från Balkan kan vara hetsiga och stora i flabben, medan en del arabiska muslimer är obehagligt onda, lömska och hatiska och tar till våld utan anledning. Det är skillnad på muslimer från MENA-länder och muslimer från exempelvis Balkan.

Jag känner, genom jobb och idrott, en del från båda "läger" och har därför en god inblick om hur illa det är. Som sagt, den uppkomna situationen förutspåddes för ca 20 år sedan. Det var 60 och 70-tals invandrare som först förutspådde vad som komma skulle, ty de visste genom kontakter med sina gamla hemländer vad som väntades komma hit.
11 personer gillade det här.

svennejavisst 7 timmar ago som svar till Mats K

Ok kan nog vara så..tidsperspektivet var min uppfattning..men oroväckande att inga har reagerat på så lång tid..kanske lider den svenska befolkningen av
Posttraumatisk stress..ingen orkar att ta tag i problemet...
3 personer gillade det här.

Mats K 8 timmar ago

För inte så länge sedan sade både politiker och polis att inga oskyldiga drabbas. De kriminella gör upp med varandra, hette det.

Snart kommer oskyldiga att få sätta livet till, sade däremot folket på gatan. Frågan är bara när.
Svaret kom snabbt.
Ingenting tyder på att det kommer att bli bättre, snarare tvärtom. Nya dårar anländer ständigt och politikerna sviker folket.

Polisen själv vill se ordentligt skärpta straff. Varför vågar inte politikerna bifalla experterna, dvs polisen? Eller landets befolkning? Varför sviker politikerna Sverige? Hur många politiker har ekonomisk vinning i asylcirkusen?

Jag tror att om politikerna hade ägarintressen i landets fängelser, skulle straffen mångdubblas och betydligt fler skulle låsas in för alltid. Skulle politikerna tjäna pengar i egen ficka av att utvisa kriminella invandrare, skulle vi behöva bygga nya flygplatser.

Sorry, men jag ger inte fem öre för våra politiker. De är en skam för sitt land och spelar i samma lag som de kriminella.
17 personer gillade det här.

hans högbom 20 minuter ago som svar till Mats K

Jag tror för många politiker har intressen i styrelser och ägande i bostadsbolag och flyktingförl'ggningar vaktbolag med mera..

Snodden 8 timmar ago

Enligt Svenska lagar så är det inte allvarligare att inneha illegala vapen än att snatta på Konsum.
Det är läskigt...
Att smuggla och sälja vapen måste vara rena guldgruvan, man riskerar knappt några straff och det finns stora pengar att tjäna.
Kanske nåt man borde satsa på, hade jag hetat Abdullah och börjat sälja importerade illegala vapen så skulle Reinfeldt bli stolt, nu är jag tyvärr bara en barbar.
13 personer gillade det här.

Jakanda 8 timmar ago

Ut härifrån med dessa d--- störa snorungar
13 personer gillade det här.

Jakanda 8 timmar ago

Ut med Ask för hon är inte komp till posten som just minister
12 personer gillade det här.

Ickenaiv 5 timmar ago som svar till Jakanda

Jag tror att du glömde "-etent" och "-itie" i ditt inlägg.
1 person gillade det här.

Jakanda 4 timmar ago som svar till Ickenaiv

fyll i det i så fall

2012/4/30 Disqus
1 person gillade det här.

andreasm 9 timmar ago

3 månader för ett avsågat hagelgevär, det vill säga ett vapen som inte fyller någon praktisk funktion längre mer än just att kunna använda vid rån och mord. Patetiskt!
17 personer gillade det här.

General_Pershing 9 timmar ago

Lite OT:

Man är som vanligt inte konsekventa på Sydsvenskan. Det går väldigt bra att skriva illegala invandrare när det gäller Grekland men hade denna artikel rört Sverige hade vi givetvis sett ordet papperslösa istället.

http://www.sydsvenskan.se/varl...
12 personer gillade det här.

AnnaF3 9 timmar ago

Med andra ord är gänget intakt efter skrattretande straff. Detta efter 6 år med Alliansen som skulle "satsa stort" på att bekämpa brott och ännu större på att importera brottslingar!
24 personer gillade det här.

StefanTenn 9 timmar ago

Vapenbrottslingarna är 21 resp. 22 år och får 7500:- i böter resp. 3 månader fängelse.
För innehav av hagelbössa, ammunition, 10 stun-guns och kokain.... Och tidigare straffad!

Slutsats: Beatrice Ask är inte justitieministerposten mogen.
34 personer gillade det här.

Tomas O'Maely 9 timmar ago

Hur många vapen skulle inte hittas om polisen gjorde husransakan i alla invandrar bostäder bebodda av MENA eller zigenare i Malmö?

= 0 säger vänsterpartister
< 2 säger miljöpartisten
< 4 säger sossen
< 8 säger moderaten
> 256 säger jag
26 personer gillade det här.

hans högbom 23 minuter ago som svar till Tomas O'Maely

de skulle förmodligen hitta hela lastbilslass med vapen med tanke på att balkanfolket smugglat in massor sen 90talet alla vet å därför vågar väl knappt polisen göra nåt i malmö ...
det är ju som en krigszon

StefanTenn 9 timmar ago som svar till Tomas O'Maely

> 1024 säger jag
> 4096 blir det i verkligheten
19 personer gillade det här.

codatronca Top 10 9 timmar ago som svar till Tomas O'Maely

2.000 säger jag
6 personer gillade det här.

Holgerinorr 11 timmar ago

Vapenbrott 3 mån ? Om jag förvarar mina vapen det minsta felaktigt får Jag garanterat mer
än 3 mån. Dessutom blir jag av med dem. Lika inför lagen? Nej olaga vapeninnehav = ut-
visning på livstid.
30 personer gillade det här.

Morningstar 9 timmar ago som svar till Holgerinorr

Blir du av med licensen också? I så fall på livstid eller tidsbestämt?
6 personer gillade det här.

Kollen 9 timmar ago som svar till Holgerinorr

Ja,3 månader?? Jag undrar hur många år det hade blivit t ex i England,USA, och Australien ?
8 personer gillade det här.

Karl Schwed 11 timmar ago

Polisens hypotes stämmer säkert!

Det är omöjligt at skilja en arab från en annan eftersom de är likadana....

Alla ser precis lika lömska ut.
18 personer gillade det här.

Morningstar 9 timmar ago som svar till Karl Schwed

Fordom hade vi Bildsköne Bengtsson men nån Bildsköne Ben Bellah har vi inte sett till.
4 personer gillade det här.

Karl Schwed 4 timmar ago som svar till Morningstar

:0)
1 person gillade det här.

Nicklas Åkerman 12 timmar ago

Om nu brottslingar är beväpnar i större omfattning än förr, skall då vi andra bara acceptera detta och vänta på att bli berikade med vapenhot?

Eller kommer vi att beväpna oss också?
16 personer gillade det här.

ExilSvenskAustralien 12 timmar ago

"offren får veta att indrivaren struntar i polisen"

Konstigt?

* Iom att man som drappad inte har ngt som helst skydd av polisen, sa ar det nog inte sa manga som anmaler.

* Skulle ngn eventuellt tillslut polisanmala sa laggs det anda ner i brist pa bevis/ork/lust av polisen, med enda foljd att Wolfpac far reda pa att man har polisanmalt dom med efteroljande reprissalier.

* OM man da som yrkeskriminell pa nat vanster anda skulle aka fast for en sadan har graslig utpressning, sa ar man da..... (tadaa) uppat 20 DAGAR fangelse.

Varpa den idioten som trodde att det fanns nan rattssakerhet i Sverige snabbt blir varse om att han inte hinner blinka innan brottslingen har avtjanat sitt "straff" och nu ska hamnas och att brottslingarna an en gang har fatt klart for sig att det ar ett helt ok beteende i dagens Sverige.

Och att vaga knyssta om att det kanske inte vore sa dumt att lasa in (samt ev skicka ut) de kriminella elementen (som man gor i alla andra lander) ar lika med massmedialt sjalvmord, asiktsregistrering, statssanktionerad terror och hot och allman bespottning.

Vidrigt land det dar Sverige.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: