fredag 20 april 2012

Israel idag | Försäljare av Hebron House dömdes till döden - Israel idag

Israel idag | Försäljare av Hebron House dömdes till döden - Israel idag: – skickat med Google Verktygsfält

Säljaren Hebron huset dömdes till döden

Säljaren Hebron huset dömdes till döden
Judiska grupper i Hebron har uppmanat det internationella samfundet att hjälpa arabiska säljarna av "Machpelah" i Hebron hus, eftersom han dömdes till döden för att sälja. Flera veckor sedan köpte judiska bosättare huset nära graven av den judiska patriarkerna. Flera av dem flyttade in där då, trots att armén hade förbjudit det. Strax före påsk, var nybyggarna slutligen evakueras av den israeliska armén.
Den tidigare ägaren av huset, Muhammad Abu Shahala omedelbart dömdes till döden, eftersom det är förbjudet att palestinierna, för att sälja mark till judar. Nu saknas är undertecknandet av president Mahmoud Abbas, att verkställa domen.
skriftliga judiska organisationer i Hebron nu ett brev, bland annat FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon och USA: s utrikesminister Hillary Clinton med en begäran om Shahala ingripa. Brevet lyder: "Det är skrämmande att försäljning av mark kommer att straffas med döden. Förekomsten av en sådan barbarisk och pervers handling visar sanna ansikte den palestinska myndigheten. Hur skulle då vara reaktionen om det skulle bli en lag i USA eller Europa? Egentligen var det en sådan lag i Europa för mindre än 100 år tidigare, då känt som "Nürnberglagarna".

Kommentar

Länkar

Inga kommentarer: