måndag 23 april 2012

Klarspråk: dansk forskare om våld, kriminalitet och utlänningar « Avpixlat

Klarspråk: dansk forskare om våld, kriminalitet och utlänningar « Avpixlat: Klarspråk: dansk forskare om våld, kriminalitet och utlänningar

INVANDRARKRIMINALITET Kasper Støvring, en dansk kulturforskare, har skrivit ett debattinlägg om våldet och kriminaliteten bland invandrare i Danmark, där araber och afrikaner toppar statistiken. Klarspråk är ett milt omdöme om hans debattinlägg.

Ingressen lyder:

“Gaturån och rån i hemmet var i stort sett okända fenomen för några år sedan. Huvudorsakerna kan härledas till en allt sämre gränskontroll, som öppnar portarna för öststatskriminaliteten och en misslyckad integration.

Sex gaturån inträffade bara under förra helgen i Köpenhamn. Dessa ohyggliga överfall blir dessvärre allt mer vanligare. Under 2011 anmäldes det 841 gaturån i Köpenhamn. Det är en stigning med 30 procent från 2010. Som Brian Belling, ansvarig för rångruppen vid Station Bellahøj har sagt: Trots målinriktat fokus från polisens sida på gaturånen har de exploderat i antal de sista åren, och blivit allt mera grövre. De flesta gärningsmän använder kniv men även vapen förekommer.

Enligt polisens statistik kan man även läsa följande: 2099 personer häktades och åtalades under 2011 för grov kriminalitet. Det är den högsta siffran på fem år och 202 fler än 2010.

Danmark har hittills varit ett tämligen fredat land. Håller det på att ändra sig nu? Det skulle så fall vara ett enormt samhällsproblem. För våld är traumatiserande, och många offer får leva med sina fysiska och psykiska ärr i åratal.

Gaturån och rån i hemmet var i stort sett okända fenomen för några år sedan. En huvudorsak är en allt sämre gränskontroll. För gärningsmännen vid rånen i hemmen är ofta östeuropéer, och utländska medborgare står enligt Rikskriminalen bakom var femte mord i Danmark.

En annan huvudorsak är den misslyckade integrationen. Den genomgående röda tråden på signalementen efter förra helgen många gaturån är arabiskt eller afrikanskt utseende. Och det är mycket symptomatiskt.

BT och Ekstra Bladet har den sista tiden haft artiklar med fokus på utlänningars kriminalitet, ofta andra generationens invandrare. Polisens dygnsrapporter visar på en markant överrepresentation där gärningsmännen är av annan etnisk härkomst än dansk när det gäller gaturånen.

Två tredjedelar av de som ställs inför häktningsdomaren är av utländsk härkomst. I siffror är det 1.422 av de totalt 2.099 under 2011 och är en ökning med 139 från föregående år. 245 blev delgivna misstanke för våldsbrott vilket är en kraftig från 191 år 2009. Antalet personer av utländsk härkomst delgivna misstanke för olika brott har faktiskt varit konstant stigande under fem års tid.

Siffrorna från “dommervagten” blir ännu mera skrämmande när man tittar på åldrarna 15-17 år. Här är ca tre fjärdedelar av de unga kriminella av utländsk härkomst. Tittar på uppgifterna från Danmarks Statistik, så visar de att andra generationens invandrare står för tre gånger högre av (vålds)kriminaliteten.

Generellt är det en klar överrepresentation av kriminaliten bland
icke-västliga andra generationens invandrare. Nästan var fjärde manlig blev funnen skyldig i ett eller flera mål under 2010. För personer med dansk etnisk härkomst var motsvarande andel åtta procent.

Det ska tilläggas att det ska mycket till för att överhuvudtaget få en dom. För det andra blir mycket kriminalitet och brott speciellt i invandrartäta områden aldrig anmälda. I vissa områden och stadsdelar är det upp till 70 procent vad gäller våld. Det är alltså ett enormt mörkertal.

För det tredje: Samtliga icke-västliga folkgrupper räknas in i detta. Men exempelvis kineserna har den lägsta nivån av kriminalitet bland utlänningarna. Så vi kan bara spekulera kring de reella talen bland andra generationens invandrare, vilka som är mest kriminella, dvs gällande de från Afrika och Mellanöstern. Mönstret ser likadant ut över hela Europa.

Multikulturalismen har gått fullständigt fel

Kristeligt Dagblad kastade nyligen nytt ljus över det faktum att i Danmark utgör muslimer 4,1 procent av befolkningen medan siffror från Kriminalstatistik visade att muslimerna utgör 19 procent av de fängslade. Samma siffror ser man även i Holland Belgien och England. I Frankrike (liksom i Sverige) är det förbjudet att föra statistik över etnicitet och religion. Men enligt experterna utgör muslimerna 60 procent av de intagna, ställt i förhållande att de utgör 12 procent av befolkningen.

Det säger sig själv att denna överrepresentation är extremt destruktiv för de övriga av annan härkomst som bidrar positivt och sköter sig.

Så vad ska man då göra åt denna skrämmande utveckling?

Enhedslisten (motsvarande Vänsterpartiet) har lagt fram ett förslag
kring en fond för brottsoffer, där modellen innebär att gärningsmannen blir tvungen att bidra till fonden som sedan finansierar psykologer, forskning, med mera. Det är ett utmärkt förslag i en tid när Claus Meyer tänker mer på gärningsmännen än deras offer.

AP: Claus Meyer har delgrundat restaurang Noma mitt i Köpenhamn, som har två Michelin-stjärnor och utsetts till världens bästa restaurang två år i rad, 2010 och 2011. CBS 60 minutes har varit över och gjort reportage vilket bidrog till bordsbeställningar från hela världen. Kort sagt är det kö i flera års tid.

Forskarens kritik syftar på Claus Meyers tv-koncept där han låter grovt kriminella driva restaurangen i fängelset. Det anses vara ett hån mot alla brottsoffer. De kriminella framställs som tv-stjärnor. Serien går just nu i dansk tv.

Forskaren fortsätter,

Eller är det talande att politikerna inte vill skapa ett effektivt förebyggande system. Köpenhamns politiker har kapitulerat helt.

“Det är socioekonomiska förhållanden som är avgörande, inte de kriminellas invandrarbakgrund”. Så säger Lea Byld från kommunens ’Center for Sikker By’.

Det är ett märkligt påstående. För det är ju en massiv överrepresentation av de kriminella som är andra generationens invandrare, även när man tagit hänsyn till sociala och ekonomiska förhållanden.

Och regeringen? Den borde införa ministraff för grovt våld. Men det gör man inte. Regeringens rättspolitik är under alla kritik och slapp. Regeringen anser även att det är förfärligt att kriminella utlänningar blir utvisade.

AP: Regeringen Helle Thorning-Schmidt är en minoritetsregering och koalitionsregering bestående av de tre partierna Socialdemokraterne, Radikale Venstre och Socialistisk Folkeparti.

Därför ändrar nu regeringen reglerna så även de mest förhärdade exempelvis Vollmose-ledare Fiz-Fiz inte kan utvisas.

AP: Mahmoud Khalil Salem, mer känd som Fiz-Fiz, är statslös palestinier som kom till Danmark 1993. Han talar knappt danska och har åtta barn. Han lyfter socialbidrag varje månad och inte minst är han en ökänd gängledare för ett kriminellt invandrargäng, Black Ghost. I samband med sin senaste dom 2011 då han fick sex års fängelse för utpressning och annat avvisades kravet på utvisning. Tingsrätten gav honom en mild dom med tanke på de åtta barnen. Men åklagaren gick till nästa instans och fick honom utvisad ändå på livstid.

När regeringen till och med ändrar i migrationspolitiken, där fler ointegrerbara riskerar komma in i landet, då utgör det en riktig skada framöver. Det tyder även på att våldet och kriminaliten kommer att öka de kommande åren.

Berlingske

//

AP: Forskarens kommentar kring regeringens ändring av utvisningsreglerna handlar om en blott nio månader gammal åtstramning där man kan utvisa kriminella utlänningar. Men det hade EU-kommissionen synpunkter på och regeringen Helle Thorning-Schmidt fogar sig då. Regeringen tillträdde hösten 2011 och det var den förra regeringen som införde regeln sommaren 2011, som nu är skakade och förbannade över att regeln tas bort.

I ett aktuellt rättsfall handlar det om en fransk psykopat, den 43-årige Frank Saksik. Han sökte upp sin före detta flickvän Marlene Duus, misshandlade henne med ett järnrör och slängde sedan hennes livlösa kropp tre våningar ner. Hon överlevde men blev invalid. Nu får hon ingen invalidsersättning av oklara skäl medan Frank Saksik fick sex års fängelse där han kommer att bli släppt efter halva tiden och få hjälp med utslussning och praktikplats hos tidigare nämnde Claus Meyer.

Detta har gjort Dansk Folkeparti vansinnig och kräver att Frank Saksik ska utvisas. Men det tycker inte Pernille Skipper från Enhedslisten (vänsterpartiet). Hon anser inte att grovt kriminella utlänningar ska utvisas. Det vore ett dubbelt straff eftersom gärningsmannen först suttit fängslad. Lägg sedan till om det finns barn med i bilden och mänskliga rättigheter, resonerar Skipper.

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet

BT
Upp till 40 000 illegala i Danmark
Zigenare gripna för mobilstölder
Falska ID-handlingar ger tillgång till välfärds-Danmark

Ekstra Bladet
Illegala får skattekort
Upp till 50 000 illegala i Danmark (10 000 fler än BT:s artikel)
Print Friendly
Share
2012-04-22, 20:29 (uppdaterat 2012-04-23, 08:41) | Kategori(er): Asylansökningar, Brott, Invandring/mångkultur, Islam, Religion, Utrikes, Utvisningar

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 23 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
164 kommentarer 2117 gillar mottaget
Dela på
Visar 77 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


min-klon 43 minuter ago

Dom här samhällsomstörtande förrädarna både i Danmark o Sverige är mer måna om att brottslighet o allehanda islamisk förtryck skall ha makt att förstöra för oss alla än att utvisa dem som vill bara förstöra för oss alla. Och vilka är det som förstör för oss alla om inte just våra förrädare. De talar om att ta hänsyn till mänskliga rättigheter, men vilket de facto är det sista som islamiska hatare bryr sig om att rerpektera för varandra som för andra.
1 person gillade det här.

Biggles 1 timme ago

Ett passande citat för "Mytminister" Erik Ullenhag, när verkligheten kommer ifatt honom också.
“Jag ljög inte, jag sa bara sånt som senare visade sig vara osant.”
Richard Nixon 1913 -1994 USAs president 1969 - 1974
3 personer gillade det här.

Verkligheten 1 timme ago

Pernille Skipper från Enhedslisten (vänsterpartiet) anser inte att grovt kriminella utlänningar som Frank Saksik ska utvisas. Hon anser att vore ett dubbelt straff eftersom gärningsmannen först suttit fängslad.

Liknande åsikter har vädrats från vänsterhåll även i Sverige, så Låt mig ge ett förslag till lösning. Låt alla andra straff vara villkorliga, men låt utvisning vara obligatoriskt när utlänningar döms för olika brott. På det viset slipper man det eventuella samvetsproblemet med dubbla straff, man spar stora summor på fängelsebudgeten och, viktigast av allt, den kriminelle utlänningen förhindras effektivt från att begå nya brott i vårt land.
2 personer gillade det här.

Hanna 2 timmar ago

Ja, när man får siffror såhär snyggt uppkört i ansiktet så är det svårt att förneka problemet med massinvandringen.
Men som sagt, det är synd att något sånt här inte visas i svensk media.
Men jag tror helt ärligt inte att pk-eliten skulle tro på siffrorna om dom så fick siffrorna uppkörda i r*ven för precis som vanligt så skulle ju alla dumma ursäkter hagla så som dom gjort i ett bra tag nu.

Det är som att påstå att jorden är platt.
Bevisen finns men ändå förnekas sanningen.
6 personer gillade det här.

inger711 2 timmar ago

Lyssna på Kent Ekeroth i nedanstående video från riksdagen, han pratar klarspråk som inte övriga politiker gör utan istället nästan försvarar brottslingarna, men vem tänker på alla brottsoffer i Sverige.?

http://www.youtube.com/watch?v...

David Lång SD talar också jättebra i Riksdagen, se nedanstående video och lyssna på honom om asyl och migrationsfrågor.

http://www.youtube.com/watch?v...

Vad kallar man det för när dessa som fått uppehållstillstånd eller söker asyl, kallar svenska kvinnor för ett fult ord och våldtar och rånar svenskar och säger att de skall ta över Sverige??

Det är bara rasism när svenskar uttalar sitt missnöje med kriminalitet och våldtäkter misshandel m.m. som dessa utlänningar gör.. Märkligt fenomen.

5 personer gillade det här.

AnnaF3 2 timmar ago

OT

Videoklipp, cykeltjuv av utländsk härkomst spottar på svenska ungdomar som vill stoppa honom:

http://vattentemperatur.blogsp...
3 personer gillade det här.

inger711 3 timmar ago

Någon statistik över brott begångna av brottslingar med utländsk härkomst ser man ju i princip aldrig i Svensk media..här skyddar man alla brottslingar om de är utlandsfödda, men svenskar hänger man gärna ut i media med bild och namn även innan de blivit dömda för brottet..Märkligt beteende!

BRÅ har i alla fall tidigare gjort en statistik över våldtäktsgärningsmän, se nedan.

I Brottsförebyggande Rådets rapport "Invandrare och invandrares barns
brottslighet 1996:2" framgår det att invandrare är överrepresenterade med
4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst
överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko,
Libyen, Tunisien och Irak.
Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till
överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon
avgörandeutsträckning.
I rapporten skrev Brå att det kan "konstateras att invandrarnas
överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort
och socioekonomisk status."

I Brå-rapporten "Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17"
framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten
gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande
brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som
helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma
sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från
Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga
brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från
muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande
våldtäkt.
Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska
tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att
utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo,
trots att de bara utgör 14% av befolkningen.Siffrorna torde knappast ha sjunkit sedan denna statistik gjordes, då antalet utriksfödda har ökat dramatiskt.

8 personer gillade det här.

Sansear 3 timmar ago

har iofs inte med saken att göra men skops senaste är intressant. skop presenterar sina frågor så att sd undervärderas och det gör de konsekvent om man ser historiskt. sd ligger därmed antagligen på en bit över 7. kd har enbart en överlevnadschans. det stavas invandringsrealistik och islamkritik

http://www.novusgroup.se/media...
3 personer gillade det här.

FyraNyanser AvBrunt 3 timmar ago

i Danmark verkar de i alla fall ha tillgang till statestik.

Massiv overrepresentation av de kriminella i Danmark ar andra generationens invandrare -- hur ser det ut i Sverige, raknas andra generationens invandrare som svenskar i den svenska statestiken? Nagon som vet?

8 personer gillade det här.

Sventon 4 timmar ago

Om det är så där i Danmark, hur är det inte då i Sverige.....
8 personer gillade det här.

tokigare 5 timmar ago

Skicka hem asen till leriga vägar, hyddor gjorda av avföring osv... Det är där de hör hemma.
5 personer gillade det här.

SuuuperSwede 6 timmar ago

Dubbel post - sorry

SuuuperSwede 6 timmar ago

Man behöver inte vara forskare för att förstå det här...
10 personer gillade det här.

Harold_the_Barrel 7 timmar ago

OT.
SKOP:s väljarbarometer 23 april 2012

http://www.skop.se/wp-content/...

Alla andra partier utom Sverigedemokraterna och S minskar

Sverigedemokraterna (6,1 procent) har ökat med 1,6 procentenhet. Alla andra partier har
minskat sedan SKOP:s förra mätning.
13 personer gillade det här.

brisslan 7 timmar ago

Mogens Glistrup Bornholmare, sa för många år sedan att släppa in musslingar var idioti och han fick rätt. Om det nu är så galet i Danmark. hur står det då inte till i vår lingon monarki
Som är det mesigaste landet av alla världens länder. Men en sak står klar och det är att, väst kommer att gå under inom en snar framtid.
10 personer gillade det här.

malmoemollan 8 timmar ago

Jodå, Danmark har fått en stor del av trevliga berikare men det är ändå så att jag, 15 min. från grannarna, funderar på om det inte hade varit bättre om Skåne eller hela Sverige hade tillhört Danmark...
14 personer gillade det här.

varom 10 timmar ago

Och i Sverige blundar etablissemanget och skyller på brottsoffren. Det är dags för etablissemanget att betala för all importerad brottslighet istället för att brottsoffren ska betala etablissemangets äckligt höga löner på sin egen bekostnad.
25 personer gillade det här.

Bhoman 11 timmar ago

Har man tagit f-n i båten får man ro han i land åxå !
Men när båda årorna har gått av , vad gör man då .

3 personer gillade det här.

ogudaktig 11 timmar ago

"Jag älskar alla i hela världen" - säger man så, då har man en given plats i media. "Jag hatar alla i hela världen"- säger man så, då har man en given plats i media. Vi andra som är "lagom" hamnar aldrig där - så var glad för din lagomhet :)
7 personer gillade det här.

Bhoman 11 timmar ago

Säger man till vissa människor att skaftet på spaden har gått av .
Då bara måste det bara komma ett . Njae men det beror ju på hur man ser det
och bla bla bla höger å vänsterå upp å ner .
Skaftet är av !! Årorna har gått av !!
Det går inte längre !!
Har man tagit fan i båten ska man ro han iland åxå !
Men när årorna har gått av vad gör man då .

3 personer gillade det här.

steen 11 timmar ago

nå, ja, det var fel
Han er investor i gourmetrestauranten

steen 11 timmar ago

NB: Claus Meyer har inget att göre med NOMA

http://da.wikipedia.org/wiki/C...

//

Jodå, han och René grundade krogen.

/Moddan

(Redigerad av moderator)

swearike 12 timmar ago

Ja men visst kulturforskare har ju all möjlighet i världen att se skillnader på folk och fä.
Tack för att du vågar Kasper Stovring.
Vi behöver allt stöd vi kan för att få bukt på invandringsproblematiken.
22 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago

Den danska vänstervridna regeringen under den kriminella och brottsmisstänkte Thorning kommer inte att sitta kvar tills nästa ordinarie folketingsval - det jäser i korridorerna på Christiansborg och ett misstillitsvotum är i faggorna - tack och lov - dessa vänstermuppar (ja - de finns, tyvärr, i DK också) har i den korta tiden de suttit i regeringsställning lyckats rasera flera välbehövliga åtgärder mot icke-danska kriminella.

Skillnaden är i stor utsträckning att i DK skriver tidningarna om problemen och försöker inte mörklägga allt som har med de negativa effekterna av invandringen att göra. På danska journalisthögskolan har man dessutom använt nyhetsbehandlingen i Sverige och svensk media och svenska journalister som direkt avskräckande exempel - där man vad sisnämnda beträffar direkt påpekat att sådan journalistik inte hör hemma i ett demokratiskt land.
50 personer gillade det här.

rebecka1 11 timmar ago som svar till Sven Olsen - (argdansk)

Är kraftigt orolig för valresultatet i Frankrike. Om socialisterna vinner är islamiseringen och kriminaliteten ett politiskt sanktionerat faktum.
18 personer gillade det här.

Vdsoss 12 timmar ago

BiDragan och BeDragan kommer aldrig tillföra varken Danmark eller Sverige annat än kriminalitet.
12 personer gillade det här.

visselpipa 12 timmar ago

Herregud vilken soppa vi satt oss i. När ska det ta slut?
21 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 12 timmar ago

Vad f-n är det för fel på människor som Pernille Skipper!?
27 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till katarina broman

Enhetslistan är ett gäng totalt intelligensbefriade muppar som vad hjärnkapacitet ligger på nivå med V(pk), Brocollislickarna, och Bimbo Lööf.

De började bra, men har nu helt gått över till att vara vänsteridioter - benämnda Pernille har dessutom påtalat att hon tycker svensk journalistik är bra då den håller obehagligheter som inte befolkningen har med att göra gömda.
15 personer gillade det här.

rebecka1 11 timmar ago som svar till Sven Olsen - (argdansk)

Som befolkningen inte har med att göra? Hon kan ju inte vara riktigt klok.
8 personer gillade det här.

slundberg11 12 timmar ago som svar till katarina broman

Är hon av samma sort som våran "rödvinsvänster+ bidrag" ?
13 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 12 timmar ago som svar till katarina broman

det måste vara något fel på "tänket"
3 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 13 timmar ago

Jaha, men just nu kör public service nån okritisk reklam för moderaterna, med en nykter alkoholist?
6 personer gillade det här.

Hugo Åkerstedt 13 timmar ago

varför kan vi inte ha sådana rättskaffens män här i Sverige, som de har i Danmark!??
20 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 12 timmar ago som svar till Hugo Åkerstedt

om vi har sådana, så ska de krossas på nolltid, vi ser ju hur SD mobbas hela tiden, oavsett vad de säger eller gör
18 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago som svar till Hugo Åkerstedt

Det går inte att vara ärlig och PK, samtidigt !
29 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago

Straffskalan behöver justeras uppåt för våldsbrott; cirka 500% !
16 personer gillade det här.

denaknakejsarna 13 timmar ago

Vilken genomvidrig människosyn Skipper har. Och sjukt så in i bomben att EU ska gå in och bestämma vad nationerna får och inte får göra. Det är mycket lidande de gör sig skyldiga till som tvingar på de alla våldsverkare.

Utländska medborgare står alltså bakom vart femte mord. Vart femte. Hur många importerade mord blir det om man inräknar utländska mördare MED danskt medborgarskap?
All denna information visar klart och tydligt - Danmark skulle vara ett mycket, mycket tryggare land utan invandring. Frågan är varför vi håller på så här, varför vi låter alla dessa människor komma hit.
Det kommer jag aldrig att förstå.

(Redigerad av kommentatorn 13 timmar ago)
24 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till denaknakejsarna

Att Skipperskan är totalidiot är ett känt faktum i DK - att EUs otidiga och ointelligenta inblandning i nationella förhållanden är förkastlig är lika välkänt - se bara på att de stackars snus-ekvilibristerna kanske förlorar sitt snus p g a Neuropakopians mentalt defekta, gamla och avdankade politiker.

Nä - tre saker måste till efter nästa val: Invandringspolitiken rättas upp - svenska samhället återställas till pre-Reinfeldt tiden (sen kan man arbeta vidare därifrån) och Sverige måste för att förbli en suverän stat utan utländsk inblandning avsäga sig EU-medlemsskapet.

Vare sig Norge eller Schweiz är ju medlemmar och dem går det bra för - bl a slipper man betala till allt möjligt EU-trams och vi kommer att slippa Schengen.
13 personer gillade det här.

denaknakejsarna 12 timmar ago som svar till Sven Olsen - (argdansk)

"svenska samhället återställas till pre-Reinfeldt tiden"

Ja, eller pre-Palme, tom. ;)
10 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till denaknakejsarna

Inte mig emot - har aldrig fattat personkulten kring Palme - han var en duktig politiker, karismatisk och frän - men han var lika hållningslös som moderna politikerna, som man inte heller kan lita på längre än man kan kasta dem.
5 personer gillade det här.

CygnusVG 11 timmar ago som svar till Sven Olsen - (argdansk)

Japp - och dessutom var han född in i överklassen - därigenom ansåg han sig ha mandat att uttrycka den "stackars" arbetarklassens mening - FY F-N! Min pappa genomskådade såna som han redan på 1960-talet!!
9 personer gillade det här.

denaknakejsarna 11 timmar ago som svar till CygnusVG

Där har vi en stor del i det vi ser idag: Palme romantiserade och suktade efter en arbetarklass-identitet. Det är samma sorts mekanismer - oikofobi - som föder xenofila och etnomasochistiska drag hos en vit människa. Som barn ville jag ofta vara indian när det var dags att leka cowboys och indianer, men det där växte ju jag ifrån sen.
3 personer gillade det här.

Snille 13 timmar ago som svar till denaknakejsarna

EU styr inte invandringspolitiken i tex Sverige. Det gör man i Stockholm. De som tillåts invandra till Sverige är inte andra EU medborgare, det är från Icke EU länder. Sådant styr till 100% från Stockholm. Inte Bryssel.
21 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till Snille

Man ställer från EUs sida flera och flera krav på de enskilda länder - också vad gäller icke-EU-medborgares invandring - och det kommer med garanti att bli värre med tanke på hur många islamister, salafister och annat sådant sl.dder som finns i Benelux-länderna.

När vi först sluppit av med Reinfeldt-klubben, och kommit ur EU, då kommer Sverige att ha mycket större chanser att bli ett rikt, nordiskt, icke-islamitiskt land, där den enskilde borgaren kan se med förtröstan på framtiden.

Men först då - så glöm inte:

Rösta SD 2014 - för en islamistfri riksdag och ett svenskt Sverige.
17 personer gillade det här.

BaconPiskan 13 timmar ago

Såhär vill jag också att den svenska invandringsdebatten ska föras, öppet, på saklig grund och med tillgängliga fakta.
38 personer gillade det här.

Goja 13 timmar ago

Varför är asiater mycket mindre brottsbenägna än muslimer? Det finns bara ett svar på det och det är att det är kulturellt betingat.
57 personer gillade det här.

andrer 9 minuter ago som svar till Goja

Östasiaterna har en kultur av ofta hög moral och arbetsvilja. I USA så är de med östasiatiskt ursprung rikare än vita.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till Goja

Du har rätt såtillvida att asiaterna har kultur - muslimerna i stor utsträckning inte.
22 personer gillade det här.

christel2 12 timmar ago som svar till Goja

Exakt.
8 personer gillade det här.

svennebanan1963 13 timmar ago

Sanningens strålar kommer aldrig att lysa upp Sverige,från massmedia och 7-klöverns sida.

Vi lever som på månens baksida,i ett kompakt mörker.

Tur att AP och SD bringar lite ljus och tilltro.
32 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago som svar till svennebanan1963

Vi behöver fler kanaler för att nå fler människor !
14 personer gillade det här.

Det svenska psyket 13 timmar ago

Reinfeldt har ju bestämmt oss för att vi ska vara fortsatt öppna.
Det han däremot inte frågat sig är om araber och afrikaner bestämmt sig för att vara öppna mot oss.
Den typen av frågeställningar har ännu så länge inte nått in i den '"öppna" Danderyd-idyllen.
13 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 13 timmar ago

Danmark är tuffare än Sverige, men lider ändå av liknande PK-problem. Intressant med statistiken från polisen. Den får vi inte se här i Sverige. Det är till och med så illa att polischeferna lärt sig av "Snicke-snacke" hur man skall manipulera redovisningarna. Ett exempel är länspolismästaren i Södermanland som berättar att uppklarade brott ökat med 23% från 2006 till 2011. Vad han inte berättar är att antalet icke uppklarade brott under samma tid ökat med 25,4%. Visst kan vi dra lärdom av våra danska vänner!
30 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago som svar till Svenskastavalla

Ja, sveriges polis blir allt mindre trovärdig, när dom påvisar statistik, som ljuger.
16 personer gillade det här.

Guest 12 timmar ago som svar till slundberg11

Du, precis som media, gör det väldigt enkelt för dig när du skyller denna statistik- hetsen och manipulationen på polisen. De har order från högre ort om vad det är och inte är som skall göras. Det var inte så att polisen bara en dag fick för sig att de skulle börja mäta och pilla med siffror. Det fick man instruktioner om. Att målen sedan är bortom rimlighet under rådande förutsättningar leder, nästan, alltid till att man förr eller senare börjar arbeta med och mot siffrorna istället för att arbete med den egna verksamheten och de faktiska målen.

Så skyll på dem som du bör skylla på, politikerna.

(Redigerad av kommentatorn 12 timmar ago)
8 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago som svar till Guest

Siffrorna i sig kommer från Brottsförebyggande rådet. Polischefen har bara valt att redovisa på det sätt som ser bra ut för honom själv. Ökningen av icke uppklarade brott har jag redovisat på exakt samma sätt som polischefen redovisar sina siffror. Det är brotten som har ökat totalt och så även uppklarade brott.

Ett aber i polisens redovisning är att en brottsling kan ha gjort många brott, ex vis bedrägeri på internet, då räknas varje enskilt brott som denne gör som ett brott i statistiken. Griper man honom har man då klarat kanske över 600 brott, vilket är nästan en tiondel av de uppklarade brotten.

Uppklarningsprocenten totalt ligger på 17% för både 2006 och 2011, under samma tid har antalet poliser ökat i Sörmland med 15%. I snitt klarar varje polis 14,3 brott per år 2011 mot 13,3 brott 2006.

Under samma tid har våldtäkterna ökat med 170% i Sörmland, tack Migrationsverket, tack Fredrik Reinfeldt!
3 personer gillade det här.

gubbenogumman 13 timmar ago

Andra generationens invandrare används i Dansk media
14 personer gillade det här.

SM811 13 timmar ago

Sverige fortsätter att ta parti för brottslingar. Har skickat detta förut men det är aktuellt på nytt.
http://www.youtube.com/watch?v...
Här står sju(k)klövern och tycker synd om brottslingar.
10 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 13 timmar ago

Underbart när någon talar klarspråk och säger rakt ut hur det ligger till med våld i samband med invandrare,att våldet har ökat med invandrares invasion till länderna i norden.

Tänk om vi kunde få läsa detta en dag här i Sverige,det vore något det.
29 personer gillade det här.

Snille 13 timmar ago

Fantastisk artikel.

I sammanhanget kan man ju jämföra SSU ledaren som anser att man inte skall utvisa dömda våldtäktsmän eftersom "man bara flyttar på problemen"
23 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 12 timmar ago som svar till Snille

Det visar bara att S-politikerna av i morgon inte är ett skvatt bättre än de som finns idag - kanske tvärtom.

Att man flyttar problemen tillbaka där de kom ifrån är en perfekt lösning - vad de sen ställer till med där eller vad som händer med dem - det är t m f inte vårt problem.
8 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago som svar till Snille

Just det, flytta dom härifrån !
17 personer gillade det här.

slundberg11 13 timmar ago

Fattar inte att V-folket vill ha kvar brottslingar i landet ?
25 personer gillade det här.

celticia 13 timmar ago som svar till slundberg11

Därför att dom är av samma skrot och korn själva.
17 personer gillade det här.

brisslan 7 timmar ago som svar till celticia

Den ene höjen hackar inte yonen ov den andre,den ene höken hackar inte ögonen av den andre.
1 person gillade det här.

mittmotto Top 10 13 timmar ago

Bra och upplysande AP. Tack
14 personer gillade det här.

swebyggare 13 timmar ago

Härligt att läsa, som vacker musik för mina sinnen. Ett föredöme för svensk press att våga ta bladet för munnen och försöka återta en del av det förtroende media har haft för ett antal år sedan.
Invandrade brottslingar är omhuldade även i det Svenska samhället, brottsoffer förlöjligas och trakasseras av pressen, politiker med flera PK.
23 personer gillade det här.

Rosenhane 13 timmar ago

Man frågar sig, hur kommer det sig att politiker och journalister motsätter sig att grovt kriminella utlänningar utvisas och att man påstår att det har blivit bättre(brottsstatistik) när det inte är sant.
Vad är grunden till detta?

Varför har man överseende med våldsbrott utförda av (illegala?) invandrare samtidigt som man jagar svenskar med blåslampa för skitsaker, fortkörning, enkla fel i deklarationen etc.

Sverige börjar likna en stor fet vänsterskodd trojansk häst.

(Redigerad av kommentatorn 13 timmar ago)
46 personer gillade det här.

mattiasX 3 timmar ago som svar till Rosenhane

Ja den svenska polisen tycks ha enorma problem att lösa alla mord, våldtäkter, inbrott, rån och andra brott som begås av invandrare och "papperslösa". Numera är det knappt att polisen rycker ut ens om man anmäler ett pågående brott.

Men när norrländska mjölkbönder skulle sälja opastöriserad mjölk nu i helgen agerade svenska myndigheter resolut, och polisen skickades omgående till platsen. Dock var mjölken redan slutsåld när farbror blå kom fram. :-)
4 personer gillade det här.

codatronca Top 10 13 timmar ago

Det är så det ser ut !!!! OSMINKAT


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: