fredag 13 april 2012

Lagligt att sko sig på flyktingbarn | Brännpunkt | SvD

Lagligt att sko sig på flyktingbarn | Brännpunkt | SvD: Lagligt att sko sig på flyktingbarn

13 april 2012 kl 10:21 SLUTREPLIK | FLYKTINGBARN

Anders Österberg och Jonas Bergström

Många har skurit guld med täljkniv i branschen.

Anders Österberg och Jonas Bergström

Jan Emanuel Johanssons engagemang för de mest utsatta under sin tid i riksdagen hedrar honom. Men det är mindre aktningsvärt att driva hem för flyktingbarn med många brister och samtidigt ta ut stora vinster. Jan Emanuel Johansson säger att han vill satsa på de mest utsatta, men varför stoppar han då pengarna i egen ficka? Det är lättare att argumentera för sina principer än att leva upp till dem.

Debatten är större än Jan Emanuel Johansson. Han är ett exempel som visar på ett systemfel. Många har skurit guld med täljkniv i branschen. Enligt SVT hade en tredjedel av de privata bolag i landet som driver boenden för ensamkommande flyktingbarn år 2010 vinstmarginaler på över 15 procent, några på drygt 30 procent. Giriga vinstinressen kan inte mättas. Våra gemensamma resurser måste gå till barnens behov.

Enligt FN:s barnkonvention har ensamkommande flyktingbarn rätt till samma skydd som andra barn i Sverige. När svensfödda barn far illa griper sociala myndigheter in och genomför omfattande utredningar.

Detta gäller inte alltid för flyktingbarnen vilket FN:s barnrättskommitté har kritiserat Sverige för. Alla barn ska ha samma rättigheter. Att barn inte betraktas som fullvärdiga människor i andra sammanhang gör vuxna till ytterst ansvariga för alla barns välbefinnande. Oavsett vilket land man kommer ifrån. Därför måste barnkonventionen göras till svensk lag.

Sverige kommer att ta emot många ensamkommande flyktingbarn under de kommande åren. Detta kräver transparens både i mottagandet och hos dem som driver flyktinghem. Alla som driver eller har för avsikt att driva hem för ensamkommande flyktingbarn ska vara beredda på kritisk granskning.

Till skillnad från Johansson så anser vi att barnens rätt alltid måste komma före företagens vinstintressen. Huvudproblemet är att det i dag att det är lagligt att sko sig på att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

ANDERS ÖSTERBERG

internationell ledare Unga Örnar

JONAS BERGSTRÖM

ordförande Ung Kristen Vänster

Vilket lagrum stöder du dig på då?

ErikXV
Fler kommentarer 28

Tipsa en vän om den här artikeln
Skriv ut
Anmäl
Större text

Mer i ämnet

”Jag tror på att satsa på utsatta ungdomar”
”Skam att göra vinst på de mest utsatta”
Jan Emanuel Johansson (S) får kritik för ungdomshem

Google-annonser

Bästa Sparräntan 8,15%Jämför Bankernas Sparräntor. Jämför Villkor och Räntor här!www.Compricer.se/Sparande

Kontorsstädare?Nå alla städfirmor och städare här. Gratis offerter. Snabbt & enkelt.se.servicestart.com/stad-offerter

Plugga AndroidVassa data- och IT-utbildningar finns hos oss. Sök innan 16 april!www.miun.se/sugen
Dölj kommentarer (36 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se Läs reglerna i sin helhet

20
Disqus

Lägg till ny kommentar
Logga ut
@setovis
155 kommentarer 1891 gillar mottaget
Dela på
Visar 1-36 av 37 kommentarer
Sortera efter E-postprenumeration Kommentars-RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Wolf nilsson 14 minut sedan

Hela den här frågan måste utredas ordentligt. Och det måste omfatta både A) De anländande och B) Hur hanteringen sköts. A) Vad är det för typ av människor som anländer? Hur vet vi att de är vad de utger sig för att vara (övergivna barn)? Hur går det för dem? Vad händer efter några år, åker de tillbaka, kommer resten av familjen, kan de få ett jobb etc etc? VI MÅSTE FÅ FAKTA I DETTA NU B) Hur sköter Svenska myndigheter hanteringen? Hur ser man till att rimliga priser betalas? Hur är kvaliteten? Sker upphandlingar professionellt? När jag hör att vissa kan sälja ett bolag för flera hundra miljoner kr, och att alla bolagets intäkter kommer från skattemedel som ska gå till behövande, då blir man ju rätt tveksam. VAR ÄR MEDIA?
Anmäl
4 personer gillade det här.

indoktrinering 5 minut sedan som svar till Wolf nilsson

Media sitter i samma båt. Du glömmer bort alla flygbolag 5st som varje vecka flyger "flyktingar" till sina hemländer som de flytt ifrån på "semester". Stockholm Göteborg och Malmö har alla reguljära avgångar varje vecka till flera "flyktingländer"Enligt säkerhetskontrollanterna på flygplatserna har de flesta stora kontanta medel med sig på utresan.....
Anmäl
3 personer gillade det här.

gristand 16 minut sedan

Invandringen vill fortsätta tills stora delar av svenska befolkningen fått kraftigt sänkt levnadsstandard.
Då har politikerna/ eu maffian nått sitt mål.
I övrigt anser jag att den här typen av artiklar endast är till för att provocera befolkningen, ge fingret, visa att vi ingenting har att säga till om i saken.

Anmäl
5 personer gillade det här.

World Traveller 27 minut sedan

Jag laanade detta blogginlagg fran Thoralfs Blogg. Hoppas han inte tar illa upp.'Vid dagens voteringar i riksdagen fattades en rad beslut som borde kommuniceras ut till det svenska folket. Det handlar om en lång rad motioner från Sverigedemokraterna som behandlats av konstitutionsutskottet.I min uppräkning är riksdagen = 7-klövern.Riksdagen sa ja till import, distribution och försäljning av djurpornografi, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa nej till att enskilda medborgare frivilligt skall kunna välja facklig organisation oavsett politisk åskådning, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa ja till Niqab och burka på allmän plats, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa nej till att kunna återkalla svenska medborgarskap som erhållits på falska grunder eller genom att muta myndighetspersonal, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa nej till att inleda förhandlingar om ett utträde ur Europeiska unionen, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa nej till att minska antalet riksdagsledamöter i Sveriges riksdag, tvärtemot SD:s reservation.Riksdagen sa ja till att statsråd och ledamöter i Sveriges riksdagen kan vara medborgare i andra länder eller till och med vara medborgare i flera andra länder, tvärtemot SD:s reservation.'Vad ar det som driver 7-klovern till att foerstoera vaart land saa haer? Varfor hatar de sitt eget folk saa mycket? Bestaar hela Riksdagen, forutom SD, av mobbningsoffer som nu vill ge igen?
Anmäl
9 personer gillade det här.

indoktrinering 13 minut sedan som svar till World Traveller

Intressanta nyheter från Sveriges politiskacentralcommitte
Anmäl

Ulla Pettersson 33 minut sedan

Alla i regeringen och riksdag samt övrig personal i riksdagshuset skall ta hand om ett flyktingbarn per skalle och låta dem bo hos sig, då först kan de begära att alla andra Svenssons skall implementera besluten hos sig. Kostnadstäckning okej men ingen skall kunna tjäna en krona på det utan det skall ses som humanism.
Anmäl
4 personer gillade det här.

AlaskaGrizzlyBear 18 minut sedan som svar till Ulla Pettersson

Under Finska Vinterkriget öppndes 5000 hem.... jag skulle vilje en Svenssons göra detta jobb i dag utan feta bidrag.
Anmäl
2 personer gillade det här.

teoderic 29 minut sedan som svar till Ulla Pettersson

Du menar väl de mångkulturella riksdagsmännen? SD säger ju nej till bedrägeriet!
Anmäl
3 personer gillade det här.

teoderic 33 minut sedan

Sydsvenskan 2 april: "Jan Emanuel Johanssons (S) klipp: Han plockade ut mångmiljonutdelning ur sitt företag Folkhemmet
Integration AB – 30 miljoner 2010 enligt SVT – och sålde sedan
verksamheten. Att döma av årsredovisningen för Johanssons bolag
Consortius, fick han in 223 miljoner kronor på försäljningen,"
Anmäl

BitteJ 16 minut sedan som svar till teoderic

visst är det lönande med massinvandring, men inte för alla skattebetalare. borde alliansen kanske förtydliga utan bara för de som kan sko sig på industrin.
Anmäl

KonkretKritik 36 minut sedan

Invandringen har kommit att bli en lukrativ födkrok för företagsamma personer med lämpliga politiska och offentliga försänkningar. Det finns obegränsade skattetillgångar att tömma systemet på.

Personer som Jan Emanuel har gett ordet "privatisering" ett nytt ansikte. Det enda han privatiserar är skattemedel.

Ett enkelt upplägg för omhändertagande, och så skörtar han upp hela systemet, eftersom "humaniteten inte har något pris". Det får alltså kosta hur mycket som helst, och Jan Emanuel exploaterar endast denna politiska släpphänthet. Han slussar en stor del av skattemedlen rakt ner i egen ficka, och resten ner i tanken på sin Lamborghini.

Go figure.
Anmäl
15 personer gillade det här.

Rune Lindberg 42 minut sedan

Det handlar inte om "flyktingbarn". Det är en förtäkt form av slavhandel där PK-folket tar hem jättevinster!
Dessa vinster försvaras med näbbar och klor, samt med påhittade argument där rasism ingår som ett effektivt vapen. Att hjälpa folk i nöd är en helt annan sak som inte berör PK-folket.
Anmäl
10 personer gillade det här.

angorakatt 44 minut sedan

I Sverige finns en grupp uppblåsta människor som skor sig på allt, till dessa hör bla. politiker. Att stoppa eller dra ner på invandring går inte för sig, då minskar deras personliga inkomster. Sverige har tyvärr inte direkt demokrati, och det får vi lida för. Är det så svårt igentligen att se till att dessa politiker får avgå, vi har ju valt dem så vikan ta bort dem. Hela Sverige är så ofantligt korrumperat, ända upp i de absolut högsta lagren.Så få till en ändring är omöjligt, bara att inse. Det fordras människor med go, och de finns inte här.
Anmäl
11 personer gillade det här.

PublicImageLtd 47 minut sedan

De etablerade partierna har målat in sig i ett hörn vad gäller invandringspolitiken och nu går det inte längre att dölja det huvudlösa fiaskot som håller på att förvandla vårt välfärdssamhälle till ett kaossamhälle!

Och inga lögner är för stora - tänk bara på alla nya ord som "Ensamkommande", "Papperslös" osv.

Det enda vi kan lita på är att de politiska och mediala opinionsbildarna som hetsar mest mot oliktänkande i invandringsfrågan har sett till att bosätta sig så långt bort från de mångkulturella områdena som möjligt...
Anmäl
12 personer gillade det här.

indoktrinering 40 minut sedan som svar till PublicImageLtd

Bosätta sig får man nog göra i det "nya Sverige i Spanien" om man vill slippa lukten av brandrök av alla nedbrända skolor,idrottsanläggningar osv. Sverige har mest anlagda bränder i Europa!
Anmäl
6 personer gillade det här.

Danial 48 minut sedan

Kanske det finns de som tjänar på att det finns en invandring som svenska folket inte accepterar. Men då ska man inte vända sig mot invandrarna utan de politiker som man förtjänar. Det är ju många som anser att greker har de kurropta politiker som de förtjänar. Kanske samma här.
Anmäl
3 personer gillade det här.

teoderic 45 minut sedan som svar till Danial

Jag anser att ansvariga mångkulturella politiker bör ställas inför rätta för bedrägeri mot svenska folket!
Anmäl
12 personer gillade det här.

ErikXV 21 minut sedan som svar till teoderic

Vilket lagrum stöder du dig på då?
Anmäl

prillan 51 minut sedan

Finns det någon som "skor" sig på flyktningsindustrin så är det staten själv. Allt för uppfylla sin "Spektakurära och Grandiösa Självbild" av Galaxens Paradis på Jorden och hela Världens Socialbyrå.......
Anmäl
9 personer gillade det här.

Kirren 51 minut sedan

Enligt artikelförfattarna kommer Sverige att ta emot ännu fler "Ensamkommande Flyktingbarn" i framtiden. Det är tydligen okej, bara ingen privat tjänar pengar på detta - utom deras familjer! För sedan blir de inte "ensamma" längre.....
Anmäl
11 personer gillade det här.

teoderic 55 minut sedan

Detta är en skandalverksamhet som inte finns eller försvinner i civiliserade länder. Där har man koll på identitet och ålder. Det visar sig då att ensamkommande barn i regel är klumpiga yngre bedragare.
Anmäl
14 personer gillade det här.

Gunvald Beck 55 minut sedan

När slutar man att vara barn i Sverige ? Fullvuxna unga män kallas för "ensamkommande barn" och hela denna sjuka karusell får fortgå. Jag gillar inte SD men en öppen debatt om detta stora bedrägeri måste komma nu. Först så matades vi med lögner om dom "apatiska" barnen och jag undrar var detta ska sluta. Folk i allmänhet skrattar när dom läser om dessa "barn" som kommit som flyktingar till vårt avlånga land, man får se foton av unga män på rad och det är mycket länge sen dom var några barn. Sjukt är bara förnamnet på denna karusell.
Anmäl
20 personer gillade det här.

AnalysV 19 minut sedan som svar till Gunvald Beck

Man räknas som barn tills man fyller 18 år.
Anmäl

teoderic 52 minut sedan som svar till Gunvald Beck

"Jag gillar inte SD" vad har det med ditt inlägg att göra?
Anmäl
8 personer gillade det här.

ErikXV 16 minut sedan som svar till teoderic

Det är ett litet alibi, liknande biskop Brasks lapp ("härtill är jag nödd och tvungen"). Jag är inte heller SD:are men tycker likväl att vi måste debattera och eventuellt förändra den svenska invandrings- och integrationspolitiken utan en massa PK-trams som "ensamkommande flyktingbarn" och "papperslösa". Men eftersom det för "7-klövern" är viktigast att vara emot allt SD säger eller gör, oavsett vad det är, så är nog enda sättet att få till en debatt om detta att så många som möjligt som inte är SD:are engagerar sig och också visar att de inte är SD:are.

Tråkigt men sant. Välkommen till Sverige av år 2012.
Anmäl
1 person gillade det här.

faceitnow 1 timme sedan

Ensamkommande flyktingbarn, var finns de?? När jag talar om barn, är de allt från nyfödda upp till 14 - 15 år. De "barn" vi ser komma till Sverige idag är allt annat än barn, de är vuxna, unga män (aldrig ser jag några flickor).
Varför hjälper ni inte dessa barn i deras närområden? Varför skall de tvingas hit, till en helt annan miljö, kultur och språk. De måste vara lättare att sedan återförena dem med deras familjer, om de finns närmare, än i långt-borta-sverige!
Anmäl
19 personer gillade det här.

fafhrd2 1 timme sedan

Trodde det var en vettig insändare, men tji fick jag!
"
Allt som gäller flyktingar får ju kosta hur mycket som helst. Ingen ifrågasätter det, då det av någon anledning är "tabu" att diskutera. Ingen ifrågasätter varför en villa kostar 30,000/mån(ett exempel) när man hyr den till "ensammkommande" staten bara betalar.
Bästa investeringen man kan göra i Sverige är att tillhandahålla flyktingförläggningar i diverse slag för det är aldrig någon som ifrågasätter kostnaden!
"
När barnen i en kommun skulle få beg. cyklar av kommun gick de ned till cykelaffären och ställde sig och drog i nya cyklar. Efter ett tag så ringde handlaren till kommun och sa att de verkar inte förstå de tror de ska ha nya cyklar. Svaret han fick var "jamen ge dem nya cyklar då"....
Anmäl
21 personer gillade det här.

medborgare 1 timme sedan

" Många har skurit guld med täljkniv i branschen. "

Det sannaste de skrivit. Och det kommer att bli fler som täljer. Det invandrarindustriella komplexet är oerhört lönsamt, inte bara för riskkapitalister som J E Johansson utan även för projektledare, analytiker, immigrationsutredare, samordnare, organisatörer, samhällsplanerare, ja i princip för alla som är beredda att ge sig in i branchen. Det finns alltid något projekt som behöver en powerpoint-expert. Det finns hur mycket pengar som helst att söka. Ofattbara resurser. Svenska skattebetalare ställer gärna upp och transfererar pengar från t ex sjukvård och äldreomsorg till boende för ensamkommande flyktingmän.
Anmäl
20 personer gillade det här.

Okänd användare 1 timme sedan
Kommentar borttagen.

AlaskaGrizzlyBear 20 minut sedan som svar till Guest

Samma ROI modell som riskkapitalisterna gjorde. Marknadsvärde 25 miljarder investeringskostnad 1/4 miljarder för ca 20% av marknaden.
Undra på att Jan-E fick betalt… han kunde ha fått det tredubbla om han hade behållet det. Jag tror Jan-E har kommit insikt att detta inte fungerar längre och därför sålde allt.
Anmäl

indoktrinering 1 timme sedan

Klart grabben ska tjäna 30 miljoner på svenskarnas skattepengar, han är ju med i de politiskt korrektas politiska centralkommitte'
Anmäl
14 personer gillade det här.

teoderic 37 minut sedan som svar till indoktrinering

Mer än 230 miljoner inklusive försäljning av företaget.
Anmäl
2 personer gillade det här.

22446 1 timme sedan

Det är i regel lokal och riksdags politiker som har bolag som sitter på dubbla stolar och hovar in skattepengar till sina bolag, det hela luktar jäv
Anmäl
8 personer gillade det här.

Gaure 1 timme sedan som svar till 22446

Javisst kan del lukta jäv. Men uppenbarligen har upphandlingen av tjänsten följt EUs regelverk (får man förmoda i alla fall) och då är det svårt att hävda att något formellt fel är begånget.
Anmäl
2 personer gillade det här.

AlaskaGrizzlyBear 1 timme sedan

Resultat av Täby-humanismen

-
När staten skall stå för humanismen blir detta resultatet. Under finska vinterkriget öppnade 5000 vanliga svenskar sina hushåll för krigsbarnen, det är verklig humanism. Jag skulle vilja se hur många som skulle öppna sin egna hem för dagens ”barn”.

-
Jonas och Anders när skall Ni öppna era hemma och visa på riktig humanism. Jan Emanuel Johanssons har faktikst löst era problem med statlig humanism. Ni skulle ju aldrig göra det ännu mindre era föräldrar

-
Jan Emanuel Johanssons är förutstättningen för era drömmar, en som gör det verkliga jobbet.
Anmäl
11 personer gillade det här.

klarsyn 1 timme sedan

Skamligt att Sveriges riksdag genom införandet av en huvudlös imigrationspolitik givit upphov till en imigrationsindustri som urholkar landets finanser till den grad, att Sverige som nation inte längre har råd med fullgod vård, skola och omsorg till sina medborgare.
Anmäl
37 personer gillade det här.

Gaure 1 timme sedan som svar till klarsyn

Dessvärre så har ju i dagarna dessutom en debatt i riksdagen ogillats av gruppledarna för de stora partierna (det var SD som ville ha en debatt). Det betyder att allt kommer att rulla på som vanligt.


– skickat med Google Verktygsfält

1 kommentar:

du sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.