lördag 7 april 2012

Lägre SD-förtroende för Åkesson - Fria Tider

Lägre SD-förtroende för Åkesson - Fria Tider: Lägre SD-förtroende för Åkesson
Publicerat den 6 april 2012 kl 17:25

SVERIGE. Efter den senaste tidens turbulens och internstrider i Sverigedemokraterna rasar förtroendet för Jimmie Åkesson bland partiets egna sympatisörer.
Gilla artikeln på Facebook
Dela artikeln

0

Skriv ut artikeln

Skriv ut som PDF

Förtroendet för Jimmie Åkesson är oförändrat bland de andra partiernas sympatisörer, men däremot rasar det bland SD:s egna väljare, visar en mätning från Aftonbladet/Sifo.

”Det visar sig ofta att förtroendet för partiledaren ger en väl så trovärdig bild av väljarnas bild av partiet som de traditionella väljar­barometrarna”, skriver Aftonbladets politiska kommentator Lena Melin i sin artikel om mätningen.

I den mätning som Aftonbladet publicerade i julas, visade det sig att 44 procent helt saknade förtroende för dåvarande S-ledaren Håkan Juholt. En knapp månad senare avgick han.

Riktigt lika illa ser det dock inte ut för Jimmie Åkesson.

I februari hade 78 procent av SD:s sympatisörer stort eller mycket stort förtroende för Jimmie Åkesson. I den här mätningen är det 62 procent, den sämsta siffran för alla partiledare och en minskning med nästan var fjärde sympatisör.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

20
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 94 kommentarer

MetalHeadViking

Menar FT att något som Aftonbladet publicerat skall tas på allvar?
Gilla
Svara
4 timme sedan
Calaverra

JÅ saknar förmågan att styra ihop och leda partiet. Att han dessutom tar sionisternas sida sänker förtroendet hos många.
Gilla
Svara
7 timme sedan
2 Gilla
kultainen

Om du tror på allt som skrivs om SD, är det synd. JÅ är en duktig partiledare och han gör ett gott intryck, var han än talar. Jag tror inte att det förekommer några större problem inom SD. Inte värre än i andra partier. Tvärtom. Jag är övertygad om att SD håller ihop, politikerna samarbetar och kommunicerar bra med varandra. Det finns alltid rötägg och missnöjda medlemmar , precis i alla partier. Sluta upp och svartmåla SD.
Vi måste hålla ihop! Avser alla, som röstar på SD eller sympatiserar med partiet.
Det där med sionister är ett nytt "vi gillar olika "slogan, en påhitt för att återigen sänka SD. Eftersom inga metoder har lyckats hittills, måste man ta tilll nya verktyg. Men vi är en allt större grupp, som kämpar för SD!
Gilla
Svara
6 timme sedan
som svar till Calaverra
10 Gilla
Calaverra

De antivita sionistiska SDarna måste bort. I synnerhet Ekerötterna som fullkomligt sänker partiet.

Är det Sverigedemokraterna eller Israeldemokraterna? Ibland är det svårt att veta..
Gilla
Svara
6 timme sedan
som svar till kultainen
3 Gilla
Torden1

Skall SD ha nån chans til att bli så stort som Fremskrittspartiet i Norge, MÅSTE dom kvitta sig med den bruna skiten som uppenbarligen finns inom SD. De judehatande nationalisterna, som stöder "palestinsk" islamofascism får finna sin plats i ND.
Judehat har ingen plats i SD. Attityder som förespråkas av Calaverra måste bekämpas.

Att ge vika för nazislamisterna vill bli SDs død.
Gilla
Svara
3 timme sedan
som svar till Calaverra
2 Gilla
rimbo

Aftonbladet räknar procent som en analfabet om man lägger ihop all procent så blir det flera hundra jag kan inte fatta hur det kan blir i förtroende mer än 100%
Gilla
Svara
7 timme sedan
2 Gilla
kultainen

Vad Lena Melin yrar i nattmössan, bryr jag mig inte om. Den här artikeln har Aftonbladets artikel som ursprung. Min övertygelse för SD ändrar varken AB eller dess skribenter, som har för vana att svartmåla SD .
Läste häromdagen en nätmätning i en tidning: "Vilken partiledare du skulle rösta, om det vore val i dag." 66 % röstade på SD!
Jimmie Åkesson är en lysande politiker och ni, som har tappat förtroendet för SD, bör studera på SD i Riksdagen alla deras motioner.
http://www.riksdagen.se/sv/Dok...
Gilla
Svara
7 timme sedan
9 Gilla
Grävskopan

Det är fullt naturligt att Aftonbladet och övriga media gärna vill lyfta upp eventuellt svikande förtroende för SD:s partiledare. På den saken fäster jag ingen större uppmärksamhet. Däremot har jag med stort intresse läst kommentarerna här nedan, trots att jag varken är aktiv i partiet eller ens en passiv medlem, och inte heller har några planer på att bli det. Samma förhållande har jag till andra partier, men SD avvek från början tydligt från de övriga sju i och med att det verkade vara ett invandringskritiskt parti med Sveriges väl som mål.

Många är inne på att SD inte får utrymme i media. Må vara så, men helt obefintligt är ändå inte deras möjlighet att synas. För bara en kort tid sedan hade partiet två debattartiklar i SvD. Den ena läste jag och skrev några kommentarer. Jag hävdade att SD gör ett misstag när man profilerar sig på två olika sätt, som omöjliggör varandra. Självklart förväntade jag inget beröm efter att ha sagt något negativt om partiet, men jag blev ändå överraskad av frånvaron av svar från personer som skulle ha sagt sig företräda partiet eller vara medlemmar i det. Om man nu tycker att SD får lite utrymme i mainstream-media, varför tar man då inte de tillfällen i akt som erbjuds? De enda svar som jag fick gick ut på att jag inte ska tro att människor som säger sig tillhöra SD verkligen gör det, och att jag har gjort en felaktig bedömning och ska inte uttala mig. När jag ställde en rak fråga till en av dem som tog mig i örat, "är du sverigedemokrat?", fick jag inget svar, och min fråga plockades bort. En enda person sade öppet att han/hon röstar på SD, och trots att just denna person kanske i övrigt står långt ifrån mina egna åsikter rent generellt, så var det han som svarade mig på ett artigt och konstruktivt sätt. Jag tyckte då att det hela var märkligt, men ett par dagar senre hittade jag på F-back en tråd, som gav lite bakrgundsljus. Partiet verkar verkligen vara ganska uppslukat av inre strider, och det kan förklara den bristande aktiviteten att ta hand om kommunikationen med väljarna.

Nu är läget sådant att hur det än går, så kan det få dåliga konsekvenser för svenska folket. Vinner antijihad- och pro-Israel-falangen, så flyttas fokus automatiskt ytterligare en bit från Sverige och svenskarnas väl. Svenskarna har inte heller någon större anledning att fortsätta att rösta på ett parti som leds av individer, vars hjärta klappar mer för ett annat land än Sverige. Vinner den andra sidan, kommer partiet antagligen att motarbetas ännu mer än förut. Splittras partiet, jublar motståndslägret, och allt återgår till sjuklöverns tid. En knepig situation.
Gilla
Svara
7 timme sedan
3 Gilla
Peer Pedersen

Och alternativet är?
Gilla
Svara
6 timme sedan
som svar till Grävskopan
Mr_Realistic

Utan Jimmie hade SD aldrig kommit in i riksdagen. Ingen som sett Jimmie Åkesson i debatter på riktigt kan tycka annorlunda. Sedan att vissa verkar ha uppfattningen att SD är ett enfrågeparti och att Jimmie måste använda ordet invandrare i varannan mening för att inte "verka slö" är ju tråkigt. Det är tur att det finns andra partier för dem som anser att det borde vara så.
Gilla
Svara
8 timme sedan
11 Gilla
AmmyJ

Åkesson är ju helt perfekt för SD! Jag har ALDRIG sett en bättre politiker som kan svara så oerhört proffsigt och bra men samtidigt enkelt och rakt på varenda fråga han får.
Gilla
Svara
8 timme sedan
14 Gilla
2blueyes

När det drar ihop sig till blodigt allvar i politiken, och alla blir mera taggade
så kan det väl gå vågor av osäkerhet och käbbel i leden.
Det gäller nu att hålla ihop leden så de är starka och beredda til kampen
för 2014. Angrepp från motståndare blir nu succesivt fler och kommer
att ta några poäng. MEN kom ihåg att en Dalpil kan brytas men en kärve
av dem bryter ingen.
Alltså fokusera på vem som fienden är, och bekämpa den. Inte egna.

Jag ser Jimmy och hans medarbetare som mitt enda lagliga hopp nu.
Tack för att ni gör ett fantastisk jobb
Gilla
Svara
9 timme sedan
9 Gilla
Svinarparn

Åkesson har varit en fantastisk partiledare, om man ser från 2005-2010. Lugn, trevlig, rensade ut mycket muppar och tog partiet till riksdagen.

Om man nu skall kommentera 2012, så är känslan att om man ska vara positiv så laddar man inför nästa valrörelse. Är man negativ så är man för osynlig och tabbar sig lite smått internt.

Det svenska folket skiter i nuläget om Kasselstrand eller någon annan är ungdomsledare, däremot kan jag i princip lova att den där kuppmakar-rörelsen med extrem anti-islam, stöd för krig i mellanöstern (Israel attackerar Iran med stöd av USA) och neo-konservatism inte kommer ge de där extra procenten som tar dem över 10 % i valet 2014.

Vissa Nissar på denna sida gapar om ND och Svenskarnas parti och visst, vill de sluta sig till ett mer radikalt parti får de väl göra det. Problemet som alltid med detta folk är att de inte förstår sig på det svenska folket. De tror att deras egna miljöer de rör sig i är mittenläget. Skall man vinna det svenska folkets röst (i alla fall i nuläget) krävs det mer än bara snack om etnicitet och nationalism. Alla vet att jobb och ekonomi är nyckeln. Tips att titta på är Ron Paul, bankväsendet, FIAT-systemet och lånehetsen osv.Man måste ge ett alternativ i ekonomiska frågor mer än lärlingsjobb, se Ny demokrati (Ian var bra, men partiet var pajasaktigt så klart)
Gilla
Svara
9 timme sedan
9 Gilla
Chrille2

De som förstår det svenska folket bäst torde enligt din logik vara sjuklövernpartierna, som ju alltjämt har nästan 95% av folkets stöd. Folket förstår inte alltid sitt eget bästa. Om 20-30 år tror jag många önskat att de lyssnat på nissarna i ND och SvP.
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till Svinarparn
3 Gilla
Svinarparn

Logiken är att man kan föra politik för folkets bästa, och nu råkar folket även innefatta en del folk av andra etnictet än pur-nordiska (sådana som uppfattar sig som svenskar), och därmed kommer aldrig ND och SVP lyckas så bra som du tror eftersom de är strängt etno-pluralister. De flesta är toleranta till en viss blandning, om det ej går över styr.
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till Chrille2
1 Gilla
Chrille2

De är toleranta till blandning eftersom de inte är medvetna om de skadliga konsekvenserna som detta medför. Hade inte rasbiologi varit bannlyst från skolundervisningen hade inställningen nog varit en annan. Hur många icke etniskt svenska är det som har en genuint svensk självbild? Att de acklimatiserat sig och känner sig hemma i Sverige är en sak men det betyder inte att de verkligen identifierar sig som svenskar. Finns många opportunister här som skulle lämna landet om det blev sämre tider och de kunde få det bättre nån annanstans.

Hade svenska folket varit etnopluralister så hade redan ND och SvP varit stora. Dessa partiers utmaning är just att väcka den etniska medvetenheten i vårt folk som kulturmarxisterna lyckats undertrycka.
Gilla
Svara
7 timme sedan
som svar till Svinarparn
1 Gilla
kirre

Visst, kanske svenska folket i nuläget skiter i vem som blir ungdomsledare. Men skiter SD-s kärnväljare i det, liksom valda SDU och SD representanter? Det är det som är frågan. Vill det sig riktigt illa, vilket jag hoppas att det inte blir, så kan en partisprängning mycket väl ske och det vore förödande. Nu är jag inte medlem i SD och har ingen insyn i maktspelet bakom kulisserna. Men det står helt klart att det finns en oro och motsättningar både inom SD och SDU.

Avsätter man Kasselstrand för ett maktspel så är både SD och SDU illa ute. Det finns krafter både inom SD och dess kvinnoförbund som även helt vill ha bort Kasselstrand från SDU. Följer man bloggar så framgår det att så är fallet.
Gilla
Svara
9 timme sedan
som svar till Svinarparn
4 Gilla
Svinarparn

Självklart vore ett avsättande av Kasselstrand för någon marjionettfigur som verkar för en massa counter-jihadideal förödande i det långa loppet.
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till kirre
2 Gilla
valfisken

Fortsätter SD att vända palestinierna ryggen visar man att SD saknar ryggrad eftersom palestinierna har liknande problem som vi men mycket värre. SD behöver inte engagera sig mycket för palestinierna men klargöra att man stödjer en palestinsk stat.
Om det är så att det finns en stark judisk grupp i SD:s ledning måste den bort. Det är uteslutet för mig att fortsätta rösta på SD i sådant fall då ett sådant SD aldrig kommer att ta de etniska svenskarnas parti. SD är isåfall också ett kulturmarxistisk part som till skillnad från sjuklövern adresserar problemet med massinvandringen men utan att bry sig om den etniskt svenska kulturens och befolkningens överlevnad.
Vi skall inte offra all vår kraft för palestinierna men vi måste visa grunden för vår egen existens och moral - utan dem finns vi inte.
Gilla
Svara
10 timme sedan
7 Gilla
pela68

Vad faen är en "Palestin"?
Menar du statstaten Philistinien? Som är icke existerande?
Menar du Israelerna?
Eller de ockuperande araberna?
Cheezus!
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till valfisken
Stratiotes Iesous Christos, And they said, Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved, and thy house.

Palestinierna är ett jihadtrick.
En av de lite smartare muslimerna läste en dag lite historia om landets historia och såg att det fanns ett GREKISKT folkslag som hette Filistéer, detta folkslag invaderade Israel cirka 1165 före Kristus, de bosatte sig i nuvarande Gazaremsan.

Detta grekiska folkslag utplånas senare när Assyrierna tar över området med sin assimilationspolitik då deras kultur inte var livskraftig.

Den sluga muslimen tittar vidare på andra delar av historien och inser att om man kan hitta på att man istället för vad egentligen är (egyptier, syrier och araber som är gästarbetande muslimer och beduiner) så kan man ta sig den filistéeiska identiteten och med den vips få ett mycket dåligt argument för att man bör ha rätt till landet.

Det är allt detta handlar om. Du som är en naiv svensk och historiskt okunnig och när ett stort hat till judar väljer då att tro på historieförförfalskande muslimer i deras försök att med jihad återigen ta landet. På samma vis som de lurar er på hemmaplan, men eftersom du är naiv, godtrogen och tror att din fiendes fiende är din vän så blir du lurad, precis som Kasselstrand.

Tragiskt att du och Kasselstrand är så otroligt okunniga, vidare bör du nog i vilket fall som helst inte rösta SD, känner mer som din hemvist är i SvP.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till valfisken
11 Gilla
Khaddaffi2

Zionist och konvertit till judendomen, det är Stariifilur Libanon Cristus.
Kör alltid en o samma skiva!
Hyllar juden o baktalar muslimen.
Gilla
Svara
9 timme sedan
som svar till Stratiotes Iesous Christos
3 Gilla
pela68

Jamenvaffan!
Nämn en enda- EN ENDA anledning till att hylla muslimer då!
Errhm. Vadärdetnu? 102 ? Nobelpris till Judar, noll till muslimer?
Jag slår tammefan vad om att du har en IPhone!
Gissa om det är Israeler eller muslimer som fixat hårdvaran i den...
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till Khaddaffi2
Chrille2

Om SD varit uttalat etnopluralistiska som ND så hade det varit logiskt att man stödde palestinernas rätt till en egen nation. Som kulturnationalister så är det dock inte inkonsekvent av SD att stödja Israel som ju står närmre Europa kulturellt än vad palestinerna gör.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till valfisken
4 Gilla
LiberalenDieter

Hur är det SDs(eller något annat svenskt partis) problem att två primitiva folkslag i öknen väljer att skjuta på varandra och inte skapa fred? Låt dem slåss istället, det är ju vad de vill.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till valfisken
6 Gilla
diskriminerad_svensk

Det är svenskarna som SD vänder ryggen och det är just det som är det problematiska.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till valfisken
10 Gilla
Demokrat001

Helt rätt av dig, det är SD som vänder sig från oss svenskar.

Med tanke på Sveriges ledning i ligan vad gäller våldtäktsstatistiken så hade jag inte förväntat mig att SD:s kvinnoförbund skulle rikta fokus mot . . . skamvåld. Snacka om hån mot de svenska kvinnor som utsatts för våldtäkter av alla kulturberikare.
Gilla
Svara
9 timme sedan
som svar till diskriminerad_svensk
3 Gilla
Chrille2

SD kan gärna byta partiledare, men ännu bättre är om SD-väljarna byter parti. Vad är det ni hoppas på egentligen? Vad är det som ska hända den dagen SD slutligen blir samarbetsparti åt regeringen och får inflytande över invandringspolitiken? Lite stramare asylregler, förbud mot burka... Tror någon att detta kommer rädda Sverige? Ni som röstar på SD gör det för att ni är missnöjda med nuvarande situation i Sverige och inte för att ni oroar er hur det skulle kunna bli i framtiden, eller hur? Alltså borde rösta på ett parti som förespråkar repatriering.
Gilla
Svara
10 timme sedan
3 Gilla
PURSVENSKEN53

Man kan undra hur stark övertygelse man har som SDväljare när man börjar vackla för en lite negativ förtroendeundersökning från en blaska som jag inte ens vill använda som dasspapper eller till att sätta skorna på. Det ligger i det politiska och mediala spelet att med alla medel misskreditera SD fram till valet 2014. Jag ser inget annat alternativ än SD som kan föra in Sverige på rätt kurs så mitt förtroende för Jimmie Åkesson och övriga partiledningen står fast. Om jag fick önska något så får de gärna bli betydligt tuffare i Riksdagen mot landsförrädarna inom 7Klövern(nn).
Gilla
Svara
11 timme sedan
19 Gilla
583167

Den nuvarande partiledningen har visat sig ej vara vuxen uppgiften att leda partiet. Man skjuter skarpt och utesluter folk i parti och minut, för ibland fullkommligt bagatellartade förseelser. Man agerar panikartat och fobiiskt på all kritik,som vågar ifrågasätta dess ibland nyckfulla oförutserbara politik. Man kan ej ändra grunderna för partiets existensberättigande från en dag till en annan. För att nämna några punkter. Att vi skall vara socialkonservativa, att vi plötsligt inte konsekvent säger nej tiil invandring från länder utanför den västerländska kulturkretsen, att vi smygvägen överger vår nationalism. Detta gör partimedlemmar konfunderade och vilsna. Många säger att vi inte skall sluta som nydemokrati, innebär det att man skall svälja allt vad partiledningen i sin nyckfulla politik beslutar om. I så fall må SD söka sig en ny partiledning. Vissa personer har fått för sig att de har någon sorts ägorätt till partiet och ej behöver bry sig vad den vanlige medlemmen tycker men då kommer dom att ta grundligt fel, vilket kan visa sig fortare än de nånsin tänkt sig. Inget parti överlever utan sin bas, tror man att man kan överleva utan att alla uteslutningar bland i många fall gamla trotjänare Inte spelar någon roll, så tar man även här gruvligt fel. Man kan ej leda ett parti som om man hade en färglös samling anonyma medlemmar, som endast skall följa vilken som helst vink som utlöper från högsta ort? I så fall har man även här tagit fel. Vanliga människor som lever ute i samhället och skall företräda partiet kan ej ersättas med en kaderlik samling politiker icke helt olik de politruker som i sovjet skulle agera som mellanled mellan partiet och vanliga människor. Sådana politiker skulle bara uppfattas som färglösa representanter för ett parti. Personer utan egen mening, Slätstrukna och tråkiga men kanske det viktigaste för partiledningen Lojalitet i alla lägen mot partitoppen ingen obstruktivitet,marjonetter. Inga röstslukare men jasägare. Är det sådana medlemmar och repr. Partiet vill ha, då säger jag bara lycka till i valet 2014
Gilla
Svara
11 timme sedan
9 Gilla
Catinka

hur lät frågan? vilken ledare tror du mest på, eller, du som röstar på SD har du förtroende för Åkesson. Hur många S o M sätter inte Åkesson sist?
Sedan, Här kommer den PK-korrekta, Stasi-kopian och gör en korrekt undersökning??
Tillåt mig att skratta!

Hur många tror du det är av dessa som har förtroende för Åkesson? 100%

PS! o-smittad undersökning, läs och njut!!
Gilla
Svara
11 timme sedan
10 Gilla
Austin_Powerwich

Helt ärligt så tror jag att det som vanligt är media som finputsat siffrorna. För tänk efter, hur mycket sanning om Sd är det som kommer genom vanlig media? Varfös skulle då dessa siffror stämma? Sen att det är Sifo som ligger bakom och att det är Aftonbladet av alla förbannade tidningar som ligger bakom beställningen ...då luktar det lögner lång väg.

När Aftonbladet beställer saker, så är det i alla fall inte sanningar, utan lögner som man beställer. SIFO är heller aldrig sena med att besvara dessa med de förväntade och beställda siffrorna. De vill bara att någon giltig "förälder" skriver under på derans lögn så att det ser autentiskt ut för deras läsare. Så ja, låt oss tro på deras lögner, för det har vi gjort i många år, så varför ifrågasätta dem nu? För SIFO skulle väl aldrig ljuga , snedvrida eller vilseleda svenskar ...eller? Wake up, inse sanningen om media!
Gilla
Svara
11 timme sedan
7 Gilla
lasse1

Träffad eller inte ...Men tydligen, så har vi här en person med klar insikt om partiets problem, måhända en invigd?....

Eller, kan det vara så illa..... att vi skall tolka inlägget som politisk korrekthet....
Gilla
Svara
11 timme sedan
1 Gilla
Widukind

En stor del av SD:s väljare läser nya medier och hämtar info från forum etc. Med tanke på hur illa det har sett ut kring styrelsens försök att få bort Kasselstrand så lär ju många ha förlorat sin tilltro på Åkesson. Att han dessutom är ganska tråkig gör inte saken bättre.
Gilla
Svara
11 timme sedan
9 Gilla
Henrik Agerhäll

Partiets största problem är ju annars alla de anonyma Internetkräken. De som sitter och spyr ut sin galla under alias här på avpixlat och flashback dag ut och dag in men som aldrig skulle lyfta ett lillfinger i verkligheten. Människor som varje dag sitter och läser om förfallet men som aldrig gör något annat än att möjligen skriva "rösta på SD" under något löjligt alias och med en avatar föreställande en kriminell invandrare. Det är dessa anonyma amöbor som är Sveriges problem och om du tillhör dem tycker jag att du ska känna dig träffad.
Gilla
Svara
11 timme sedan
7 Gilla
2blueyes

Ett citat som passar en dag som denna:
Herre, förlåt Agerhäll för han vet inte vad han säger...

Dit sätt att uttrycka dig är inte till din fördel. Kanske snarare en belastning Glad Påsk!
Gilla
Svara
9 timme sedan
som svar till Henrik Agerhäll
Håkan Holst

Det är möjligt att många anonyma som kläcker av sig en massa skit på både Fria Tider och Avpixlat inte lyfter ett finger för SD.
Den skaran tillhör inte jag iallafall ,så jag tar inte åt mig
ska du veta!
Hur många tusen tidningar och info blad tror du jag har både
cyklar och kört ut under åren?
Och alla som känner till mej vet att jag är SD;are
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Henrik Agerhäll
11 Gilla
Henrik Agerhäll

Mest irriterad är jag egentligen över att såväl den här sidan som Avpixlat tillåter anonyma kommentarer istället för att införa facebook-kommentarer som Aftonbladet. Facebook-kommentarer har ju blivit en succé hos Aftonbladet. Fria Tider leds av Ron Paul-fanatiker och Ron Paul tycker tydligen att det är viktigt att man alltid ska kunna vara anonym på Internet. Hos Avpixlat svarar de i princip att en del kanske inte törs kommentera om de tvingas använda facebook istället för att vara anonyma. Jag fattar inte varför man upplåter sin sida till att låta de ryggradslösa stackarna "lätta på trycket". Tanken borde ju vara att man försöker använda läsarbasen till något positivt. Bara att stänga av alla anonyma och låta dem sitta och häcka på flashback...
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Håkan Holst
Stratiotes Iesous Christos, And they said, Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved, and thy house.

Är det inte bättre att du startar upp din gamla sida Fria Nyheter istället och där kör med "här måste man skriva under med sitt namn"?

Eftersom du inte gillar dessa Ron Paul fanatiker så kanske det är du som borde flytta på dig?
Lite samma som med alla dessa invandrare som kommer till Sverige och inte gillar Sverige, varför är de kvar om det är så jävligt?
I det här fallet är det du som är invandraren som kommer in och ställer orimliga krav.
"Ni ska rätta er efter mig".

Du förväntar dig att folk ska gå ut med sin identitet i ett samhälle där du inte ens är tillåten ett bära vapen? Du verkar ha blivit helt snurrig sedan den där tidningen karaktärsmördade dig.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Henrik Agerhäll
13 Gilla
Henrik Agerhäll

Tvärtemot finner jag det naturligt att människor helst väljer den feges väg. Det kommer alltid att vara bekvämast.Däremot tycker jag inte det är speciellt konstruktivt att erbjuda ett forum där de fega anonymt kan spy ur sig sin galla. Jag vet inte vad det är tänkt att det ska leda till. Det kanske du kan svara på?
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Stratiotes Iesous Christos
3 Gilla
diskriminerad_svensk

Jag tror inte det är helt oproblematiskt att göra så. Å ena sidan finns det många bra människor som skriver bra som behöver vara anonyma på grund av sin position i samhället eller på grund av andra skäl. Det är synd att beröva dem möjligheten att kommentera. Å andra sedan finns det en del som inte skäms för att går ut öppet med sina namn men som tveklöst är psykopatliknande personligheter. Jag anser man istället ska radera inlägg som uppmanar till hot, förtal eller innehåller obscent språkbruk. Det borde räcka. USA har en kultur av frispråkighet och de flesta lyfter inte på ögonbrynen om något kontroversiellt sägs där. I Sverige har vi fått en kultur av politiskt förtryck som innebär att folk kan utsättas för allvarliga hot och våld om de uttalar den minsta invandringskritik. Alla är inte beredda att ta den risken och det bör finnas en plats även för dem att kunna medverka i debatten utan att de ska behöva sänka sig till flashback-nivå.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Henrik Agerhäll
11 Gilla
Henrik Agerhäll

Huvudet på spiken, i Sverige har vi en feghetskultur där människor inte törs stå för vad de tycker. Visst kan man bedriva någon form av Internetbaserad kuratorsverksamhet för fegisar men jag vet inte vad det ska leda till. Tvingar man folk att kommentera via facebook får man antagligen färre kommentarer initialt men det språkliga nivån blir väldigt mycket högre och det hjälper inte mot vårt största problem, feghetskulturen. Tvingar man folk att logga in via facebook kommer människor att se att andra törs stå för sina åsikter och även många fega kommer till sist börja tordas kommentera. Som jag ser det är det det enda sättet att jobba för att bryta feghetskulturen som du själv nämner. Har du själv någon bättre idé på hur man ska jobba mot feghetskulturen?
Gilla
Svara
9 timme sedan
som svar till diskriminerad_svensk
3 Gilla
lasse1

Träffad eller inte ...Men tydligen, så har vi här en person med klar insikt om partiets problem, måhända en invigd?.... Eller, kan det vara så illa..... att vi skall tolka inlägget som politisk korrekthet....
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Henrik Agerhäll
3 Gilla
Håkan Holst

Vi får se på partiledardebatten i agenda om ca. en månad
Jag har fullt förtroende Jimmie!
Gilla
Svara
11 timme sedan
14 Gilla
Castaldo

Detta är inte bra, SD! Slut leden!
Gilla
Svara
11 timme sedan
11 Gilla
lasse1

Att AB är ute för att misskredittera Åkesson borde inte vara någon henlighet...Det ingår i det politiska spelet...

Men Sd får nog passa sig, så det inte går samma väg som med Ny demokrati...Uppenbar risk om inte partiledaren visar oinskränkt pondus och fasthet..
Gilla
Svara
12 timme sedan
16 Gilla
diskriminerad_svensk

Jag tillhör dem som inte längre har förtroende för varken SD eller Jimmie Åkesson. Det beror på deras underliga policy om "öppen svenskhet", men också på en rad andra saker.
Gilla
Svara
12 timme sedan
15 Gilla
Jens Lundberg

Som någon längre ner skrev, SD syns alldeles för lite. Vart är ni egentligen? Jag trodde det skulle bli rock´n´roll nu när ni kom in i värmen. =/
Gilla
Svara
12 timme sedan
11 Gilla
Robert Spännande

Det är inte konstigt han har grävt ner sig verkar det som. Sen detta med SDU är droppen. Vilket är viktigast Israel eller Sverige?
Gilla
Svara
12 timme sedan
20 Gilla
Patrik, Ängelholm

Ja inte f-n är det Palestina iaf...
År 2050 lär Israel fortfarande ha kvar sin nationella identitet, tack vare att de har vett nog att vara nationalister och stå emot islam.
Förkastligt land, eller hur?
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till Robert Spännande
4 Gilla
Håkan Holst

Det är inget val Israel eller Sverige utan Israel- araber
vilket väljer du?
Sverige ser ut att vara förlorat, tråkigt nog!
Vi har en totalt handlingsförlamad "regering"som bara importerar
bidragstagare!
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Robert Spännande
9 Gilla
Pantersnigel, Högerkonservativ Punkare

Israel såklart, i alla fall enligt SD's ledning. Men om vi frågar de 330 000 personerna som röstade på SD i valet 2010 tror jag de skulle säga Sverige.
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till Robert Spännande
20 Gilla
sturlason

Sverige trenger ett parti som norske FRP ! ett parti med mennesker som vill det beste for eget land og folk.
Gilla
Svara
12 timme sedan
13 Gilla
Pantersnigel, Högerkonservativ Punkare

Lägre förtroende för Åkesson, det tror jag stämmer till 100% och jag vet varför. Kan det ha att göra något med judar, muslimhat, och Kasselstrand måntro?
Gilla
Svara
12 timme sedan
18 Gilla
Infinitvm

Med tanke på hur toppen försöker amputera sina ben så att säga, inte så
konstigt. SD grundades på svensk nationalism, varken nationalsocialism
eller socialkonservatism utan att helt enkelt värna om svenska folket.
"Öppen svenskhet", ett kul skämt det, fast ett rent av hån mot grunden
vilket partiet vilar på. Stödet för partiet kom aldrig från någon typ av
dissekerade "öppna svenskar" som man tror sig kunna sys ihop med
tiotusentals somalier, araber, thailändare och kunna uppnå en fungerande
samhällskropp.

Nog för att gnälla om Islam jämnt har rönt vissa framgångar, har det för
partiet vuxit fram en cancersvulst jämte. Densamma cancer som hellre
ser att kompetenta, villiga och driftiga personer hålls tillbaka pga av
en utrikesfråga som torde vara långt bak på listan för svenska
nationalister. Som även dem, ivrigt driver vidare hånet öppen
svensk(fientlig)het, trots att behovet för svenskarnas räddning kräver
mer radikala åtgärder för var dag som går!

Vart är då det radikala, den passionerade glöden för något man kämpar
för? Åkessons rädsla för avsaknad av fläskkött väcker inte direkt
inspiration i gemene person, nejdå, socialkonservatism och "jalla jalla
svenskhet åt alla" skall det vara. Trots att blind nostalgipolitik och
socialkonservatistiskt tjafs aldrig kommer att återskapa något folkhem.

En gång tyckte SD att "en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland
befolkningen" var något åtråvärt, det var för mig partiets främsta
existensberättigande. Svenskarna står på spel, ska SD återuppta sin
orsak till att finnas eller smälta in i sjuklövern och tyna bort
tillsammans med spillrorna av Sverige och svenskarna?
Gilla
Svara
12 timme sedan
17 Gilla
Sovhjärnan

Tyvärr lutar det nog alltmer mot att vi kommer få en åttaklöver. Vågar inte sia om hur många blad klövern kommer att ha efter 2014, eftersom säkert ett par tre partier kommer ramla ur. Kanske får vi då en femklöver med full konsensus om invandringspolitiken och inget nationalistiskt parti. Åtminstone inte i riksdagen. Jag tycker personligen att det finns enskilda politiker inom SD som är alldeles utmärkta men vad kommer hända dem när partipiskan viner? Uteslutning är väl sannolikt om dom då inte underkastar sig partitoppens beslut.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Infinitvm
10 Gilla
Infinitvm

Man får försöka engagera sig för att vända det i en positiv riktning. Folk retirerar från SD alldeles för enkelt utan att kämpa emot giftet i organisationen kan jag tycka det som, även fast jag själv har god lust att söka efter något bättre. Får hoppas att det blir någon radikal ändring förr eller senare.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Sovhjärnan
7 Gilla
Jacob Svensson

Snälla använd ALDRIG afonbladet som källa och då menar jag ALDRIG. Dom vet ju inte skillnaden på vart dom har sin röv och sitt huvud. Jag ser inte AF som en tidning mer som en skvallerblogg.
Gilla
Svara
12 timme sedan
43 Gilla
per22

En nyhet som gått via Aftonbladets redaktion har jag inte större förtroende för, än för en imam som står och predikar kärlek, medmänsklighet och tolerans för andra religioner. D.v.s. inget förtroende alls.
Gilla
Svara
12 timme sedan
31 Gilla
pj73

Synd att folk tappar förtroendet för någon som gör vad han kan! Ni ska veta att han gör vad han kan men kom även ihåg att 7 klövern mobbar ut SD! ju fler det blir som röstar på dom desto bättre blir det, ju fler som inte inser att det kommer komma över 2000 somalier desto sämre blir det, dels för våra aldre som byggt upp landet men även för dom som söker jobb i unga år.
Gilla
Svara
12 timme sedan
25 Gilla
Hallinskide

Nu handlar det nog om att JÅ av allt att döma står bakom kupp försöket mot SDU:s duktige ordförande Gustav Kasselstrand, därav de vikande förtroendesiffrorna, inte något annat. Se här:

http://www.friatider.se/maktst...

och här:

https://www.flashback.org/p366...
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till pj73
11 Gilla
Stratiotes Iesous Christos, And they said, Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved, and thy house.

Om Kasselstrand hade orkat läsa historia så skulle han inte heller ställa sig på det muslimska hittepåfolkets sida.

Vi har en kille som är med i ett antiislamskt parti och tar ställning för islams jihad, wth? Klart han inte kan vara kvar om han inte rektifierar sina ställningstaganden.

Kasselstrand kommer väl ställa sig på jihadisternas sida när de kräver Malmö också?
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Hallinskide
10 Gilla
2blueyes

Dina ord har tyngd.
Ungdomen har för lite historisk kunskap och detta gör
också att de inte kan förutspå vad som kan hända
framledes. ot vad betyder ditt nickname?
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till Stratiotes Iesous Christos
2 Gilla
lundabo58

Man bör nog ta vinklade uppgifter från lögnens näste Aftonbladet med en rejäl nypa salt.
Gilla
Svara
13 timme sedan
28 Gilla
denaknakejsarna

Att känna sig bekväm och trivas i stugvärmen kommer de inte ha något för. Vad gör ett ensamt, avvikande men samtidigt ljummet parti för nytta i riksdagen? De kanske lyckas få fler kriminella utlänningar utvisade än vad som görs i dagens läge eller så, men utan någon stor förändring i Sveriges extrema politik kommer folk lämna dem och splittras upp i små partier i periferin. Att rösta på ett SD som kanske kan lyckas få igenom ett niqab-förbud eller liknande, men som inte har några planer på att stoppa invandringen eller ens minska den drastiskt, blir helt meningslöst.
Jag känner själv att jag börjar tvivla då jag tycker en del uttalanden förefaller märkliga.
Kanske är jag hård nu, men de befinner ju sig faktiskt i ett avgörande läge. Chocken över deras valframgång har lagt sig, folk är rätt vana nu, även om etablissemanget fortfarande kämpar med den ena infantila artikeln efter den andra i syfte att smutskasta dem. Månne har en del fått sin världsbild ruckad på och börjat tänka i nya banor. De borde bredda sin politik, synas mer, visa att de är engagerade och vinna folks förtroende, SAMTIDIGT som de blir långt mer radikala.
Att få igång en seriös och saklig debatt om tex repatriering känns i dagens läge omöjligt, men just det ämnet är i högsta grad angeläget och SD skulle kunna utgå från FNs folkmordskonvention och peka på vad det är som 7-klövern faktiskt gör.
Gilla
Svara
13 timme sedan
7 Gilla
Demokrat001

Sverigedemokraterna har inte fattat att den största och viktigaste "detaljen" är att kommunicera med medborgarna lokalt/regionalt. Det är i princip bara Thoralf Alfsson som gör det via sin blogg.
En mycket klok man som utgör ett av ytterst få föredömen i SD.

Ingen kontakt eller kommunikation på det lokala planet = inga väljare.
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till denaknakejsarna
12 Gilla
diskriminerad_svensk

Kul att du sade det. Du har helt rätt. Det är i stort sett bara Thoralf som göra vad en riksdagsman i SD borde göra.
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till Demokrat001
10 Gilla
Demokrat001

Ja, precis min åsikt också. Jag bor mer än 80 mil från Kalmar men vet "allt" om SD:s lokalpolitik där. SD:s lokalpolitiker på min hemort gitter inte lyfta fingret till tangentbordet och samtala med folk. Det är under all kritik.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till diskriminerad_svensk
10 Gilla
Viksjo

Tror inte att någon intern konflikt påverkat Åkessons förtroende. Däremot tror jag många tycker att SD är alltför osynliga. Socialdemokrterna tjänar uppenbarligen på att ligga lågt och hålla tyst om sin politik – SD gör det inte. Kom igen SD och Åkesson, ta för er. Med tanke på läget i Sverige har ni ju öppet mål. Sparka in några bollar.

För övrigt anser jag att Aftonbladet är opålitliga.
Gilla
Svara
13 timme sedan
34 Gilla
bloggo

Sedan måste man fråga sig hur pass tillförlitlig källan är. Om man inte litar på något annat av Aftonbladets alster, varför då ha tilltro till deras opinionsundersökningar?

Åsa Romson och Annie Lööf var enligt undersökningen i februari de partiledare som minst andel av de egna väljarna hade "mycket stort förtroende" för. Sedan återstår det att se hur det ser ut i den nya rapporten när den offentliggörs.
Gilla
Svara
13 timme sedan
22 Gilla
kirre

Kampen och makten internt har skadat partiet. Särskilt tror jag att försöket att manöverera ut Gustav Kasselstrand från SDU har skadat trovärdigheten för SD och hela toppgarnityret. Lyckas kuppförsöket mot Kasselstrand så är min och mina bekantas röster på SD förlorad.

Vi som röstade på SD 2010 gjorde det för att vi vill ha ett svenskt Sverige.
Gilla
Svara
13 timme sedan
16 Gilla
Sovhjärnan

Vi blir säkert många som kommer att gå över till spin off-Partiet istället. Jag tänker inte dagtinga med vad som är svenskhet. Somalier och annat pack kan aldrig bli svenskar.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till kirre
4 Gilla
Sverigevännen Svensson

Jag är övertygad om att Kasselstrand kommer sitta kvar. Jag känner en som är lokalpolitiker i SD och likaså en som är med inom SDU och konflikten där håller på att lägga sig. Nu får SD ta nya tag och satsa framåt istället.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till kirre
6 Gilla
Isotop92

Om det skiter sig med SD och deras politik så får vi som är lite mer nationellt betingade se oss om efter lite mer NATIONELLA alternativ. Ynkryggeriet har nått vägs ände och det finns alternativ!
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till kirre
6 Gilla
Catinka

Det behövs en större medial närvaro av både partiet och Åkesson.
De som röstade på SD ser nog gärna att profileringen på invandrarfrågan förstärks snarare än undermineras och för att bevara trovärdigheten behövs att partiet fokuserar ytterligare på den frågan som blir mer och mer akut i landet p.g.a. Reinfelts uppgörelse med MP!
Gilla
Svara
13 timme sedan
21 Gilla
Linda Karlsson

Han får väl sluta krypa för de judiska nationalisterna i partiet och sluta angripa de Svenska nationalisterna i partiet.
Gilla
Svara
13 timme sedan
33 Gilla
Torden1

Det âr nog de nynazistiska tankerna som de Linda Karlsson representerar som gör att en del har förlorat förtroende för Åkesson.
Partiet måste ta itu med dom judehatande elementen som Linda Karlsson för at kunne vinna fler sympatier.

SD måste kvitta sig med nazislam-sympatisörerna.
Gilla
Svara
3 timme sedan
som svar till Linda Karlsson
veryoldfool

Han är alldeles för osynlig.
Gilla
Svara
13 timme sedan
26 Gilla
Schpupel

Sant faktiskt. Hela SD är för osynliga. Var är dom? Vad gör dom? (Förutom att bråka internt då. Eller de kanske inte har tid med något annat.)
Gilla
Svara
13 timme sedan
som svar till veryoldfool
13 Gilla
Patrik, Ängelholm

Osynliga var? I media som inte vill skriva om SD, så vida det inte handlar om något de kan blåsa upp som främlingsfientligt? Eller var menar du?

Kolla SD's partihemsida eller på riksdagens hemsida. Tycker du fortfarande SD gör för lite i rikspolitiken, så vv återkom.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Schpupel
7 Gilla
LiberalenDieter

Dåliga ursäkter. Piratpariet som är mycket mindre är mycket duktigare på att marknadföra sig själva på internet. Kanske inte så konstigt eftersom deras medlemmar är unga med stor datorvana, men det visar ju tydligt att man inte behöver mediastöd för att synas överallt.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Patrik, Ängelholm
Patrik, Ängelholm

Ursäkter? Jag bad om ett par förtydliganden, och väntar fortfarande.

Vi märker ju hur bra PP är på att marknadsföra sig, eller hur?
Gilla
Svara
8 timme sedan
som svar till LiberalenDieter
3 Gilla
Demokrat001

SD är upptagna med att begå samma misstag som andra nya riksdagspartier begick när det begav sig + ett och annat nytt.
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till Schpupel
3 Gilla
Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com

Din fråga föranleder mig att konstatera att media uppenbarligen lyckas med sin strategi att utestänga SD från det offentliga rummet! Om de omtalas så är det smutskastning och förtal som yppas. Inget annat.
Gilla
Svara
13 timme sedan
som svar till Schpupel
26 Gilla
allemand

Det finns många sätt att göra sig hörd på men SD använder inget just nu. Ledsen Caesar men så är det.
Gilla
Svara
13 timme sedan
som svar till Cavatus
8 Gilla
Austin_Powerwich

dela med dig av din kunskap och vishet, på vilka sätt skall dem göra sig hörd på ...som inte kostar en jädra massa pengar.
Gilla
Svara
13 timme sedan
som svar till allemand
7 Gilla
Demokrat001

Det kostar inget att göra som Thoralf Alfsson - att blogga i syfte att ha kontakt med väljare och medborgare på det _lokala_ planet. Det är där det politiska slitgörat ligger.
Gilla
Svara
12 timme sedan
som svar till Austin_Powerwich
13 Gilla
Austin_Powerwich

Inget ont om Alfsson, för det är väl bra att han bloggar. Men tycker du verkligen att en partiledare skall sitta och blogga för att få ut sitt partis politik?

Och kanske ännu viktigare, tror du att man vinner väljare så?
Jag både hoppas och tror att Åkesson har bättre saker för sig än bloggar.

För med tanke på hur få personer som normalt följer en blogg, samt att det redan i så fall är SD:are som gör, så får man nog inse att vanlig media behövs för att nå ut till allmänheten med sitt partis politik. Dvs. genom tidningar, TV och radio. Syns och hörs man inte där, då når man inte heller ut till den stora skaran väljare, och då kan man aldrig lyckas vinna över väljare, skapa debatt, skapa opinion eller ens svara på kritik.

...blogga ehum?
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Demokrat001
5 Gilla
Demokrat001

Wow! Det är till att vara på bettet i dag ser jag. Jag tänker inte gå in i någon djupare debatt med dig, då du uppenbarligen är mer intresserad av att provocera än att diskutera, men kort sagt kan sägas att Thoralf har nått mig - som bor drygt 80 mil från Kalmar, och det på grund av att han kommunicerar.

Att media stänger ute SD vet vi, och en sådan skitsak fixar den som är problemlösare. SD sitter istället och snyftar på olika debattforum, om att de är diskriminerade och utestängda och att det är så synd om dem. . .Vilket jävla dravel! Istället för att bete sig som grinande losers skall de fan i mig lägga energin på att få kontakt med väljare på SINA villkor och inte på medias. Man är bara beroende av traditionell media om man väljer det, annars går man runt problemet.
Snyftvalser kommer man ingen vart med då det knappast inger förtroende hos väljarna.
Gilla
Svara
10 timme sedan
som svar till Austin_Powerwich
3 Gilla
allemand

Varför skall jag göra det? De har pengar och resurser för sånt, jag har ingendera. Tänk efter, varför tror du att Jimmies förtoende sjunker, för att han hörs och syns så mycket?
Gilla
Svara
13 timme sedan
som svar till Austin_Powerwich
4 Gilla
Austin_Powerwich

...Varför du skall göra det? Jag tänkte att kan du komma med kritik mot Åkesson och säga att han gör ett dåligt jobb på att synas, och dessutom vara så kaxig och säga att det finns "många sätt att göra sig hörd på" då bör du väl också kunna komma med några förslag på det. Men du har prcis bevisat att du bara kan klaga utan att komma med ett enda specifikt förslag. Kanske är det inte så många sätt ändå som man kan göra sig hörd på, eller?

Personligen trodde jag annars att det var allmänt känt att media stänger ute Sd i nästan alla sammanhang och att det är det som resulterar i att man inte ser eller hör Åkesson så ofta. Det är ju trots allt media som styr media, inte Åkesson!
Men jag tycker visst att Åkesson både syns och hörs. Visst det skulle vara bättre om det var oftare, men det är inte på eget initiativ. Det är som sagt media som stänger både honom och SD ute i alla diskussioner och debatter, medans alla andra övriga riksdagspartier får säga sitt.

Att du sen inte har pengar eller resurser kanske inte förvånar mig. Men klaga och vara kaxig, det kan du däremot!
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till allemand
4 Gilla
allemand

Trams.
Gilla
Svara
11 timme sedan
som svar till Austin_Powerwich
1 Gilla
Austin_Powerwich

Wow, dina svar blir kortare och kortare. Det hänger väl ihop med ditt förnuft och IQ.
Gilla
11 timme sedan
som svar till allemand
2 Gilla
Schpupel

Stämmer kanske. Eller? Jag vet inte. Hoppas iaf verkligen att de pushar hårt för att uppmärksamma alliansens lilla romans med miljöpartiet när somalierna börjar forsa in. (Och det där tjafset om socialkonservatism klarar vi oss utan. Vi är nog många som inte vill att ni ska bli en del av etablissemanget.)
Gilla
Svara
13 tim

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: