onsdag 25 april 2012

Maria Baro utsatt för hedersmord i Landskrona | Realisten

Maria Baro utsatt för hedersmord i Landskrona | Realisten: Maria Baro utsatt för hedersmord i Landskrona
Landskrona Maria Baro, folkbokförd som Maria Barin Aydin, är den 19-åriga kvinna som på måndagskvällen mördades i en lägenhet på Kapellvägen i Landskrona. Allting tyder på att det handlar om ännu ett hedersmord. Maria Baros 16-årige bror sitter anhållen misstänkt för mordet.
Artikeln i PDF-format
1 Kommentar

Liknande nyheter:

Sex dömda för försök till hedersmord i Hallsberg
Ung kvinna mördad i Landskrona
Adama Diarra begärs häktad för mordet på Maria Oscarsson
Tre häktade för mordet på Maria Kaharascho i Örebro
Adama Diarra häktad för mordet på Maria Oscarsson

Maria Baros föräldrar är kurder som ursprungligen kommer från Irak. De är anhängare av jezidism, en polyteistisk kurdisk religion med strikta regler för endogami.

Av någon anledning ska Maria Baro ha hamnat i onåd hos sin familj på grund av hur hon har levt sitt liv. Enligt Helsingborgs Dagblad har hon under ett års tid haft kontakt med den ideella förningen Tänk om i Malmö som arbetar med hedersvåld, då hon har varit förföljd och hotad av närstående.

Socialtjänsten i Landskrona ska trots påtryckningar ändå inte ha ordnat något skyddat boende åt henne enligt Helsingborgs Dagblad. Uppgiften är dock något vag. Kommunen ska ha ordnat ett boende åt Maria Baro och hon mördades i en av kommunens lägenheter på Kapellvägen. Där är dock vare sig Maria Baro eller någon i hennes familj folkbokförda.

Ett telefonsamtal ska ha tipsat polisen om att begiva sig till lägenheten på Kapellvägen sent på måndagskvällen. I anslutning till lägenheten påträffades Maria Baro bror, 16-årige Reber Marino Baro. Han sitter nu anhållen, misstänkt för att ha utfört ett hedersmord.

Maria Baro fyllde 19 år den 22 april, dagen innan hon troligen mördades av sin egen familj.
flattr this!
Redaktionen

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: