fredag 13 april 2012

Riazat (V) avvisar KD-krav på avgång | Dala-Demokraten

Riazat (V) avvisar KD-krav på avgång | Dala-Demokraten: Start / Falun / Riazat (V) avvisar KD-...
Bild 1 av 2

« Föregående
Nästa »

Katarina Gustafsson (kd) Foto: Tomas Nyberg

Katarina Gustafsson (kd) Foto: Tomas Nyberg
Riazat (V) avvisar KD-krav på avgång
Publicerad: 2012-03-23 15:11

Daniel Riazat har förverkat sin trovärdighet och bör avgå som skolstyrelsen ordförande, skriver KDs gruppledare Katarina Gustafsson i ett pressmeddelande. Nyvalde V-ordföranden Riazat har inga planer på att avgå.


Texten uppdaterad

Kristdemokraterna i Falun kräver nu Daniel Riazats (V) avgång som skolstyrelsen ordförande efter hans jämförelse av Alliansen med nazism.

– Han har förbrukat allt sitt förtroende genom att uttala sig som han gör. Han kan heller inte uttala sig som privatperson i den position han har, säger gruppledaren Katarina Gustafsson.


Vad som upprört många och nu fått kristdemokraterna att kräva Riazats avgång är att han som vänsterns nyvalde distriktsordförande på sin Facebook-sida framför att dagens borgerliga politik får honom att tänka på nazi-tyskland. Riazat har hävdat att han på Facebook uttalar sig som privatperson.

Moderaterna på riksdagens dalabänk uttalade sig kritiskt mot Riazats sätt att uttrycka sig. Katarina Gustafsson och Kristdemokraterna går nu längre i sin kritik.
– Vi är eniga i styrelsen. Genom den position han har är det speciellt förkastligt att uttala sig på det sätt han gör, säger Gustafsson.

Daniel Riazat har redan kommenterat KD-utspelet på sin Facebook-sida. Och han har inga planer på att avgå:
”Jag har ingen tanke på att avgå, det kan ni vara säkra på” skriver han och kommenterar utspelet från Gustafsson med att säga att ett parti som blandar religion och politik och på 2000-talet fortfarande ”är rädda för homosexuella borde ägna sig åt sina egna problem”.


Gubb Jan Stigson
Återställ textstorlek Minska textstorlek Öka textstorlek
Skriv ut
Dela på Facebook
Tipsa en vän!







– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: