onsdag 18 april 2012

Våldtog barn två dagar efter sexualbrottsdom | Realisten

Våldtog barn två dagar efter sexualbrottsdom | Realisten: Våldtog barn två dagar efter sexualbrottsdom
Linköping 22-årige Rikard Pettersson dömdes för grov kvinnofridskränkning och sexuellt utnyttjande av barn, men fick bara skyddstillsyn. Två dagar efter att domen meddelats våldtog han ett barn.
Artikeln i PDF-format
3 Kommentarer

Liknande nyheter:

Begick brott efter fyra dagar i Sverige – får stanna
Stal efter tolv dagar i Sverige
22-åring dömd för våldtäkt mot barn i Sundsvall
Godishandlare våldtog småflickor i sin butik
Man med barn stal från äldre kvinna

Den 17 februari 2012 dömdes Rikard Pettersson av Linköpings tingsrätt för grov kvinnofridskränkning och sexuellt utnyttjande av barn till skyddstillsyn med 80 timmar samhällstjänst. Alternativstraffet bestämdes till tre månaders fängelse.

I måndags, den 16 april, dömdes Rikard Pettersson på nytt av Linköpings tingsrätt, denna gång till två års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn. Den ena våldtäkten genomfördes den 19 februari, bara två dagar efter den tidigare domen.

Våldtäkterna har drabbat en 13-årig flicka. De har inte innehållit något våld eller fysiskt tvång, utan varit resultatet av att Rikard Pettersson vid två tillfällen tjatat på flickan tills hon gått med på att han fått ta på hennes kropp samtidigt som han själv onanerat. Vid det andra tillfället övergick det även till att Rikard Pettersson penetrerade flickan vaginalt.

Tingsrätten lyfter i domslutet fram att Rikard Pettersson och flickan inte har haft någon kärleksrelation. De har träffats totalt endast tre gånger och känner knappt varandra. Domstolen konstaterar att Rikard Pettersson lider av en utvecklingsstörning, men är betydligt äldre än den 13-åriga flickan, vars ålder han kände till. Därför kan brotten inte anses som mindre allvarliga.

Rikard Pettersson ska betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.
flattr this!
Redaktionen

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: