fredag 18 maj 2012

Efter UG:s moskégranskning: Statliga bidrag kan dras in « Avpixlat

Efter UG:s moskégranskning: Statliga bidrag kan dras in « Avpixlat: Efter UG:s moskégranskning: Statliga bidrag kan dras in

MOSKÉGRANSKNINGEN: Efter UG:s granskning av tio moskéer haglar kritiken från ministrar och andra. UG:s två utsända niqab-klädda kvinnor fick rådet av merparten imamer och familjerådgivare att inte polisanmäla vid misshandel, alltid säga ja till sex och inte gå emot maken om denne har ytterligare fruar.

De granskade moskéerna:

Stockholms stora moské (Södermalmsmoskén), Islamiska kulturcentret i Rinkeby (extremister), Imam Ali Islamic Center i Järfälla, Uppsala moské, Örebro moské, Sundsvalls moské, Göteborgs moské, Islamiska sunnicentret i Göteborg/Bellevuemoskén (extremister), Islamic Center i Malmö och Salsabil kulturcenter i Malmö (extremister).

UG:s dolda kamera

UG använde två muslimska kvinnor varav den ena lämnat islam medan den andra är praktiserande. UG frågade henne om sin insats:

- Jag är troende muslim men jag tror lika mycket på gud som på mänskliga rättigheter och lika rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män. Samtidigt är jag född i ett land som styrs av en diktator som i religionens namn förtrycker, förnedrar och mördar genom avrättningar oskyldiga kvinnor och i vissa fall unga pojkar och män. Jag har lärt mig redan i min ungdom att politiker och makthavare i religionens namn kan utföra vilka förbrytelser som helst.

När jag kom till Sverige upptäckte jag till min förskräckelse och fasa att även i ett demokratiskt land som Sverige, som är jämställdhetens paradis, finns det isolerade och segregerade enklaver där männen styr med samma medeltida normer och värderingar som i mitt hemland, där jag levt under trakasserier och dödshot. Anledningen att jag tog på mig denna roll för Uppdrag granskning var att jag ville göra allt för att varna våra makthavare som tolererar och blundar inför situation i det här landet.

- Jag kommer från den miljön där dessa normer och värderingarna är officiella. Vad jag är överraskad över är svenska politikers likgiltighet och samhälles hjälplöshet, som leder till att dessa medeltida normer kan konserveras i Sverige år efter år.

Kommentar från Avpixlat

Vad som slår Axpixlat är att ingen i de besökta moskéerna reagerade på att kvinnorna hade niqab. Det var liksom en självklarhet. Likaså har debatten och kritiken endast handlat om själva uplägget, ingen politiker eller media har reagerat på könsapartheiden som råder på t ex Rinkebys torg där knappt några kvinnor syns till eller när den kvinnliga reporten hänvisades till ett enskilt rum för bara kvinnor på ett kafé inne i centrat.

Det sammantaget är minst lika illa som imamernas lagstridiga uppmaningar.

Stöd kan dras in

Nämnden för statligt stöd, SST, som delar ut stora summor varje år till ett antal församlingar inom alla trossamfund, kan nu tänka sig att dra in stödet till de berörda moskéerna. En utredning kommer nu att dras igång, eventuellt med de extrapengar regeringen tilldelat avsedda för upprättande av handlingsplaner för att komma åt våldsbejakande extremism inom trossamfunden.

Max Stockman på Nämnden för statligt stöd till trossamfund:

- Jag tycker att det är upprörande, det som framkommer.

- Inget stöd dras in på en gång. Vi måste naturligtvis först sätta oss ned och prata med de olika riksorganisationerna. Därefter får vi se om vi kan lösa problemen. En av imamerna är exempelvis redan avstängd, säger Max Stockman.

Om det dessutom framkommer att imamer predikat om att bryta mot lagen, så är det ett skäl att stoppa bidrag.

-I det här fallet verkar det ha handlat om enskilda konsultationer. Men i förlängningen kan ett bidrag också dras in om man inte gör något åt de här problemen som uppdagats.

Max Stockman berättar att han blev väldigt upprörd över Uppdrag Gransknings reportage. Samtidigt blev han bara delvis förvånad.

-Det är klart att man kan misstänka att det finns enstaka personer med de här åsikterna, men jag blev faktiskt förvånad över att det ändå är fem av tio av de här moskéerna som får statsbidrag, säger han och fortsätter:

-Det är en sak att de tycker dumheter, men när de uppmanar till olagligheter så blir det upprörande.

Se även SST för 2011 om beviljade stöd

Civilminister Stefan Attefall är en av kritikerna tillika ansvarig för trossamfundsfrågor. Han har även frotterat sig i Södermalmsmoskén, som mer eller mindre styrs av Muslimska Brödraskapet, något ledningen där inte skulle erkänna.

Attefall välkomnar en utvärdering och säger samtidigt:

– Trossamfunden riskerar att bli mer slutna om vi rusar ut och trycker till dem.

– Uttalanden som kan tolkas som att man bagatelliserar hustrumisshandel och månggifte, det är inte förenligt med svensk lag och den syn jag själv har, säger han.

Aktuellt-studion

Se intervjun ovanför

Efter sändningen möttes Erik Ullenhag och Omar Mustafa, där Ullenhag på sedvanligt manér inte vågade säga för mycket:

- De här församlingarna har nu ett upprensningsarbete att göra, men jag vågar nog säga att den absoluta majoriteten av sveriges muslimer står inte bakom de här värderingarna. Men de patriarkala strukturerna finns och det är ett bekymmer.

Omar Mustafa, ordförande för Islamiska Förbundet, sa bland annat:

-Det är en bedrövlig bild som kommer fram i programmet. Man kan aldrig legitimera våld mot kvinnor. Det finns inga förmildrande omständigheter, inga undantag – och det handlar inte bara om svensk lagstiftning, utan också med islams värdegrund.

Han kände inte igen bilden av en officiell linje och en annan innanför väggarna och menade att problemet var isolerade till de imamer i reportaget och kallade dem för ”lekmannaimamer”.

-De här personerna har inte tillräcklig kunskap i islamisk teologi och inte heller i hur det svenska samhället fungerar.

“Muslimer tar avstånd från uttalanden”

Vi påminner om Omar Mustafa. Han är ordförande i Islamiska Förbundet i Sverige (IFIS) sedan 1 januari 2011. Till SVD säger han att förtyck inte får förekomma och svensk lag ska gälla. Se även DN. Omar Mustafa framhåller han att imamerna ska utredas och är samtidigt kritisk till UG:

- De ger en bild av att muslimer ger dubbla budskap, att vi har en offentlig och en hemlig linje. Det känns väldigt konspiratoriskt.

Men hets mot folkgrupp och stöd till självmordsbombningar har han tydligen inga problem med. För det var just detta förbund som i december 2010 bjöd in en ökänd antisemitisk imam benämnd som “en känd islamisk lärd från Egypten” att tala vid deras årliga konferens. DN tog upp händelsen efter att Per Gudmundson uppmärksammat inbjudningarna. Än värre, den som var ordförande då heter Abdirisak Waberi, riksdagsledamot för Moderaterna tillika sitter suppleant i försvarsutskottet samt driver som bekant den hårt kritiserade och ökända muslimska friskolan i Römosseskolan i Göteborg. Han förnekade att den ökände imamens åsikter var kända för förbundet trots otaliga video på nätet.

Tillbaka till Omar Mustafa: Han twittrade även nyligen kring den franska razzian mot militanta förbjudna islamistgruppen Forsane Alizza och kallade det för häxjakt. Trots att polisen hittade mängder med vapen. I en annan tweet ondgjorde han sig över förbudet att släppa in ett antal hatiska radikala antisemitiska imamer på fransk mark. En av salafisterna, Youssef al-Qaradawi, är ökänd för sina tirader mot Israel, USA och försvarar självmordsbombningar.

Islamist nummer två

En annan som uttalar sig idag och tar avstånd är Mahmoud Khalfi, ordförande för Sveriges imamråd. Låt oss gräva lite om den mannen. 2003 ville dåvarande regeringen att lagen om barnäktenskap även skulle omfatta unga under 18 år med utländskt medborgarskap. Tidningen Arbetaren tog upp lagförslaget och skrev:

I Sverige är det ovanligt att omyndiga ingår äktenskap. För svenska medborgare är det förbjudet, men för ungdomar med medborgarskap i ett land med lägre äktenskapsålder finns det inget hinder att vigas inför en myndighet i Sverige. Det vill det nya lagförslaget som ligger ute på remiss ändra på. Syftet är att hindra föräldrar från att tvinga sina omyndiga barn till giftermål. Äktenskap där minst en av makarna är minderårig ska inte erkännas i Sverige, oavsett om vigseln skett här eller utomlands. Lagrådet vill också att begreppet tvångsäktenskap ska vidgas till att även gälla situationer då någon gifter sig med en senildement eller om en person har blivit lurad in i giftermål.

Ingen kunde väl vara emot sådant förslag, eller?

Svenska Muslimers Förbund tycker att det är diskriminerande. Imamen Mahmoud Khalfi på Svenska Muslimers Förbund anser att lagen har tillkommit efter påtryckningar från bland annat iranska och kurdiska kvinnogrupper som ogillar islam av politiska skäl.

– Det är en politisk manöver. Man förstår att den är riktad mot muslimer och kristna från Mellanöstern.

Han menar att lagen egentligen syftar till att försöka begränsa muslimer i andra länder eftersom det är ovanligt att muslimer i Sverige gifter sig innan 18 års ålder. Mahmoud Khalfi hävdar att lagen är diskriminerande.

– För svenska 16-åringar finns det inget hinder att ha sex. Men en muslimsk tjej som vill ha sex och samtidigt följa sin religion ska inte få det för att hon inte får gifta sig. Varför ska inte hon få sin lust tillfredsställd?

Mahmoud Khalfi menar också att konsekvenserna av lagförslaget inte har diskuterats tillräckligt.

– En man flyttar tillfälligt från Sverige och gifter sig med en 17-åring. När han sedan vill återvända till Sverige kommer hans fru inte att få uppehållstillstånd eftersom äktenskapet är ogiltigt.

Islamist nummer tre

Abdallah Salah, vice ordförande i Islamiska förbundet, tar också avstånd från uttalanden familjerådgivaren Mahmoud Adam gav i Stockholmsmoskén. Det var alltså han som Janne Josefsson hade ett längre samtal och videouppspelning med i soffan, där Salah ringde upp Mahmoud Adam och berättade om konfrontationen. Mahmoud Adam är nu avstängd och även under utredning av kriminalvården, då han i Stockholm län varit anställd som “andlig rådgivare” till diverse muslimska interner.

Finns det något att säga om Abdallah Salah i soffan? Absolut.

Stockholmsmoskén på Södermalm drivs av Islamiska förbundet som är medlem i Sveriges muslimska råd. Ordförande i detta råd är konvertiten Helena Benaouda. Det var hennes 20-åriga dotter som tvi två tillfällen gripits tillsammans med dåvarande fästmannen Munir Awad i Pakistan samt i Somalia misstänkta för terrorstöd.

Idag står Munir Awad åtalad i Danmark, tillsammans med tre andra, för försök till terrorbrott där planen var att massmörda journalister på en redaktion. Hans medåtalade kompis är Mounir Dhahri. Denne har haft arbetspraktik i just Stockholmsmoskén. Något han fick via arbetsförmedlingen. Och den som träffar och godkänner alla praktikanter är – Abdallah Salah. Han nekar helt till att ens hört talas om Mounir Dhahri.

Tillägg: Helena Benaouda var en dem som satt i SVT Debatt december 2010 efter självmordsbombarens dåd och förnekade helt till att det skulle finnas extremistiska strömningar eller jihadister inom moskésfären. Det hade hon aldrig stött på. En vecka senare greps Munir Awad av säkerhetspolisen.

Stockholmsmoskén har även ertappats tidigare med att sälja ljudkassetter med antisemitiska hatbudskap vilket inte är så märkligt med tanke på vilket inflytande det islamistiska egyptiska Muslimska Brödraskapet har. Dess ena gren är Hamas i Palestina. Det säger det mesta.

I anslutning till Stockholmsmoskén och dess ledning är det också värt att nämna en artikel från 2005 i Expressen, där journalisten Salam Karam redogör för hotbilden och utfrysningen från ledningen mot konvertiten Leif Kielan Karlsson, imam i Eskilstuna, då denne tog avstånd från självmordsbombningar av civila israeler.

Samtidigt är Kielan minst lika radikal, som tycker det är helt okej för muslimska män att ta fyra fruar och är tveksam till om muslimska kvinnor har rätt till ett socialt liv utanför hemmet. Läs intervjun här.

Uppsalamoskén

Abdul Wadod, med tillägget Frank och då troligen konvertit, sa till kvinnorna:

”Jag tycker att du kan gå till din man och säga förlåt om jag har gjort dåligt, vi måste börja om från början”

I ett inlägg 2008 på ett muslimskt forum sa han om Muhammedteckningarna:

Det andra är att lösningen på alla dessa problem är att vi muslimer går tillbaks och praktiserar islam som vi borde enligt kitab wa sunnah och sahabas förståelse. det tredje är att om man är på sanningen och följer profeterna så kan man inte förvänta sig annat än motstånd från shaytans parti. kammpen mellan ont och gott fortsätter till Youm ul qiamah.

Shaytan betyder Satan/Djävulen.

Wadod publicerar även regelbundet mängder med audio på islam.se. Avpixlat fick tidigare direktlänken där han pratade om otrogna icke muslimer – kufr. Exakt vad han sa minns vi inte. Någon läsare får gärna leta fram det till oss.

I samma moské får skolklasser emellanåt göra studiebesök. I maj 2010 gjorde nionedeklassare från Tiundaskolan ett besök där alla flickor var tvungna att ta på sig heltäckande kläder innan de fick gå in i moskén. Därefter moskén studievägledare på golvet och pratade inför klassen. En flicka bloggade efteråt:

Tycker det faktiskt var sjukt förnedrande mot kvinnor. Vi var tvugna att bära nån svinvarm rock” skriver en svensk kvinnlig elev på sin blogg. Hon fortsätter med att berätta att en manlig moskérepresentant jämförde homosexuella med incest. ”Förlåt mig muslimer, men om jag ska acceptera er måste ni väl acceptera mig. Asså, DET där har gått över styr om jag ska vara ärlig

Studievägledaren var Farhad Abdi. Skolan la locket på och vägrade svara på frågor, flickans blogginlägg raderades, Uppsala Nya Tidning ville inte skriva om det och polisen vägrade ta upp polisanmälan intitalt. Slutligen blev det ett ärende för åklagaren, UNT tog upp det kort och en okänd anmälde händelsen ända upp på regeringsnivå, till skolminister Jan Björklund.

Bloggen Muslimska Friskolan redogör i flera gamla poster om alla turer där första posten är Uppsalamoskén anmäld för hets mot folkgrupp. Scrolla ner en bit och fortsatt sedan post för post framåt i tiden, även nästa välfyllda sida.

Det framkommer även Farhad Abdi fotograferat den ökände Mohammed Omar, där denne förnekar förintelsen. I ett mail skriver även Farhad Abdi om sionistisk propaganda och försvarar muslimska ungdomar som gifts bort av sina föräldrar.

Re: [muslimnytt] Bortgifte i Botkyrkat

orsdag 11 juni 2009 16.55

Från:”Farhad Abdi”

Lägg till avsändaren i Kontakter

Till:muslimnytt@skikf.org

Wa alaikomos salaam, Jag tycker att det är överdrivet. Jag tycker inte att du ska sända såna här email som för det mesta är sionistpropaganda för att visa hur hemsk islam är. Enligt shafi’i skolan kan en ung flicka bli bortgift. En ung flicka eller pojke kan inte själv veta vad som är det bästa eftersom de är så unga, därför måste föräldrarna hitta en lämplig partnet till dem. Det är detta som sionisterna kallar tvångsgifte. Jag tycker inte att vi på forumet ska sprida sånt här med all respekt till min vän Firooz.

salaam”

På youtube finns ett klipp med Abdi där han pratar om “Religion och tolerans i Sverige 2010″. Det är ett skämt och vidrigt hycklande i skenet av hans åsikter om judar och HBT.

Imamen i Växjö

Imamen Ismail Abuhelal i Växjö reagerar starkt på Uppdrag Gransknings reportage. Han tror att enda lösningen är en riktig utbildning i Sverige.

Se videoinslag med honom på SVT

Han förekommer inte i UG:s reportage. Däremot har Avpixlat tagit upp honom tidigare i ett annat sammanhang. I januari 2012 skrev vi om Växjö Islamiska skola som i över ett år försökt starta en förskola i Alvesta kommun. Sedan gav kommunen med sig och gav klartecken, där den nya islamiska förskolan beräknades vara igång under vårterminen.

– Avsikten med en islamisk förskola är att ge vårt bidrag till integration. Barnen måste känna sig trygga i sin identitet oavsett ursprung, säger rektor Ismail Abuhelal.

Vidare menade Abuhelal att en förskola med en muslimsk profil “kan vara en bra grund för muslimska barn”.

– Barn behöver en miljö som kan bekräfta deras identitet. Vissa barn kan bli utpekad på grund av annorlunda matvanor eller klädsel, men känner de sig accepterade som små blir tryggheten bättre senare i livet.

Förskolan kommer att vara öppen för alla.

– Nu försöker vi se om intresset är lika stort som vid starten. Det är inte fel att vara muslim och det är inte så att vi isolerar barnen, de ska bara känna sig likvärdiga, säger han.
Vidare påpekar Ismail Abuhelal att deras verksamhet börjar bli mer accepterad av allmänheten.
– Det har blivit bättre med tiden, det handlar nog mycket om att rätt information når ut till allmänheten. Folk får ha åsikter, inget konstigt med det, säger han.

SMP

Relaterat till UG:s reportage

Uppdrag Granskning: Imamernas råd
SVT Debatt torsdag
Uppdrag Granskning synar imamer i moskéerna
Ullenhag vill ha svenskutbildade imamer
SD kommenterar Uppdrag granskning
SD Malmö kräver att kulturstöd till moskéer dras in
Ord och inga visor i Ring P1
Är inte extrema islamister i Sveriges riksdag värre?
“Sverige tar äntligen debatten om islam”
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-05-18, 00:24 (Uppdaterat 2012-05-18, 01:12) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam, Islamism, Politik, Religion, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 10 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
178 kommentarer 2278 gillar mottaget
Dela på
Visar 101 av 168 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
2 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Per Bruhn Just nu

Hur ser det ut i svenska Koran-skolor?

Boggerman Just nu

Omar borde få årets ljugarpris.

janrickolina Just nu

Fy fabian vilket kvalifiserat skitsnack från alla dessa mussar, taqyia är vad det är från deras håll.

ANgry SwEdish PERSON Just nu

Helt ärligt, Polygami är väl inte världens jävla brott? Om vänstern är för homosexuella adoptioner och giftermål, varför inte spänna på definitionen av giftermål?

Per Bruhn Just nu som svar till bud

Ja det är förfärligt att medeltida barbariska slaktmetoder och traditioner som både Halal- och Kosherslakt innebär, skall få gå över djurskyddet i EU

min-klon Just nu som svar till min-klon

Sitter ganska långtifrån datorn o skriver så blir mycket slarv så jag jag rättat efteråt. Få sätta mig närmare och börja läsa igenom hela artikeln som Sveriges viktigaste och bästa sajt AVpixlat skrivit.

inger711 Just nu

Hur skall dessa människor som lever efter Koranen och har den som lag kunna integrera sig i vårt samhälle?? Det kommer ju inte att fungera.

Se hur det har blivit i England.

DOMSTOLARNAwww.dailymail.co.uk...
PRAKTIKEN LAGLIGA - TROTS ATT MAN PÅSTÅR ANNATwww.dailymail.co.uk/news/...
HEMLIGA DOMSTOLARwww.dailymail.co.uk/n...ÖRSÄKRINGARwww.dailymail.co.uk/new...
I STATENS SKOLORwww.dailymail.co.uk/news...
ÖKAR VÅLDSAMTwww.dailymail.co.uk/news...
PENSIONÄRERwww.dailymail.co.uk/news/ar...
POLISENwww.dailymail.co.uk/new...
FÄNGELSER
www.dailymail.co.uk/news/artic...

MATSTÄLLENwww.dailymail.co.uk/news/a...
www.dailymail.co.uk/news/artic...
www.dailymail.co.uk/news/artic...
www.dailymail.co.uk/news/artic...
ÖVRIGT
ÄTBART
www.dailymail.co.uk/news/artic...
AV DE MÅNGA ORSAKERNAwww.dailymail.co.uk/n...

min-klon Just nu

Sverige det lilla landet, det lilla extrema landet som omvärlden allt mer börjar upptäcka sysslar med en fasansfull överkörning av sitt eget folk med att föra ett ljugsamarbete med muslimska förtryckare för islamiering av samhället. Svenska folket förlorar sitt tidigare så trygga fosterland för all framtid.

Sverige behyöver en DOMSTOL som hanterar våra förrädare. Lämplig straff är fängelse under ett antal år plus aldrig mer få befatta sig i politik ty dessa är farliga landsdsörrädande extremister och som gjort sina arbetskompisar till syltryggar som inte säger emot för att inte riskera sitt bekväma liv med bra inkomnst o.s.v.

Sverige behöver en domstol mot landsörrädare!

susanna_svensson63 Just nu

Vart tog eftersnack vägen i går nån som vet?

Per Bruhn Just nu som svar till Rusktupp

UG hade ett program om just att ledande inom bl a Islamska Rådet stod för införande av Sharia-lagar för ett par år sedan. Tyvärr är det för gammalt för att ligga kvar på SVT-play. Det hade varit på sin plats att visa det igen nu.

katarina broman Just nu

SaudiArabien får ta över "försörjningsbördan"! Jag har ingen lust att bidra med skattepengar till denna grymma sekt! Jag kan gå ur Svenska kyrkan men kommer inte undan att betala till Islam. Horribelt!

Rusktupp Just nu

UG missade fler viktiga frågor innan de "brände" verktyget dold kamera. Hur många av imamerna har som målsättning att Sverige ska styras av sharialagar som även etniska svenskar måste underordna sig? Vad är deras tidsperspektiv för en sådan förändring?

min-klon Just nu

Så var det en med skägg, den mulliga som till och med försvarade den saudiaktiga imamen, han den ljusa också med skägg och som visade utåt mestt extrem sida. Så genom sitt försvarande av honom så blottade han sig själv som försvarare av en äkta jihadistisk och saudisk wahhabitisk imam som sporrar allehanda shariastraff som pågår i Saudi, Iran och i andra muslimländer.

Islam är världens mäktigaste kvinnoförtryckare först och främst och männen är dess viktigaste redskap att hantera islam mot sina kvinnor och mot hela världen med lögner, hot och våld.

antondavid21 Just nu

Jag undrar om myndigheterna har förståt att alla muslimer bidrar en del an sina inkomster till sin Moske.
Så varför behöver dom bidrag överhuvudtaget.Summan brukar ligga på 10% av sina inkomster enligt mina källor.Det blir en hel del pengar....400,000 x........ja räkna ut det själv.
Ska skatt betalas på det här........är det med i bokföringen.........Det är något som ska granskas tycker jag.......Ja det är mycket som verkar vara hemlig stämplad vad det gäller musslorna.

min-klon Just nu

Jag tror att till och med samliga imamer backar upp stening av kvinnor som Shariadomstol anser vara rätt straff i vissa fall. Om inte samtliga tycker det men många gör det.

Per Bruhn Just nu som svar till Constricktor

Ja alla som deltar i detta vansinne skall vi komma ihåg så de kan ställas till svar den dag samhället är förstört.

Magentan Just nu som svar till Emse1

Du har helt rätt i det du skriver! Men varför måste du förstöra ditt lysande inlägg genom att stoppa in ordet "r'vkn*llar"?

Det är tusentals olika människor i hela Sverige som läser din och andras kommentarer här, och en stor del av dessa läsare är helt och hållet inriktade på att försöka få bort den här avslöjande och viktiga sajten Avpixlat från nätet. Eller åtminstone ge sajten ett så dåligt rykte och lågt anseende att inga seriösa personer vill läsa här eller skriva några inlägg.

Visst har du all anledning att bli både arg, frustrerad och rent förtvivlad över hur våra "makthavare" (politiker och media) gör sitt allra bästa för att sänka det här landet, men vi måste undvika att ge våra motståndare någon chans att förstöra det för oss.

Eftersom du har kodat upp det där olämpliga uttrycket för att det ska gå igenom filtret är du fullt medveten om att du har använt ett ord som inte håller. Du och alla vi andra som vill att Avpixlat ska fortsätta väcka upp det sovande folket och leverera den verklighet som aldrig skildras i gammelmedia, vi tjänar mest på att hålla oss till reglerna och använda ett hyfsat språk.

Constricktor Just nu

Efter att ha läst Sven Olsen -(arg dansk) eminenta insändare så är det självklart för varje människa med sunt förnuft att instämma.

Men jag skulle vilja göra ett tillägg: Alla som är och har varit ansvariga för detta ondskefulla experiment, den analfabetiska invandringen, och som av egen snöd vinning och girighet skinnflått hederliga hårt arbetande människor samt värkbrutna pensionärer på deras penningar skall stå till svars för sina illgärningar.

Sven Olsen-(argdansk) Citat: Det finns ingen plats för extrem islamism i Sverige.(Instämmer till fullo)

Men det borde också gälla dessa femtekolonnare som är ansvariga för vansinnet.

Rösta rätt, rösta SD och väl mött 2014.

bud 0 minuter ago

Vilken normal människa kan motsäga att islam innehåller liknande förtryckarmentalitet som den verkliga kommunismen/nazismen utgjorde? Sharialagar, kvinnoförtryck, förföljelse och förtryck av "otrogna" dödsstraff om en muslim lämnar islam. Förtrycket drabbar även de muslimer som inte ställer upp på dessa "påbud"? i Koranen.

Hur kan muslimer som säger sig vara djupt troende godta om Koranen säger att det är inte haram att ljuga och bedra människor med annan religion etc.?

Tycker nog att djurplågeriet med halsavskärande slakt säger en hel del.

Per Bruhn Just nu

Komiskt att Omar Mustafa säger att Imamerna måste utbildas bättre. Hur kan då imamerna säga rätt värdegrund officiellt? Då vet de väl redan vad som gäller enligt svensk lag? Eller behöver minnet förbättras så de kommer ihåg detta bakom lykta dörrar?

puw Just nu som svar till NotGonnaGetUs

Finns det ingen laglig väg att helt förbjuda Islam och moskeer i vårt land..
sd 2014

tenore36 0 minuter ago

Intressant är siffran 400 000(?) muslimer i Sverige. Över hälften är naturligtvis barn, 100 000 är kvinnor. För ett så litet land som vårt är dessa siffror alarmerande, det får inte komma fler. Massinvandringen måste stoppas. Man kan inte samtidigt snacka om humanitära skäl och att den åldrande etniska svenska befolkningen riskerar att dö ut. Varför denna enormt överdrivna invandringspolitik? Vi har redan 1 miljon mer eller mindre öppet arbetslösa. Ansvarslöshet går som en röd tråd genom hela hanteringen. Varken invandrare eller svenskar är betjänta av denna insiktslösa politik. Religionsfrihet är ett av argumenten för islams utbredning. Geert Wilders har sedan länge påvisat att islam är förtäckt ideologi, inget annat! Världsherravälde är målet. I Europa sägs det nu finnas 45 miljoner muslimer (en annan siffra säger 65 miljoner, ingen vet tydligen), oroande siffror vilken som. Borde kunna väcka även den mest besatte humanisten. Skall ett tredje världskrig undvikas måste islam stoppas i den ännu fria världen.

NotGonnaGetUs 25 minuter ago

Det är mycket ordbajseri och bidragen kommer naturligtvis inte dras in. Imamerna/muslimerna kommer förneka att de tycker som framkommit och hävda att det är undantag och bla bla bla. Och våra politiker kommer svälja det med hull och hår.
Men mina etniska bröder och systrar, nåt har hänt i Sverige. Jag känner det. Attityden mot den okontrollerade massinvandringen har hårdnat. Människor börjar tala öppet om vad de tycker. Och jag vet mååånga som kommer rösta på SD som inte gjorde det förra valet. Folk har fått nog. Svenskar är ett tåligt och segt folk som gärna undviker konflikter men nog är nog!
5 personer gillade det här.

Mywiew 30 minuter ago

Kan inte det svenska samhället kräva kvinnliga imamer och präster för att få stöd??Jag tycker inte att det skulle vara att kräva för mycket.Tycker själv att det är fantastisk hur det direkt formuleras om att så attde utpekade imamerna inte har moskeernas mandat.
Varför har då dessa blivit anvisade dessa ärenden?Alltså är detta bara en efterkonstruktion för att rädda ansiktet.Samt att nu görs det gällande att dessa problemen skulle försvinna bara staten ger mera pengar till ditten och datten, ser någon mer än jag den röda tråden i detta??
3 personer gillade det här.

P_Jonas 38 minuter ago

Bland det roligaste ändå är att många män i från etablissemanget gått runt med ett halvt odlat muslimskägg, hahaha
3 personer gillade det här.

BitteJ 51 minuter ago

de förstår inte att i sverige finns inga muslimska barn, visserligen kan kristna föräldrar döpa sina barn, sedan är det väl upptill barnen om de vill följfölja med konfirmation, i övrigt är det mycket få som ser sina barn som kristna i någon större bemärkelse( ok kristna fanatiker finns men de är få), detta tycks inte muslimer begripa att varje individ har rättigheter som inte har några kopplingar till kyrkan alls, om man pratar med moderata muslimer så förstår inte ens de att för de flesta är religion något som finns diffust och inget man lever efter eller inte ens har någon koll på, enligt dem så är det något man lever efter DAGLIGEN ALLTID, sedan är det skillnad på i vilken grad de valt (niqab-vanliga kläder) men jag har hittills inte träffat någon muslim som inte kan sin koran och försöker leva efter den dagligen. att påstå för dessa att det finns kristna som aldrig läst bibeln så är de helt lost, om man sedan påstår att de ber vid konfirmationen, när de gifter sig eller går på bröllop och dop vissa som är mycket religösa går i kyrkan på julotta och påsk så förstår de ingenting. detta gäller också för svenskar vi förstår inte att tom moderata muslimer läser koranen, ber varje dag, går till moskeen och håller hårt på fastan, det som muslimerna uppfattar som muslim light skulle vid översättning till kristendomen bli kristen fanatiker.
detta är den stora konflikten och där missförstånden uppstår för muslimer tror faktiskt att samhället är inrättat så att kristna kan utöva kristendomen på samma sätt som de normalt utövar islam, för dem är samhället helt genomsyrat av landets religion en självklarhet, att sverige sedan är ett land för ateister som behållt kristna helgdagar som tradition blir obegripligt. därför vill de inte heller följa våra lagar och regler för de är ju kristna lagar och regler och därmed inget de behöver följa enligt koranen och när våra politiker inser att detta är skillnaden mellan muslimska invandrare och alla andra invandrare kanske de förstår problemet, det har ullstrumpan just nu ingen aning om.
6 personer gillade det här.

samheia 23 minuter ago som svar till BitteJ

Bra skrivet
Men en sak som du inte tar med är med Islam så er religion och kultur samma sak och det är det som också bidrar till att muslimer på en generell basis har svårt att intergrera sig i samhället.
Allt från hotet från Islam och straffet för Apostafi och att många muslimer känner att om dom förlorar sin kulturella identitet om dom går från Islam.
Gör tyvär att många inte tar det steget och dom muslimerna som gör det blir oftast hotade bespottade och till och med misshandlade och detta blundar politiker för

Känner många muslimer som jag skulle kalla "ateister" men för dom är det lättare att vara troende för annars så skulle de bli utkastade från hemmet förlora alla sina muslimske vänner osv.
1 person gillade det här.

Kaka 58 minuter ago

Denna typ av missförhållanden har ju SD tjatat om i åratal och då ylas det genast om rasism och främlingsfientlighet. Så vem beskriver verkligheten bäst? SD eller sjuklövern?
12 personer gillade det här.

micklaren 59 minuter ago

Det är väl helt klart att de svenska ministrarna och övriga politiker i Riksdagen, visste om det här hela tiden.
När nu allt avslöjas för tv-tittarna så måste man ju helt enkelt gå ut och rädda det som räddas kan av sitt begynnande skamfilade rykte.
Tidigare har man kunnat förneka och förringa oegentligheter, men nu kunde helt plötsligt mycket fler människor, som tidigare inte själva aktivt sökt upplysning, få samma kunskaper som oss kritiker och då blev det hela mer komplicerat att vara pk-politiker.
Lögnerna för att rädda sitt eget skinn kommer att stå som spön i backen den närmaste tiden.
8 personer gillade det här.

Constricktor 1 timme ago

"Angående skattepengar"

Det svenska försvaret har en budget på ca 38 miljarder/år
Den ska täcka flygvapnet,marinen och armén.

Invandringen beräknas kosta mellan 300 och 340 miljarder/år.

En annan liten jämförelse: NASA har en budget på ca 17 miljarder dollar för 2012.
Med en dollarkurs på drygt 7:- så motsvarar det 119 miljarder svenska kronor.

Det betyder att invandringen kostar nästan tre gånger budgeten för NASA.

Övrig kommentar överflödig.

Rösta rätt, rösta SD och väl mött 2014.
23 personer gillade det här.

ShinZon Borg 1 timme ago

Jag tror merparten av tyska befolkningen under 30 och 40 talet inte ville massutrota judarna. Det var ju nazisternas "Imamer" som drev detta. Ska man resonera på samma sätt som Ullenfjärt och den här andra killen så kan man säga att nazismen var helt normal och felet var bara att tyska staten inte gett Hitler tillräckligt god nazi-utbildning.

5 people gillade det här.

CristineRawadi 1 timme ago

Tycker det är så oerhört pinsamt att den hemska kvinnosynen som kommer med islam är en "överraskning" för både politiker och journalister, snacka om att vara EXTREMT dåligt upplysta ang omvärlden. Och hur mycket avslöjanden som än kommer så tror jag tyvärr inte att de blir ett smack smartare. Pk-sjukan håller det här landet i ett järngrepp, vilket många är snabba att utnyttja. Wake up!!!!
11 personer gillade det här.

Emse1 1 timme ago

Vi borde bombardera riksdagsledarmöterna och regeringsfolket med div. youtube filmer inte minst den med Waberi och fråga hur de kan stödja sådant här som islamisering som det faktiskt går ut på från muslimhåll ! Inga svar förståss men vi sparar kopior på våra mail eller handskrivna frågor som bevis för framtiden! Förr eller senare kommer den samlade dokumentationen att bära frukt såvida inte islamiseringen slår till med all kraft = r*vkn*llar hela Europa,Sverige i synnerhet!
12 people gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 1 timme ago

Att det dröjt ända tills nu innan UG tar upp missförhållandena inom det islamistiska klerikala samfundet beror troligen på att de fått stopp tidigare, då SVTs uppdragsgivare, regimen, inte tillåtit det.

Nu börjar verkligheten komma ikapp Reinfeldts översittarregim och då försöker man låtsas som om att man inte hade en aaaaaaaning om hur islamismen försöker förgifta svenska samhället - ett försök som ju inte på något sätt hindrats av svenska myndigheter eller "regering".

Den politiskt korrekta inställningen att tiga ihjäl all kritik mot denna pseudo-religion och dens mera vedervärdiga varianter av utövare och prästerskap har ju självklart varit medverkande till att reaktionerna blivit så starka - och nu har även svenska folkets mest försoffade och mentalt förslöade delar fått möjligheten att se och höra hur det i verkligheten är "därute".

Dessa imamer, muftis, osv osv som kört den fanatiska stilen, som ju i de flesta fallen är direkt lagstridig, skall självklart deporteras snarast möjligt. Inte bara har sådana galningar här att göra - deportationen av dem kommer att skicka en klar signal till alla andra som försöker sig på liknande: Det finns ingen plats för extrem islamism i Sverige - heller!
18 people gillade det här.

samheia 1 timme ago

Innan UG reportaget

Då skreks det på personer som "påstod" det samma som UG visade att dom var rasister Islamofober intoleranta anti-multikulti osv.

Efter dokumentären så försöker samma personer som brukar rasist korter väldigt fort att dom är chokerande.
Den mest löjliga kommentaren är ju FP's Erik Ullenhag med svensk utbildade Imaner.

Men samtidigt att det inte ringer mer alarm klockor då SVT blir tvunget till poliskydd i Göteborg den elefanten börjar fan blivit för stor för rummet i dessa dagar.
6 personer gillade det här.

colt1951navy 1 timme ago

Hela problemet med efterföljande debatter är egentligen totalt meningslöst.
Svenska politiker, de som representerar de 7 gamla partierna, är totalt blinda, naiva eller rent utsagt dumma.

Islam kan ALDRIG verka tillsammans med mänskliga rättigheter, kvinnans rättigheter eller demokratiska värderingar.
Visa mig ett enda demokratiskt land som är muslimskt, ett enda tack.

Inget västerländskt land kan med bibehållna värderingar tillåta att islam får verka fritt, det fungerar bara inte.
Antingen är man för alla människors lika värde eller så är man inte och islam är det INTE.

Om nu människor från t.ex. mellanöstern absolut vill vara muslimer så för all del är det helt i sin ordning men stanna då kvar där ni hör hemma och kom inte till Europa och ställ krav att vi ska ändra våra värderingar till en medeltida nivå.

Det finns uppenbarligen endast en lösning på detta enorma, för västerlandet katastrofala problem.

Stäng alla moskéer. Se till att islams människovidriga lära inte sprids och fördjupas bland de muslimer som trots allt accepterar våra värderingar och sköter sig.
Moskéer är inget annat än grogrund för ytterligare segregering och förtryck av bl.a. kvinnor.
Så länge islam inte kan rätta sig efter demokratiska värderingar, skall den religionen icke få finna representerad i Sverige i form av moskéer, samlingssalar eller vad än det vara månde.

Sedan ska också alla dessa individer som predikar denna medeltida åskådning omedelbart förpassas ut ur Sverige och Europa. Oavsett om de lurat till sig medborgarskap, uppehållstillstånd eller enbart bjudits in som "föreläsare".
Inför stränga visumskrav för islamister, folk från mellanöstern och de muslimska länderna i Afrika.

Stäng gränsen och bemanna gränsstationerna igen så att Sverige får en chans att åter bli ett land där svenskar kan leva trygga.
20 personer gillade det här.

Concerned_citizens_10 1 timme ago som svar till colt1951navy

Precis. De kan i sin naivitet försöka utreda,kräva ändring och avstängningar av folk. Det är helt meningslöst. Så fort dessa blir ställda mot väggen blir de aggressiva och höjer rösten och stirrar mordiskt. Det finns bara en lösning,de ska ut.
6 personer gillade det här.

Biggles 1 timme ago

Varför krångla till det med dold kamera, när det räcker med ett enkelt “lackmustest”, för att konstatera att islam är kvinnofientlig. Besök vilken moské som helst i världen. Ser du i kvinnor och män sida vid sida i moskén?

Om inte var finns kvinnorna då? Jo de sitter längst bort från männen inspärrade bakom galler för att inte synas eller höras. Slutsats. Islam är och kommer att förbli kvinnofientlig så länge som denna människofientliga religion finns kvar på denna jord. Aldrig så många Imam-utbildningar kommer att ändra på detta faktum.

"Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället."
Sir Salman Rushdie, prisbelönt indisk författare och dödsdömd av islam sedan 1988.
16 personer gillade det här.

bc348 1 timme ago

och nu snyfter alla ministrar i kör ... ''' wir haben es nicht gewusst...' som i Tyskland 1945 .My as! Imamernas beteenden är känd över hela världen via www.memri.org och YouTube. Är dessa integrations- invandrings- m.m. ministrar vi har efterblivna eller hycklare?
9 personer gillade det här.

Pelle Andersson 1 timme ago

På något märkligt sätt misstänker jag att detta kommer att sluta med att de här församlingarna kommer att få ännu mer pengar av staten. Att tro att de skulle ändra sin inställning är ju bara korkat då detta är islam och har stöd både i koran och hadither,

Sen är ju journalisterna i Sverige så oerhört korkade och flata. Flera gånger så står muslimen och ljuger om att detta inte har något stöd i skrifterna. I verkligheten så kan man ju hitta mycket stöd för ett sådant beteende i dessa.
9 personer gillade det här.

Jakanda 1 timme ago

Svenska folket måste resa sig upp som en enat folk, land och säga nu är det slut! stopp!
våra skattepengar skall inte försörja dessa personer när vårt eget folk får lida
15 personer gillade det här.

quinna 1 timme ago

Lyssnar just nu på ring P1. Först ut är en invandrare som talar om uppdrag gransknings program. Misstänker att fler ringer. Lyssna vet jag!
6 personer gillade det här.

Jakanda 1 timme ago

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: