söndag 13 maj 2012

En ex-Muslim mot förtryckarideologier.

"I'M AN EX-MUSLIM RATIONALIST ATHEIST. I BELIEVE IN HUMAN RIGHTS AND LIBERAL DEMOCRACY. I'M NATURALIST, FEMINIST AND I'M PRETTY MUCH AGAINST ISLAM, RACISM, FASCISM, COMMUNISM, AND ANTISEMITISM.

Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Führer den första

maj 11, 2012 av allahuasghar
führer den första

führer den första

Postat i övrigt | 62 Kommentarer »
Mytanalys 01: ”Islam förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar.”

maj 9, 2012 av allahuasghar
“Mytanalys” kommer att vara en kategori i bloggen där jag försöker att granska de kommersiella lögnerna som islamisterna har dragits under århundraden. Vid dessa granskningar kommer jag, så mycket som möjligt att använda mig av pålitliga källor och i slutet av varje inlägg dra min slutsats.

Utöver det ska jag skriva några rader om avsikten bakom respektive lögn.

Vid “Mytanalys 01” kommer jag att granska följande lögn: ”Koranen förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar.”


Begreppet “sed” enligt NE är detsamma som vana och tradition. Konstigt nog hittar jag inga bevis på att en sådan tradition har någon gång funnits bland araber.

För araberna (I det arabiska halvön) har begreppena stam, klan och släkt varit extrem viktiga och det mest centrala samhällsstrukturen var dessa stammar. Varje individ hörde till en stam/klan och ens identitet var starkt förknippat med respektive stam. Detta framgår tydligt av ett vanligt arabiskt namn. Ett arabiskt manligt namn kan ungefär se såhär ut:
Det fullständiga namnet Far till Namn Fars namn Farfars namn

ابو کریم خلدون بن محمد بن عبد القادر

Abu karim chaldun i-bni ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir
ابو کریم خلدون بن محمد بن عبد القادر
Abu karim chaldun i-bni ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ابو کریم خلدون بن محمد بن عبد القادر
Abu karim chaldun i-bni ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ابو کریم خلدون بن محمد بن عبد القادر
Abu karim chaldun i-bni ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ابو کریم خلدون بن محمد بن عبد القادر
Abu karim chaldun i-bni ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir


Ett arabiskt kvinligt namn kan på samma sätt se såhär ut:
Det fullständiga namnet Mor till Namn Fars namn Farfars namn
ام کریم فاطمة بنت محمد بن عبد القادر
Um karim fatima -bnt ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ام کریم فاطمة بنت محمد بن عبد القادر
Um karim fatima -bnt ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ام کریم فاطمة بنت محمد بن عبد القادر
Um karim fatima -bnt ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ام کریم فاطمة بنت محمد بن عبد القادر
Um karim fatima -bnt ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir ام کریم فاطمة بنت محمد بن عبد القادر
Um karim fatima -bnt ʻmuḥammad -bni ʻabdi l-ʻqadir

Frågan är hur araberna av vana och enligt sin tradition (!) kunde mörda sina döttrar om de värderade familjen och släkten så pass högt?!


Ingenstans i arabernas historia har den ”påstådda seden” blivit påpekad. men vad är det som islamister hävdar om? mördades fickorna i den arabiska halvön vid födelsen?! Om svaret är JA, hur kunde isf araberna vara så medvetna om sin stam och värdesätta sin släkt så mycket att tom ens namn innehöll fars och farfars namn och vems far eller mor man var?

Sanningen är att det har funnits “ett fall”, bara En händelse som används av islamister som ett redskap att skapa myten om att det har funnits “en sed” i den arabiska halvön att mörda sina nyfödda döttrar.
“Fallet [Qeis ibn asem (arabiska: قیس بن عاصم)]”
Bakgrund till fallet
Omkring år 590-600 e. kr.

”Stammen, Bani Tamim (arabiska: بني تميم) vägrade att betala kungen, No’oman (arabiska: نعمان) skatten, JazYa (arabiska:جزیه) som de var skyldiga till att betala. På grund av detta anfaller No’omans trupper Bani Tamim och tar dess egodelar och ungvuxna i gengäld.

Efter ett tag vänder sig Bani Tamims mäktiga män till kung, No’oman och ber att åtminstone få de “ungvuxna kvinnorna” tillbaka.

Kungen, No’oman hävdade att de flesta flickorna/ungvuxna kvinnorna vid det läget var gifta men att de skulle få komma tillbaka till sina far/till Bani Tamim om de själva ville det. Alla dessa kvinnor återvände sig till sina hem (till stammen Bani Tamim) förutom EN som var dötter till [Qeis ibn asem (arabiska: قیس بن عاصم)]

Vid denna händelse blir Qeis ibn asem såpass upprörd (över sin dötters beslut om att stanna hos sin man än att återvända sig till sin stam) att han lovar att mörda alla sina framtida döttrar.”
Källa: Den islamiska civilisationens historien (arabiska: تاريخ التمدن الإسلامي). Författare, Jirji Zaydan (arabiska جرجي زيدان), Sida: 919.



Fråga: Varför uteslöt sig Bani tamims representanter från sina egodelar och till och med män och ville bara ha stammens kvinnorna återvända till stammen?
Svar: För att araberna (innan islam tog sitt fäste i halvön) ansåg kvinnorna värdefulla för stammens överlevnad.



År 631 e. kr.

”Bani Tamim var bland en av de första grupperna som accepterade islam under detta år. Det var just under detta år som Bani Tamim gick i konflikt med mannen som i uppdrag av Mohammed skulle ta emot skatten, Zakat (arabiska:زكاة). Mohammeds man lyckades dock fly till Al-Madinah (arabiska: المدينة المنورة‎), (Där Mohammed vid den tidpunkten bosatte sig).

Efter ett tag skickas en grupp krigsherrar i Mohammeds uppdrag till Bani Tamim och som hämnd togs 11 kvinnor, 11 män och 30 barn i gisslan och fördes till Al Madinah.

Bani Tamims representanter ställer sig vid Mohammeds bostad och högt ropar de efter honom och begär att få ha ett möte med dem.

Följande vers ur koranen relateras till just denna händelse:

49:4 إِنَّ الَّذِينَ يُنَادُونَكَ مِن وَرَاء الْحُجُرَاتِ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ

those who shout out to thee from without the inner apartments – most of them lack understanding. 49:4

Efter ett formelt möte mellan Mohammed och Bani Tamims representanter släpptes alla kvinnor, män och barn fri efter att de blev tvungna till att acceptera islam och i gengälld av lösensumman.”

”Vid detta möte (som även Qeis ibn asem var närvarande) återberättas Qeis ibn asems löfte om att mörda alla sina framtida döttrar.”

Källa: Mohammeds historia (persiska: تاریخ پیامبر اسلام). Författare, Mohammad Ibrahim Ayati (Persiska: محمد ابراهیم آیتی), Bok nr, 04 , Sida: 612.


Följande vers uppenbarades (!) efter att Mohammed fick veta om Qeis ibn asems löfte.

وَإِذَا الْمَوْؤُودَةُ سُئِلَتْ 81:8
and when the girl-child that was buried alive is asked 81:8

بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ 81:9
for what crime she was killed; 81:9


Slutsats

Det enda fallet av mord på nyfödda flickor hänvisas till är Qeis ibn asem. Liknande fall har aldrig inträffat (Inte vad vi känner till genom historien iaf)
Ingenting tyder på att ens Qeis ibn asem har mördat sina döttrar.
Även om Qeis ibn asem mördade sina döttrar mellan ca åren 590 – 631 kan vi inte kalla hans handling för en sed som inbegrep hela den arabiska halvön.
I delar av vissa länder såsom, Kina, Indien och Thailand begås samma ohyggliga brott idag. Inte på grund av detta anser vi att det finns en sed att mörda nyfödda flickor i dessa länder.
I den arabiska halvön med ett såpass grupporienterat samhällsstruktur är det högst orimligt att tro att araberna mördade sina döttrar.
Den påstådda seden är ingenting annat än en lögn. Denna sed har aldrig funnits.

Avsikten bakom denna lögn: Enligt mig har avsikten varit samma sedan tiden denna lögn skapades, alltså samma avsikt som islamister idag har, nämligen att i slutändan framhäva att islam har gjort det kvinnliga könet en tjänst och att tackvare islam har de muslimska kvinnorna haft det bättre.

Jag är öppen för eventuella diskussioner och uppskattar konstruktiv kritik.

Ladda ner artikeln som PDF

———————————————————————————————-
Jag skulle vilja tacka alla bloggar och hemsidor som presenterade mig och min blogg.
Sen skulle vilja tacka läsarna som ville att jag skulle uppdatera bloggen oftare. Jag gör mitt bästa men iom att inläggen ska innehålla ren fakta krävs det lite extra noggranhet i skrift och mycket hänsyn till att välja pålitliga källor och bläddrande mellan många böcker och det tar ju oftast tid.
Jag är ingen ”bloggare” men kan lätt hävda att jag är en anti-islamist som jag alltid varit. Jag kan garantera att bloggen inte kommer att sömna och att jag invänder mig mot islamism på alla sätt och vis och just nu planerar fler aktiviteter i denna riktning.

Postat i Mytanalys | 13 Kommentarer »
Svar från Islamguiden

april 9, 2012 av allahuasghar

Här var det svaret jag fick från Islamguiden angående inlägget där jag bevisade att islam har en sådan usel kvinnosyn.

islamguidens svar

Jag förväntade mig inte ett sådant svar från en förening som hävdar sig vara den största i sin typ som ger information om Islam i Sverige och har enligt de själva (!) Ca 30 000 besökare varje månad och vald som en bland Internetworlds bästa sajter år 2001.

Jag skulle vilja tacka er för svaret! Säkerligen bottnar detta svar i eran brist på argumentation.

Mitt tips är att ni tar föreningens målsättning på allvarl nämligen, att ”förmedla en nyanserad och sann bild av islam”. Och att ni kanske kunde visa lite mer att ni står för det ni hävdar tro på.

Mvh/ Allahu Asghar.

Postat i övrigt, Diskussioner, Kvinnor och Islam | 1 Kommentar »
Islam förtrycker kvinnor

april 8, 2012 av allahuasghar

I detta inlägg skall jag skriva ner funderingarna jag har kring denna artikel på Islamguiden och utgå ifrån några pålitliga källor för att bevisa att artikeln inte har några som helst belägg på att islam inte förtrycker kvinnor. Denna artikel är en i mängden som har försökt att dölja islams ohyggliga kvinnosyn genom argumentationsfel och icke sanningsenliga påståenden. Va snäll och läs artikeln på islamguiden först.

Utöver koranen har jag använt mig av en del hadith som är av betydelse båda för Sunni och Shia muslimer. I vissa delar har jag citerat fler hadith som enbart godkänds av Shiamuslimer.

På grund av det att det inte finns några pålitliga översättningar av koranen på svenska har jag valt att citera till den engelska översättnigen.

Jag delar artikels påståenden i punktform och bevisar varför dessa påståenden är långtifrån sanningen.

Påståenden jag har plockat ur artikeln är:

”Kvinnan har total kontroll över sin egendom.”
“Islam beskyller ej kvinnan som någon ond-fresterska.”
”Rättigheter, som Islam gav till kvinnan för 1400 år sedan, var så gott som okända för Västvärlden ända tills inpå 1900-talet. Islam tillägnar kvinnan och hennes roll i samhället största respekt.”
”Islam satte restriktioner på arabernas oinskränkta polygami under den tiden”
”Koranen som förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar.” (just denna punkt skriver jag om i nästa inlägg)

”Kvinnan har total kontroll över sin egendom”

Det första/främsta en människa har i sin egendom är naturligtvis hennes kropp och sedan i andra hand kommer andra saker hon beroende på hennes förmögenhet kan ha.

Islam anser att kvinnans kropp är hennes makes ägodel. Detta hittar man i koranen i form av en tillsägelse till män.

نِسَآؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَقَدِّمُواْ لأَنفُسِكُمْ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَاعْلَمُواْ أَنَّكُم مُّلاَقُوهُ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ 2:223

women are your planting place; come then to your planting place as you please and forward (good deeds) for your souls, and fear allah. and know that you shall meet him. give glad tidings to the believers. 2:223

Några andra verser som inte godkänner kvinnan som en egen individ:
Kvinnor kan ärvas (vara i någon annans egendom)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ يَحِلُّ لَكُمْ أَن تَرِثُواْ النِّسَاء كَرْهًا وَلاَ تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُواْ بِبَعْضِ مَا آتَيْتُمُوهُنَّ إِلاَّ أَن يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيِّنَةٍ وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا 4:18

Believers, it is unlawful for you to inherit women who you dont like, neither bar them, in order that you go off with part of what you have given them, except when they commit a clear indecency. live with them honorably. if you hate them, it may be that you hate something which allah has set in it much good. 2:4:18

Kvinnan underordnar mannen

الرِّجَالُ قَوَّمُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَلِهِمْ فَالصَّلِحَتُ قَنِتَتٌ حَفِظَتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّه ُوَالتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا 4:34

Men are in charge of women, because allah hath made the one of them to excel the other, and because they spend of their property. so good women are the obedient, guarding in secret that which allah hath guarded. as for those from whom ye fear rebellion, admonish them and banish them to beds apart, and leave them. then if they obey you, seek not a way against them. lo! allah is ever high, exalted, great. 4:34

Kvinnor som ägs av män

Allah har givit dessa kvinnor till som slavar.

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَحْلَلْنَا لَكَ أَزْوَاجَكَ اللَّاتِي آتَيْتَ أُجُورَهُنَّ وَمَا مَلَكَتْ يَمِينُكَ مِمَّا أَفَاء اللَّهُ عَلَيْكَ 33:50

o prophet! surely we have made lawful to you your wives whom you have given their dowries, and those whom your right hand possesses out of those whom allah has given to you as prisoners of war. 33:50

وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاء إِلاَّ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ كِتَابَ اللّهِ عَلَيْكُمْ وَأُحِلَّ لَكُم مَّا وَرَاء ذَلِكُمْ أَن تَبْتَغُواْ بِأَمْوَالِكُم مُّحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُم بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً وَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُم بِهِ مِن بَعْدِ الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا4:23

And (forbidden to you) are married women, except those whom your right hand owns. such allah has written for you. lawful to you beyond all that, is that you can seek using your wealth in marriage and not fornication. so whatever you have enjoyed from them give them their obligated wage. and there is no fault in you in what ever you mutually agree after the obligation. allah is the knower, the wise. 4:23

Bland hadith: (Av betydelse för båda Sunni och Shiamuslimer)

“En kvinna får inte spendera några pengar utan sin makes tillstånd, inte ens i form av en god gärning.” Sunan al-Tirmidhi, sida: 256

”اذا الرجل دعا زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور ”

“En kvinna måste tillfredsställa sin make även om hon skulle vara upptagen med att baka börd i lerugn” Sunan al-Tirmidhi, sida: 38

“Islam beskyller ej kvinnan som någon ond-fresterska”


Detta påstående är motsatsen till hur islam beskriver kvinnan.

Ur koran:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَّكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِن تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيم 64:14ٌ

ye who believe! lo! among your wives and your children there are enemies for you, therefor beware of them. and if ye efface and overlook and forgive, then lo! allah is forgiving, merciful. 64:14ٌ

Bland hadith (Av betydelse för båda Sunni och Shiamuslimer)

يا معشر النساء … ما رايت من ناقصات عقل و دين اذهب للب الرجال الحازم من احداکن. قلن: و ما نقصان ديننا و عقلنا يا رسول الله ؟ قال اليس شهادة المراة مثل نصف شهادة الرجال ؟ قلن: بلي، قال: فذلک من نقصان عقلها ، اليس اذا حاضت لم تصل و لم تصم ؟ قلن : بلي قال : فذلک من نقصان دينها

صحيح بخاري عربي ــ انجليزي جزء 1 حديث 301
“- Mohammed till en grupp av kvinnor: Jag har aldrig sett någon som är lika svag när det gäller den intellektuella förmågan och tron. En troende man kan bli frestad av er kvinnor och tappa tron helt.
- En av kvinnorna: Vad är bristen i vår tro och intelektuella förmåga?
- Mohammed: Är detta inte sant att en mans vittnesmål är värt två kvinnors? (1:282) Detta tyder på era brist på intelektuell förmåga.
- Och ni kvinnor får varken be eller fasta under mensperioden, vilket tyder på era brist på tron.”
Sahih_al-Bukhari, bok nr, 01, Hadith nr. 301



قال صلى الله عليه وسلم ” والمرأة عورة فإذا خرجت استشرفها الشيطان”

Mohammed: “Kvinnor är sexuella objekt som bör döljas. En kvinna som går ut ur huset bjuder till sig satan.”
Ihya ulum-Aldeen, al-Ghazali, bok nr, 2 , sida 65

Bland Hadith (Av betydelse för Sunnimuslimer)

أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، قَالَ : إِنَّ أَقَلَّ سَاكِنِي الْجَنَّةِ النِّسَاءُ

Mohammed: “De flesta kvinnor hamnar i helvettet”

Al-Musnadu Al-Sahihu bi Naklil Adl, Muslim ibn al-Hajjaj (Imam Muslim ), Sida 143

”Rättigheter, som Islam gav till kvinnan för 1400 år sedan, var så gott som okända för Västvärlden. Islam tillägnar kvinnan och hennes roll i samhället största respekt.”

Rättigheter som påstås islam har givit kvinnor framgår inte i texten. Det ges inga exempel på dessa rättigheter.

“tex. så var det för mindre än femtio år i Amerika och England, olagligt för en kvinna att köpa ett hus eller en bil utan hennes mans eller fars medverkan och underskrift på kontraktet!”

Detta är ett argumentationsfel och ovannämnda exempelet förtydligar inte någonting. Detta exemplet ges i jämförelse syfte, men skribenten har inte angivit några konkreta exempel på de påstådda rättigheter att jämföra exemplet med.

Genom “medvetet argumentationsfel” försöker skribenten att distrahera läsaren och få henne/honom att byta fokus och därmed smita undan det sanningsenliga svaret.

Sanningen är att kvinnorna innan islam var betydligt friare och hade bättre status i samhället än tiden efter att islam tog sin plats i samhället. Islam har aldrig ansett kvinnorna några nya rättigheter som inte inte kändes till sedan innan. Det som islam gjorde var underkännandet av kvinnors rättigheter som fanns i samhället och därmed begränsa kvinnorna till arbete i dears hushåll.

Mäktiga kvinorna innan islam såsom ”Asma” bint Marwan (den framgångsrika poeten som sedan Mohammed bestämmer sig för att mörda henne) , Zenobia (som härskade ca 300 f.k i Palmira, norra Saudi Arabien) och Khadija bint Khuwaylid (Mohamemds första fru, och en framångsrik affärskvinna) syntes aldrig mer i samhället.

Anledning till att varför mäktiga kvinnor inte syntes i samhället efter att islam fick fästet framgår av koranen och hadis.

Ur Koran:

وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُن لَّهُمْ شُهَدَاء إِلَّا أَنفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ 24:6

And those who accuse their wives and have no witnesses except themselves, let them testify by swearing by allah four times that he is of the truthful. 24:6

Bland hadith (Av betydelse för båda Sunni och Shiamuslimer)

عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : ” إِنَّمَا النِّسَاءُ عِيٌّ وَعَوْرَةٌ ، فَكُفُّوا عَنْهُنَّ بِالسُّكُوتِ ، وَاسْتُرُوا عَوْرَاتِهِنَّ بِالْبُيُوتِ

Mohammed “Kvinnor är sexuella objekt, (uppmaning till män) håll dem ängsligt hemma i tystnad”

Al elal metnahiiah fel hadis al vahyah, ali ebn mohammed aljovzi, hadith nr, 1033

قال صلى الله عليه وسلم ” أقرب ما تكون المرأة من وجه ربها إذا كانت في قعر بيتها وإن صلاتها في صحن دارها أفضل من صلاتها في المسجد”

Mohammed: “En kvinna står närmare Gud om hon vistas enbart hemma. Bättre är för en kvinna att be hemma än i moskén” Ihya ulum-Aldeen, al-Ghazali, bok nr, 2 , sida 65

”Islam satte restriktioner på arabernas oinskränkta polygami under den tiden”

Inga av de islamska lärorna varit så omdebatterat som polygamin. Det finns inga som helst blägg på Islamguidens påstående om islams restriktioner på arabernas polygami.

Vilka restriktioner menas det isf?!

Det som hittas i koranen och band hadith tyder snarare på acceptans och uppskattelse mot polygamin.

Ur koranen:

وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُواْ فِي الْيَتَامَى فَانكِحُواْ مَا طَابَ لَكُم مِّنَ النِّسَاء مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ذَلِكَ أَدْنَى أَلاَّ تَعُولُوا4:3ْ

if you fear that you cannot act justly towards the orphans, then marry such women as seem good to you; two, three, four of them. but if you fear that you cannot do justice, then one only, or, those you possess. it is likelier then that you will not be partial. 4:3

Observera: “ فَانكِحُواْ مَا طَابَ لَكُم مِّنَ النِّسَاء مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ “ som nämndes i den ovanstående versen tyder inte på någon gräns vid fyra giftemål (som många påstår). Just “ مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ” är motsvarande : 2*2, 3*3 och 4*4 och egentligen visar att det inte finns några begränsningar när det gäller antal kvinnor en man kan få gifta sig med.

Någonting som många islamister använder som argumentation för det felaktiga “restriktioner-på-polygami-påståendet” är följande:

“َ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ذَلِكَ أَدْنَى أَلاَّ تَعُولُوا”

“But if you fear that you cannot do justice, then one only, or, those you possess. it is likelier then that you will not be partial.”

Frågan är om polygami blir mer acceptabel vid större förmögenhet!

Bland Hadith (Av betydelse för Shiamuslimer)

“ سمعت الصادق (ع) یقول:” العبد کلما أزداد للنساء حبّاً ازداد فی الإیمان فضلا

Jafar as-Sadiq (Den sjätte shiaimamen) säger: “Ju fler kvinnor en tornde man har kontakt med desto starkare tro får han.” Wasā’il al-Shīʿa , Shaikh al-Hur al-Aamili , bok nr, 20. Hadith nr: 24931

Slutord:

Detta var mitt svar till Islamguiden:s påstående (och många andras) om att islam inte förtrycker kvinnor. Islam förtrycker kvinnor systematiskt och innebär begränsningar av kvinnors grundläggande rättigheter båda i hemmet och samhället.

Islam är bland en av de mest kvinnofientliga ideologier som någon gång har funnits. Jag har mejlat inlägget till Islamguiden också. Eventuellt svar kommer att diskuteras.

Nästa inlägg kommer enbart att handla om det felaktiga påståendet om att “Koranen förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar” där jag skall förklara sanningen och varför islamister har hittat på detta och vad de egentligen vinner på detta.


Jag är öppen för eventuella diskussioner och uppskattar konstruktiv kritik.

Ladda ner artikeln som PDF

Postat i Kvinnor och Islam | 11 Kommentarer »

Sök efter:
Senaste inläggen
Führer den första
Mytanalys 01: ”Islam förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar.”
Svar från Islamguiden
Islam förtrycker kvinnor
Arkiv
maj 2012
april 2012
Kategorier
övrigt
Diskussioner
Kvinnor och Islam
Mytanalys
Meta
Registrera
Logga in
Inlägg via RSS
Kommentarer via RSS
WordPress.com

Blogga med WordPress.com.

Tema: MistyLook av Sadish.

Follow
Follow “”

Get every new post delivered to your Inbox.

Powered by WordPress.com


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: