tisdag 8 maj 2012

“Kvinnliga journalister bakom MP-sympatierna” « Avpixlat

“Kvinnliga journalister bakom MP-sympatierna” « Avpixlat: “Kvinnliga journalister bakom MP-sympatierna”

FULMEDIA Nyligen bekräftade ännu en undersökning att svenska journalister är starkt vänstervridna, kanske mer än någon kunnat ana. I synnerhet på statliga Sveriges Television och Sveriges Radio är de rödgröna sympatierna som allra starkast. Mannen bakom den nyligen uppmärksammade undersökningen, Kent Asp, menar att detta delvis beror på att fler kvinnor idag blir journalister.

41 procent av de svenska journalisterna föredrar Miljöpartiet, vilket är rekord sedan undersökningarna startade 1989 och en ökning med 19 procentenheter sedan förra undersökningen 2005. En situation Asp menar har gett upphov till en “gräddfil” i medierna för MP.

På SVT och SR föredrar 52 respektive 54 procent MP, och tittar man på de rödgröna partierna tillsammans uppger hela 80 procent inom public service att man sympatiserar med dessa.

– En viktig förklaring till trenden är att andelen kvinnor i journalistyrket har ökat kraftigt. Kvinnliga journalister sympatiserar i betydligt högre grad än män med Miljöpartiet, vilket gör att sympatierna för Miljöpartiet i kåren i sin helhet ökar över tid, säger Kent Asp.

Responsen har varit blandad:

– Som väntat, men en iakttagelse jag gjort är att de som jobbar som journalister är i dag betydligt mer professionella i sin attityd när de undersöks än de var när jag började i slutet av 70-talet. Cheferna, dock inte alla, uppvisar däremot samma prinsessan på ärten-attityd som de alltid har gjort. Hurrarop förekommer också, men då inte alltid från håll man själv önskar.

Journalisten

Relaterat

Svenska journalister: en rödgrön röra
SVT Agenda om rödgröna journalister
Print Friendly
Share
2012-05-08, 07:55 (uppdaterat 2012-05-08, 00:36) | Kategori(er): Inrikes, Media, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 3 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
176 kommentarer 2270 gillar mottaget
Dela på
Visar 35 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
2 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Jakanda 25 minuter ago

Håller med, man får hoppas de inte får många röster,
de utövar själva diskriminering av andra människor, kön
de kan väl gå med i blåstrumporna och plocka blåbär i skogen
i stället
Hur i hell kan de tro på sin egen politik som inte är rationell ens
1 person gillade det här.

Paul 30 minuter ago

Inte så underligt, kanske. MP är ju en mjukisvariant av Vänsterpartiet.
3 personer gillade det här.

niklasr 31 minuter ago

Har väldigt svårt att se de två orden "journalister" och "professionella" i samma mening. Det klingar så falskt.
3 personer gillade det här.

Bardval 35 minuter ago

Gör om undersökningen för endast chefredaktörerna, det är ju faktiskt de som bestämmer.

Svenskastavalla Top 10 52 minuter ago

Märkligt med public service i Sverige som får styras av personliga preferenser. Fri obunden och oberoende rapportering innebär också att de personliga preferenserna skall läggas åt sidan!
2 personer gillade det här.

Klimatflykting 1 timme ago

Felpost
1 person gillade det här.

evolution2000 1 timme ago

Detta är väl något man länge "misstänkt" innan Kent Asps undersökning bekräftade misstanken.

Att MP åker gräddfil i media, må väl vara en sak, men där det blir allra tydligast är i den helt oproplematiserande rapporteringen av det mångkulturella fiaskot. Vad som rapporteras och hur det rapporteras. Att man hellre än att rapportera nyheter, skapar egna. Vem och vilka som bjuds in som "tyckare". Tyckare som bekräftar reportagens tes och syfte! Ofta journalister som intervjuar andra journalister.

Den mångkulturella paradis bubblan har krackelerat för länge länge sedan. Den är är givetvis från början till slut en logisk kullerbytta, och allt fler inser det. Faktum är att allt fler anser att detta är den fråga som övertriumfar alla andra frågor. Allt fler, men inte våra kära journalister, media profiler och elit etablisemang. De kör på som om ingenting har hänt.

Svt, TV 4 och radions samhällskanal p1 är mer eller mindre megafoner för den där synen. Bristen på: Å ena sidan och å andra sidan. Att alltid bli matad med å ena sidan och å ena sidan igen, gör att folk stänger av, går och kokar kaffe, går ut med hunden eller går ner i tvättstugan när dessa oerhört enfaldiga "varsågod här kommer din åsikt severad" reportage sänds.

Att de inte inser det bekräftar bara ytterligare en sak. Miljöpartistmedia är inte bara verklighetsfrämmande och lider av extrem brist på känsla för sann demokratisk process, fritt yppande och värderande av argument!
6 people gillade det här.

nalenihostacken 1 timme ago

Varför skall skattebetalaren vara med och betala. Avskaffa press-stödet så får de slåss om jobben som behövs enligt marknadslagarna.
5 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 2 timmar ago

Här är ett typexempel på detta. läs gärna hela artikeln.

http://www.supermiljobloggen.s...

"Den bild som framställts i media är alltså klart vinklad, och dessutom cirkulerar det direkt felaktiga uppgifter, som när DN skriver att 60 % av kommunpolitikerna är klimatskeptiker. I rapporten används inte termen klimatskeptiker, de pratar om förnekare och osäkra. Förnekarna utgör cirka 10 % av gruppen.

I rapportens sammanfattning står det att 70 % inte är helt övertygade om att klimatet förändras (alltså har kryssat i 1 - 4) på någon av de tre frågorna. Den här uppgiften i rapporten väljer DN att omtolka från "är inte helt övertygade om att klimatet förändras" till "tvivlar starkt på att klimatet förändras". Ganska stark glidning där kan man lugnt säga."
4 personer gillade det här.

Klimatflykting 1 timme ago som svar till mittmotto

Climate Change är ytterligare ett ben i vänsterns propagandamaskin, det är glädjande att så få går på det utanför IPCC:s pseudovetenskapliga kult, som utgörs av ett hundratal Greenpeaceaktivister, Gaiatroende och postnormala vetenskapsmän, samt ett stort antal karriärister och vänsterpöbeln.
1 person gillade det här.

World Traveller 2 timmar ago

Det ar inte bara kvinnliga journalister som ar positiva till invandringen. Jag pratade med nagra kvinnliga bekanta nar jag var hemma i Sverige senast och fick en rejal chock. De var extremt positiva till massinvandringen och islam. Det sjukaste var att de tyckte att arabiska maen visar mycket mer respekt till kvinnor och ar mycket vaenligaremedan svenska maen ar rasistiska, ovaenliga, omanliga, fordomsfulla m.m. Sen klagade de pa att saa manga sjukhus laggs ned men kunde inte se sambandet med den dyra massinvandringen. Det ar ju saaaaa synd om flyktingarna och de fortjanar alla bidrag de kan fa minsann.
Om huvuddelen av svenska kvinnor taenker saa saa maste vi maen gora nat drastiskt for att aendra deras tankesaett, om det gar. Ar svenska maen verkligen saa hemska jamfort med arabiska och somaliska? Oh, jag glomde att svenska maen ofta misshandlar sina fruar och star for flest valdtaekter i Sverige. Jag kan bara dra den slutsatsen att de kvinnorna jag pratade med faar all sin information fran Aftonbladet.
13 personer gillade det här.

snacktroem snackstroem 2 timmar ago

En sak skall man inte glömma i sammanhanget. Många journalister tenderar att bli lite "små borgerliga" med åren, därav en vandring från Vänstern (KPML...) till det mer PK MP.

Av nyrekryteringen till TV 2 när det startades måste väl minst 75% varit VPK eller vänster därom?

Dessa vänster-/miljöfanatiker till journalister är motståndare till vad de anser kapitalistiska Sverige. Därav de starka sympatierna till massinvandring av fanatiska muslimer, då de kan vara en bricka i spelet till att förstöra nuvarande nation.
13 personer gillade det här.

kultainen 2 timmar ago

Feminister i Sverige är förgiftade av en mångkulturell bacill. Talade med en man från Turkiet. Han berättade att han han inte heller får kommentera händelser i Sverige. Han kör taxi och var riktigt sur på våra politiker. Han säger att det är deras fel, att lagarna tillåter fusket inom taxibranschen bland annat. Likadant med mastodontbidrag till lata människor.
Varför skall de arbeta, när de kan vila ut på vår bekostnad.
12 personer gillade det här.

Patrasco Maricon 2 timmar ago

En jäkla tur då att större delen av Svenska folket inte är journalister,förhoppningsvis kan de flesta av oss tänka själva ,och rösta därefter.
17 personer gillade det här.

Rednecknick 2 timmar ago som svar till Patrasco Maricon

Det får vi se 2014... Fast jag är tveksam om svensken har vaknat tills dess.
7 personer gillade det här.

Viksjo 2 timmar ago

Suck. Dagens Arena skriver om Malmöskytten. Jag har inga problem med texten som sådan, men Juan Fonseca dyker upp i kommentarsfältet och försöker knyta våldsdåden till SD. Och när man försöker svara honom får man veta att ens inlägg "saknar relevans i sammanhanget".

http://www.dagensarena.se/leda...

Det är uppenbarligen "relevant i sammanhanget" att anklaga SD för Malmöskyttens mord, men det är inte relevant i sammanhanget att anse att detta resonemang inte håller.Svensk debatt 2012.

Kommentera gärna ni också.
15 personer gillade det här.

Patrasco Maricon 1 timme ago som svar till Viksjo

Har du någonsin sett en ledare/artikel i aftonbladet eller expressen där de inte skyller på SD?.Jag har mailat till Eva Franchell på AB och meddelat henne mina åsikter, och de är inte snälla.......
5 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 2 timmar ago som svar till Viksjo

AB är inte bättre:
http://www.aftonbladet.se/leda...

"Tog faktum från SD"
5 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 2 timmar ago

Lite OT:
Merit Wager har inte helt slutat ta emot från Miggor efter boken.

"Boken ”Inte svart eller vitt utan svart och vitt” börjar med en förutsägelse från 2008 att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen till 2010. Jag minns när jag skrev den spådomen. Den var inte helt revolutionerande: bruttoinvandringen var då stabiliserad på ett sexsiffrigt tal varje år. Så jag har en inte helt revolutionerande tanke för år 2012 och inför valet 2014. Den är att Sverigedemokraterna sitter kvar tryggt 2014. "

"• och absolut inte minst: Sverigedemokraterna har 2 år på sig att ”hotta upp” profilen ”socialkonservativa värderingar”. När sedan Alliansen gör vad den kan för att ställa sig i mitten så är det inte alla Alliansväljare som är nöjda med den rockaden. När dessa väljare står kvar där de står, finns det bara ett parti i närområdet kvar att rösta på – SD"

http://meritwager.wordpress.co...
11 personer gillade det här.

RolandN 2 timmar ago

I Miljöpartiets partiprogram A–Ö finner vi under rubriken ”Migration och flyktingar” följande: ”Vi tror inte på konstlade gränser, utan har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar” samt ”Vi vill att Sverige går före internationellt genom att lägga fram en plan för att på sikt införa fri invandring”.

Det blir ännu värre under rubriken ”Invandring”: ”Den som flyr till Sverige och söker asyl, skall få sin ansökan behandlad inom ett år. Har detta inte skett skall uppehållstillstånd beviljas” samt ”Vi anser att flyktingar som lever gömda i Sverige skall ges en chans att stanna i Sverige och leva lagligt här. Den som inte gjort sig skyldig till grova brott och bott här en längre tid utan att staten utvisat eller avvisat personen, skall därför beviljas asyl”.
8 personer gillade det här.

Rune Berg 2 timmar ago som svar till RolandN

Om de inte tror på gränser så betyder det ju i praktiken också att de inte tror på parlamentarisk politik (hur kan man ha parlament utan gränser? världsregering?) och inte heller på välfärdssamhället (hur kan man ha ett välfärdssystem som vem som helst kan utnyttja utan motprestation?).
Om folk förstod vilken destruktiv politik MP för skulle de längre inte existera som parti. Men ordet "miljö" i namnet räcker för att fårskocken ska rösta på dem.
6 personer gillade det här.

intemeranu 1 timme ago som svar till Rune Berg

Och om de inte tror på gränser tror de ju inte heller på privat äganderätt eller ens på individuell suveränitet. Allt mitt är ditt och tvärtom. Den starkes rätt.

Men så är det, de är verkliga fascister. Miljötalibaner.
1 person gillade det här.

prillan 2 timmar ago

Det behövs ingen djupgrävande journalistik för att märka åt vilket håll SVT och SR har sedan länge kantrat. Stupiditet är en meriterande faktor för an

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: