måndag 21 maj 2012

Nya oroligheter i Tensta-Rinkeby « Avpixlat

Nya oroligheter i Tensta-Rinkeby « Avpixlat: Nya oroligheter i Tensta-Rinkeby

UPPLOPP Som vi tidigare har rapporterat om har det vid flera tillfällen de senaste dagarna förekommit ungdomskravaller i det etniska gettot Tensta-Rinkeby i Stockholm, med bl.a mordbränder, bilbränder, stenkastning mot polis och brandkår. Efter att de vuxna börjat nattvandra lugnade det ned sig lite men nu har oroligheterna blossat upp på nytt.

Vid halv tolv-tiden på söndagskvällen inkom larm till polisen om att några försökt sätta eld på Kvarnbyskolan i Rinkeby. Polisen har upprättat en lista över the usual suspects – ett tjugotal lokala ungdomar, det stora flertalet med utländsk härkomst, som befann sig på platsen när branden utbröt och som nu kommer att förhöras om händelsen. Brandkår tillkallades men polisen som anlände först kunde få elden under kontroll innan den hann sprida sig.

För bara några dagar sedan var det Bussenhusskolan i Tensta som brann. Då var ett trettiotal ungdomar inblandade i kravallerna. Vilken skola som står näst på tur kan vi bara spekulera i. Att det blir fler bränder talar dock sannolikheten för eftersom polisen har som rutin att släppa gärningsmännen så snart de har förhörts. Med sådan flathet ingjuter man knappast respekt för lagen hos dessa ofta redan svårt missanpassade och förhärdade ungdomsbrottslingar.

DN
Relaterat

Fortsatt oroligt efter mordbränder och vandalisering i Tensta
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-05-21, 01:17 (Uppdaterat 2012-05-21, 01:20) | Kategori(er): Brott, Invandring/mångkultur

Disqus

Gilla
Ogilla
och 5 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Logga in nedan för att kommentera.

Visar 80 av 88 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
16 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


standigtundrande 1 minut ago

http://www.friatider.se/inte-s...

Här kommer den otroliga ursäkten varför invandrarungar måste bruka våld!
Men man kan ju undra var föräldrarna är till dessa...låter man ungarna härja vilt ute på nätterna så förstår man ju varför invandrarungar aldrig lyckas prestera i skolan.

Teofil13 5 minuter ago

Nu får det räcka, det är så otroligt slappt av polisen så man inte tror det är sant. Det måste väl finnas föräldrar, för mig är det hål i huvudet på det sätt som polisen hanterar detta!! vad är poängen med att ta in dem och sedan släppa dem. Vad tror man effekten blir då? Då är det väl lika bra att skita i det hela och låta det brinna. Snacka om bortkastad tid, då är det väl bättre att polisen gör något produktivt, typ jagar svensson som har vinterdäcken på fortfarande. Det ger i alla fall klirr i kassan.
2 personer gillade det här.

gbmye 11 minuter ago

I 15 år, minst, har jag redogjort för aktuell forskning om kulturskillander. Lika länge har jag blivit refucerad av tidningar, magasin osv. Det verkar ha varit filter som rensat bort allt som handlar om könsstympning, tvångsgifte, barnäktenskap, kvinnosyn, patriarkalism i olika etniska samhällen. Jag har uppfattat det som cencur av det fria ordet för att skapa en tystnadens kultur.
5 personer gillade det här.

DenRiktigaAteisten 15 minuter ago

Det här måste sätta myror i huvudet på experterna som brukar sitta i TV och förklara varför detta händer.

Det är nämligen gott om bollplaner i området!
Så varför spelar inte grabbarna boll?
4 personer gillade det här.

Gunhild Larsson 16 minuter ago

De har hemlängtan.. Krig, mord, våldtäkter och dessa jäkla stenar.. Villken förkärlek för stenar. .. Skicka hem dem, BUMS
5 personer gillade det här.

j_london 24 minuter ago

År 1935 målade den spanske konstnären Salvador Dalí en tavla som fick namnet "Förkänsla av inbördeskrig" (Premonición de la guerra civil); året därpå blev det bister verklighet. Anarkister och kommunister höll på att fullständigt utarma och förstöra Spanien.

Jag tycker mig kunna se en liknande tavla i dag 2012, genom att titta på Sverige i sin helhet. Dalís tavla förmedlar en obehaglig föraning om något mycket hemskt som skall hända. Precis som utvecklingen i det svenska samhället gör i dag...
4 personer gillade det här.

World Traveller 28 minuter ago

Innan polisen slapper jihadisterna ger de dom lite rad i hur man anlagger braender ocksa?

Enligt media saa ar valdet och braenderna Sverigedemokraternas fel, och lite beror ocksa pa ovriga rasistiska svenskar. Losningen maste vara att ge mer pengar till muslimska samfund, bygga fler moskeer och oeka invandringen.
3 personer gillade det här.

Allanoskar 28 minuter ago

Jag börjar faktiskt undra, ligger beteendet med stenkastning och allmän pyromani i generna hos denna befolkning?
6 personer gillade det här.

vedbacken 24 minuter ago som svar till Allanoskar

ja det är nog ärftligt
2 personer gillade det här.

quinna 28 minuter ago

Som många sagt är det bara en tidsfråga, innan en eller flera poliser själv råkar ut för det grova våldet. Nu har det hänt i Norge.

Två män gick till angrepp mot en polisman. Den ca 30-åriga mannen, en omtyckt polisman och pappa fick ett våldsamt slag som slog honom till marken, sedan passar de "modiga männen" på att trampa och sparka honom i ansiktet. Vittne (kollega) trodde han dog på platsen, eftersom det först ryckte i benen och han sedan låg till synes livlös.

Han ligger nu på sjukhus med allvarliga skador i ansikte och huvud. Han har skallbrott och käken krossad på tre ställen.

Fallet har högsta prioritet och polisen har fått tag i den ena av männen, varav båda har invandrarbakgrund.

Källa: VG Net.

1 person gillade det här.

mattiasX 43 minuter ago

Ja men vaddå? Upplopp, bränder, kaos och anarki. Och gärna en mysig gängvåldtäkt som lök på laxen. Med gud vad spännande och beriiikande det är med mångkultur!

Vill ni verkligen tillbaka till det tråkiga Sverige på 1960-talet där det värsta som kunde hända var ett raggarslagsmål??
16 personer gillade det här.

Stolt Svensk 52 minuter ago

Men det handlar ju om baaaarn! Ge dem fritidsgårdar för böfvelen, det är det som är nyckeln, fritidsgårdar. Eldar de upp den första så får vi bygga nytt, såklart. Allt annat är ju rasism, helt klart. Sverige åt alla o.s.v. Nej, allvarligt, kasta ut varenda människa som har deltagit i upploppen, tillsammans med familjerna. Inga mer fritidsgårdar, det räcker med daltande nu. Det är dags för hårda tag, så låt polisen och Säpo leta fram dessa människor, som är ett hot mot rikets säkerhet, och skicka ut dem.
24 personer gillade det här.

World Traveller 26 minuter ago som svar till Stolt Svensk

SAPO har fullt upp med att kartlagga Sverigedemokrater och andra "hogerextremister".
4 personer gillade det här.

emil_swe 53 minuter ago

Är det någon som vet: Vad är deras anledning ? Alltså är det något ämne inom politik, är det skolan som har en dålig utbildningsplan ?

Vad vill dom ha sagt med dessa kravaller !? Jag fattar ingenting just nu...
5 personer gillade det här.

World Traveller 25 minuter ago som svar till emil_swe

Det kallas jihad pa arabiska. Mycket populart just nu.
5 personer gillade det här.

Agera1 1 timme ago

Om dessa invandrarungdomar skulle bränna ner alla skolor i säg Tensta, Rinkeby etc, eftersom vi var skolplikt och de skall gå i skola, finns det då någon chans/möjlighet att de kan få gå i skola i Danderyd, Lidingö, Djursholm, på söder etc?? Vore ju faktiskt en liten vinst att få fina folkets barn att bli bespottade av sina gulleungar.
23 personer gillade det här.

Kofoten 1 timme ago

Detta är bara en kulturanpassning av det nya landet dom stackarna kommit till , dom vill att det ska vara som i hemlandet, en brinnande soptipp fyllt av neandertalmänniskor
18 personer gillade det här.

KarlssonMikael 1 timme ago

Ingen uppfostran alls. De uppför sig som djur. Anarkistiska drag med en total brist på respekt för systemet och lagar. Skicka ut dem ur landet om det går, annars får man väl titta på ungdomsvårds anstalter igen. De som är myndiga bör få långa fängelsestraff. De beter sig som kriminella, dags att bemöta dem som det.
29 personer gillade det här.

Periskop 27 minuter ago som svar till KarlssonMikael

Lösdrift kallas det inom boskapsskötseln.
1 person gillade det här.

Kollen 1 timme ago som svar till KarlssonMikael

Ja,de ÄR kriminella!.
8 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago

Så länge de bränner på hemmaplan är det ingen som bryr sig. Varför inte elda i Nacka eller Saltsjöbaden istället där det blir en reaktion!
13 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme ago

Tolv-tiden Söndag ska man sova eftersom man har skolan att sköta på måndag morgon.
24 personer gillade det här.

Irajlev 1 timme ago som svar till Tintinonline

Kanske borde jag ha gått ut igår kväll och tänt på min arbetsplats !!!
3 personer gillade det här.

Teofil13 1 timme ago som svar till Tintinonline

Engelsmännen löste sina upplopp förra året på ett bra sätt, kanske dags för oss att ta lärdom av deras exempel?
5 personer gillade det här.

Teofil13 1 timme ago

Skicka mail direkt till polis och politiker och fråga, vad tänker ni göra åt detta problem? Vill även ha ett datum när problemet är löst. Jag mår uppriktigt sagt illa när jag tänker på vad detta kostar och de som skapar problemen, vad får de? Inte känns det ekonomiskt för dem. Detta måste få ett slut nu! Dags att begära ett möte med ansvariga politiker, kräva att de visar en tydlig handlingsplan som skall ge resultatet. Tiden för experiment är över. Vill se resultat av åtgärder nu!! Det är ju rent ut sagt löjligt, vi kan inte hålla på att slänga ut pengar på detta längre. Det finns definitivt andra hål att stoppa pengar i än att renovera skolor, frågan är varför vi renoverar? De som är tänkta att gå i dessa skolor, gör de det?
Ett förslag är att helt enkelt avskärma dessa oroshärdar, stoppa all lokaltrafik till dessa orter, låt de internt lösa dessa problem. Det är ju enligt media endast ett fåtal personer som skapar dessa problem. Vad gör polisen när de griper dem? Jo, släpper dem igen. Det låter inte helt smart i mina öron...
Om så är fallet, så låter det som ett väldigt enkelt problem, eliminera orosmomenten så är situationen under kontroll.
26 personer gillade det här.

elefantter 1 timme ago

Dom bränner ner vårt land till värdegrunden.

Om en individ begår ett brott ska vi aldrig skuldbelägga hela gruppen.
Om en grupp begår ett brott ska vi aldrig skuldbelägga en enskild individ.

Om en individ begår ett brott ska vi aldrig skuldbelägga hela gruppen.
Om en individ begår ett brott kan vi aldrig skuldbelägga individen, för då kränker vi gruppen hen tillhör.

Brott begås alltid av individer.
Om en individ begår ett brott kan vi aldrig skuldbelägga individen
för då får vi hela den flock hen är en ourskiljbar del av
över oss.
6 personer gillade det här.

SomEttGem 2 timmar ago

"– Den som blundar ser inte problemen, sa statsministern."

http://www.svd.se/nyheter/inri...

Är det dags att öppna ögonen nu Fredrik?
21 personer gillade det här.

Holgerinorr 2 timmar ago

Pyromani är smittsamt ! Om inte polis och domstolar "vaccinerar" dom, lär det bli en
uppvärmd sommar, inte bara het, i Rinkeby.
Men det är klart, det blir ju lättare för polisen att bjuda på korv, grillad !
16 personer gillade det här.

Teofil13 1 timme ago som svar till Holgerinorr

Ser ut som om det är hög tid att starta ett medborgargarde och gå in och ta hand om detta problem, en gång för alla.
14 personer gillade det här.

Kollen 1 timme ago som svar till Teofil13

Ja,finns det inga vuxna i området?. Föräldrar t ex!!!.
2 personer gillade det här.

Stuffa 2 timmar ago

Motmedel mot dessa vandaler.
Vänstern: Större sandlådor.
Alliansen: Sänkt skatt i området.
13 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago

Maria Larsson sitter just i tv rutan o säger att vi måste hålla med om att kriminella verksamheter har ökat med smuggling mm o vi måste sätta in åtgärder ny lag om att beslagta o förstöra. var inte det sd s förslag
24 personer gillade det här.

Hovia 2 timmar ago

Syna skolbrännarna. Vilka är de? Namn, ålder? Om gammelmedia inte vågar penetrera det här problemet så låt oss göra det på AP. Politikerna har övergett oss. Journalisterna har övergett oss. Polisen håller på att överge oss. Men vi vägrar sluta söka sanningen...
34 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago som svar till Hovia

Dom har fullt sjå att rädda kungsörnar
11 personer gillade det här.

vedbacken 26 minuter ago som svar till Ann-katrin Sahlqvist

inget fel att rädda kungsörnar då de tillhör ett sverige som vi vill minnas innan massinvandringen
2 personer gillade det här.

seglaren 2 timmar ago

Äggskallens pensionsräddare har visat sina rätta ansikten, polisen står maktlös! När skall politikerna vakna? Är man gammal nog att sätta eld på en skola så är man gammal nog att ta sitt straff!

Enkel biljett hem och livstids utvisning är det enda rätta i de fall man får tag på de skyldiga, jag är så evinnerligt trött på detta daltande och detta tjat om att man inte har något att göra.

SD 2014
34 personer gillade det här.

Kollen 1 timme ago som svar till seglaren

Nej,egentligen är polisen inte maktlös,men de FÅR helt enkelt inte göra det de har resurser för!.
4 personer gillade det här.

Daniel Stormo 2 timmar ago som svar till seglaren

Jag donerar gärna lite skattemedel för en sådan lösning, en sista minuten biljett hem!
17 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago

Konstigt inte en enda svensk såg jag på reportaget på nyheterna mer än polisen då, Varför fortsätter man enträget satsa på undervisning i dessa skolor o längre skolgång. fy fabian tänker dom säkert. Dom vill väl inte gå i skola. Dom vill hellre köra sin grej
17 personer gillade det här.

Simon Lea 2 timmar ago

Det verkar som om dom verkligen inte vill gå i skolan och utbilda sig till något vettigt, varför bränner de annars ner skolor? Kanske något man bör undersöka innan man tar upp arbetslöshet bland invandrare igen.
18 personer gillade det här.

RetaliaTOR 3 timmar ago

Är själv född och uppvuxen i Tensta sedan tidiga 70-talet. Kravaller och upplopp existerade inte på den tiden bara för att man kanske blev tillsagd att inte busa på gator och torg. Bodde där i ca 20 år och såg hur allting förändrades runtomkring oss, hur vi mer och mer förlorade mark åt nyanlända. Ju fler dom kom, desto fler konflikter. Jag vet till facto att det INTE var etniskt svenskar/vita som startade modeflugan: "Rasism", utan det var dessa främlingar som utnyttjade vår givmildhet och därifrån började mobbningen mot oss vita (läs vit flykt).

Nu har dessa främlingar fått mer eller mindre hela stadsdelen nyrenoverad, de äger majoriteten av affärsverksamheten där, skolorna tillhör dom, storsatsningar har gjorts till deras fritidsgårdar och mer där till, och lik förbannat går det utför dessa parasiter.

Det spelar ingen roll hur mycket pengar vi slänger på dessa redan förlorade stadsdelar, hur många etniskt svenskar vi slänger in i dessa städer likt får till varg, hur mycket vi skall tycka synd om dessa kreatur, dessa platser är redan förlorade! Stop och belägg, misstagen borde redan komma i kapp våra folkvalda. Ett par stadsdelar som fallerat kan jag acceptera då vi ändå är människor och begår misstag, men att fortfarande FORTSÄTTA med galenskapen är för mig helt ofattbart...!

Rösta om, rösta rätt! SD 2014...
11 personer gillade det här.

invandrare1957 3 timmar ago

JAA det är bara tacka sådana som Jenny Persson som har ett sånt hat mot svenskar som inte har samma åsikt som henne och dom är många och ganska ointelligenta dessutom men dom har makten dom ska bara fylla Sverige med invandrare för att visa att inte rassarna ska få rätt. Det räcker med ett ord vedervärdigt sätta folk i ett utanförskap där kanske en av 20 lyckas bryta sig ur det här samhället som dom här rasisterna som Jenny tillhör har satt dom i resten bidragstagare och brottslingar det hade varit både billigare o humanare att ge dom bidrag i deras hemländer. Sen skämtet FN varför skickar dom inte en miljon soldater eller ännu fler till dom här mena länderna som har problem rensar dom på vapen men det blir intressant först när det börjar vara olja med i spelet.
8 personer gillade det här.

prillan 3 timmar ago

Vänstern har aldrig så vitt jag vet, någonsin hållit en av sina manifestationer och demonstrationer mot dessa ständiga krigshandlingar, som mycket strategiskt avser att förstöra landet, utöva utpressning och - ett steg åt gången - vilja påtvinga folket den stora stinkande pölen som islam är.
17 personer gillade det här.

Patrik 3 timmar ago som svar till prillan

Nej så sant, vänstern gillar kaos och oordning eftersom dom strävar efter att krossa den nuvarande samhällsordningen. Men dom är för korkade för att begripa att deras ständiga fjäsk för islamister kommer att sluta med olycka för dom själva.
27 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago som svar till Patrik

Dom dricker så mycket rödvin så cellerna är skadade. annars skulle dom hålla med o demonstrera mot våld, Inte hindra dom som vill skapa ordning o reda
6 personer gillade det här.

Kollen 3 timmar ago som svar till Patrik

Ja,dessa individer inbillar sig alltid,att just dom kommer att stå över alla andra!. Men det kommer att drabba alla på ett eller annat sätt!.
11 personer gillade det här.

Patrik 3 timmar ago

Vi har förmodligen en lång "het" varm sommar framför oss att vänta bokstavligen talat.

Jag undrar hur många miljoner denna "värmebölja" över landets så kallade utanförskapsområden kommer att kosta oss skattebetalare när sommaren har övergått i höst?
26 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago som svar till Patrik

Det brukar ju lugna sig över sommaren för då semestrar dom i sitt hemland, sen brakar det löst igen när skolorna skall börja, det är ju även konstigt det att åka till något man flyr från. Men det fattar inte heller våra politiker
11 personer gillade det här.

Kollen 3 timmar ago som svar till Patrik

Försäkringsbolagen betalar heter det,men vem betalar dessa premier?. Dessutom ökar BNP!. För vem har väl hört att t ex saneringsföretagen eller glasmästarna klagar?.
7 personer gillade det här.

Patrik 3 timmar ago som svar till Kollen

Det är du och jag och alla andra som får betala dessa ständigt höjda försäkringspremier. Nej det råder strålande tider för dom som städar och reparerar efter att dessa ligister har härjat färdigt för "säsongen".
7 personer gillade det här.

codatronca Top 10 3 timmar ago

Israel jämnar hus med marken när nån i en muslimsk familj begår terrorbrott på västbanken. Vi måste bli hårdare mot sånt här meningslöst våld från våra berikare. Räcker inte längre med en klapp på axeln och typ "gör inte om detta" !!!! Att kasta sten t.ex bevisar att visa lever kvar i stenåldern "bokstavligen" !!!
29 personer gillade det här.

Kollen 3 timmar ago som svar till codatronca

Här gör man tvärtom! Man vill bygga fler och bättre bostäder!.
5 personer gillade det här.

Bad4you 4 timmar ago

Vansinne att man bara lullar med dem och ingenting vettigt händer mer än man får höra dagligen hur synd det är om dem, man blir spyfärdig. I den takt de håller på att bränna ner allt de finner roligt att förstöra, så finns ju snart vare sig dagis, förskolor, skolor eller köpcenter kvar och vad händer, jo en liten skara xxx xxx imbeciller förstör för alla andra som verkligen vill ha ett fungerande samhälle och inte lilla Bagdad. Det är de själva som valt att så kallat fly hit, knappast vi som eftersträvat att få hit deras kultur, den kan de behålla för sig själv. De påstår att de flytt hit från krig och elände i sina egna hemländer, varför i hel-vete fortsätter de då med det här?
2 personer gillade det här.

zigge1083 4 timmar ago

Oroligheter i Paris, oroligheter i Berlin,oroligheter i London,oroligheter i Kapstaden, slaskmedia gör samma misstag som tidigare,detta är inget annat än krigshandlingar.
Svensson i det blå,tror nämligen att det är att jämföra med "orolig mage"och släpper väder,somnar om med övertygelsen om att Reinfeldt fixar läget.
33 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago som svar till zigge1083

Hahahahaha det var bäst idag
5 personer gillade det här.

FA 5 timmar ago

Om media skulle rapportera vad som hander i Rinkeby Tensta eller andra Nybyggar omraden vad galler kriminell aktivitet skulle vi behova ta in mer somalier och lara dom anvanda en film kamera.(Fast skulle nog va tufft for dessa stackarss analfabeter)
Kunde skapa tusentals heltidsjobb att bokfora alla dessa brott.

Frisorsalonger
Kiosker
Pizzerior
Restauranger
Klubbar
Kemtvattar
Stadfirmor

Hur kommer det sig att alla foretagsamma invandrare just har dessa verksamheter?
Har politikerna inte undrat varfor eller ar deras intellekt inte tillrackligt.
Kan det vara sa att genom dessa verksamheter kan nybyggaren skaffa sig:
svarta pengar,
svart arbetskraft
smuggelalkohol
smuggelcigaretter
Sen att de inte heller betalar moms utan skriver over det pa en slakting ar efter ar ar ju en annan sak.Svart att som svensk konkurrera med kriminell verksamhet som inte ens betalar moms.

Orkar inte mer!
44 personer gillade det här.

Nemesisdivina 3 timmar ago som svar till FA

Så är det!
5 personer gillade det här.

repell 5 timmar ago

Om ni folkvalda politiker inte begriper att så här vill ingen normal människa ha det och då finns det all anledning till att ni avgår som politiker eller får ni ta skammen och lova bot och bättring, som tyvärr är tveksamt om ni förstår innebörden av?

Ni får faktiskt införa, för er en ny politik, även om den kommer att sammanfalla med Sverigedemokraternas så hjälps det inte, hur mycket ni än åberopar främlingsfientlighet som någon slags protest, ni kan inte ha något annat val och därmed basta!

Repell
19 personer gillade det här.

no2islam 5 timmar ago

"Berikande".
5 personer gillade det här.

Ronskij 6 timmar ago

Ett land som inte kan sätta ner foten hotar att upplösas i kaos. Låt inte Sverige bli det landet.
Och framför allt: Ironisera inte över företeelserna. Sveriges framtid är ingen lek. Visa ditt hat istället.
14 personer gillade det här.

puw 6 timmar ago

Om den här eldande upptakten till försommaren fortsätter med div mångberikande inslag av brinnande engagemang från den MODERNA UNDERKLASSEN kommer det ny ordet NASSESVENNAR att verkligen visa upp sitt ansikte..
sd 2014
13 personer gillade det här.

Toksvensken 6 timmar ago

Utvisa dom rakt av tillsammans med släkten så slipper vi en del skatteutgifter! Hela rövargänget ska UT härifrån!
51 personer gillade det här.

Emigranten 6 timmar ago

Dessa människor har ingenting i Sverige att göra, nu är det dags att starta massutvisningar av dom!
46 personer gillade det här.

stressad_skattebetalare 6 timmar ago

Det förekom flera mordbränder i många orter, men 98 % av det får man aldrig höra talas om i media. Om folk kände till 10 % eller mer av allt som händer så skulle folk kräva att invandringen stoppas samma dag.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: