söndag 6 maj 2012

Skolministern: “kunskapsklyftan beror på invandringen” « Avpixlat

Skolministern: “kunskapsklyftan beror på invandringen” « Avpixlat: Skolministern: “kunskapsklyftan beror på invandringen”

SKOLKRISEN I SVT Aktuellt igår intervjuades skolminister Jan Björklund (FP) om den ökande kunskapsklyftan i den svenska skolan, där alla elever går ut med godkända betyg i vissa skolor medan endast en av tre gör det i andra skolor. SVT:s plan var att lägga skulden på det fria skolvalet men det kom på skam när skolministern slog fast att det är invandringen som är orsaken.

SVT hade lagt upp en säker strategi trodde man. Regeringen skulle kritiseras för att så få elever går ut med godkända betyg i vissa skolor och misslyckandet skulle skyllas på reformen med det fria skolvalet. Hela det inledande reportaget krattade manegen för en sådan diskussion. Inte ett ord om invandring och etnisk segregation nämndes.

Programledare Anna Hedenmo hade räknat med sluggerfest och att Björklund skulle vara politiskt korrekt och bara våga skylla på sossarnas “flumskola”. Till Hedenmos förfäran slog dock Björklund utan omsvep fast att skillnaderna i skolresultat beror på invandringen. Vi kan med dagens profil på invandringen, där elever kommer från länder som Somalia och Afghanistan där det knappt finns några skolor och går rakt in i det svenska högstadiet, inte förvänta oss att de ska nå samma resultat som svenska elever som gått i skolan sedan de var små.

Hedenmo försökte tappert hävda att det inte alls var på det sättet men fick inget erkännande från Björklund mer än att det fria skolvalet visserligen kunde förstärka kontrasterna men ingalunda utgör själva problemet. Att detta var själva idén med det fria skolvalet säger förstås inte Björklund rent ut, men faktum är att denna reform liksom friskolereformen tillkom mycket som ett resultat av ett växande missnöja bland föräldrar till svenska elever som under ett par decennier bevittnat en skola i förfall i språen av ett ständigt ökande antal invandrarelever och alla problem detta medför.

Björklund aviserade också på ett osedvanligt klarsynt sätt planer på en mer omfattande skolreform som ska ta hänsyn till de invandrarelever som i ålder borde gå i högstadeiet men i kunskaper knappt platsar i lågstadiet. Det återstår förstås att se vad som blir av detta, men principen att det inte är åldern utan förkunskaperna som ska avgöra var man hamnar i skolan när man anländer till Sverige är förstås riktig. Att man sedan inte kan sätta somliska 14-åringar ihop med svenska 7-åringar i samma klass trots likvärdig kunskapsnivå är en annan sak. Troligen kommer man att få skapa särskilda klasser för denna grupp.

Björklunds ord i den här intervjun bör läggas på minnet nästa gång det börjar talas om orsakerna till usla PISA-placeringar osv. Plocka bort asyl- och anhöriginvandrarna ur ekvationen och den svenska skolan ligger inte alls fullt så illa till vid en internationell jämförelse. Att kanske så många som 70 procent av invandrareleverna går ut grundskolan utan gymnasiebehörighet är dock ändå ett gigantiskt samhällsproblem. Dessa går efter avslutat skolgång rakt ut i arbetslöshet och bidragsförsörjning och är också lätta att rekrytera till den organiserade brottsligheten. Var och en kan föreställa sig vilket Sverige detta i slutänden resulterar i.
Print Friendly
Share
2012-05-05, 23:23 (uppdaterat 2012-05-06, 00:15) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik, Skolan, Utbildning, Video / audio

Disqus

Gilla
Ogilla
och 33 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Logga in nedan för att kommentera.

Visar 82 av 270 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
8 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


gubbenibyn Just nu

Ibland sipprar sanningen fram här i Sverige, trots alla envisa försök att tysta ner allt som sker -- och varför det sker.

OW Just nu som svar till diskriminerad_svensk

Nja inte av väljarna. Jag tror MP+V media kommer få det väldigt svårt att vänster och puckovrida alla frågor i den verkliga valrörelsen.

Saken är den att den genomsnitsliga Sossen vill inte vräka pengar på "Araber", "negrer" och "feministiska projekt" utan han vill ha mer pengar själv.

Det uppfattas inte som "välfärd" att nu fick 70707070707070 somalier komma hit. ingen utom V+MP idioter tycker Tjooo hooo !


sprutt 0 minuter ago

Heder åt Björklund att han påvisade det som alla med sunt förnuft vet.
Förutom A.Hedemo och aktuellt med sin strutsmentalitet.
Tror dom att Svenska folket är korkade och inte kan dra egna slutsatser,ja då är dom korkade.

OW 0 minuter ago

Kommunisterna är för goa, de vill att vi skall sicka våra barn till "neger och Arabskolor" genom tvång. NEJ TACK !!!!!

Behåll era kulturberikare i reservaten!
1 person gillade det här.

ariouleelay 1 minut ago

Journalisten drar ju helt felaktiga slutsatser.

Det är ju självklart att en klass med barn till analfabeter lyckas betydligt sämre än en klass med barn till studievana.

Det har ju inte med skolan i sig att göra!

Riku2 1 minut ago

Nån som vet ifall debatten Jimmie-Ullenhag i Uppsala på tisdag sänds via nåt media?

Ligur 1 minut ago

Även om jag stör mig en hel del på att Björklund verkar tycka att det är självklart att "de bästa lärarna" ska styras bort från svenskarna och till invandrarna med hjälp av svenskarnas skattemedel, så tror jag inte att strategin lyckas. Jag är inte själv lärare, men jag antar att sådana i första hand prioriterar en vettig och trygg arbetsmiljö, såvida de inte är ännu obotade idealister. Jag snackade en gång med en lärare i trettioårsåldern som redan hade tinnitus, och som krasst konstaterade att det går så om man försöker undervisa invandrarelever i en byggnad av sten... Om man nu ska locka över lärare med hjälp av kraftiga löneskillnader så är nog risken snarare att man får dem som i första hand är ute efter pengar, och som kanske redan är på väg ut ur yrket. Resultatet blir det samma som i alla åtgärder riktat till "integrationen"- mer förlorade skattemedel- lika dåliga, eller sämre, resultat.
1 person gillade det här.

diskriminerad_svensk 4 minuter ago

Om Jimmie Åkesson hade sagt exakt samma sak hade han fördömts av alla. Det märkliga är journalistens avsaknad av kritiska frågor. Det är ju Björklund själv som skapat den misslyckade politiken genom att ständigt verka för stor invandring och asylmottagning.

lasse1 8 minuter ago

Björklund fiskar i "grumli..........." Han har säkert fått en reprimand av storpappa...
1 person gillade det här.

OW 3 minuter ago som svar till lasse1

Till skilland från vissa andra så har han ett eget parti att bas över. Bravo Björklund!

Hopaps nu att Regeringen inser det korkade i sin uppgörelse med MP gällande friallt till främlingar. De sammarbetar "självklart" inte med SD men lägger lite hårdare förslag om just "fri vård" osv som de vet SD röstar ja till.

taaaadaaaaa

Steg 1 bort från V+MP flummet

lafajett 8 minuter ago

Får vi ny skolminister och nya partiledare för FP nu?
1 person gillade det här.

Imposter10 13 minuter ago

Jag tror att Björklund är lite smygrasist faktiskt...

Peter Nilsson 15 minuter ago

Jobbar man inom skolväsendet så är det här inga nyheter.. Men som vanlig enskild lärare får man inte yttra sig om orsakerna till varför vissa elever inte når målen. Gör man det blir man satt på undantag oavsett hur länge man jobbat....
7 personer gillade det här.

Debattor 15 minuter ago

Allting började när Göran Persson var skolminister i början på 1990 - talet. Då genomförde han en reform som kallas för; kommunaliseringen av skolan. Han förflyttande huvudmannaskapet från staten till kommunerna. Det är nu 20 år senare uppenbart att kommunerna klarar inte av sitt huvudmannaskap. Det fira skolvalet, jo då, visst välj och vraka. Men det verkar som om det fungerar inte heller.

Det är statens som verkligen måste ta sitt ansvar och ta tillbaka sitt huvudmannaskap.
När den grundläggande utbildningen kom i slutet av 1800 - talet fanns det en medvetenheten om det fanns en skillnad mellan arbetarklassen och borgarklassen. Ändå var tanken att åtminståne skulle skolundervisningen vara likvärdig så gått det går. Borgarklassens barn fick hemundervisning och arbetarklassen fick sitta i skolbänk i byggnader av sämre strandard. Men lärarna skulle kunna förmedla kunskap så att varje barn skulle kunna få likvärdig kunskap.

Ulrik af Kwalsterbakh 17 minuter ago

Jag blev faktiskt lite positivt överraskad av att Björklund vågade ta bladet från munnen. Trots Hedemos vinande PK-piska.

Upplägget på reportaget var att skylla allt på det fria skolvalet vilket Hedemo oavbrutet älte om och som Björklund (FP) var märkbart irriterad på. Han hade nog gärna sett att migrationsminister Billström (M) hade närvarat så att en saklig debatt hade kunnat föras. Till skillnad från att Björklund ensam ställs mot väggen för något han inte har direkt del i utan som utbildningsminister måste ta konsekvenserna av.

6 minuter in släpper Björklund bomben och säger som det är: "När det kommer en 13-åring som aldrig har gått i skola i sitt hemland, ska den eleven förväntas nå samma resultat efter 3 år som en som gått hela livet i svensk skola?"

Varvid Hedemo kontrar med att försöka skylla på att det minsann även finns "svenskafödda" elever i de segregerade skolorna. Billigt, Hedemo!

När en dålig chef (Koranfeldt) fattar dåliga beslut, skapas dåliga konsekvenser som någon annan längre ner drabbas av. Jag tycker mig märka att Björklund är rätt frustrerad över sitt uppdrag.
3 personer gillade det här.

KS73 18 minuter ago

Bra att Björklund avfärdar svamlet om det fria skolvalet som orsak, men att tro att alla elever ska nå samma resultat är rent flum. De individuella förutsättningarna avgör och en mycket viktig komponent i det sammanhanget är individens IQ. Alla med någorlunda insikt vet att det är så, men nästan ingen vågar tala om det. Att somaliska barn, som grupp betraktat, skulle nå samma genomsnittliga resultat som etniska svenska barn är helt uteslutet om man inte tillgriper direkt fusk. Så är det bara och att stoppa huvudet i sanden löser inte det problemet.
3 personer gillade det här.

Not2LateIHope 19 minuter ago

SVT måste snart ha uttömt alla möjliga potentiella bortförklaringar för skolhaveriet. Heder till Björklund som vågar säga det förbjudna. Det lät som SVT, om man läser mellan raderna, tycker att det är dåligt att man ska kunna välja vilken skola man ska sätta sina barn i. Ett typiskt vänstertänk, "låt pappa staten bestämma, dom vet ändå vad som är bäst"

Att nån enda människa orkar med SVT eller betalar tvlicens övergår mitt förstånd!
5 personer gillade det här.

tenore36 20 minuter ago

Tänk om dessa två duktiga personer i inslaget sade sanningen om var deras egna barn går i för skolor? Där står dessa två hycklare och försöker få oss att tro att allt beror på det själviska och välutbildade svenska folket. Björklund försökte ju dock att se elefanten - programledaren däremot är väl en av landets mest infama PK-älskare.
3 personer gillade det här.

quinna 17 minuter ago som svar till tenore36

Lugn, bara lugn. Dagen då de får äta upp sin egen sk*t kommer. Då skall åtminstone jag sitta på första parkett och njuuuuuta.
2 personer gillade det här.

Rationell2011 19 minuter ago som svar till tenore36

Så så. Hon är till skillnad från oss en fiin och good människa :-).
2 personer gillade det här.

Schweizarn 23 minuter ago

Läskigt att se hur snabbt programledaren försöker skyla över Björklunds svar och blanda bort korten.
2 personer gillade det här.

Rationell2011 20 minuter ago som svar till Schweizarn

SVT Aktuellt aka Uppdrag Förvanskning :-)
4 personer gillade det här.

daniboeyy 27 minuter ago

Föräldrar väljer inte skolor utifrån resultat. De väljer skolor med minst invandrare. Punkt slut.
8 personer gillade det här.

Thomasons 28 minuter ago

Måste kännas skönt för Björklund att få ur sig detta. I Sverige varkar man tro att det löser sig självt. Hoppas fler vågar tala samma klarspråk nu. Det är synd om dessa riktiga barn från Somalia men det är inte självklart att så stora grupper ska få komma till Sverige, det får räcka nu.

Att andra länder vägrar ta emot somalier mm ska inte bli Sveriges börda men som det är nu tar Sverige emot hela kvoten som Europa egentligen borde dela på. Flesta Svenssons verkar inte ha nåt emot det eftersom de röstar som de gör men skyll inte på politikerna sen när tex skolans resultat ser ut som det gör. De har röstat på partier som vill ha in muslimer och nu kommer riktiga notan.

När jag gick i skolan så fick man alltid höra att svenska skolan höll så bra standard internationellt sett men idag är det tvärtom. Kan det bero på den där elefanten i rummet som ingen ser?
5 personer gillade det här.

svennejavisst 38 minuter ago

På Expressens debattsida kan man nu kommentera och tycka till om detta ämne..eller hur var det nu..ja just det,..hade glömt bort att man inte får säga något som inte faller blaskan i smaken.

Skolans haveri - en ödesfråga

ANNA DAHLBERG: Situationen i den svenska skolan liknar alltmer en nationell katastrof. Det är dags att tillsätta en haverikommission.
2 personer gillade det här.

Goja 36 minuter ago som svar till svennejavisst

Det är inte bara skolan som skulle behöva en haverikomission, utan hela Sverige.
19 personer gillade det här.

svennejavisst 30 minuter ago som svar till Goja

haha sant gillas ;)
2 personer gillade det här.

Goja 41 minuter ago

Om Björklund vill satsa pengar på att få dem bästa lärarna till invandrarskolorna så innebär ju det att svenska barn kommer att få de sämre lärarna. Vilket innebär att skattebetalande svenskars barn får sämre lärare än de invadrare som kommer hit och inte har betalt en krona i skatt.

Om regeringen tvunget ska ta hit invandrare så får man minsann lösa detta på annat sätt än att diskriminera svenska barn genom att ge dem sämre lärare än invandrarbarnen.,
11 personer gillade det här.

LeffeF 43 minuter ago

I Sverige har pk-iterna i åratal försökt laga motorproblem genom att byta däcken hela tiden och oavsett antal däckbyten har inte motorn velat gå som förväntat och ingen verkar kunna förstå varför. Kanske är skolministern den första att lyfta på motorhuven och börja fundera över om det möjligen är en väg till en lösning trots allt, men förmodligen inte, snart måste han nog krypa tillbaka in i såpbubblornas värld igen och be om ursäkt för sitt tilltag till rektor Reinfeldt och pk-världen. Sådant har hänt förut.
7 personer gillade det här.

longbow4y 44 minuter ago

Björklund säger ""Staten har inte hängt med i den här förändringen av sammansättningen av invandrarelever som kommer."
Men ta bort -lever i detta och det blir: "Staten har inte hängt med i den här förändringen av sammansättningen av invandrare som kommer." Men egentligen menar han att "Politikerna har inte hängt med i den här förändringen av sammansättningen av invandrare som kommer."
Det är problemet. De tror fortfarande att dagens invandrar är välutbildade personer.
Sanningen är att välutbildade personer börjar undvika Sverige. Just på grund av dagens invandring. Det gäller både invandrare och Svenskar.
Dagens invandrare är ofta helt utan skolgång, kunskaper och förmåga att verka och bidraga i ett modernt västerländsk samhälle.
Vad Björklund måste inse är att vi kanske inte bara väljer en annan skola för våra barn utan kanske till och med ett annat land för oss själva och våra barn. Vi flyttar.
Kvar blir de som inte klarar av att ta till sig informstion och utbildning än mindre bygga ett bättre samhälle.
Allt beroende på att :
"Politikerna har inte hängt med i den här förändringen av sammansättningen av invandrare som kommer." Dvs Politikerna tillhör redan den grupp som har svårt att ta till sig ny information.
Och lösningen på det är INTE att ta in fler personer som saknar alla möjligheter att verka i ett modernt västerländsk samhälle. Men att våra politiker skulle förstå detta är kanske att hoppas på det omöjliga.
8 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 48 minuter ago

Den okontrollerade invandringen och multikulturen är orsaken till sveriges förfall. När journalisterna försöker tillrättalägga vad politiker säger för att det strider mot tesen att invandring och multikultur behövs har det gått för långt. Det har också gått för långt när en besvärande överrepresentation av miljöpartister med extremistiska ideer befolkar landets mediaredaktioner! Avpixlat behövs mer än någonsin för att föra fram sanningen av vad som sker i Sverige och vad svenska politiker egentligen säger!
18 personer gillade det här.

svartamalin 48 minuter ago

Valfläsk som vanligt ; Folkpartister som Lejonborg,Ohlsson,Leisner,Westerberg mfl.mfl, är gedigna hycklare - Björklund genom dina "vänner" i fp och det de står för så varför skall vi lita på dig folkpartist ? ? Du agerade som en karl i din politiska start , men inte numera , nu är du musen som röt och sittandes i givakt i Fredriks nakna knä . Ni har ruinerat oss svenskar och drivit in oss i fördärvet !
12 personer gillade det här.

Kollen 51 minuter ago

PÅ TV visas just nu "Titanic". Byt namn på fartyget till "Sverige" så ser vi vad som väntar!.
Isberget utbytt mot "verkligheten"!.
14 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 43 minuter ago som svar till Kollen

Den stora skillnaden är att i Sverige vet kaptenen vad han seglar in i!
1 person gillade det här.

Dandersan 58 minuter ago

Han kan göra detta konstaterande utifrån en tydlig undersökning som visar detta på ett väldigt klarläggande sätt.
Det är svårt att åtgärda ett problem om man inte vill eller vågar se det!
En skola för alla är svårt att åstadkomma!
www.lr.se/download/18.2a23e769...
1 person gillade det här.

DeWaallt 58 minuter ago

Kulturberikar ivrarna har ju genom tiderna hävdat att importen av allehanda typer är rena klippet för man är välutbildade mm så dessa entreprenörer kostar staten inte en krona utan är rena vinsten men fakta säger en hel del om entreprenörernas utbildning o massimporten av framförallt Afghanska o Somaliska analfabeter talar väl emot hur välutbildade man är o därmed inte detta klipp man svamlat om.
Vem har inte hört talas om läkarutbildade o civilingengörer som Taxichaufförer vilka inte kan hitta en gata utan GPS än mindre prata ett språk som kunderna förstår.
Nej svamel o åter svamel så denna utbildning entreprenörerna sitter inne räcker inte till att sälja gatukorv ens.
6 personer gillade det här.

Rationell2011 57 minuter ago som svar till DeWaallt

Jo, hur många förutom Annie Lööf skulle vilja bli opererade av en typisk taxichaffis i Stockholm? Räck upp en hand! :-)
5 personer gillade det här.

Rationell2011 1 timme ago

Men innan man blir för lyrisk över Björklunds lilla anfall av ärlighet ska man nog invänta hans konkreta åtgärdsförslag. Vad det låter som här är ju att inflödet av nybyggare ska bibehållas men så ska vi vältra in mycket mer av svenskarnas pengar i dessa svarta hål till skolor. *Där* ska lärarna få högre löner, säger han. Där ska vi ha de bästa lärarna - inte hos våra mest lovande elever i den svenska skolan där barnen sköter sig!

Jaaa!! Det var vad jag alltid drömt om för Sveriges del!! Vilket framgångsrecept för nationen. Man känner sån entusiasm.... :-(
6 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 41 minuter ago som svar till Rationell2011

Björklund och hans politikerkollegor prioriterar taburetterna, att få sitta vid maktens grytor!

Rationell2011 32 minuter ago som svar till Svenskastavalla

Ja, det är ju givet. Men så har det alltid varit i hög grad. Stora statsmän som tar personliga karriärmässiga och personliga risker för sitt lands väl tror jag alltid har varit rariteter. Det är väl en sådan Sverige skulle behöva idag. Jimmie Åkesson är en kandidat, enligt mig, om SD lyckas hela vägen fram och inte låter sig urvattnas på vägen.

Det som gör dagens situation annorlunda, tror jag, är framför allt att vi har en tredje statsmakt (media) som är helt urspårad och i princip tvingar politiker att driva vansinnig politik. Det gäller framför allt migration och integration, men även genusfrågor, kriminalpolitik, så kallade rättvisefrågor och allt annat där en PK-istisk och vänstervriden agenda gör sig gällande. Om en enskild politiker skulle sticka ut huvudet och agera för landets bästa i dessa frågor skulle våra media göra mos av denne på ett par dygn. Alla vet detta. Därför är även insiktsfulla politiker bakbundna.
1 person gillade det här.

Nordanvind 1 timme ago

F* f*n för att vara en ambitiös svensk elev och hamna i en klass som våldsamma och skrikiga somalier eller afganer. Dessutom att vara tvingad att gå dit pga skolplikten. Vilken daglig plåga. Denna generation av svenskar, riktiga svenskar, kommer inte att vara som tidigare. Man kan inte växa upp opåverkad av det, och vi ser ju också hur en del rent av ansluter sig till invandrarna (den där enda svensken som ibland är med på gängvåldtäkt t ex).

Ännu en enorm dold kostnad av invandringen.
12 personer gillade det här.

Harald_Harfager 46 minuter ago som svar till Nordanvind

Jo, många svenskar har fått sin skolgång förstörd (eller iaf kraftigt störd) på det sättet. Jag var en av dem.
8 personer gillade det här.

Stfan 1 timme ago

Till slut kommer vägs ände då har de inget annat alternativ än att erkänna hur det verkligen är.

2 personer gillade det här.

kaamins 1 timme ago

Kunskapsklyftan...vadå ?
Menar han att dessa människor från Stenåldern , verkligen har sämre fordon än Fred Flintstone ?
Pratar han om nystart av SAAB , med 970.000 nyanlända Somalier ?

Vad vill han säga och göra ? Jag orkar inte lyssna på den mannen. Tack för en snabb resumé
2 personer gillade det här.

quinna 1 timme ago

Tjuvarna, banditerna,lögnarna som kallar sig politiker, har skjutit så många hål i den svenska skutan att den inte längre går att reparera. Förr eller senare kommer dom att lämna över det sjunkande skeppet till SD och beskylla desamma för sitt usla "ledarskap".

Nu kryper den ena efter den andra fram.Med krystade halvsanningar försöker de vinna tillbaka folkets förtroende. Inga ursäkter i världen kan få mig att stödja och/eller tycka synd om dessa landsförrädare. Landsförvisning och konfiskering av tillgångar de oförtjänt avlönat sig med på de fattigas bekostnad vore ett rättvist straff.
18 personer gillade det här.

OveP 1 timme ago

Snart kommer nån rödgrön aktivist och gapar om att vi "stigmatiserar" somalier och afganer, på samma sätt som dom gav stöd åt kurdernas sedvana med släktmord för 10 år sen.
8 personer gillade det här.

arch_a 1 timme ago

Politikerna ligger ett gäng år efter i verklighetsuppfattning. Majoren har visst insett orsak-verkan nu. Alltid något. Men hans planer gör nog att nyrekryteringen till lärarhögskolan sjunker ytterligare. Massor av dokumentation, arbeta som vakt,fältassistent och psykolog men ha betalt som en städerska. Sedan ska man till råga på allt anpassa undervisningen till vad? Läsa, skriva med tolk? Vad händer då 14 åringen från en konfliktuppväxt inte gillar att hans 7åriga klasskamrater är bättre på att läsa än honom/henne? våld ? Troligtvis. Ska lärarinnorna då vidareutbildas i första hjälpen och Krav Maga?
12 personer gillade det här.

HOTorpeden 1 timme ago

Hedenmos intelligens är inte stor i det här inslaget. Om det är 60 procent som blir underkända är det ju 40 procnet som blir godkända och i den godkända gruppen finns ju de etniskt svenska eleverna som fortfarande går kvar. Hedenmoms resonemang är ju lite komunistiskt: om inte all är duktiga så skall de duktigas förutsättningar försämras istället för att förbättra de dåligas förutsättningar.
13 personer gillade det här.

Kollen 1 timme ago som svar till HOTorpeden

Hedenmo säger väl bara det som "husse" beordrar henne att säga!,. "Hoppa"!
2 personer gillade det här.

Rationell2011 1 timme ago som svar till HOTorpeden

Ja, det är pinsamt och upprörande att SVT har mage att göra såhär tendentiösa reportage. Planen var, som vanligt, att köra socialistisk PK-propaganda av vulgäraste slag. Problemen beror - lyssna nu svenska föräldrar! - på att samhället inte tvingar er att sätta era barn att i dåliga skolor med många gånger kriminella och illitterata invandrare! Smaka på den ett tag...

Björklunds rättframhet satte käppar i hjulet den här gången. SVT lyckades inte, som man så ofta gjort förr med andra, skrämma honom till floskler och tystnad. Men det hela visar också att SVT är helt oförmöget till självsanering. Bara dagar efter oerhört kritiska debatter om journalistkårens extrema åsikter gör man en sådan här grej. Det bästa som kunde hända vore om stora delar av deras journalistiska personal byttes ut mot vettiga människor.
11 personer gillade det här.

Kollen 1 timme ago som svar till Rationell2011

Hon fick in något om att det på dessa skolor också fanns svenska barn som inte heller klarade sig så bra!. Inte alls konstigt!. Hur skulle t ex 10 % svenska barn kunna undgå att dras med i fallet?.
4 personer gillade det här.

Rationell2011 28 minuter ago som svar till Kollen

Ja det är väl typisk journalist/kolumnist-nivå. De verkar på allvar tro att folk inte fattar vad en statistisk skillnad mellan grupper är! Vem inbillar sig att det inte finns svenska barn som har svårt för sig?! Ingen. Det där är bara en idiotisk halmgubbe de kör med för att markera att de är moralisk överklass medan andra människor minsann har fula "fördomar" och "generaliserar."
2 personer gillade det här.

Granit portion 1 timme ago

Visade klippet för min sambo, hon som är lärare sade "tack! äntligen någon som säger hur det är".
Inte för att han lyckats locka över oss till FP pga detta nej vi vet vilka vi återigen röstar på 2014 ;)
22 personer gillade det här.

quinna 1 timme ago som svar till Granit portion

2014 närmar sig och med det röstfisket. Majoriteten kommer sin vana trogen, vända andra kinden till och svälja betet.

1 person gillade det här.

Granit portion 40 minuter ago som svar till quinna

Fast sen har vi den goda lilla klicken som inte går på röstfisken som tur är . Tålamod är en dygd. :)

Hedander 1 timme ago

"Staten har inte hängt med i den här förändringen av sammansättningen av invandrarelever som kommer." Det är ju bra att Björklund talar ur skägget, men hur kan man fullkomligen pumpa in människor från Afghanistan och Somalia utan att ha reflekterat över konsekvenserna? Regeringens inkompetens är skrämmande och nu är det dags för Svensson att under lååång tid betala priset för detta.
28 personer gillade det här.

Rationell2011 1 timme ago som svar till Hedander

Precis, vad innebär "hänga med i förändringen" i sammanhanget? En ny manifestation eller "satsning" från Erik Ullenhags värld av blommor? Katastrofen är som du säger att regeringen som helhet har gått i baklås och inte förmår dra rätt politiska konsekvenser av den här analysen.

Björklund är väl överlycklig att migration och integration ändå inte ligger på hans bord. Det kan man ju fatta. Han har väl nog med egna strider. Så fort han ställer lite minimala, självklara krav på ordning och elev/föräldraansvar i skolan är ju SVT och andra kommunistmedia där och antyder att han är något slags pennalistisk militär med fascistoida böjelser etc etc.
6 personer gillade det här.

Riku2 1 timme ago som svar till Rationell2011

Hoppas Jimmie tar upp detta i debatten med Ullenhag
4 personer gillade det här.

Rationell2011 1 timme ago som svar till Riku2

Ja, det måste bli mer aggressiv (i god mening!) SD-närvaro och "go get'em!"-attityd i media nu! Det går inte bra nog. Allvarligt.
6 personer gillade det här.

Kollen 58 minuter ago som svar till Rationell2011

Svårt att avgöra om det är SD:s taktik att ligga lågt?. Jag börjar bli orolig. Dagens debatt kommer att bli mycket avgörande för många!.
3 personer gillade det här.

Sansear 1 timme ago

iofs gjorde han en intressant vinkling, kunskap skall bestämma klass och inga 16 åriga somalier i samma klass som en svensk 7 åring. skapa därmed några internat med kunskapstörstande invandrare som ligger flera år efter jämfört med svensk skola. placera sedan dessa i områden där invandringsivrare bor så att de dagligen kan ta del av elevernas kunskapslyft
9 personer gillade det här.

BitteJ 1 timme ago som svar till Sansear

detta gör ju också att hela deras vi "tjänar" på invandringen för vi slipper betala alla skolår faller. har de inte kommit på detta förut?
orsaken till att ta in halvvuxna afganer har ju alliansen tidigare diskuterat i termer av att vi "tjänar" på dessa invandrare då vi slipper betala deras skolgång de är ju 17-18 när de kommer, när det nu visar sig att alliansen måste satsa på helt nya skolor för att de skall lära sig grundläggande läsa,skriva,räkna så måste de ju sluta räkna det som vinst utan som utgift. skulle man sedan börja kolla ensamkomandes ålder så skulle ju gymnasierna slippa vissa "sänken" då de flesta av dessa borde läsa på sfi i stället.
2 personer gillade det här.

Sansear 1 timme ago som svar till BitteJ

jo jag är inte imponerad av de matematiska kunskaperna hos företrädarna vare sig för de röd/gröna eller för alliansen. en idé är om vi kan sätta reinfelt, fridolin, ronson, lööf etc i samma kunskapslyftskola som vi placerar somalierna? de kanske lär sig lite kring debet och kredet då; vilket de tycks behöva
2 personer gillade det här.

BitteJ 56 minuter

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: