fredag 18 maj 2012

Verkligheten i moskéerna är ännu värre - Artikel av Mohamed Omar - Newsmill

Verkligheten i moskéerna är ännu värre - Artikel av Mohamed Omar - Newsmill: Islam i Sverige
Mohamed Omar om Islam i Sverige
Verkligheten i moskéerna är ännu värre

Publicerad: 2012-05-18 09:05, Uppdaterad: 2012-05-18 09:05

Fd chefredaktör: Moskéerna bör förlora sina statliga bidrag. Men än viktigare är att transaktionerna från den wahhabitiska diktaturen Saudiarabien stoppas. Det är den stora bromsklossen mot framväxten av en svensk islam.

13 kommentarer
dela
skriv ut
Facebook
Twitter

Om författaren

Tidigare chefredaktör för tidskriften Minaret.Uppdrag granskning granskar moskéer i Sverige. Journalisterna har gjort ett ganska bra arbete. Jag kan dock inte, hur gärna jag än vill det, okritiskt hylla programmet.

Jag vet för mycket om Sveriges Televisions avsikter och arbetsmetoder. Det finns stora och viktiga frågor de aldrig skulle ta i med tång ens en gång, som till exempel frågan om Israellobbyn. Däremot är jag beredd att uttrycka min reserverade uppskattning.

Det som framkom i Uppdrag granskning är inte en överdrift, snarare en underdrift, av hur illa ställt det är i svenska moskéer. Verkligheten är ännu värre. Det säger jag som en flitig moskébesökare under många år. Det gjorde mig faktiskt glad att se dessa imamer svettas framför kameran. Tänk på hur många liv de har ödelagt med sina ”råd”. Tänk hur mycket lidande de har orsakat.

Goda råd bygger på empati. Man vill sin medmänniska väl. Man vill se henne lycklig och frisk. Men imamerna struntar i sina medmänniskors välmåga. För dem står dogmerna, renlärigheten, över allting annat. De är bara intresserade av att ge ”rätt” svar, även om detta svar leder till lidande. Det är färdiga dogmer som ska tillämpas. Människor kan det vara fel på, men inte dogmer. Imamen vågar inte bruka sitt eget förnuft. Han vågar inte lyssna på sitt samvete.

Det är därför imamen säger till en olycklig kvinna som inte vill ligga med sin man: ”Du måste”. ”Om jag inte känner någon kärlek i mitt hjärta”, frågar kvinnan, ”måste jag ändå?” ”Ja”, svarar imamen, ”du måste”. Varför säger han så? Därför att han har läst någonstans att det ska vara så. Detta är inte någon verklig rådgivning. Det är inget samtal om hur man ska komma fram till en lösning. Alla svar finns redan i imamens böcker (ofta har det inte ens läst någon bok utan bara hört det av någon auktoritet).

Ska en kvinna som är arg och ledsen, som känner sig orättvist behandlad, dessutom tvingas till samlag? Är inte detta den ultimata kränkningen? Detta är att frånta kvinnan hennes mänskliga värdighet. Hon ska ställa upp fast hennes hjärta säger nej, därför att ”Gud vill det”. Kanske kommer hon att i sitt hjärta känna tvivel mot denna Gud, kanske till och med hat.

När jag ser detta inslag tänker jag på alla dem som lider i tysthet. Fromma kvinnor, som tror på vad imamerna säger, som inte vågar säga emot av rädsla för att synda. De har lärt sig att imamerna inte får ifrågasättas, vilka dumheter de än hasplar ur sig.

Kvinnosynen som imamerna står för är hemsk. Det säger jag som inte är feminist. Jag placerar mig snarare någonstans mellan katolska kyrkan och Gudrun Schyman, ungefär på samma plats som Tanja Bergqvist och Pär Ström.

Det som Uppdrag granskning nu gör borde muslimerna själva ha gjort för länge sedan. Men de muslimer som inte trivs i denna unkna, instängda och sekteristiska miljö, glider i stället undan. De orkar inte ta strid. De försvinner ut i det sekulära samhället. De som blir kvar i moskéerna är de hårdföra fanatikerna och de nyanlända invandrarna.

De värderingar som imamerna gav uttryck för är helt normala i de allra flesta moskéer i Sverige. Ja, kanske ska man hellre säga moskéer i Sverige än svenska moskéer. De står ju inte för en svensk islam och en svensk kulturell identitet utan för en religionstolkning importerad från utlandet, främst Saudiarabien. Imamerna kan knappt uttrycka sig på svenska.

Dessa imamer utgör mainstream. Det är dessa imamer som man möter när man går till moskén. Det är ytterst få religiösa muslimer som ifrågasätter till exempel månggifte. Jag skulle gissa att hundra procent av de verksamma imamerna i Sverige godtar månggifte. Vill man finna en annan åsikt får man vända sig till intellektuella muslimer utanför moskéerna, såsom idéhistorikern Mohammad Fazlhashemi, som också figurerar i programmet. Det han säger kommer du aldrig att få höra i en moské i Sverige. Han skulle bli utkastad med huvudet före.

Jag hoppas att moskéerna förlorar sina statliga bidrag. Men det räcker inte. Än viktigare är att transaktionerna från den wahhabitiska diktaturen Saudiarabien stoppas. Den stora bromsklossen, som hindrar framväxten av svensk islam, är wahhabismen. Alla imamer som avslöjades med brallorna nere i programmet tillhör nämligen den wahhabitiska tolkningen av islam.

Den saudiska regimen förföljer inte bara icke-muslimer utan också muslimer. Jag skulle gå så långt som att säga att den saudiska regimen är islamofobisk. Man förbjuder sufier och shiiter från att uppföra moskéer och fira gudstjänst på sina egna sätt. Man halshugger sufier på torget medan pöbeln hurrar. Denna vidriga och islamofobiska regim bygger alltså moskéer i Sverige.Mohamed Omar (7 artiklar)
http://alazerius.wordpress.com/
Anmäl
Trackback URL: http://www.newsmill.se/trackback/45080

13 kommentarer Logga in för att kommentera
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

Om "svensk islam" är ett sätt att konvertera muslimska invandrare till svenskar så är det en intressant tanke för det är inte muslimernas bakgrund som orsakar segregationen och konflikterna utan att muslimsk kultur inte är kompatibel med svensk kultur.
Permalänk | Anmäl #1 Bo T, 2012-05-18, 09:40

Tyvärr kan dessa människor alltid gömma sig bakom religionsfriheten. Denna rätt måste reformeras och lagbrott beivras. Men islamofobi i Saudiarabien? Nej, det är återigen det religiösa doktrinära tänkandet draget till sin logiska ändpunkt - finns det bara en sann lära och en sann tolkning så finns det och då har man all rätt på sin sida oavsett vad man tar sig för. Med gud på sin sida kan man göra precis vad som helst. Människor tror att ateismen leder till att folk tappar sin moraliska kompass, men det är precis tvärtom. Som beskrivs så ypperligt i artikeln så är det den som stirrar sig blind på dogmer som inte kan förmå sig att tänka självständigt och ens känna empati med misshandlade kvinnor.
Permalänk | Anmäl #2 Per Mikael Nilsson, 2012-05-18, 09:44

Muslimer vet bäst vad som sker i moskén, vanliga utanförstående medborgare har en misstanke, kulturrelativisterna och vänstern låtsas som ingenting och slutligen politikerna har inte en susning om någonting. Låter skrämmande. Den som styr landet vet minst (Kanske SD-folket har lite rätt ändå?) Vilken soppa, vilken soppa!
Permalänk | Anmäl #3 Alvin Stoltz, 2012-05-18, 09:52

Maskén i Göteborg hade enfaldiga applåderare i form av minst 2 präster som frotterade sig med uttalanden om att inkludera den muslimska gemenskapen.
Framträdande politiker visste inte heller till sig hur man skulle övertrumfa varandra i "hedersbevisning" inför bygget vid Ramberget.

Och ytterst få påvisade ifrågasättande då Saudiarabien stog som finansiär av Moskén.

Ingen enda kristen ledare trädde fram & yttrade med hänvisning till Göteborgs välvilja med bygget att påtala.

Om vi nu upplåter mark & tillåter er att bygga moskén centralt i Göteborg på ett förhållandevis attrativt område, skulle
* "Världens kristenhet då få uppföra en enda kyrka i Saudiarabien. Vi finner oss i att den kan placeras näst intill var som helst, men endast en enda kyrka vill vi uppföra" (det finns ju trots allt en hel del kristna gästarbetare som skulle vara betjänt av en kyrka.

Tror någon att det föresvävade de 2 kristna prästerna att ställa denna fråga, när de i GP lovordade moskén ?

* Den 2:a frågan som borde ställas (förutom alla jämlikhetskrav etc.) "Varför ska vi kristna som gärna vill besöka Israel & bibliska platser, tvingas ha ett annat pass som inte påvisar judisk stämpel i passet, när vi söker inresetillstånd i ett arabland ?"

Nu vaknar politiker yrvaket för att Janne Josefsson påvisat det de flesta redan vet, men få vågar tala om...
T.o.m. Mona Sahlin vet inte till sig hur hemskt det kan vara - jo, jo det var inte länge sedan hon & fru Winberg tog på sig schaletten inför moskébesök...
Permalänk | Anmäl #4 Nils Stibor, 2012-05-18, 09:52

Tack Mohamed!
Vi behöver fler av din sort och så behöver vi rakryggade och ärliga politiker. De vanliga svenska journalisterna verkar vara hopplösa fall, så där har vi ytterligare en anledning till att fler av din sort behövs.
Permalänk | Anmäl #5 Torbjörn Sundelin, 2012-05-18, 09:55

Man brukar säga "follow the money" Till svensk militärs samarbete med Saudi till att Saudi betalar moskeébyggen i Sverige. Det handlar om religion och pengar.
Permalänk | Anmäl #6 Micael calmén, 2012-05-18, 10:08

Islam är totalitär och kräver underkastelse. Det är som en kombination av fundametalistisk kristendom och fascism eller nazism. Den religionen har har alltså mycket större politiska krav, jämför kristendommens "Mitt rike är inte av denna världen".

Det är inte moderat eller fundamentalistisk Islam det det är fel på, som det holländska frihetspartiet Geert Wilders sa. Däremot i tydlighetens namn behöver inte muslimer vara problemet utan deras förhållande till sin "religion".
Permalänk | Anmäl #7 Sten Figaro, 2012-05-18, 10:09

Mohammed Omar har låg trovärdighet för min del för att han är en radikal islamist. Därmed likställs med imamerna I UG.

Har sökt i newsmill med hans namn. Det så pass absurt att han får ångest av den sexualundervisning som bedrivs i de svenska skolorna som han hävdar leder till att folk har sex före äktenskapet. Därmed ska den svenska skolundervisningen förändras. Man kan undra om det finns de som härstammar från medeltiden. Dessa resonemang fördes i de svenska skolorna för flera decennier sedan.
Permalänk | Anmäl #8 Eva Johansson , 2012-05-18, 10:22

#7. Det finns grader av religiositet bland muslimer likaväl som bland kristna. Det finns muslimer som helt struntar i både alkoholförbudet och fläskköttsförbudet men som är troende i övrigt.

Det finns även kristen fundamentalism som är riktigt genomvidrig. Liksom också judisk fundamentalism likaledes genomvidrig.
Permalänk | Anmäl #9 Leopold, 2012-05-18, 10:23

Att det är betydligt värre än vad som kom fram i UG, det ver de flesta om.

Islam kan inte funka i en demokrati, där mannen och kvinnan ska ha samma rättigheter.
Permalänk | Anmäl #10 Peter Nordquist, 2012-05-18, 10:32

Mohammed Omar har helt rätt... Den som har insyn i moskéerna vet att det som framkom i TV inte är i närheten av hur illa det är ställt. Moskéledningen är värre än imamerna..!!!
Permalänk | Anmäl #11 Michel Askan Hamoud, 2012-05-18, 10:37

I gårdagens "eftersnack" spårade debatten ur för att dom muslimska männen skrek allt vad dom orkade över kvinnorna Därför valde SVT att inte sända eftersnacket denna gång. Dessutom mottogs det hot och SÄPO blev inkopplat.

Där har vi den kärleksfulla religionen Islam och de "Svenska" muslimerna som i en liten ask.
Permalänk | Anmäl #12 Sven Ekberg, 2012-05-18, 10:41

Det Jimmie Åkesson blev nedsablad för p.g.a.en artikel i Aftonbladet för några år sedan, bekräftas nu av muslimer.
Tydligen måste sanningen presenteras av rätt person, annars duger den inte.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: