söndag 10 juni 2012

Koptisk präst + Magnus Sandelin i Människor och tro « Avpixlat

Koptisk präst + Magnus Sandelin i Människor och tro « Avpixlat: Koptisk präst + Magnus Sandelin i Människor och tro

ISLAM “Jag hatar inga muslimer, men jag hatar islam. Islam är som en drog, en cancer och människor behöver befrias. Det är klart att muslimer blir ledsna när jag säger så, men de inser inte att jag endast läser ur deras bok, Koranen, och ur haditherna (om Muhammeds liv) och drar mina slutsatser därifrån.”

Detta säger den egyptiska koptiska prästen, fader Zacharia, som sedan länge lever i USA efter dödshot mot honom och hans familj. Hans äldre broder mördades av motståndare i Egypten för länge sedan. Fader Zacharias lever ett farligt liv i USA, är ständigt utsatt för dödshot och lever på hemlig ort. Icke desto mindre försöker han ha sin hand i Egyptens framtid som nu vacklar mellan två odemokratiska kandidater: ;

Fader Zacharia var nyligen på besök i Sverige på inbjudan av kristna grupper inför vilka han ägnade sig åt att berätta hur det går för kristna egyptier, arabier, syrier, libaneser etc. Det går rakt åt helvete emedan de mördas, tvingas till konvertering till islam och den kvinnliga befolkningen berikas med muslimska våldtäkter. I radioprogrammet “Människor och tro” intervjuades han och det första inslaget ovan är delar av intervjun med honom.

Naturligtvis kan inte Sveriges Radio sända ett islamkritiskt inlsag utan att ifrågasätta om islam verkligen får kritiseras. Man önskar de vore lika noga med opartiskheten och balansen i andra sammanhang. Morgan Carlsson från Mediamission International, som har bjudit in Fader Zacharia ställs mot väggen om arrangemanget:

Sist i veckans progran intervjuas, med anledning av domarna i Danmark mot de “svenska” islamister som planerade ställa till med blodbad i Jyllands-Postens redaktion, Magnus Sandelin som är journalist och författare till “Jihad och de svenska nätverken kring islamistisk terror” som Avpixat har skrivit om tidigare. Inslaget finns inte att bädda in separat. Spola fram till ca 38:00 i programmet nedan.

Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-10, 00:53 (Uppdaterat 2012-06-10, 11:39) | Kategori(er): Inrikes, Islam, Kristendom/judendom, Religion, Utrikes, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 9 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
187 kommentarer 2437 gillar mottaget
Dela på
Visar 69 av 71 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


ShinZon Borg 1 minut ago

Islam är en sorts aggresivare form av HIV viruset och PK media gör allt för folk ska idka gruppsex med okända människor och utan kondom.
1 person gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 8 minuter ago

En modig man är detta som säger sanningen om islam!

Även jag hatar hela islam.

Warge 29 minuter ago

Nej nu... Carlsson fick en hel bunt frågor, mycket skarpa, klarsynta och granskande, precis som det ska vara när journalister gör sina utfrågningar, bland annat om värdet av att bjuda in en så "kontroversiell person".

Det är bra. Faktiskt. Vad som gör mig rosenrasande är att den här sortens frågor ALDRIG ställs till företrädare för det extrema islam - jag skulle vilja se en journalist fråga ut t ex moderaternas egna islamist Waberi om värdet av islam i svenska samhället, om han verkligen ställer sig bakom islams bild av kvinnor som mindre värda, att tjuvar ska få händerna avhuggna, att ickemuslimer är mindre värda... Det finns många frågor som jag tycker är långt mer angelägna att få svar på, icke minst för att vi har den j-vln i vår riksdag! Den här koptiske prästen kommer ju åka hem snart (dock inte sitt hemland där han hatas och skulle vara dödsdömd, på grund av nämnda islam), så att en person med "kontroversiella åsikter" kommer hit, pratar lite och sedan försvinner igen är ett långt mindre problem än att det finns en f-d islamist i svensk riksdag.

Journalister, ni som jag vet läser på avpixlat: när ska ni göra er av med er beröringsskräck för islam? När ska ni börja ställa kritiska frågor?

2 personer gillade det här.

Fantomens 1 timme ago

Norska journalister anser att man ska placera ett glaslock över Sverige, och förklara det som värdens största dårhus. Så sant, så sant.
6 personer gillade det här.

Orregyllensnorre 56 minuter ago som svar till Fantomens

I mångas medvetande är det endast glaslocket som fattas...
3 personer gillade det här.

larsmagnusson2 1 timme ago

Än en gång hör vi att den som kritiserar islam "balanserar på gränsen till hets mot folkgrupp", men om man kritiserar nazism och fascism så får man aldrig några sådana anklagelser, utan sådan kritik uppmuntras. Det bevisar väl bara att så fort man kallar en ideologi för religion så vänds allting upp och ner och det självklara, nämligen att kritisera ideer som lätt leder till våld, blir något förkastligt och nästan kriminellt.
4 personer gillade det här.

Orregyllensnorre 1 timme ago

Hörde programmet, där han utmålades som rena ondskan.

Han kanske tvingas på flykt från USA, och med äkta skyddsbehov tycker jag vi ska ge honom uppehållstillstånd i Sverige. Men han är nog inte välkommen till skillnad mot.......
7 personer gillade det här.

EivindManchurian 1 timme ago

Det att media lägger lock på det systematiska morden på kristna i Egypten och Libyen visar bara att dom har blod på händerna, dom har lika mycket blod som Brevik på händerna !

Att man står och ser på medan tusenvis av människor mördas och våldtas visar pk medias Sanna ansikte !
14 personer gillade det här.

Alex Szieri 1 timme ago

mohammad hade ingen kristen fru det var hans konkubin, och det står tydligt i haditherna, den svenska "egypt experten ljuger" #svpol #samex
4 personer gillade det här.

HA2010 30 minuter ago som svar till Alex Szieri

Hon har väl lärt sig taqiyya av muslimerna!

Goja 1 timme ago

SVR íntervjuar inte fader Zacharia för att beskriva kopternas situation i Egypten. Man intervjuar honom för att ge en bild av att det finns personer med extremistiska tankegångar på båda sidor. Man vill gen en bild av Zacharia att han sprider hat mot islam. Samma hat som en del muslimer sprider mot kristna och där med så är inte den ena sidan inte bättre än den andra sidan.

Att kopter lever som andra klassens människor i Egypten bryr sig journalisterna på SVR inte om och att det är därför som Zacharia är motståndare till islam framkommer inte. SVR blundar för övergreppen på kopter i Egypten och vill neutralisera det med en islamkritisk präst. Prästen har väl rätt att vara kritisk mot en"religon" som mördar och förföljer hans folk.
11 personer gillade det här.

BosseBomb 1 timme ago

Det här är Islam! http://www.youtube.com/watch?f...
1 person gillade det här.

Daniel Stormo 1 timme ago som svar till BosseBomb

Att sådant här får existera år 2012 är för mig helt ofattbart! Tänkte lägga upp skiten på FB men ångrade mig sedan, det kan ju för fan vara jag som får smaka på den där skiten om jag inte passar mig............

vainlee 1 timme ago

Fader Zacharia en Islamofob enligt EXPO och Matthias Gardell !!
7 personer gillade det här.

The_invisble 2 timmar ago

Detta mina damer och herrar är Islams mest hatade man över hela världen. Jättemånga araber har övergett Islam pga honom. Så jag hoppas att han lever tillräckligt länge för att upplysa så många människor som möjligt om Islams sanna natur.
15 personer gillade det här.

jidde 1 timme ago som svar till The_invisble

Så många kan det är väl inte vara. I Egyptien är det bara tio % av befolkning kristna och 90 % är muslimer.Den kristna befolkning har varit länge 8-9 miljoner i detta landet. Men den muslimska befolkning har ökat genom barnafödandet och vissa kristna har flytt från Egyptien. Men visst, han retar nog många muslimer i världen.Bara för att han säger sanningen om Islam. Islam är som cancervulst som man inte slipper.Man måste tar bort den från kroppen och hjärnan.Om det går ville säga?
9 personer gillade det här.

Elefantmannen 2 timmar ago

Snacka om misslyckad integration när de blir jihadister.
8 personer gillade det här.

jidde 2 timmar ago

Att inte fler människor i detta landet fattar det. Hur hemsk islam är.Gör mig bekymrad. Vi är bara 6% som har fattar det ännu.
När jag pratat om det på jobbet ,hos bekanta eller hos släktingar . Så verkar dom inte bryr sig. Vissa säger att muslimska invandringen är inte bra. Ialla fall, så röstar dom på sjuklövern.

Det är dags, att rösta på rätt parti 2014. Om vi ska får ordning på detta landet. Vill inte har ett Malmö eller Rosengård över hela landet.
Vi har börjat redan sett hur Landskrona,Göteborg,Södertälje och Stockholm börjar likna Malmö. Det börja komma till dom många andra städer också.

Vi, jag menar svenska befolkningen måste sätta ner foten nu. Inte om tio år eller fyrtio år. För då är det för sent.
18 personer gillade det här.

invandrare1957 2 timmar ago

Veckans lågvattenmärke. TV4 nyheterna kl9 svenska tjejer skriver rasistiska inlägg på bloggar i Sverige. Interjuv med EXPO visst var det så tjejer mellan 15 och 25 var det som skriver. Jag kan bara tolka det på ett sätt svenska tjejer får man kalla för h-ror det är legalt av en invandrare att göra det men kallar tjejen killen för bl-tte då är det straffbart. Har vi tappat all stolthet i det här landet tycker det får vara nog nu. Förlåt var bara tvungen att skriva av mig blir så upprörd.
46 personer gillade det här.

jidde 2 timmar ago som svar till invandrare1957

Det är inte lätt att vara etnisk svensk tjej. I dagens samhälle. När muslimska killar kallar svenska tjejer för grova och fula ord till dom.Men om dom säger tillbaka med samma ord. Då går pk media i taket. Man blir så förbannad. För det aldrig svenska tjejerna som börja vräka ut sig fula ord.Men dom tröttna till slut. För att höra det dagligen i samhället..
20 personer gillade det här.

quinna 1 timme ago som svar till jidde

I Malmö verkar svenska flickor/kvinnor inte ha något emot män/pojkar från Mellanöstern och Afrika. Har aldrig sett så många som just i år, gå hand i hand med dessa flyttfåglar. På lekplatser, parker, stränder och caféer sitter de unga mammorna med sina svarthåriga och ljust chokladfärgade barn.

Tids nog kommer tyvärr många av dom bli varse, vad den exotiska och spännande kärleken kommer att kosta i "överraskningar".

Har även sett en och annan fetlagd svensk gubbe, stoltsera med svarta (afrikanska) flickor de åldersmässigt kunde vara far till. Äckligt!

6 personer gillade det här.

invandrare1957 1 timme ago som svar till jidde

Det är ett helt normalt beteende att ge tillbaka. Men man har till och med gjort det normala till något fult eller olagligt i dagens PK eller DDR Sverige. Man kan säga det så här all makt till invandrarna.
2 personer gillade det här.

Lena2222 2 timmar ago som svar till invandrare1957

Ingen undrar heller VARFÖR tjejerna är så negativt inställda i dom här inläggen....
13 personer gillade det här.

invandrare1957 2 timmar ago som svar till Lena2222

Kan bara tolka det på ett sätt att det är tjejerna som har anpassnings svårigheter med invandrarna. Med regering med media om tystnade av våldtäkter över 6000 på ett år så ska tjejerna anpassa sig börja klä sig som invandrarna vill föräldrarna till svenska tjejer ska börja hålla dom inne så dom kan gifta sig sen. Sverige har blivit sjukt.
17 personer gillade det här.

mengharap 2 timmar ago

svar till leffef

Hade jag inte en aning om då jag inte sysslar med martyrer men Du kanske kan ge mig uppgift om var den statistiken finns, kul att veta för man kanske kan bli martyr så man blir ihågkommen.
Men skämt åsido, det dödas många här i Indonesien, senast ett gäng på Bali som skulle ha lite kul med sprängmedel, därför att de tyckte Bali var omorasliskt, de hittades med några av det lätta gardet i Sanur, ville väl ha lite kul först.
En liten passus, i östra indonesien, moluckerna, fick muslimerna på nöten av katoliker, de kristnas motsvarighet till muslimer. Jag mötte en stackare på Jawa somm hade blivit upphängd och spöad offentligt, kul framtid för sverige.
1 person gillade det här.

Hirdman berg 2 timmar ago

Såna människor som Fader Zacharia ska vi lyssna på de vet vad de talar om och vet vad som händer om Muslimerna får för mycket att säga till om. Jag var inte överförtjust över den stora invandringen av Syrianer på 80 talet men de är ändå kristna och mänskliga och de lärde mej en sak Muslimer är bakterier


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: