lördag 23 juni 2012

Migrationsverkschefen: ”asylsökande begår brott” | Höglandsnytt

Migrationsverkschefen: ”asylsökande begår brott” | Höglandsnytt: Migrationsverkschefen: ”asylsökande begår brott”

Också asylsökande begår brott, medger Migrationsverkets Jönköpingschef på informationsmötet i Landsbro men hon vill inte hålla med om att brottsligheten ökar där Migrationsverket öppnar asylboenden.
Share on facebook Share on twitter Share on blogger Share on digg Share on evernote Share on delicious Share on email More Sharing Services Share on linkedin

En välkänd nationalist ställde frågan på måndagskvällens asylinfomöte i Landsbro om huruvida Migrationsverket tar ansvar för den brottslighet som följer efter en etablering av asylboende på en ort. Han grundade sin uppfattning på erfarenheter från andra mindre orter i norra Småland, bland annat nämndes gruppvåldtäkten i Mariannelund och stölder i allmänhet.
Migrationsverkets enhetschef Liselotte Ingesson-Politis ville inte hålla med i den beskrivningen och menade att det inte finns något samband mellan brottslighet och Migrationsverkets verksamhet på en ort.
”[Grupp]våldtäkten var en extrem händelse”, säger Liselotte Ingesson-Politis men medger att det förekommer brott bland asylsökande:
”Även asylsökande begår brott precis som alla andra”.

När dessa mer kritiska frågor dök upp på mötet i Landsbro valde mötesansvariga att börja avrunda mötet, något som väckte beska kommentarer bland Landsbroborna längre bak i den överfulla lokalen.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: