torsdag 7 juni 2012

“Svenska journalister tycker det är jobbigt med islam” « Avpixlat

“Svenska journalister tycker det är jobbigt med islam” « Avpixlat: “Svenska journalister tycker det är jobbigt med islam”

KORS I TAKET Svenska journalister med självinsikt och självkritik är vi inte bortskämda med, dessa är en närmast utdöende sort – om de någonsin har funnits d.v.s. Belinda Olsson, journalist med ett förflutet som redaktör för boken Fittstim tillsammans med Linda Skugge, krönikör på Aftonbladet (där hon under sommaren gör comeback) och programledare för Debatt i SVT m.m., har idag – trots sina egna bidrag till den politiskt korrekta pesten – författat en ovanligt rättfram och nykter text om sin egen yrkeskårs beröringsskräck inför islam.

Fyra svenska muslimer bestämde sig för att ta bilen till Danmark och på grund av sin religiösa fanatiska övertygelse försöka halshugga ett antal journalister på Jyllands-Posten. Detta med anledning av några publicerade Mohammed-karikatyrer i tidningen.

Många hävdar nu att rapporteringen kring terrorrättegången i Danmark drunk­nat i bevakningen av Breivikrättegången. Det stämmer säkert. Å andra sidan, det är jobbigt med islam. Vi journalister är livrädda att trampa snett, kan ju bli rasister på kuppen. Det går snabbt att bli rasist i dag, det är bara en kulturtårta bort så att säga.

[...]

Samtidigt sjunker förtroendet för min kår och jag tror delvis att det handlar om just det här. Människor upplever att vi sitter i våra elfenbenstorn, verklighetsfrånvända. Eller så talar vi om för folk vad de bör tycka. Eller raljerar över det vi avskyr, hur många gånger har vi till exempel inte fått raljanta beskrivningar av Breiviks utseende från Oslo nu?

Hans kotlettfrilla och plufsiga ansikte, varför är det relevant när vi rapporterar hem? Eller som när vi vill bestämma vilka som får uttala sig i tidningarnas kommentarsfält – vilka som håller ”god ton”. Vi förstår heller inte att grejen med anonymitet kan vara viktig för att folk ska våga diskutera. Vi förenklar för mycket, ’gilla olika’ ” hojtar vi glatt trots att vi själva är mest lika av alla. Vi betalar inget pris för något över huvud taget.

Det är ett nytt Sverige där ute, ett spännande Sverige men med stora motsättningar. Vi borde längta efter att skildra det landet rakt upp och ner. Men till fots! Inte på höga hästar.

Aftonbladet

Läs även Medievärldens artikel “Terrormål i medieskugga?“.

Relaterat

12 års fängelse: Munir Awad med kollegor fällda för terrorbrott
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-07, 15:37 (Uppdaterat 2012-06-07, 15:37) | Kategori(er): Inrikes, Islam, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 27 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
187 kommentarer 2437 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 238 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Frilansare 2 minuter ago

Det kan väl inte vara AFA-Peppe på bilden. Ni får akta er för att åka dit för förtal! De på bilden är ju klass 8A från Jönköpings särskola för "barn" med psykiska funktionshinder. De är på studiebesök i verkligheten, och det gick väl sådär. Enligt rapporter skrek de fula könsord och juckade på lyktstolpar så det blir några år till på anstalt för de små gynnarna...

FinaJosefina 9 minuter ago

Förutom att jag inte håller med om att det är ett mer spännande Sverige där ute så är jag oerhört förvånad att Belinda och/eller Linda (?) har skrivit den här texten.
1 person gillade det här.

Gunhild Larsson 20 minuter ago

Finns inget bra med Islam. Nu har flera muslimer lagt sig i och komenterar på denna artikel i Aftonbladet. Vi förstår inte Islam.
Kolla bara vad som händer i syrien. Tycker jag vet det jag behöver veta.

Syriens befolkning består av 90%musliner – varav 74%sunniter och 16% övriga islamska riktningar, 10% kristna..
2 personer gillade det här.

Sansear 36 minuter ago

Eric Rosén har fel om islam i media
Enligt Eric Rosén vågar journalister rapportera sanningsenligt om islam. Jag menar att han är okunnig och har fel, skriver islamrealisten Sansear.
Nyheter 24as nyhetschef Eric Rosén går till hårt angrepp mot bla Belinda Olsson och anser mot bättre vetande att ”svenska journalister inte hyser beröringsskräck” vad gäller islam. Detta tyder på en vilsen individ.
Han instämmer iofs i att rapporteringen kring terrorrättegången i Danmark möjligen kunde varit mer omfattande. Det har ”bara” skrivits drygt 200 artiklar om den rättegången i Sverige sedan april medan det skrivits 3650 om Breivik under samma tidsperiod. Att antalet artiklar om imamerna som granskades av UG och aom ger en bild av mainstream muslimen i sammanhanget försumbara samt om muslimska brödraskpatets sanna anda samt islamismens utbredning i Sverige helt har lyst med sin frånvaro har han saknat förstånd att analysera. Han anser att tex Helmersson har en poäng som poängterat om att de dömda svenskarna i Köpenhamn nedprioriterats av pk-media. Sedan anser han iofs att det saknas smarta analyser men det är han nog rent krasst inte rätt person att kunna analysera.
Han anser att jämförelsen med Breivik är irrelevant – då det handlar om två fullt ut genomförda terrordåd där 77 barn, ungdomar och vuxna sprängdes, slaktades, mördades eller drunknade i flykten – det andra om effektivt stoppade attentatsplaner där ingen skadades. Att islamister med rätta har större övervakning på sig än enskilda galningar förmår inte Rosén beakta. Det planerade dådet i Köpenhamn planerades av personer som i flera sammanhang i princip skrikit ut "jag är jihadist-jag vill döda så många som möjligt" medan det andra utfördes av en ensam galning som tidigare inte ådragit sig någon säkerhetstjänst intresse förmår inte heller Rosén beakta. Noterbart är att till och med Al jazira liksom SD ledamoten Ekholm tidigt gick ut med sin tro att det var ett muslimskt terrordåd, det som Breivik utförde i Norge. Mangs är kommunist och Vänsterpartiet är dte enda parti han haft som politisk hemvist. I princip är det logiskt med tanke på att även andra kommunister såsom Stalin och Bresjnev sett Islam som ett hot medan tex andra diktatorer såsom Hitler sett dem som allierade.
Men visst kan man trots det, som Rosén inte gör, på ett relevant sätt ställa sig frågan varför medierna inte skrivit mer. Rosén anser att politiker, debattörer och feminister tagit upp Uppdrag Granskning om familjerådgivarna i svenska moskéer utan att ”vi journalister är livrädda att trampa snett, kan ju bli rasister på kuppen”. Rosén anser att pressen fullgjort sin roll kring detta och att allat annat är felaktigt. Trots konsekvensen av islamismen i moskeerna, i 100 % av fallen, så har sakfrågan ALDRIG diskuterats. Hur ser mainstream muslimen på koranen kontra yttrandefrihet/demokrati. Detta är parametrar som aldrig kan förenas eftersom koranen inte är en demokratisk bok. Roséns åsikt är därför helt felaktigt.
Rosén fortsätter i samma förvirrade okunniga stil, förvisso allt för välbekant för de som såväl läst koranen som följt pk journalisternas krumbukter om samhälle, islamism och saker som de inte förstår eller vill förstå.
Det är fascinerande att det här är så återkommande. Gång på...
visa mer

Micketheone 37 minuter ago

Var Belinda Olsson på fyllan när hon skrev detta? Man brukar säga/skriva vad man "egentligen" tycker i onyktert tillstånd..... Väntar mig en dementi när hon tillnyktrat...
1 person gillade det här.

Kjell 33 minuter ago som svar till Micketheone

Med tanke på vad som tycks vara vardagligen förekommande i dom kretsarna är det mycket mera troligt att skribenten ifråga för en gångs skull kanske var nykter...men det är sannolikt ett därstädes vanligen snabbt övergående tillstånd!
3 personer gillade det här.

antondavid21 48 minuter ago

Som svär till MycketNaiv och AnalfabetCriminal.
Jag har en del bultar och plåt kvar i kroppen från Angola, Falklands Öarna och Irland där jag kämpade tillsammans med mycket modiga kvinnor. Och som F.D.Brittisk soldat erbjuder jag mina tjänster till Serige ...ett land jag älskar....när tiden kommer.....Vad har ni gjört
7 personer gillade det här.

Prellen 38 minuter ago som svar till antondavid21

Jag hänger med. Det är visseligen 50 år sedan jag gjorde lumpen, men jag kan nog klara av min KSP58 fortfarande. 960 skott/min.
5 personer gillade det här.

DhimmieJansson 54 minuter ago

I skolboken när jag växte upp stod det att islam är en förfärlig och våldsam religion. Oförelig med svenska värderingar. Bengt Westerberg har sen bestämt att Islam är jättebra, men alla svenskar vet egentligen hur det ligger till. Vi kan sluta låtsas nu! Våra egna kyrkor håller på att avvecklas, och det vill vi inte! Vi vill sjunga psalmer på skolavslutningar etc.
8 personer gillade det här.

DhimmieJansson 1 timme ago

Vad är det som är "spännande"? Alla PK säger Sverige är spännande. Menar dom det ökande våldet, skenande arbetslösheten, oförmågan att betala ut pensioner i framtiden? Jag längtar tillbaka till det "tråkiga" Sverige!
15 personer gillade det här.

Kjell 1 timme ago

Så när man har läst och smält ner det hela några timmar och kokar av det till essensen... Vad är det hon egentligen säger?...Är det någon egentlig omvändelse under galgen vi här kan beskåda?...
Slutklämen som då skall föreställa sammanfattning av det hela är ju endast en samling floskler och plattityder:-"Ett nytt Sverige. Ett spännande Sverige med stora motsättningar"
Som om det vore något nytt...förvisso spännande...men knappast i den bemärkelsen Olsson menar.
-"Vi borde längta efter att skildra det landet rakt upp och ner"...Låt gå för det...men ifrån vilken utgångspunkt då och framför allt med vilkas intresse för ögonen?
-"Men till fots. Inte på höga hästar"....Nej svenska folket har aldrig satt murvlarna på några höga hästar så det är ytterligare en del av deras totalt felaktigt uppfattade världsbild att dom skulle befinna sig där!
Så till syvende och sist...Belinda Olsson har, i likhet med sina kollegor, återigen lyckats med det eleganta illusoriska konststycket att säga absolut ingenting om någonting!
10 personer gillade det här.

Tyckarn 51 minuter ago som svar till Kjell

Belinda Olssons krönika är riktigt bra, faktiskt. Inget hycklande utan bara ärlighet om journalisternas hyckleri.

Hon förtjänar cred för denna text, tycker jag.
8 personer gillade det här.

Kjell 39 minuter ago som svar till Tyckarn

Jag är av totalt motsatt åsikt men tänker naturligtvis inte klandra Dig för att Du tycker annorlunda!
Jag står fast vid att hela skrivstycket är en illusion och att hon egentligen inte säger annat än att hon tänker fortsätta som tidigare!
Jag ser inga kategoriska uttalanden om bindande ställningstaganden eller någon som helst ansats till kritik av nuvarande svensk immigrationspolitk och jag ser heller inget formellt ställningstagande till åsikt om islam som politisk agenda och dess konsekvenser för Sverige.
Jag ser endast en massa svammel som inte betyder någonting överhuvudtaget!
4 personer gillade det här.

Svenborg 1 timme ago som svar till Kjell

Håller inte alls med dig! Olssons krönika är en pungspark på hela PK-media, inklusive Jan Helin.

Och apropå "höga hästar": Det Olsson menar är väl att journalisterna själva anser sig vara mer upphöjda än vi vanliga idioter? Inte att vi har satt dem på deras höga hästar!
7 personer gillade det här.

Kjell 55 minuter ago som svar till Svenborg

Du ser något jag inte ser!
Gott!
Det vore tråkigt om hela världen var av en och samma åsikt!
Och slutligen angående höga hästar...Det är ju precis det jag säger!
3 personer gillade det här.

antondavid21 1 timme ago

Wow !!!! they see the wind of change and are jumping ship.......I predict much more of this as they must read avpixlat and other sites and see the sense especially when so many intellectually talented people are now writing here
4 personer gillade det här.

z1z2z3 1 timme ago

Jag får inte ihop att den här vettiga artikeln är skriven av Belinda Olsson. Sveriges, i mitt tycke, sämsta debattledare, helt värdelös rent ut sagt.
Har hon genomgått någon sorts metamorfos över en natt?
2 personer gillade det här.

mkultra 1 timme ago

Fler än jag som blivit bannade från att ens få kommentera på Aftonbladet? Det är ganska finurligt gjort, det ser nämligen ut som att kommentaren är postad från din FB, men loggar man ut från FB eller går in från en kompis dator så finns kommentaren inte där (klicka fram alla kommentarer och sök på ditt namn..). Dvs man ska TRO att man har sin kommentar synlig, men egentligen postas den aldrig, förutom för dig själv att se (om du är inloggad på ditt FB). Ruttet. Har aldrig gjort personangrepp eller skrivit något olagligt, antar det räcker med att ha fel åsikt för att inte få kommentera. Åsiktsregistrering for the win?
3 personer gillade det här.

kurbansaid 1 timme ago

Vad är det som händer? Belinda Olsson pratar klarspråk och Mohamed Omar tar i en artikel på Newsmill avstånd från islamister och moskeér.
Börjar Sverige vakna upp?
7 personer gillade det här.

FG2 1 timme ago

Jag är inte ett dugg imponerad. När journalisterna börjar leva som de lär först då ska jag börja höja på ett ögonbryn. Ta till exempel det fiasko som Program (Expo) 1 serverade idag med Mats Dagerlind och vänsterfascisten Behrang Kianzad. Hela upplägget var bara ett spel för galleriet. Det lät så bra, det skulle vara en debatt mellan oliktänkande. Dagerlind fick inleda med ett par tre minuter sen avstannade det hela. Istället fick man höra en monolog av Behrang Kianzad på 30 min där han ondgjorde sig över Nazistsverige. Sådana här är dom journalisterna, lurar folk för att kamma hem tillfälliga poäng. I morgon är det något annat som gäller.
9 personer gillade det här.

biffstek 1 timme ago som svar till FG2

Det roliga var ju att Hasse Aro inte var speciellt neutral utan bara höll med den där "henen". Och sa emot alla som ringde in. Han skulle bjudit in Leif GW med, då hade det blivit debatt.
3 personer gillade det här.

Leikin 1 timme ago

Den enkla sanningen är att journalisterna och redaktörerna är livrädda för muslimerna. De vill inte riskera att de och deras familjer får leva under dödshot som Gert Wilders i Holland, som vågar tala ur skägget och avslöja denna hemska ideologi. Undantaget är Janne Josefsson, Sveriges modigaste journalist, som avslöjade muslimerna i Uppdrag granskning. Hoppas inget händer honom.
16 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 timme ago

det är många fler som tycker det är jobbigt med islam
12 personer gillade det här.

Tobo Lobo 2 timmar ago

Ibland ska man vara glad. Detta är en sådan stund.
12 personer gillade det här.

Emigranten 2 timmar ago

Jag häpnar över att Belinda Olsson har tordas skriva det här, men det är otroligt viktigt för att det till slut ska bli en seriös debatt om invandringskatastrofen!

Det är fler och fler journalister som börjar inse att det dom håller på med är det mest skrämmande som har hänt inom journalistiken någonsin!

Det enda rätta dom kan göra är att skriva om det som skrämmer dom, liksom en övervägande majoritet svenskar, och det är den vansinniga invandringen av muslimer i landet!
19 personer gillade det här.

Snurpan 1 timme ago som svar till Emigranten

Helt rätt.
1 person gillade det här.

Goja 2 timmar ago

Belinda har väl haft så många muslimer i studion nu så att hon börjar fatta vad islam går ut på.
38 personer gillade det här.

pikd 2 timmar ago

"Det går snabbt att bli rasist i dag, det är bara en kulturtårta bort så att säga."
Bra Belinda. Du har vunnit min respekt med det uttalandet. Jag har varit rasist länge enligt kulturmarxisternas värdeskala. Så även min mörkhyade fästmö. Rasister är vi nu mera allihopa i detta land. Vi visste bara inte om det tidigare.
31 personer gillade det här.

z1z2z3 2 timmar ago

Jag håller med om allt utom att "något spännande väntar där ute".
Fast det är ju klart, det kanske kan kännas spännande ibland om man skall överleva promenaden hem från krogen en lördag natt.
15 personer gillade det här.

biffstek 2 timmar ago som svar till z1z2z3

Jag undrar vad som är så spännande. Det kanske är spännande för en verklighetsfrånvänd journalist som aldrig upplevt det som finns därute men den spänningen kommer snart övergå i någonting annat. Jag kan tala om att det inte finns någonting spännande därute. Tycker du det är spännande med bilbränder och stenkastning mot polis, gruppvåldtäkter och kriminella gäng, ja då kanske det är spännande, inte annars.
12 personer gillade det här.

LegaliseraMig 2 timmar ago

Och är det någon som tror att Belinda fått så mycket positiv feedback ever?
8 personer gillade det här.

sorjav 2 timmar ago

Trevligt att få läsa nåt vettigt från Belinda. Hon kanske börjat reflektera över alla skuggdebatter med 80/20 eller 90/10 fördelning till pk-sidan, som hon lett och kommit fram till att det är en parodi på demokratisk debatt.
Bättre vakna sent än aldrig. Har skrivit till henne några gånger efter vidriga debatter och jag är säkert inte ensam.
Hon är inte opåverkbar och det skulle inte förvåna mig om hon sitter här på Avpixlat och insuper en massa visdom från kloka krönikörer och smarta debattörer.
Tror att jag ska följa Davids exempel och ge henne lite ros den här gången...
Sagt och gjort!
15 personer gillade det här.

MorbrorGul 2 timmar ago

Vem bryr sig vad Belinda tycker. Att som hon gör, tassa fram till verklighetens kant och kika över gränsen för, vad hon och hennes kollegor, är mycket medvetna om, finns på andra sidan, imponerar inte på klartänkta ...

Jag valde bort den här förljugna världen för länge sen. Avstod "gemenskap" hög lön, prylar och golfklubben. Det var ett moraliskt val, att leva med förkrympta kulturdvärgar fick mig antagligen att må riktigt illa.
19 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 2 timmar ago

Först Janne Josefsson, sen Leif GW Persson, sen Herman Lindqvist och nu Belinda Olsson. En efter en kommer de till sans tydligen. Ett litet men dock ljus, i mörkret.

Det ska bli intressant att följa reaktionerna hos PK-maffian nu.

27 personer gillade det här.

Svenborg 2 timmar ago som svar till Lennart Karlsson

Även Anders Westgårdh i AB. Och Dilsa Demirbag-Sten flera gånger. Och Sakine Madon. Och Widar Andersson. Och ännu fler som jag inte kommer på just nu.

Lavinen har börjat rulla...
15 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 1 timme ago som svar till Svenborg

Ja, du ser. T.o.m. journalister som själva är invandrare reagerar på vansinnet.

Gissa om tangentborden glöder hos PK-maffian nu.

;-)

2 personer gillade det här.

Svenborg 1 timme ago som svar till Lennart Karlsson

Tja, journalister med invandrarbakgrund, som de redan nämnda (och några till) har fram till nyligen varit de enda som fått vidröra dessa frågor. Av den enkla anledningen att de inte kunnat anklagas för t.ex "främlingsfientlighet" av övrig media...
2 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 48 minuter ago som svar till Svenborg

Ja, de "gamla" invandrare som har haft "fel" åsikter har gett PK-maffian huvudvärk och sur mage. De har liksom inte passat in mallen och det har naturligtvis varit problematiskt.

Undrar hur sura deras magar blir efter det här. Det kommer att bli intressant läsning i ledare och andra artiklar framöver.
2 personer gillade det här.

Vidliv 2 timmar ago som svar till Lennart Karlsson

Nu är det bäst att Lena Sundström sätter sig ner och knåpar ihop en artikel,hon med...nej,jag tror inte det..det får vi nog vänta på.. : )
5 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 2 timmar ago som svar till Vidliv

Vissa är bortom all hjälp, men de har nog fått huvudvärk nu.

;-)
13 personer gillade det här.

Granit portion 2 timmar ago

Börjar journalisterna inse att SD blir 3:e största partiet 2014 samt kanske på första eller andra plats 2018?
15 personer gillade det här.

dempa69 2 timmar ago som svar till Granit portion

Knappast. I sådant fall skulle dom ha någon form av intelligens, det betvivlar JAG åtminstone att dom besitter.
7 personer gillade det här.

Gannigus 2 timmar ago

OT.
http://www.friatider.se/svensk...

Något för journalisterna att bita i.

//

SVT-inslag. Finns post om det

http://avpixlat.info/2012/06/0...

Moderator

(Redigerad av moderator)
3 personer gillade det här.

tankfull 3 timmar ago

Vi som röstar på SD och skriver här på Avpixlat har inte så konstiga åsikter.Vi är bara bra på att tänka själva och bryr oss mer om samhällets utveckling.Och det måste man kunna få vara med och diskutera utan att bli stämplad som "Breiviks känslokalla extremistkompis"
17 personer gillade det här.

David 3 timmar ago

Jag skrev en rad åt henne och uppmuntrade henne för det hon gjort och hoppades på att hon skulle fortsätta med det.

Det tycker jag du också ska göra, folk måste ju belönas när de gör rätt, inte bara piskas när de gör fel;)
26 personer gillade det här.

BirgittaSvenne 2 timmar ago som svar till David

Alldeles sant och rätt, det du skriver. Hur kan något bli bättre, om vi inte uppmuntrar det positiva. Vill och önskar att vi får en nyanserad debatt med det snaraste. Det här är en god början, hoppas att det fortsätter. Vi kanske till och med får tilliten tillbaka, det skulle vara underbart !
5 personer gillade det här.

Johan J 3 timmar ago

Påminner om när sjuklöverpolitiker (inför valet 2006 tror jag det var) började tala om att "integrationen hade misslyckats". I min enfald trodde jag att det betydde att sjuklövern också tänkte göra något åt saken. Men det betydde bara att de lurade några av oss att rösta på dem i valet. Det känns ungefär likadant här.

Bästa journalister! Det räcker inte att ni pratar om de misstag ni begått. Ni måste också ändra er rapportering om ni skall kunna återvinna förtroendet. Med tanke på hur lågt ni sjunkit är uppförsbacken mycket lång och brant men ge inte upp. Kämpa på, efter en eller ett par mandatperioder av saklig journalistik kanske vi är beredda att ge er chansen igen.
20 personer gillade det här.

Annelinnea 3 timmar ago

Helt underbart!
"...men kejsaren är ju naken..."
9 personer gillade det här.

LegaliseraMig 3 timmar ago

Wow är det här början på att journalister kommer krypande till korset?
10 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 3 timmar ago

Det här kan inte vara sant. Helin måste vara bortrest.

När han kommer tillbaka vet jag en som får sparken...
12 personer gillade det här.

Svenborg 3 timmar ago som svar till Lennart Karlsson

Belinda är väl inte anställd på AB, utan fristående krönikör? Jag tror inte hon bryr sig om hon inte får skriva där igen.
7 personer gillade det här.

Lennart Karlsson 2 timmar ago som svar till Svenborg

Det är hur som helst sensationellt att läsa det här på AB.

Helins värld måste ha rasat nu.
4 personer gillade det här.

Svenborg 2 timmar ago som svar till Lennart Karlsson

Minns också Anders Westgårdhs krönika i AB om "heder" för några veckor sedan. Jag tror faktiskt han är kvar på AB fortfarande...
5 personer gillade det här.

k_persson 2 timmar ago som svar till Lennart Karlsson

Tyvärr så blåser de dig i vanlig ordning Lennart...

Ledsen men sant.
2 personer gillade det här.

folket 3 timmar ago

Ovanligt klokt. MEN ett stort tänkefel; förtroendet för journalistkåren KAN inte sjunka, eftersom det redan har nått botten. Det hjälper inte med nåt enda ynka inlägg för att döva samvetet.
14 personer gillade det här.

PetterssonBendel 3 timmar ago

Nyktert skrivet, måhända..
Håller dock inte med om att det är ett spännande Sverige som finns där ute ("där ute" är ju en intressant formulering bakom staketet i Bromma), tycker snarare att det är ett förlorat land som tack vare sin "godhet" har förstört mycket av de grundläggande värden och den trygghet många av oss tog för givet när vi växte upp för 20-25 år sedan.
30 personer gillade det här.

Kjell 11 minuter ago som svar till PetterssonBendel

Och Du...för att inte tala om dem av oss som växte upp där (inte här) för 50-60 år sedan!

Svenborg 3 timmar ago

Som jag skrev i ett tidigare inlägg: Det håller på att hända något i PK-media! Det händer inte i rasande fart, men det händer. Om vi bortser från Aftonbladets alltmer isolerade kulturredaktion (hur länge får Åsa Linderborg vara kvar?) så har vi fått flera goda exempel på sistone. Belinda Olssons krönika är ytterligare ett sådant.

Och hon raljerar även över Helins famösa "gillar olika"...:)

Avpixlat kan ta åt sig en del av äran. Tack vare alternativa medier går det nämligen inte längre att lura svenska folket!
28 personer gillade det här.

Rawhide 3 timmar ago

Lite insikt finns det allstå i journalistkåren.

Det är dock cheferna som bestämmer och journalisterna skriver därefter om de vill behålla jobbet. Deras chefer har ju lovat makten att inte granska den utan vara dess förlängda arm.

Vad gäller att "sätta sig på sina höga hästar" blir vi nog med nuvarande utveckling snart tvingade att ändra det till "sätta sig på sina höga kameler".
18 personer gillade det här.

Concerned_citizens_10 3 timmar ago

Det är väl det som är en journalists verkliga uppgift, att skildra det som händer och inte ägna sig åt tyckande.
12 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 4 timmar ago

Oj.
6 personer gillade det här.

Norman Bates 4 timmar ago

Vilken insikt. Den första journalist i Sverige som kommer fram till det bara 11 år efter 9/11
attentaten!!! Och dom jobbar heltid på det. Jag ägnade lite fritidsstudier åt Islam och drog
den slutsatsen efter bara 5 år. Fast jag var ju inte tvungen att bevaka melodifestivalen och
kungligt dop prioriterade jag ned.
För att hjälpa den svenska journalistkåren med 'islamproblemet' har jag översatt artiklar av
IQ Al Rassolli klicka på mitt namn så hittar ni material som ni kan fylla minst tre veckor
av Aftonbladet. Kom ihåg att ta bort länkarna och byline bara så det ser ut som ni skrivit
själva.
De nyaste kapitlen handlar om vetenskapsmän under islam
http://sweden.mypressonline.co...
http://sweden.mypressonline.co...

9 personer gillade det här.

ormen_1 4 timmar ago

Jag har faktiskt ogillat Belinda en längre tid nu. Men med det här inlägget får hon faktiskt tillbaks en del av den respekten hon tidigare förlorat. Ett riktigt nyktert och rättfram inlägg, där hon skickar kängor till hela den PK maffia som vinklar media. Bra jobbat Belinda!
21 personer gillade det här.

k_persson 2 timmar ago som svar till ormen_1

Hon (de) lyckades uppenbarligen lura dig, och det är precis vad de är ute efter. Att med "nyanserade" inlägg få dig att tro att "något händer". Kommer du ihåg tex Fp utspel om "språktester" som gav Fp dubblade sitt stöd 2006? Belinda
följer en extremt tillrättalagd linje från sin uppdragsgivare och sin "politiska övertygelse". Jag anser att detta är genomskinligt och attBelina o Co. aldrig, med betoning på aldrig, kommer vakna.

Detta är inget annat än ett dåligt skådespel för "fiskeri". Oavsett vad folk hävdar i gammelmedia så är det ett försök att strypa de nationella och lura över dumsvennen, åter igen, på etablissemangets sida.

Jag är ledsen "ormen_1" (men står vid din sida i övrigt!)
8 personer gillade det här.

Kjell 14 minuter ago som svar till k_persson

Persson!...Du verkar i alla fall vara ytterligare en som inte springer på vilka bonnfångartrix som helst!....Bra jobbat!

k_persson 4 timmar ago

"Vi journalister är livrädda att trampa snett, kan ju bli rasister på
kuppen. Det går snabbt att bli rasist i dag..."

Ja, och vem är det som gjort att det blivit så??? Förf*n, kräker på människan hur hon kan uttrycka sig så utan ett uns av självkritik att det är hon själv och hennes sk "journalist" polare som skapat detta.

Läs på Belinda! LÄS PÅ!!!
16 personer gillade det här.

no2islam 4 timmar ago

LOs stormtrupper kommer att ta hand om henne, och "rätta till" hennes "felaktiga" tänkande...
18 personer gillade det här.

Maria Lindström 4 timmar ago

"Vi journalister är livrädda att trampa snett, kan ju bli rasister på
kuppen. Det går snabbt att bli rasist i dag, det är bara en kulturtårta
bort så att säga."

Och här trampade hon ner på hela journalistkåren med sin stilett-formade sko!!

Låt mig gissa att om 5-14 dagar kommer det en liten pudel som ursäktar hennes lilla snedtramp?
26 personer gillade det här.

Kretschmer 4 timmar ago

"“Svenska journalister tycker det är jobbigt med islam”
Självklart, många brott i Sverige i dag

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: